Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kabul ederseniz ben bir tane önereyim sabri bey,FOX stratos marka bir baitrunner özelliği olan bir makina,16 bilyaya sahip yağ gibi akıyor kolu çevirince,tahminimce 150 euro civarı,ben kullanmadım ama malzemecide şöyle bir inceledim çok iyi bir makinaya benziyor,googleden bu marka ile ararsanız kendi sayfasında içindeki dişlilerin nasıl çalıştığını göstern bir animasyon var belki yardımcı olur size.

2. murat denizeri

murat denizeri

Favori Kamış:
    Shakespeare 3.60 Karbon, Alba Falkon 3.60 Karbon ve Banax SX3000
    En İyi Avı:
    1982 yılında tekneyle, kaşıkla tek başıma 125 lüfer, 2002'de yine tekne ve kaşıkla 84 lüfer.
    surf kamışları ve makineleri

arkadaşlar merhaba,

hesaplı ve kaliteli surf kamışı ve buna uygun makine konusunda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

3. burakreis

burakreis

Favori Kamış:
    LINEAEFFE Atlantica 4.20 Kamış ,DAİWA EMCAST ADVANCED 5500
    En İyi Avı:
    Palamut Oldukça büyük tartmadım
    Lineaeffe turnafresh 4.20 kamış ve okuma impackt'ı öneririm,
    ikisi yaklaşık 90 YTL

4. fedon

fedon

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçan balık büyük olur derler :)
    hosgeldiniz... önce imza ayarlarını yaparsanız cok sevinirim boylece saygıda kusurda bulunmayalım :) ayrıca kamış olarak atarı ne olsun yazarsanız yardımcı olabilirim

5. harslan

harslan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    karadenizde dere avı
    sana katılıyorum aynılarını bende kullanıyorum ve memnunum, hemde fiyat ucuz

6. fedon

fedon

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçan balık büyük olur derler :)
    hakan abi senin oltanın resmini veya sitedeki linkini verirmisin sana zahmet:)

7. murat denizeri

murat denizeri

Favori Kamış:
    Shakespeare 3.60 Karbon, Alba Falkon 3.60 Karbon ve Banax SX3000
    En İyi Avı:
    1982 yılında tekneyle, kaşıkla tek başıma 125 lüfer, 2002'de yine tekne ve kaşıkla 84 lüfer.
    Şu ana kadar 3.10 - 3.60 arası Karbon ve Fiber olamak üzere birçok kamış kullandım. Halende kullanmaktayım. Makinelerim ise Banax SX3000, Shakespeare 30 ve 70 ile tarihi bir viking. Surf kamışları internette son zamanlarda daha sıklıkla görmekteyim. Sahilde yaşadığımdan hem kıyıdan hem teknem ile denize açılarak çok küçük yaşlardan beri balık avlarım. Fakat mevsim etkileri ile özellikle kıyıdan çaparide balık açtığında uzun mesafe atışları şart oluyor. Bu nedenle geçen yıl omuz bağlarımı kopardım. Şimdi beni daha az yoracak bir takım için arayış içindeyim. bu nedenle de önerilerinizi beklemekteyim.

8. topalbey

topalbey Hamdi TOPAL

Favori Kamış:
    olta ...sadece olta
    Favori Makine:
    Banax - Alba
    En İyi Avı:
    yenisini tutunca tekrar yazacam bu eskidi :)))

Son düzenleme: 25 Mart 2007
  9. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    Lineaeffe turnafresh 3,90 kamış(boyunuza göre 4,20 olabilir)
    D.A.M QUICK 265 FD MAKİNA
    0.30 BERKLEY TRILENE S.THIN MİSİNA 250M
    size toplam 160 ytl ye mal olur.

10. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
  11. Çok teşekkürler arkadaşım ,sağolasın

12. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    oyster ve turnafresh(lineaeffe)(imzalı)

arasındaki fark nedir açıklarsanız sevinirim

13. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    hoşbulduk ta ya bi kişi bile adın şehir d.yılın kan grubu demedi antalyadan bi arkadaş uyardı saolsun.tüm fark bumudur bülent abi turnafershe turna avı için adından belli falan diyorlar bende onu kullanıyorum ama duyunca bozuldum vallahi oystercast için casting grubu cast:istavrit,çinekop,palamut grubu diyorlar ne sen ne diyosun?

14. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben genelde istanbulda boğazda atıyorum çıkanlar istavrit,izmarit,palamut,lüfer,palamut,zargana,çinekop,kefal,sardalya türü bunlar yetiyor

15. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    doğru bülent abi ama 660 gr bayağı ağır bir etken lineaeffe 490 gr yani 170 gr fark ediyor buda 660 gr lık kamışı kurşunsuz sallamaya eşdeğer.saolasın

16. TEKNOTURK

TEKNOTURK Erkan

Favori Kamış:
    Dam Salt-X SW Spin 270cm 10-40g
    Favori Makine:
    Okuma Epixor 40
    En İyi Avı:
    Levrek
    3 aydır oyster kullanıyorum fakat 1 hafta önce kamışımı kırdım. Daha sonra yine 4,20 turnafresh aldım. Şekil olarak birebir aynı kamışlar. İkiside 540 gr ve kapalı uzunlukları 134cm. Devamlı alışveriş yaptığım spot balıkçılıktan aldım ikisini de. Ben yine memnun olduğum için arkadaşlarla 4 adet oyster alacaktım fakat hem sadece 1 tane kaldığı ve hem de satıcının "birebir aynısıdır, lineaeffe kamışları türkiyeye getiren firmanın kendi markasıdır turnafresh" dediği için turnafresh aldık. Daha sonra dedikleriyle de benim anladığım şu. Lineaeffeleri türkiyeye cengiz balıkçılık getiriyor ve kendine ait bir marka yaratmış ve oyster modelinin rengini ve bir iki detayını(en alttaki yivli tıpayı plastik-alüminyum v.b.) değiştirirerek kendine kamış yaptırmış.

Tabi yukarıda anlatılanlar bana mantıklı geldi mi ? Hayır :) Satıcıdır söyler, teknik olarak bi fark vardır diye umuyorum. Hem turnafresh sadece türkçe kaynaklarda geçmiyor http://www.lineaeffe.it/CATALOGO_NOVITA/PDF/Canne/Pack.pdf linkinde turnafresh modelinin broşürü var.

Görsel olarak bakıldığında oysterde görülen sarmal halkalar turnafresh de görünmüyor. bir arkadaşıma göre turnafreshin sapı plastikten yapılmış ve karbon kullanılmamış sadece uzatan parçalarda karbon kullanılmış. Oysterde ise heryerinde sarmal halkalar görünüyor dış kaplamasının altında.

Umarım farkını bulur öğrenirsin ve burada paylaşırsın. Satıcıların verdiği bilgilerle olacak gibi değil.

17. Slm dostum .Öncelikle bu isimdeki kamışlar burada yazdığın gibi balık grubu'na yönelik malzemeler değil.bunlar firmanın kamışlara verdiği isim diyebiliriz.
    mesela "oyster " İstiridye demek "cast" menzil,atış mesafesi anlamındadır
    ve bu iki farklı kelime aynı kelimede tek bir anlamdan ziyade firmanın yaptığı gibi isim olarak kullanılır ve bunları türkçeye çevirmek zor ve manasız anlamların ortaya çıkmasına neden olur.Aynı boy ve atardakı kamışlardaki fark ise %80 malzeme (karbon cinsi,kullanılan line router yani misınanın geçtiği halka kaliteleri vb.) den dolayı farklılık yaratır.bu farkları özellikle shimano'da reinforce (kurşun atıldıktan sonra kamışın yay karekteristiğinden düz hale geçiş durumu) bile kamış ismlerindeki farklılık nedenidir.daha detayda bu olay sakin havada surffishing yapan ile 30-40knot arası rüzgara karşı surffishing yapanın dikkat etmesi gereken küçük ama çok önemli bir detaydır.Bunuda aynı atardaki 2 kamışın aynı ağırlıktaki kurşunu atarken yaptığı yaylanmanın makınayı taktığınız kızaktan uzaklığı bu farklardandır.
    .....................konu karışık gibi oldu ama en basıt anlatım bu.................

18. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    arkadaşlar yorumlarınız için saolun böylelikle kendi kullandığım kamışın yan sanayi olduğunu ve oysterin daha kaliteli olduğunu öğrendim.bir tane oyster almaya karar verdim ERKAN ve ERDAL sizlere teşekkür ederim aradığım cevaplar bunlardı rastgele.

19. TEKNOTURK

TEKNOTURK Erkan

Favori Kamış:
    Dam Salt-X SW Spin 270cm 10-40g
    Favori Makine:
    Okuma Epixor 40
    En İyi Avı:
    Levrek
    Peki yan sanayi olduğunu nereden anladın? Oysterin de yan sanayisi olduğunu söyleyeyim. Beşiktaşta avlanan bi çocuk bendeki oysteri beğenip kendine de aldı fakat daha sonra geri verdiğini söyledi. Benimkiyle karşılaştırmış, aynı model olmasına rağmen halkaları ve halkaların parçalara bağlandığı parçalar farklıydı diyor, o da araştırmış ve yan sanayi demiş satıcı.