onlar makinenin çapı oluyor ve makineye gelince albada surf kamışlar var fiyatıda uygun kullanmasıda bende fiesta var 2 yıldır gayet iyi gidiyor http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK FIESTA 65
evet onlar misinanın sarıldığı kafanın çapları oluyor çap büyüdükce oltayı veya balığı sarış hızı artar bu büyük balıkta avantaj küçük balıkta örneğin çaparide dezavantaj sağlar surf kamışa en az 3 bilyeli bir makina önerebilirim
Burada küçük bir düzeltme yapayım,çap ile sarış hızının bir alakası yoktur aslında.sadece çap büyüdükçe daha çok misina alır ..
http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK KK 70 Şu makine nasıl acaba? Uyar mı surf kamışa?
olur ama surf kamış için surf makine almakdafaydavar sonuçta surf kamış uzak atışlar için normal makine derin oldugu için sürtünme bunu engeller atış esnasında ne kadar azsürtünürse o kadar iyidir
evet sarış hızı artar derken kafa büyük olduğu için misinayı daha çabuk toplar demek istemiştim teşekkürler.
soner o dediğin fiyatlara daha iyi bir makina alabileceğin kanısındayım istersen birde www.avmarketi.com sitesini bir incele piyasadan biraz pahalı ama yinede fiyat konusunda aşağı yukarı bir fikir sahibi olmanı sağlar.
Büyük çaptaki örneğin 70 lik tarif ettiğimiz gövdeler daha kalın misina alır,buradaki amaçta daha büyük balığı yani dişli balıkları avlayabilecek düzeneğe sahip olmalarıdır.Bu yüzdende makina çapı büyüdükçe de aslında sarım hızları düşer,çünkü balık büyük olduğundan kalama vererek ve balığı yorarak hızlı sarmadan dolayısıylada ağzını yırtmadan çekmeyi amaçlar. Örneğin 1:5.2 ifade 1 turda 5.2 kere sarıldığını ifade eder.
Surf kamışa Surf Makine Yakışır Eğer Surf Kamışınız varsa Surf Makine kullanmanız sizin açınızdan daha iyi ve sağlıklı olacaktır. Bunun içinden kanatimce en uygun fiyat ve performans olarak aşağıda linkini verdiğim makine en uygun olacaktır. Bu makineyi edinirseniz bakımlarıda olursa evladiyelik bir takım olacaktır. Bu makine Daiwa Emcast Sport Surf Spinning Reel dir. Linki aşağıda mevcuttur. http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...&parentType=index&indexId=cat20333&hasJS=true Eğer bu makineyi almak isterseniz size yardımcı olabilirim. Saygılarımla Not : Msn den görüşmek isteyen dost ve kardeşlerim cddyeri@hotmail.com eklerseniz sizinle görüşebiliriz.
Makine oldukça iyiye benziyor. Zaten daiwa. Acaba ne kadara mal olur bana? Yardımcı olursanız sevinirim. Görüşmek üzere.
aşagı yukarı 100 $ zaten 100 $ geçince gümrük işi giriyor devreye git makineyi sonra gümrükten al dene siteye üye ol satın alırken o sana hesaolıyor 100 $ geçerse almazsın veya sen bilirisn yoksadirek evine geliyor
Yani ben şimdi bu makineyi Cem arkadaşımın belirttiği yerden alsam ve fiyat 100 doları geçmezse adrese teslim mi oluyor? Gümrük falan uğraşmama gerek kalmıyor mu? Gönderme ücretiyle Daiwa emcast 5000 74 dolar oluyo. Fena değil gibi.
Çağlar güle güle kullan, denizde kıyıdan yemli için gerçekten güzel bir set olmuş bence. Uzun atmaya müsait yapısı var, altta ve üstte suni sünger ellikler bunu gösteriyor. Yüksükler de adet olarak çok fazla değil, büyükçe bu da avantajlı. Ben suni yem (silikon, rapala, kaşık, ...) için 2.70-3.00 20-80 gr atarı olan bir kamış ve max. 150 m 0.25 alan ama kaliteli bir makina tercih ediyorum. Sürekli at-çekte kolun yorulmaması için takımı mümkün mertebe hafif seçmek daha iyi oluyor. Denizde çaparide ise 3.30 - 3.60 ve yine hafif, 50-100 atarlı kamışi ve uygun makine çoğu yerde iş görüyor. Aslında kamışın iyi çalışması için teleskop değil de 2-3 parçalı almak daha iyi ama onların da taşıma sorunu var, ben dahil çoğunluğun işine teleskop almak daha fazla geliyor. Rasgele
Sevgili Serdar Kardesim Alba ile banaxi Kiyaslaman bence biraz fantazi olmus Yanlis anlama fikrine saygi duyuyorum ama bir banax albanin yarisi bile etmez demen gercekten biraz abartili gibi geldi bana.benim ilk 3 makinam beta ve alfa serisindendi.fakat sazanda istedigim verimi alamadigimdan dolayi banax ve daiwa makina aldim ve her ikisindende memnunum. Ama soyle dersek dogru olabilir. Bizde bir tabir vardir ele yatma diye.Sanirim makinalarda bu kiyaslama yapiliyor hepimiz tarafindan. Selamlar Sevgiler
SİZE TAVSİYEM D.A.M ATP remium 150 fs veya 160 fs makinadır. Ben 150 fs yi kullanıyorum. çok memnunum. İSTOÇTA 3. ADADA ÖZYURTTA BULABİLİRSİNİZ