ben o makineyi 2 senedir kullanıyorum. turna avında kulandım. sazan avında kullandım. tık demedi. süper makina bence. geri vermeye hiç gerek yok. memnun kalacaksın. eminim.
%100 Aynı makineden bende var. Henüz o söylenen gibi veya başka bir sorunla karşılaşmış değilim. 4-5 kg.luk balık çekmişliğimde var bunlarla, tık demiş değil.. Başka bir sürü makinede var, mesela Banax SX2000, bu makinenin yarısı bile etmez.. Fiyatı ise 3 misli
bisey sormak istiyorum..bu çıkrıklarda teknik özellikler yazıyooo lbs (450 gr) hatta shimanonun katalogunda kg olarakta yazıyo 50 80 130 luk tiagralarda en buyuk olan 130 luk icin 44 kg diyor bu çekebilecegi balıgın ağırlığı oluyo ...pek sanmıyorum da... onu soracaktım... bi çıkrıgın çekebilecegi balığın agırlııgı nasıl hesaplanıyo mesela 50 lik tiagrawlrsa 80lik 550 yard misina alıyo bu makina ne kadar buyuklukte balık çeker ?
Sarma rulmanını yağladığın sürece hiç bir şey olmaz. En büyük derdi o. Bunu da ekleyelim değil mi Serdar?
Kamış güzele benziyor, aynı makinayı ben Carrefourda gördüm elime aldım inceledim, makinanın kafasında ve çevirme kolunda gereğinden fazla boşluk vardı beğenmedim, ancak bazı arkadaşlar böyle bir sorun olmadığını söylemişler, belki de arasıra böyle sorunlu makinalar oluyor eniyisi görüp yerinde almak, sizin makinada böyle birşey var mı bilmiyorum, eğer boşluk yoksa o fiyata iyi...
ALFA'larda bu sorun barizdi. Yağlamadan gidin ve dönünce elinizde kalsın. Yağlanmamış olup sağ kalmış ALFA yoktur sanıyorum. BETA Alfanın aynı dizaynında biraz daha kaliteli malzeme ile yapılmış. Mesela, yan kapaklar alfada geçmeli, Betada vida ile tutturulmuş.. Dişliler, bilyalar filan biraz daha kaliteli, daha önemlisi allah rızası için bir gram yağ koymayı akıl etmişler.. Ama genede suyla direk temas altında olduğu için sarma bilyalarını arasıra temizleyip (tercihan her avdan sonra, haftada bir gittiğimizi düşünerek) yağlamak, bilhassa nem uzaklaştırıcı WD-40 gibi bir şey kullanmak isabetli olacaktır.. WD-40 yerine bildiğimiz makina yağı, gres vs. de olur elbette.. Bendeki makinada düşündürecek bir boşluk filan yok. Ama şöyle bir sorun oluyor. Sarma telinin olduğu plakayı ana mile bağlayan vida gevşek oluyor. Bu durumda mil tam oturmadığı için, kol ve kafa boşluklu gibi duruyor. Bir pense vs. marifetiyle sıkmak gerekiyor bu somunu. Makarayı çıkarınca görürsünüz, mil üzerinde kocaman sarı bir somun..
O çekebileceği balığın ağırlığı filan değil.. Makara mekanzimasının en fazla hangi kalınlıkta misinaya müsaade ettiği, buna bağlı olarakta kalamanın en fazla ne kadar kuvvete dayanabildiği. Normalde, 40kg'lık bir kalamayı boşaltmak için balığın 40kg kuvvetle asılması gerekir. Bu da, 40 kg (=80lb) bir makine ile 300kg orkinosun tutulabileceği anlamına gelir. Ama elbette bu, kamışı tutar, şöyle kaldırır tekneye koyarsınız demek değil, nu iş için vinç gerektiği gerçeği değişmez.. Nasıl 300kg orkinos? Balık, 40kg lık ek bir kuvveti taşımaya başlayınca ne olur? Yorulur elbet.. Yorulunca ne olur, biri bir taraftan çekiyorsa o tarafa gider.. Böylece teknenin dibine kadar gelir.. Elbette, makul bir süre yorulana kadar koşturmanız gerekir.. Pratikte, misinalar vs. anma değerlerinin 10 katı kadar balığı çekebilirler bu yolla. Püf noktası, balığın ağırlığının takıma vurmuyor oluşudur. Şu olur, misana kıyıya kadar güzelce getirir, balığı sudan çıkarınca dayanamaz kopar, çünkü suyun kaldırma kuvveti yoktur artık..
Hasan bi sey merak ettim..... Cikrigin tamam, kamisin tamam, misinan tamam ve insallah bu ekipman icin bir kemerde bulursun....eeeeeeeee, ondan sonra planin ne olacak?
git geri veri nerde okudun ben öyle bir şey yazmadım.. çıkardığın buysa bilemiycem başımdan geçeni söledim sadece belki benim aldığım sorunluydu bilemiyorum bilgilendirmek açısından yazdım kötü algılanmasın.
sarı kağıdı dun aldım..mayıstada makineler gelio japonyadan...çanakkaleye açılcaz once akya felan...sinarit..daha sonra biras işi ogrenelim kılıç felan niyetimiz var...
Belki de sorun buydu bu noktaya pek de dikkat etmedim... Onun dışında o fiyata alınır, iş de görür bir makina gibi geldi bana...
teşekür ederim arkadaşlar ben bu makina ve kamışı alba shop tan internet üzerinden sipariş verdim gerçekten bukadar iyisini bende beklemiyordum ama makinayı elime alınca belli oldu o fiyata gerçekten güzel bir makina kamışta çok mükemmel tavsiye derim herkeze teşekürler rastgele.........
tşk gerçekten çok anlaşılır bilgi, sizin önerdiğiniz kamışa baktım fiyatı uygun atarı uygun ama uzunluk bana fazla geldi en fazla 3.60 lık bir kamış almayı düşünüyorum atar aralığı yüksek fast action bir kamış bulabilirsem alacağım.
Makine için tavsiye Herkese selamlar, saygılar Benim 4.20'lik surf kamışım var. Buna uygun bir makine almak istiyorum. Beta 60 konusundaki yazışmaları takip ettim. Geçen gün av malzemesi satan bir yere gittim. Surf kamışa en az 70lik makine takılması gerektiğini söyledi. Bir de bana bu 50lik, 60lık, 70lik nedir açıklarsanız sevinirim. Yani neden 50lik değilde 60lık kullanmalıyız anlamında soruyorum. Teşekkürler. Bu site harika.