ben gitmicem benim enişteye aldırcam oda balktan anlayan biri degil ..ama oyle soylerim saglam bisey sarsınlar diye ..en dogrusu ordan rapala turu sahte yemlerde sipariş verecem ..sadece kamışı burdan alacam onuda taşıması kolay olmadıgı icin... bu yaz çanakkale balıklar ve beni bol bol goreceksiniz burdan
Valla ben sahsen 0,70'lik misinalarimi, Jerry Brown Spectra Örgü 0.61mm 130lb cekerliyle degistirecegim.... yanliz ordan sardirmasini tavsiye ederim... Rastgele.... bol balikli günler dilerim
Örgü misina alacaksan, Power Pro al.. Türkiyede bulamazsın.. Yada, Berkley Whiplash bulmaya bak, 1000m'lik olandan.. Aynı şekilde örgü misina için, bilhassa PENN 50VSW tavsiye ederim.. Ama Shimano alırsan, neden aldın demem, o da yeterince iyidir.. Fakat, PENN Int V serisi, bilhassa örgü misina için üretilir. Tiagra 50WLRSA'nın kapasite olarak PENN karşılığı 80VSW'dir. Shimano da PENN kadar yeterlidir, ama aralarında 30-50 $ kadar fark mümkündür. Niye daha fazla veresiniz ki? PENN, eğer o misina ve makineyi limitinde zorlmanız gerekirse, o zaman fiyat farkına değecek bir sağlamlık sunar. Kaldı ki, 50 kg akya bunları zorlayamaz o kadar.. Asıl söyleyeceğim, dyneema örgü misina düşünüyorsunuz.. Bu misina ile 1.5 misli düşünmek gerekir. Yani, normalde 80 librelik makine alıyorsanız, ki öyle sanıyorsunuz, o makine veya kamış, 50 lb'likle çekilecek balıktan fazlasında pek zorlanır.. Normal misinalar uzar, esner, ilk darbeleri bir hayli sönümler ama örgü misina bu avantaja sahip değildir. Bence, shimano ile iyisinden monofilament misina kullanın.. Bilhassa yeterince esnek olanlardan.. Niyetiniz doğrudan büyük balık olduğuna göre, bu tercih daha iyi olacaktır. Elbette, 40kg luk örgüden 2000 m sarılacak makaraya 600m sarmak biraz düşündürücü.. Dyneema olsun diyorsanız, en az 30-40 metre monofilament, esneyen, kaliteli bir misinadan öncü beden yapın, en azından..
Arkadaşlar aşağıdaki çıkrık+kamış kombinasyonu (koyu kırmızı olan) için yorumunuzu alabilir miyim? http://www.pennreels.com/01_products/combos/convcombos/gtocombos.htm Model Reel Line Capacity Rod Length Weight 92207 220GTO 320yd/20lb SL1230C70 7’ 12-30 LB 92206 220GTO 320yd/20lb SL2050C66 6’ 6” 20-50 LB 92208 220GTO 350yd/30lb P1020GL86 8’ 6” 10-20 LB
Daha önceden de sormustunuz, bi daha yazalim ;-) : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5402&highlight=cikrik Neyse, benden böyle duyuluyor: "6 tane cikrik makinanin sahibiyim. 2xPENN SENATOR 113 2xPENN SENATOR 115 L 1xPENN INTERNATIONAL 50TW (2 vitesli) - Disk frenleme sistemi 1xSHIMANO TIAGRA 50 WLRSA (2 vitesli) - Disk frenleme sistemi Ve bundan önce bir sürü cikrik makinayi eskittim/sattim/denize düsürdüm vs. Fazla teknik detaya girmeden, önerlerim su; 1-Makinayi, taninmis ve kalitesini ispat etmis bir markadan alinmali. Markalarin tarihcesi benim icin cok önemlidir. Ancak DAM/Sheakspear/ABU/Balzer/Okuma gibi markalarin kalitesi, bu son 5-10 yil icerisinde cok düstü ( Cikrik ). Yurtdisi forumlara katilma imkanin varsa, bunu hemen anlarsin.... Özellikle Akdeniz sularimiza hic dayanmiyor. Bilyeleri resmen bayat! Özellikle tüm ABU'lar artik taninmaz hala geldi! Önceden AMBASSADOR'e ömürboyu garanti verirlerdi.... o zamanlar "made in sweden" yaziliydi. Simdi yok... Kalitesi o kadar cok düstü anlatamam.... 2-Cikrik makinalardan,en güclü markalar sunlardir: - SHIMANO (Cikriklar hala Japonya'da yapilmaktadir. Ancak fiyatlari müthis pahali). Kalitesi bir Mercedes arabasina benzer.... Cikriklarin Krali!! -AVET. 100% Amerikan mali, ve BIG GAME'ciler tarafindan cok ragbet görülüyor. Cok yüksek kalitede, finsh kalitesi yüksek. -PENN. Burda tarih konusuyor! Aldigim 113 ve 115 modelleri, taaaa 1960'li yillarda dizayn edilmis ve günümüze kadar cok az miktarda "modernize" edilmistir. Dünya'nin en güclü yildizli frenlemesine sahiptir.... üstelik yedek parcayi temin etmek ve service cok kolay. Cesit cok ve 113 modelini uygun fiyata bulabilirsin. -ALUTECNOS. Italyan marka ve özellikle amerika piyasina yapilmis modelleri var. Yüksek kalitede, ve Shimano'nun hemen arkadasinda geliyor. Bu makinalardan alinca, paketin icinde özel olarak tamir aletleri (servis icin) ve degisik yaglama ürünleri bulunuyor. Saymis oldugum markalar, Baba'dan Ogla gececek kalitede, ve bazilarin fiyatlari, gayet uygun sekilde temin edebilrsin.... Sana tavsiyem tabii ki PENN 113, veya PENN 230 GTO... 0-35 kiloluk baliklari rahatlikla alir. http://www.tackledirect.com/pennsenator.html http://www.tackledirect.com/penn-gto...wind-reel.html " ......... tabi simdi 220 modelli soruyorsunuz, ama ben genede 113 serisini veya Shimano TLD serisi tavsiye ediyorum... 220 modelli isini fazlasindan görür, ama benim sahsi tavsiyem baskadir.... serdar hocanin da bambaskadir vs vs vs .....
güzel bir özet tebrik ederim N@mik Bu arada eklemek istedigim birsey var. Bilmeden 10000 ytl de harcasan bosa gitmis bir sürü paralar vardir. Ornegin sinarigit avlamak istiyorsan bir downrigger'a ihtiyac duyacaksin hedef kuzu ise yine olay"downrigger". En iyi malzemeden ziyade dogru malzemyi secmen daha dogru olur.
92206 220GTO 320yd/20lb SL2050C66 6’ 6” 20-50 LB Hakan abi, birincisi bunlar küçük.. Bizim kıyıdan aldıklarımızı, birazcıkta irisini tekneden almak için, Daha ziayde "bay combo", yani körfez içi.. Eğer offshore, yani ciddi manada açıkta balık tutacaksan bunlar bazen yetmeyebilir. Ortalama bir orkinosa filan.. Sağlamlığından ziyade, 300m misina ile biraz zorlanırsın.. Diğer yandan bu GTO serisi eski PENN gibi değil.. Bunlar rekabetin yoğun olduğu bir segmentteki ürünler. Eskiden bunlar daha pahalıydı. Alırdınız tepe tepe kullanırdınız. Ama şimdi ucuz üretiyorlar, 2-3 sene dayanıyor, atıp yenisini alıyorsunuz. Böylece daha ucuza çıkıyor.. Bana sorarsanız, **VSW, **VS serisinden bir makina alın. Yani International V serisi. Bunlar hala Amerika'da üretiliyor. Pahalıdır filan ama hala evladiyelik makineler sınıfındalar.. Kamış uygun bir seçim.. ARA Serisi, 3080'den yukarı olanlar gayet iyi kamışlardır. PENN 75. yılı onuruna kampanyası var bu günlerde, bilhassa combolarda fiyatlar bir hayli uygun.. Eğer bu segmentten bir şey almak istiyorsanız, shimanoları tercih etmeniz daha iyi olabilir.. PENN bazı baitcaster'lar ve International serisi dışında shimano dan çok iyi filan değil.. Dahası, özellike Torsa serisi, yeni başlayanlar için bu küçük makine segmentinde çok daha hoş ürünlere sahiptir. Eğer dev balık sevdasına kapılıp açıklara gitmeyi düşünmüyorsanız, Ege, Akdeniz karasularımızda ne bulursam diyorsanız, bir Shimano Torsa gayet güzel seçim olur.. Ama orkinoslar filan giriyorsa rüyanıza, PENN derim..
japonyadan beklediğim fiyat geldi.. shimano tiagra 80 lik olan 122binyen 1300 ytl gibi..zaten ordada pahalı bu urunler katalogla aynı fiyat..gecen karakoyde bi peen gordum modelini bilmiyorum ama burda bi yerde gormustum kenarı kırmızı makina siyah 330 dolar diyordu_?? makineyi bilenler tanıcaklardır... acaba peen mi aslam o makinayı yoksa almısken shimano mu alsam ... arada baya fark var 900 ytl gbi shimano 80 lik bana denizde bu 900 ytl lik farkı hissettirirmi yoksa gerek yok peen mi diyosunuz _;;
Bence, 80'lik almak pek fazla bir şey hissetirmez.. PENN 50VSW al, fiyatı bir hayli uygundur diğerine göre: 600$ civarı (TI80WA 850$ civarı).. Senin işine defaten yarar.. O kırmızı siyah olanlar da 50 kg'luk balığı çeker. Ama 50 kg balığın olduğu yerde 200kg balıkta olabilecektir.. İşte onun için bolca kalama verebileceğin büyük makaralı bir mamül düşün.. Penn ve Shimano'nun 50'lik modelleri yeterli olur aslında.. Ama Shimano'nun 80'lik diye satılan, 50WA ile aynı mekanizmaya ama daha büyük makaraya sahip 50WLRSA modeli var.. Bu, 80'lik makina değil.. Aslında 50'lik makina.. Makara büyük olunca makul miktarda 80'lik misian alıyor ki buda bilhassa bluefin avında çok istenen bir özelliktir.. Kısaca, 50'lik makina sana yeter.. Bu klasmanda da PENN 50VSW hep başa güreşir..
Kafani karistirmayi devam ediyoruz Bi de suna bak derim...: http://www.alltackle.com/shimano_tld_2_speed.htm SHMTLD50IIA 700/50 3.5.1/1.4:1 57.3 $379.99 Fiyati gayet uygun, ve en popüler modellerden biri....
SHMTLD50IIA 700/50 3.5.1/1.4:1 57.3 $379.99 Aynı fikirdeyim.. Bilhassa tavsiye ederim.. Büyük, en üst, en büyük modeller değil, tipik bir akdeniz avcısı için makul modelleri seçmek isterseniz, bu makina gerçekten tavsiye edilecek bir model olur.. Bu segmentte Shimano'lar gayet uygundurlar.. Biraz dikkatli kullanımla (tekne + takım) hemen her şeyi çekebilirsiniz..
Aslinda daha önce yazmistim bu linki...... : http://video.google.com/videoplay?docid=9107970754387337939 Burdan 96 kiloluk kilicla Shimano TLD 50'lik takimla, 4 saat dogusuyorlar... Burdan takimin nasil hazirlandigini, kemer vs'de güzel bir sekilde görülüyor... Tabii püf noktalari haric
Arkadaşlar öncelikle teşekkürler. Doğru belki bazen sorularımız tekrar oluyor ama bence bunda en önemli sorun bireysel deneyimimizin olmaması (dolayısıyla ne istediğimizi tam iletemiyoruz) + deneyimi olan sizlerin de önerilerinin çok ve değişken olması... Ama bence bu başlık altında daha net bilgiler sanırım çıkrık + kamış almak isteyenlere ulaştı. Özetle kendim için öyle oldu. Teşekkürler. Ben bahsettiğiniz gibi tipik Akdeniz Ege kıyı belki biraz açıklar 5-30kg arası (30 bile düşünüyorum da canavar gibi bir şey belki azami 20kg desem daha gerçekçi olur.. ) avlar için net öneriler istiyordum. Bu isteğime de belli ölçüde cevaplar aldım. Affınıza sığınarak son sorum deneyim sahibi siz arkadaşlara: bu kullanım amacına yönelik "tek marka ve kamış" desem katalog no ları ile öneriniz ne olur?
http://www.pennreels.com/01_products/combos/convcombos/sentcombos.htm 91330 113H 475yd/30lb PBS6630 6’ 6” veya 91313 113H 475yd/30lb S113 6’ 6” Bu takimi eskitemezsin...... 1960'li dizayni hala tutmakta.... Yanliz bu takim gene "agir" sinifina giriyor.... yani kemersiz is zor oluyor, kendim'de ayni takim kombinasyonu var ve 10-15kiloluk balik atladi mi is biraz zor oluyor.... kemeri burdan bulabilirsin: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=2-9823-000&view=2 ...............
lutfen yardımmm!!! arkadaslar oncelıkle merhaba... yeni bi set kurdum da.. 3,90 teleskopik kamıs 8+1 bilyeli 0,45mm/150m 50-100 gr mak. makine.. bunlarla ne yakalarım..neler kullanmam gerekir. simdiden cook tesekkurler...
cenk aramıza hoşgeldin bu kurmuş olduğun setle büyük ihtimalle balık tutarsın diye tahmin ediyorum ama yinede arkadaşlara da bir sormak lazım diyede düşünüyorum haydi rastgeleee
Güzel bir kombinasyon.Bencede balık yakalaman olası.Ha unutmadan yem kullanmanı tavsiye ederim sevgili Cenk kardeşim.
Selam Ve Yeni Takiminla Iyi Avlar 3,90 Kamis Ve 8+1 Makina Kötü Değil Ama Senin Avlanacağin Yer De Onemli Avlanma Yerini De Belirtirsen Yardimci Olabilirim Izmirin Neresinde Avlaniyosun