makine pirinç dişli ve çelik dişli merhaba aklıma takılan bir konu size danışmak istedim ,çanakkaledeyim kilitbayırda avlanıyorum kayalık ve midye dolu avlaklarımız 2-3 makine dişli sıyırdım şimdi banax ın tek bilyalısını kullanıyorum ,memnunum ,dişli yapısı sağlam ancak 1 tane daha makine almayı düşünüyorum biraz daha rahat bir makine olsun istiyorum ,okuma modelleri ve fiyatlarıyla uygun gözüküyor.yanlız çelik dişli yapısı ve pirinç dişli yapısı bunlar arasındaki fark? sağlamlık özellikle ? ilgilendiğim 2 model okuma 1== http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-MIST-65&view=2 pirinç dişli tertibatı 2 ==http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-CD-65&view=2 Çelik dişli takımı görüşlerinizi bekliyorum birinci makine daha yakışıklı gibi......hafifte ayrıca ama pirinç dişli ?? taner 79 aydın
merhaba taner bahsettiğin makinalar guzel .bir satıcıdan dişlilerinin celik oldugunu duymuştum ama çelik agır malzemedir bildigim kadarıyla dişliler ya sertleştirilmiş aluminyum (zamak) gibi yada pirinçten yapılır çelik bana abrtı gibi geliyor linkteki makinalar iyidir benim sana tavsiye edeceğim yine okuma nın EZ modeli ez 65 gibi içinden cıkan kagıt tada iri balık resim leri gostermişler ben ce senin işini çok iyi gorur diye düşünüyorum karar yinede senin hoş çakal bereketli avlar
Bence dişliden ziyade, kasası sağlam bir makina alman lazım.. Dişlilerin sıyırma nedeni, zayıf dişliden daha ziyade, yüke binince dişlinin kapakla birlikte dışa doğru zorlanıp, dişlerin daha uç taraflarından tutmasıdır. İyi bir çelik dişli, bronzdan daha hafif ve sağlam olur ama daha pahalıya çıkar, bu nedenle pek nadir raslanır.
öyle olucak gibi gözüküyor ama banax biraz hantal.ilk banax ı st4000 (tek bilyalı makineye iyi para verdim)aldığımda satıcı banaxların kaliteli kore malı olduğu ve yapılırken daiwa black-gold u kopyaladıklarını söylemişti sağlam gerçekten.ama burada ,çanakkalede fiyatlar biraz fazla .noname kamış a bile 30 lira istiyorlar , netten alışveriş yapacağım,bir türlü sx5000c bulamadım albadada av marketindede bitmiş diğer banax modelleri ise pek hoş değil. kaliteli dişli yapısı heralde dişlilerin pirinç veya çelik olması ile alakalı değil. 1-2 gün içerisinde banax bulamassam çelik dişli modeli ağır olsada tercih edeceğim (2 ci link)nede olsa çelik güven veriyor gibi kamış a gelince D.A.M SPEZIPOWER 200 almayı düşünüyordum 3.50 ama bazı arkadaşlar balığın vurmasını bile anlamadıklarını söylemişler.kararsız kaldım karşılık olarak LINEAEFFE EUROCARBO KAMIŞ 100-200G 3.50M da var sizler heralde lineaeffe tercih edersiniz ama benim DAM da balığın vurduğunun anlaşılmaması garip gibi geldi fikriniz nedir bu konuda ?
Slow action, yani yavaş tepkili kamışlarda balığın vurduğu zor hissedilir. Kamış ne kadar ucundan esniyorsa, o kadar çok hissedilir ve hızlı tepkili olur. Daha hızlı kamışlar küçük balıklarda vs. iyidir, ama büyük balıklarda zorlanırlar, yavaş tepkili kamış gerekir.. Büyük balık denince, hiç bir istavrit büyük denecek kadar olamaz.. Büyükten kasıt genelde 5kg'dan üzeridir..
Bende Banax sx2000 ve Banax Brisa var ikiside çok iyi makina 3. makinayı Banax Helicon düşünüyorum. Sx 2000 modeli yalnız at-çek için uygun değil bir kere atıp beklemek için ama müthiş güçlü makina Brisa modeli küçük bir makina at-çek için aldım çok verimli çalışıyor yalnız bendeki makina kafası ayarsız olduğu için misinayı biraz buruyor. Helicon modeli debriyajlı (Serbest makara sistemi) olduğu için 450 gr. civarlarında bir makina. Kıyıdan canlı yem takımı yapmak için alacağım. Levrek türü balıklar canlı yemleri bir müddet yutmadan ağzında götürürler ondan sonra yutar bu götürme sırasında makaranın serbest kalması lazım.Yani büyük balık için kullanacağım. Gelelim kamışlara Dam spezipower 2.70 bende ikitane var sadece levrek avında kullanıyorum ucu kalın olduğu için hassas vuruşları anlayamıyorsun.Ama 2,850 kg.lık levreği 3mt.lik iskeleden yukarı çekti. Çok sağlam bir kamış daha küçük balık avları için shakespeare mustang 3,55 aldım çok iyi bir kamış.
yani buradan anlamamız gereken atarı 100-200 olan 2 kamışında hassasiyet oranları birbirine yakın????? bende atarı 30-70 olan kamışla avlanmak isterim ama akıntı yuzunden kıyıdan atışta 100 gr kursun kullanıyoruz.sonuçta amaç karagöz ,sargoz,çipura ...hassasiyette önemli dayanıklılıkta.balıkla beraber midye yosun ne varsa çekiyoruz takılıp düşen balığımızda çok..en iyi kombinasyonu en az bütçe ile yakalamak zor gerçekten...
Arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum yorumlar için.. sahilevlerinde bi kaç kez denedım ama balık yoktu.. Foça veya Karaburun taraflarına gitmeyi dusunuyorum hafta sonu.. insallah bişeyler yakalarım.. bu arada yem olarak boru kurdu ve sulınes kullanıyorum herkese rasgelsın...
dam kamış hakkında bilgim yok fakat eurocarbo olandan aldım ve geri iade ettim kaliteli bir kamış değil.
Bence çelik Dişli Sari Veya Aliminyumdan Daha Iyi Ve Sağlamdir Malzeme Yapisi Olarak Fakat Bir Dez Avantaşi çok Fazla Yüke Binerse Dişli Siyirmazda En Zayif Yerinden Kirar Veya Karşisindaki Dişliye Hasar Verir
yeni kamışım ve makinam http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK2788 400 http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK BETA 60 daha kullanmak nasip olmadı önce sizin görüşlerinizi alalım arkadaşlar
güle güle kullan makinenin değişik bi modeli de bende var gövde de kullanılan malzemeden kaynaklı sanırım bi dengesizlik oluyo makinede biraz yük bininince makine dans ediyor nasıl oluyor dersen saptan baslıyarak sallanıyor kafada dahil her tarafı oynuyor makinenin buda gelen yük 1kg ise 3kg gibi hissetmeni sagliyor ve misinayi kırıyor yinede hayırlı ugurlu olsun umarım sorunsuz çalışır kocaman balıklar tutarsın.
Böyle bir bağlantı yok.. Atarı büyük olur, küçük olur. Aksiyonu yavaş olur, hızlı olur. Sağlam olur, çürük olur.. Bunlar birbirinden bağımsız konular.. Büyük balıklar için yavaş aksiyonlu kamış seçilmesi, sağlamlıktan vs. bağımsız bir durumdur.. Yavaş aksiyonlu kamış, saptan itibaren balığa direnç uygular. Böylece ekstra bir kalama etkisi verir. Hızlı kamış ise sadece uç parçasından ani tepki verir. Büyük balık için bu hızlı tepki daha az yorucu bir etmendir.. Kamışın hızlı/yavaş olmasına göre, atış hassasiyeti, mesafesi vs. değişir. Özellikle Fly kamışlarında bu olay çok kritik olur. Kıyıdan tipik at-bekle-çek vaziyetinde etki genellikle balığın vuruşunun hissedilmesiyle sınırlı olur.. Bana soracak olursanız, hızlı aksiyonlu (fast action) bir kamış alın.. Bu tür kamışlar daha uzak atış sağlar, balığı yakalarken daha rahat hissedersiniz.. Ama unutmayın ki, yüksek atarlı bir kamış yavaş aksiyonlu olmak durumunda filan değildir. Bunlar bağımsız bileşenlerdir. Ama, yüksek atarlı kamışı daha az parça ile yapmak daha ucuza çıkar. Daha az parça olunca da yavaş aksiyonlu yapmak daha ucuza çıkar.. Bu sebeple pek çok ucuz tip kamış yavaş aksiyonludur. Fakat, mesela ALBA CLASS 1160, 50-165gr atarlı ve gayet hızlı aksiyonlu bir kamıştır ve gene ucuz bir kamıştır.. Basitçe, uç parçası kısa olan kamışlar, genellikle hızlı aksiyona sahiptir. Uzun ilk parçaya sahip kamışlar ise, daha ziyade yavaş aksiyonlu olurlar. Kamışın ucundan tutup eğin. Ucun hemen ilk tarafı J harfi gibi eğiliyorsa, kamış hızlı aksiyonludur. Eğer eğrilik bedene doğru yayılıp "(" işaretine benziyorsa, yavaş aksiyonludur: