Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. murat denizeri

murat denizeri

Favori Kamış:
    Shakespeare 3.60 Karbon, Alba Falkon 3.60 Karbon ve Banax SX3000
    En İyi Avı:
    1982 yılında tekneyle, kaşıkla tek başıma 125 lüfer, 2002'de yine tekne ve kaşıkla 84 lüfer.
    kıyıdan balık avcılığında kamış seçimi

4.0 mt civarı tekeskopik surf kamış için marka tavsiyesi veya deneyimini paylaşmak isteyen var mı?

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    öncelikle aramıza hoşgeldin surf kamış için lineaeffenin muhtelif çeşitleri var unicast,turnasurf,superba gibi bunlardan bütcene uygun olanını alabilirsin

3. zodi

zodi

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    1.2 kg çipura. Kilo olarak ta 3 kişi 15 kg istavrit (tekneden)
    Murat aramıza hoşgeldin.
    Adını, doğum tarihini yazmanı isteyecek moderatör arkadaşlar birazdan.
    (ama şimdi hepsi balıkta olduğu için yazamıyorlar) ;)
    Sen yine de imza ayarlarını yap ta, biz de sana yanlış hitap etmeyelim.
    Şimdi den keyifli muhabbetler sana...

4. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    slm

ben kk 70 kullandım. iyi bir makina ama surf için uygun değil. keşke önce olta malzemeleri kısmına bir göz atsaydınız, orada surf makinalarla ilgili oldukça geniş bilgiler bukabilirdiniz.:(

5. akgulsoner

akgulsoner

Favori Kamış:
    olta
    Ben de sonradan gördüm olta malzemeleri bölümünü. Fakat yabancı siteleri karıştırıyorum, çok kafam karıştı. Daha 3-4 aylık bir tecrübem var ama şu temel kavramları oturtmam gerekiyor. Bu malzeme seçimi konusu gerçekten derya bir konu. Keşke şöyle makine çeşitlerini anlatan derli toplu bir doküman bulabilsem de okusam. Hani bir makinenin anatomisi gibi felan şekilli anlatım gibi.

6. akgulsoner

akgulsoner

Favori Kamış:
    olta
    www.cabelas.com'da daiwa emcast sport makine 59 dolara satılıyor. Gönderme maliyeti ile birlikte 74 dolar ediyor. Alsam mı? Cabelas'dan daha önce birşey alan oldu mu? Güvenilirliğini merak ediyorum. Birde 50lik mi alayım 60lık mı alayım? Yardımcı olursanız sevinirim. Boğazda avlanıyorum.

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    cabelastan ben bir kez cem demirdöven abim defalarca alışveriş yapmıştır. Bu güne kadar en ufak bir sorunla karşılaşmadığımız gibi cabelasdan almış olduğumuz ürünleri piyasanın bir hayli altında fiyatlara mal etmişiktir

8. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    ben kk 60 veya 70 derim. uygun fiyat + kalite. ben de 3 yıldır var tuzlu su tatlısu farketmiyo. hiç bekleme al diyorum ;)

9. atak35

atak35 HALİL

Favori Kamış:
    Olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    ot balığı acemiyiz yaa.
    http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK DELTA 50

Arkadaşlar bu makinayı pelican 330cm surf kamışı ile kullanmam sizce nasıl olur, yani daha açmak gerekirse kamış surf kamışı olduğu belli ama bu makina hakkında fazla bilgim yok yazıları okuyorum ve surf kamışı ile surf makinası kullanmak daha sağlıklı olur diyorsunuz. Peki yukarrıda anlattığım eşleşme sizce iyimi kötümü olmuş.Teşekkürler.

10. Spider

Spider Mert Eren

Ne çok kullanan varmış :D

Aynı makineden bende de var.. memnunum da..
    kullandığım kamış DAM spezipower 350

aldığınız kamış hakkında bilgim yok
    kapalı halde ölçüsü nedri acaba?

11. atak35

atak35 HALİL

Favori Kamış:
    Olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    ot balığı acemiyiz yaa.
    evet beyler yorumlarınız?

12. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    halil abi selamlar bu makinenin tahminime göre kafa kısmı dar surf kamışlara
    surf model makineler yani geniş kafalı makineler daha uygun misinayı daha az sürtünme ile ve çobuk açılma sağlayarak ileri atışa destek veriyor he ama der isen bana fazla açığa gitmesi lazım değil ok ama her halukarda sonuç bi makine ve surf tipte bi makine düşünmüyor isen diğer gelecek cevaplar ilede düşünüp taşınırsın kolay gele üstadım:)

13. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
  14. poseidon911

poseidon911 Umit

Favori Kamış:
    Daiwa r'nessa RN 802 MHFSAF --- Shimano AX27MH --- Shimano beastmaster AX240MH
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Bol ve hayirli avlar

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Banax'ın her modeli aynı şekilde berbat mıdır, onu bilmem.. Ama organizasyonlarda filan görmüşsünüzdür elimde. Bir tane BANAX SX2000, bir tane de ALBA BETA 60 var. Beta 60, ötekine her yönden 3-4 basar, yarı parası bile değilken.. BANAX'ın 15 gün sonra bilyaları gitti, yeniledim. Tek palamutu (vanoz irisi) bile çekerken ıhlıyordu. ALBA, 4.5 kg turna'yı çekerken, zorlamadı bile..

BANAX'ı hurdaya çıkardım, en sonunda, ayna dişlisi size ömür, sıyırmadı, resmen iki parça oldu. Üsküdar'da takıldı, koldan zorladım, çıt.. Buradaki bir malzemecide varmış, aldım, duruyor. Şimdi onun yerine ALBA FIESTA diye bir şey taktım.. Koca kafalı, battal bir şey.. Eminim ki, 2 kg balık denk gelse, sarmaz, dişliyi sıyırır bu Fiesta.. Kasası plastik, zorlayınca esniyor, dişli uca geliyor ve atmaya başlıyor. Sağlam iki çelik mil ile destekleme planım var..

Sazan için hiç birini tavsiye etmem. Bunlar hiç bir şeyde iyi olmayan ama her işe az buçuk gelen makineler. Beta 60 ile atışta pek sorun yaşamazsınız, yeterince iş yapar. Çünkü makarası geniş. Eğer illa pek uzağa atacağım diyorsanız, iri kafalı surf tipi makina veya daha iyisi uygun bir çıkrık almanız lazım.. Beta 60 en çok zulmü, at çek yaparken yaşatıyor. Şöyleki devri vs. gayet güzel, seri vs. ama, bizim ucuz ve dandik rapalaları düzgün çekmek için son sürat sarmak gerekiyor. Kafa küçük olduğundan çok yoruyor. Bu iş için, Fiesta gibi battal kafalı bir makina daha iyi olur.. Sazan için, bait runner özelliği olan bir makina tavsiye ederim..

16. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    10 tane alba versinler bır banax a değişmem
    senelerce banax sx serisini kullandım ne dişli sıyırması oldu ne de kol kırılması
    tek kusuru surf kafa olmaması malzeme işçilik on numara
    tr de genelde makina gücüyle balıklar avlanılıyor bu yanlış makine gücüyle balığı çıkarmak piyasanın en kral makinesi bile dayanmaz (çıkrık hariç)1 kg lik balıkta bıle bilya da kayar kafa da kopar
    banax mı daiwa mı dersen bayılırım daiwa ya

17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

bir iki baitrunner ozeliği olan makine tavsiye edebılırmısın serdar abi

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sazan için, verdiğiniz paraya bakarak buymuş işte diyebileceğiniz bir makina, Kumyang mighty 760 olabilir.. Fiyatı pek ehven olmasına rağmen, kalitesi Daiwa ve Shimano'nun orta seviye modelleri gibidir.. Sazan için %100 ideal olmasa da, sazan avında keyfe keder vermez..

Ha, paranız var, bizatihi en iyisinden sazan makinesi alacağım diyorsanız, DAIWA BASIA'lardan tavsiye ederim. Hele atış için pek güzeldirler, zaten makarasını görünce, nasıl şey bu dersiniz, acayip tip bir şeydir.. DAIWA'nın Saltiga'ları sazan için pek kullanışlı olmaz, ama deniz için saat gibi makinedir..

19. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    çin malı kumyang uzak dursun benden ucuz malzeme alıcak kadar param çok değil:D

daiwa basia larda baitrunner özelliği varmıdır?
    fiyat, performans nasıldır kullandınız mı bu makineden

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çin malı diye hemen dudak bükmemeni tavsiye ederim, çünkü, Daiwa'da alsan büyük ihtimalle Çin malı çıkacak.. Bu model, gerçekten son derece kaliteli, güzel bir şeydir..

BASIA'ların kafası son derece uzun ve sığdır.. Koca sazanı çekecek kadar güçlü, tüy gibi hafif bir makinadır. Bait runner yok, ama onun yerine, kalamayı çabucak devreye sokan bir düğmesi var.. Katalog bilgisi ile bu makinayı anlamak zordur.. Ele alıp kullanınca farkı farkedersin.. Ama bait runner olsun illa dersen, Daiwa Infinity XBR tavsiye edebilirim. Bunun fiyatı biraz daha düşüktür sanırım hemde.. Düşük dediğim gene 450 $ filan olmalı..

İkisinden de kullandım, ama bunların hakkını verecek bir göl vs. bilmiyorum yakınlarda. Eğer sazan için makina almayı düşünürsem, bulabilirsem kumyang alırım sanırım.. Çünkü böyle pahalı makineler ben buradayım diyor. Sıradan insan olmuyorsunuz.. Yanınızdaki 30 YTL'lik uyuz makina ile tutunca filan moraliniz bozuluyor. Daha kötüsü, dağın başında "Aha gasp edilecek zengin..." etiketi gibi durması ihtimali de var.. Dahası, eğer bilinçli alınırsa, ucuz makinelerde gayet iyi, en azından yeterli performans sağlıyor..