Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. orca135

orca135

Favori Kamış:
    bikaç olta takımı surf-spin -apnea zıpkın-poze huğlu-otomatik huğlu
    En İyi Avı:
    sene 1988 camgöz erdek paşalimanı adası açıkları
    abu garcia 103

abu garcia 103
    27 ytl dedi satıcı
    bende wisdom stick pack 3006 kamış var 3metre %98 karbon
    oğuz arslan

2. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Arkadaşım makinalardan anladığın belli oluyor.Senden ricam banada yardımcı olman.Ben samsunda kıyıdan balık tutuyorum bazen kıraça biraz uzakta oluyor rüzgara göre 30 ile 50 gram arası (çaparide) kurşun takıyorum emekliyim çok pahalı makine ve kamış alamam.orta yollu uzak atabilmem için makina ve kamış önerebilirmisiniz.Burda bulamazsam nasıl temin edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.Bu hususta başka arkadaşlarda bana yol gösterirlerse sevinirim.

3. sumo14

sumo14

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    64 cm abant alası (4,250 kg)
    spro compact tele carp 3,60 acil yardım

spro compact tele carp 3,60 bu kamısın nerde bulabılecegımı bılen yada kullanan arkadasr varsa bana ayardımcı olsun lutfen bu kamıstan nerde bulabılrım bu model eskı bır model oldugu için bulamıyorum :( :mad: hollanda da kı spro fırması ıle gorusmemde üretımın durdugunu fakat bayılerın elınde kalabılecegını soledı (( spro compact tele carp 3,60 art:2011 3 ,60 sec :7 21/2 lbs) yardımlarınızı beklıyorum ;)

4. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Gürol Amca hangi makina ve kamışı alacağın konusunda sitedeki abilerim sana en doğru yolu gösterecektir. Eğer önerilen ürünleri nereden alacağım dersen www.avmarketi.com , www.albashop.com , www.oltatakimi.com gibi sitelerden bu ürünleri temin edebilirsin. Kolay gelsin

Saygılar...

5. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Gürol abi makinalar konusunda 'guru' değilim ama kendimce tecrübelerim var.
    Çapari takımı için min. 3,5mt. kamış al 10 lu iğne çapari ancak sığar.uzun kamışlar çapari takımlarını daha uzuağa atıyor ama kamış kalın olmasın. Karbon sargılı kamış alırsan daha dayanıklı olur. saatlarce ağır kurşunla at çek yaparken fiber kamışlar kırılabilir.
    Makina konusunda makara kısmı uzunlamasına olsun spinning tarzı deniyor at-çek için spinning tarzı makinalar kullanılıyor. 50lik veya 60lık makina al.

Marka konusunda uygun bir şey arıyorsan alba-star hem kamışları hemde makinaları fena değil ama çok kaliteli değil.
    Dam ın kamış veya makinalarını alabilirsen daha iyi fiyat olarak çok farketmez.
    www.avmarketi.com bu siteyi incelersen çok güzel kamış ve makinalar bulursun.
    Artık kıraçaların istavrite dönüşmesi dileğiyle rastgelsin.

6. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Eren kardeşim rapalayı 25-30 mt. atabiliyorsan iyidir. Biraz daha uzağa atmak istiyorsan misina daha incelt ve makaraya sararken silme sar yani makara misina aynı hizada olsun misina çukurda kalmasın.

7. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Armağan Abi 20-30 metre arası atarken nasıl bir can havliyle fırlatıyorum, görsen gülersin yani :D Misinam Asso Discovery 0.20mm. İlk önce dediğin gibi misinayı makaraya silme samıştım. Fakat busefer misina çok dolanmaya başladı. Bende misinayı başka makaraya dolayarak biraz pay verdim. Benim bahsettiğim 3 metrelik kamış sence kıyıdan rapala ve kaşık atmak için uygun değilmi?

8. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    ilgine teşekkür ederim.

9. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Çok teşekkür ederim.Aslında çok eski balıkcıyım tabi amatör.enaz 50 senelik yani 10 yaşımdan beri ama sonra ara verdim bu güzel hastalığı oğluma bulaştırmıştım şimdide 3 senedir o bana tekrar bulaştırdı. Bizim gençliğimizde böyle makinalar kamışlar yoktu ya kayıkla giderdik yada mendirekten kurşunsuz oltalarla tek tek tutardık ama o zamanlar balık boldu.Yalnız geçtiğimiz sezon çok güzel çinekop tuttuk buzlukta hala 4 5 paket kaldı.İnşallah bu senede olur.Yeni sezonda rastgelmesi dileğiyle tekrar teşekkür ederim.

10. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Eren kardeşim 3 mt. kamışda olur ama ağır olmasın çok yorulursun ben ilk kamışı aldığımda 3,5mt. 625 gr. geliyordu 1 saat sonra oturduğum yerden kalkamıyordum.Şu anda 2,7 dam alround kullanıyorum makinada banax brisa 35lik kullanıyorum. çok rahat ettim.LEvrek avı için çok uzağa atman gerekmez 20 mt. civarı yeterlidir. Daha çok rapala ya aksiyon yaptırman önemli birde çok yavaş çekmen gerekir denizin bulanık ve çalkantılı olması gerekir yoksa levrek rapalayı takip eder ama yemez. Lüfer-çinekop için mutlaka çok hızlı çekmen gerekir. Yavaş çekersen rapalaya atlamaz.

11. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Gürol abi mendireklerden bende gençliğimde sinek oltası (misina+siyah iğne)ile balık tutardım en iyi olta bu zargana,levrek,istavrit,ispari,kefal,çinekop,mırmır,eşkina,minekop hertürlü balığı yemi uygun olması şartıyla bu oltayla yakalardım.Çinekopları nasıl yakaladanız paylaşabilirmisiniz?

12. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    bahsettiğiniz kamış sazan balıkçılığı için üretilmiştir çok eski bir modeldir biraz zayıf bır kamıştır 2 lbs atarken elinizde kalabılır
    sazan kamışlarında ozelikle dıkkat etmeniz husus lbs ve kamışın im sidir
    spro markasını türkiyede bulmanız imkansız bu tarz kaliteli markaları burada bır 20 yıl sonra görürüz varsa yoksa alba star
    bu markayı ancak yurt dısından temın edebılırsınız
    SPRO Premium Power Carbon Carp 3,6 cm 3 lbs senelerdir kullanıyoruz hiç bir şikayetimiz yok gönül rahatlığıyla alabılırsın spro nun sazan kamışlarını

Son düzenleme: 10 Nisan 2007
  13. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Tabi memnuniyetle.Benim 125 lik scutır motosikletim var sabah saat 4 gibi (tabi temmuzdan sonra) motorla balıkhaneye gider ordan yemlik istavrit alırım komisyoncu arkadaşım var bir ara beraber çalışmiştık.saat 5 e doğru istavritin yarısını floto kendi yaptığım hırsızlı mantarlı olta ile değişik mesafeleri deniyerek atarım .Tuttuğum balıkların yarısını saat 5 ile 7.30 arası tutarım genelde. 11 12 gibi dönerim geçtiğimiz sezonda biri 38 cm lik kofana 5 tane lüfer aldım. Genelde sabah saat 8 e kadar aldım en az 5 6 tanede kaçırdım bşilirsin çekerken biraz acele edersek balık su üstüne çıkarsa %90 kaçıyor. Bilmiyorum sizin oltalar nasıl oluyor benim istanbulda gördüklerim daha çok üçlü fırdöndü ile yapılan şekli idi ama ben onu çok kullanamadım. Atınca bazen dolanıyor ben delikli yani hareketli 40 veya 50 gramlık kurşunlayapıyorum çok iyi netice aldım. Tabi fuar içinde bir iki yerimiz daha var geceleri daha doğrusu aksama doğru da gidiyoruz ama sabahki kadar bereketli olmuyor .en çok 48 adet genelde 20 cıvarı bazende 3 e 5 e düştüğü oldu tabi.Birde bizde hala kurşunsuz olta ile tutabileceğimiz balığı bol yerler var ama yasakladılar eskiden serbest idi sonra içki ve kanunsuz şeyler olunca yasakladılar.Sabırsızlıkla sezonun açılmasını bekliyorum. Balıkda olmasa yaşamanın tadı olmıyacak gibi geliyor bana eskiden sıgara alkol kahve oyun herşey vardı hepsini bıraktım keşki 20 sene evvel bıraksa idim 60 yaşımda yaşamanın tadını almaya başladım bunu genç arkadaşlara iyi bir örnek olur belki diye anlatıyorum.2 sene evvel bypas oldum onun için gençler ve benim gibi genç kalanlar (sekman attırmış olsamda)sağlıklarının kıymetini bilsinler.Yeni sezonda herkese bol şans dilerim.

14. abitarhan

abitarhan abdi

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    pullu sazan 6,700 gr
    allah uzun ve sağlıklı ömürler versin gürol abi.ne güzel bizde senin yaşına geldiğimizde böyle içimiz kıpır kıpır olsa ,kanımız kaynasa.
    gerçekten bu balık işi insanın yaşamındaki boşlukları çok güzel dolduruyor.
    sağlıkla kal,hoşça kal gürol abi;)

15. arm59

arm59

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Gürol abi senin şansına da karadeniz de olta sezonu kısa sürüyor bütün kış balıksız zor geçer.

16. sumo14

sumo14

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

ustam verdıgın bılgı ıcın tşk ederım fakat ben bu kamısları yılardır kullanıyorum ve tavsıye ettıgın kamıslardan SPRO Premium Power Carbon Carp 3,6 cm 3 lbs 3 tane var tavsıyen ıcın tesekkur ederım ;) ve cok memnunum bende ben 2 lbs lık atar ıle 50 gr kursun takıp alabalık ta kullanıyorum yıllardır ( abant alası ) o yuzden bana bu kamışı nerde bulabılecegımkonusnda yardımcı olabılırmısnız

17. LepistesMan

LepistesMan

Favori Kamış:
    Penn - Senator 9/0 115h - - Pelican Zelland Kamış 80Lbs Boat 165CM
    En İyi Avı:
    Orkinoz olucak işallah...
    üretimden kalkmış bir kamış arıyorsun ve elvet o dukkan stoklarıda tukenicek bence tavsıyeye kulak ver ve o kamışa dön :) eni sonu yeni bir model alıcaksın zaten...
    iyi avlar...

18. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    niye ozellikle bu modele spro compact tele carp 3,60 takıldın anlamış değilim
    yukarıda da dedığım gıbı ancak yurt dışında bulabılırsın bu markayı oda dukkan dukkan gezip bakarak bu modele takılırsan işin cok zor
    en son russıa ya gittiğimde spro nun bır çok modelini gormüstüm yine gidersem senın için ozellikle bu modeli ajandama not ettim bır arastırma yaparım
    ayıptır sorması power leri nerden aldın?:)

19. sumo14

sumo14

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

20. sumo14

sumo14

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

bolu da bızım bı bereber gıttıgım balıkcı abımız var av bayısı kendısı o da ıstanbul dan gettırdı benım ıcın 3 adet ve hala kız gıbı duruyorlar :D