Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    asso nun ölçuleri veya lbs si tutmaması gayet normal
    trabucco nun misinaları da ayni şekilde bu seneki testlerde trabucco nu bırkaç serisinden resmen yarı yarıya fark var

2. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    At-çek için en uygun kamışlar spin kamışlarıdır.
    2-25 / 10-30 /10-40 / 20-50 gr gibi atarları olan
    bu kamışların uçları çok hassastır.210 veya 240 cm en uygun boylarıdır.
    rapala gibi suni yemleri direk atmaya yarar.Yani herhangi bir kurşun
    ağırlık takmadan atışlara yarar bu kamışlar. Ve bu kamışlar hafif
    olduğu için ( 150-200 gr civarı) pek yormaz kolu.

3. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    eren öneririm de ne için kullanmayı düsünüyorsun bu makinayı ben 7000 istememin sebebi golde kullanıcam ve 035/0,40 misnayı en az 300/400 m alması lazım

turkiyede satılanlar banax sı serisi makinalar zaten 3 modeli var ve hepsi küçük misina kapasıteleri cok az
    SI 600 BANAX MAKİNE -6 rulmanlı, 5.7/1 devir, 200gr, 0.25/125mt misina kapasitesi

SI 700 BANAX MAKİNE -6 rulmanlı, 5.7/1 devir, 220gr, 0.25/145mt misina kapasitesi

SI 800 BANAX MAKİNE -6 rulmanlı, 5.7/1 devir, 300gr, 0.25/180mt misina
    kapasitesi

küçük maine ihtiyacın varsa turkıyede alabıleceğin en ıyı makınalardan birtanesi banax

4. night_kingdom

night_kingdom

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kişisel Tavsiyeleriniz

Tanışma bölümündeki güzel dileklerden cesaret alarak buraya bir konu açıyorum.İnşaallah yeri yanlış değildir.Galata köprüsü üzerinde istavrit ve izmarit tutarak başlayan olta balıkçılığım acemi şansıma verdiğim palamut,çinekop ve lüfer le devam etti.Nacizane oltam ve makinamı değiştirmek açıkçası geliştirmek üzere forumda yapmış olduğum araştırmadan kafam daha da karışarak ayrılmış bulunuyorum.Denizde kullanmak üzere toplamda 100 ytl'yi aşmayacak kamış/makina tavsiyenizi istiyorum.Forumda geçen konulardan gaza gelerek kalkan,karagöz eğer imkan bulabilirsem mercan avı yapmayı düşünüyorum.Biliyorum bu konu tamamen kişisel ama en azından kullandığınız ve memnun olduğunuz markaları yazarsanız sevinirim

5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    muharrem abi,kamış konusunda başka fikirler olabilir ama makina da shimano'nun 50-70 ytl arasında modelleri var.Marka ve kalite olarak bence uygun olur.

6. Makina olarak tek tavsiyem shimano'dur. Ben 4 yıldır tatlı suda kullanmaktayım.Memnun kalacağından hiç şüphem yok.

7. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sabri Abi bende senin gibi gölde turna için, denizde de levrek için at-çek tekniğiyle avanmak için almayı düşünüyorum. Azönce İSTOÇ'daydım KISIK balıkçılıkta Banax SI 700 var. Taksitli fiyatı 96liraydı yanılmıyorsam ama nakitte 80'e düşüyor. Eğer sende öneriyorsan almayı düşünebilirim. Elime alıp baktım, gerçekten çok hoş bir makina çok beğendim. Sarımıda seri sayılır.

8. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr

bu fark hangisi lehine trabucco mu asso mu ayrıca bu testlerin bulunduğu link i verirseniz bilgilenmiş oluruz

9. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    at çek turna için önerim sı800 almandan yana bıraz daha fazla mısına olsun
    al garantisi benim banax lardan şu ana kadar bır şıkayet duymadım

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

ikisinin de lehine değil aleyhine asso ve trabucco misinaların üzerinde bulunan etiketlerdeki değerlerle gerçek değerlerin arasında %70 yakın fark var
    Piyasadan aldığımız birçok misina üzerinde yazan kilogram veya lbs cinsinden mukavemet değeri hak ettiğinden 2 kat, üç kat fazla yazılmış
    trabucco nun urunlerını 10 senedir kullanıyorum kamışları harıcınde malzemeleri o kadar kaliteli değil

aşağıdaki linkten asso ve trabucco nun misina test lerini inceleyebılırsın ben her sen 3000 m cıvarında misina değiştiriyorum makinalardan bu test sonuçlarını gormeden de mısına almıyorum

http://www.eftta.com/english/line_test_results.html?cart=11763885866066333

uluslararası bır kuruluş
    butun mısına üreticileri güvenirlik kazanmak için bu kuruluşta test ettiriyor üretiği misinaları işte ak mı kara mı burada ortaya çıkıyor bu linkte olan markaların teste gıren mısınaları bır de turkiyede test ne olduğunu bılmeyen mısınalar var onlar ne alemde siz karar verin

Son düzenleme: 12 Nisan 2007
  11. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Anladım Abi çok teşekkür ederim.

12. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Balıkçı Arkadaşım....
    Banax ın si 800 modelini denizde at-çek yapmak için bende kullanıyorum.... Eğer hor kullanmaz ve makaranın olduğu kısmın içini açmazsan bende kalitesine şahidim.... Kefil olmam ama bir çok makina kullandım ve kulanıyorum: fiyatına göre çok iyi bir makina...
    Kısık Balıkçılık makinasına arıza anında müdahalede yapıyor "aklınızda olsun"
    Keyifli ve bereketli avlanmanız dilegiyle...
    Rastgele....
    :)

13. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    ben kefil olurum banax ın eski üretim ve modellerine bütun makinaları için geçerli bu soylediğim st serisi sx serisi si serisi,
    yeni üretilen modeller ve albanax modellerine olmam sebeb çin e kaydı üretim çinde çıkan modelleri eskiye nazaran çok çok kötü

14. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Benim baktığım Banax SI 700 modelinin üzerinde Kore malı olduğu yazıyordu. Bunu yazması kalitesiyle ilgili bir ipucu verirmi?

15. Katılıyorum.Minekop avıda arkadaşım resmen dişliyi tıraşladı.Açtığımızda içi Kum gibi dişli parçası dolu idi

16. KANCA

KANCA ümraniye atakent

Favori Kamış:
    LINEAEFFE FERRARİ EXTREME 2000 4.50 cm. 3 parça Cormoran Seacor SURFMASTER 4.20 cm 3 parça
    En İyi Avı:
    elimdeki levrege sordum benden daha büyügü var dedi
    bu hangi cengiz

üsküdar cengizmi
    kadıköy cengizmi
    ikisinide tanırım da:confused:

17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    kore yazısı varsa üzerinde rahatlıkla alabılırsın şu an kısık ve bayılerde olan bahsettiğim seri makinaların tamamı kore üretimidir kore yazıyorsa kore üretimidir bu ve benzer ürünlerin bır de gümrük işlemleri var işim icabı gümrük mevzuatını az çok bılıyorum

18. gençolta

gençolta

Favori Kamış:
    4 adet remixon3.60 surf kamış remixon king makara2 remixon falcon remixon elite
    En İyi Avı:
    valla geçen yaz elim büyüklüğünde ispari tuttum
    abim selamlar bende hep remixon kullanıyorum kamışımda makinamda remixon hatta kaşıklarım bile çünkü remixon uygun fiyatlı ve bana göre kaliteli bir marka işimi fazlasıyla görüyor

19. merhaba.Benim tavsiyem elinizdeki bütçeye bakarak banax4000makına ve alba carısma 3,60 (80-120gr)kamış.ancak bir shımano kullanıcısı olarak pıyasada satılan düşük fiyattaki shimanolar orjınal değil ve uzakdoğu yapımı.kalite olarak shimanoya yakışmayan bir yapıdalar.sırf markaya para yatırmak yerine aynı fiyattaki banax,okuma hatta alba nın makınalarından birini tercih etmeni tavsiye ederim.Tecrübe ve deneyimin artınca daha üst sınıf bir makına seçiminde ise herkesin tavsiyesi shimano alınabilir.çünkü üst gruplarda shımano farkı barız ortaya çıkıyor.Ancak alt gruplarda aynı fiyata daha iyi makina bulabilirsin.
    tercih senin şimdiden hayırlı olsun

20. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    muharrem bey ,alacağınız oltayı eğer boğazda kullanacağım diyorsanız kesinlikle aşağıdaki üçlüyü dikkate almalısınız diye düşünüyorum.

1-surf tipi kamış
    2-surf tipi makina
    3-dyneema(örgü ip) makineye sarımak için.

bunların size kazandıracağı avantajlar nelerdir?

1-kamışın karbon esaslı olması nedeniyle hafif olması.
    2-makinenin kafa kısmının misina sağılmasına kolaylık sağlaması
    3-0,12 ve ya 0,15 dyneema sayesinde balık vuruşlarını çok daha hissettirmesi(esneme oranı %2 civarında olduğundan dolayı)
    4-yukarıda yazdığım faktörler bir araya geldiğinde hem uzak mesafelere atış yapmanızı sağlar hemde balıktan aldığınız haz iki katına çıkar.

fiyatlar ise markaya göre değişir. arama butonunu kullanarak bunlarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.