Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    tayfun arkadasım spro power serisi ile dam sumo royal i sakına karıstırma dengi falan hiç bir zaman olamaz dağlar kadar fark var bu şekilde yazarsan spro kulandığına da ınanmam;)

birde şu konuyu bıraz daha açabılırmısın amacın bu kamışın izini mi surmek yoksa alabalık için kamış mı??
    bahsettiğimiz kamışlar sazan kamışları alabalıkta tabıkı kullanabılırsın de bunun için fly takım alsan daha iyi olmazmı

Son düzenleme: 10 Nisan 2007
  2. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    bolu mu düzce mı??
    düzcede muzafer balkancıdan almış olmayasın bu kamışları??

3. Volkan_06

Volkan_06

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan, 12 Kg.

Oğuz bey, Abu Garcia 'nın 103 modelini ben bir kaç ay kullandım. İlk aldığım zaman iyiki alımışim bu makineyi diyordum. Makineyi bir kere yere düşürdüm ve makineyi kullanırken zorlanmaya başladım. Sarım hızı bayağı düştü. Şu anda Alba Starın Admiral serisini problemsiz kullanıyorum. Fiyatı Abu Garcia ya göre biraz daha pahalı fakat sorunsuz çalışıyor makine.

Alternatif olarak inceleyebilirsin. Yinede karar senin.

ADMIRAL 30 ALBA STAR MAKİNE
    http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03050000

İyi günler dilerim.

4. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Evet çok haklısın bizde bazen mayıs sonunda başlar ekim sonunda biteryani en çok 5 ay sürer bu aylardada verimsiz dönem çoktur kıraça haziran sonunda biter sonra çinekopa kadar eşkina ile idare ederiz. o arada karidese gelincik vurur tutması iyide flotosu zordur bazen bezdirir çünkü çok kayar ben bayan çorabı ile elime alıyorum.Yazın hayali ile yaşamasak gün geçmez ben birde bir sene evveline kadar Samsun merkezde oturuyordum.Şİmdi 10 km dişarda yım biraz sayfiye yeride sayılır denize 500 metre sahilde 100 metre kadar bir iskelemiz var çinekop zamanı balık oluyor ama ben çok kalabalığı sevmiyorum.istanbul ile çanakkale sanslı bu hususta tekirdağ nasıl bilmiyorum gerçi şu anda antalyadamısın tekirdağdamısınonuda bilmiyorum.Samsun merkezde çevrem çokdu ama motosiklet koyacak yerim yoktu birde dairem ufaktı orayı satıp atakum denen yerden aldım buraya geldiğime memnunum. Bilgisayarı alalıda 4 ay falan oldu bu yaştan sonra çözmeye çalışıyorum.Tekrar görüşmek dileğiyle hoşcakal.

5. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Vallaha sağlıklı olursan birde kötü alışkanlıkların olmazsa insan her yaşta yaşamdan zevk alabilir. Her yaşın güzel bir tarafı var çocuklarınla torunlarınla mutlu olursun bende kötü alışkanlıklar vardı. Allaha şükür hepsini bıraktım ve çok mutluyum ama geç kaldığım için pişmanım.İnşallah sizler hiç pişmanlık duymazsınız .Sağlıkla kalın. Yeni sezonun bol şanslı olsun kardeşim.

6. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Gürol abi ben Antalya da yaşıyorum balık olarak daha yeni tanıyorum akdenizi eylül-2006 senesine kadar Tekirdağ-Şarköy de yaşadım Şarköy de 15 nisan balık başlar 15 kasımda biter. Antalya da herzaman birşeyler var ama yakalamak mesele kıyı balıkçılığı buralarda çok zor zamanını ve yerini bilirsen iyi balık yakalayabilirsin Konyaaltı sahilinde şubat ayında yaklaşık 2 km. boyunca aralıksız oltalar vardı 2 saat boyunca bende olta attım hiç balık vurmadı bile kimseye .

7. sumo14

sumo14

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    64 cm abant alası (4,250 kg)

yok ustam bolu merkez aldım hatta ıstanbul dakı satıcı dukkanına bılıyordum ama adını tam olarak hatırlamıyorum ama ıstoc ta oldgunu hatırlıyorum

8. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Evet ben bir zamanlar oralarda suların çok derin olduğunu balık vursa bile çok geç hissedildiğini çok zor olduğunu duymuştum. Bilmem ne kadar doğrudur.Demekki en şanslılar istanbulda olanlar. Benim kızım da istanbulda senede bir iki defa giderim ama balık arkadaşım olmadığı için bir türlü gidemedim. Bu forumda arkadaşlarla tanışıp bir dahaki sefere inşallah giderim. Desene sende benim gibi mekan değiştin ama seninki biraz uzak olmuş.Hayırlısı olsun.

9. R DENİZ

R DENİZ R DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe,Alba Star
    Favori Makine:
    Shakespeare, BALZER CDI 850
    En İyi Avı:
    Sazan 6 kg, yayın 15 kg
    teşekkürler

arkadaşlar tavsiye ve ilginize teşekkür ederim sonunda bir makina aldım . Shakespeare Summit ZFS7000 Makina 2470-070 ama düşündüğüm bütçeyi oldukca aştım
    hepinize rastgele

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    güle güle kullanın en buyuk balıklar bu makinaya nasıp 0lsun

11. orcunhoca

orcunhoca

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    şansa bir ahtapot 1 kg. babakalede 400 gr. karagöz,80-90 cm pala.
    güle güle kullan. umarım büyük avlar yaparsın. okulun stresini ancak öyle atarsın :)

12. makina

bende de aynısından var ama büyük balıklarda test edemedim henüz...

Orcun hoca bu tarafa geldiginde yaz da balıga gidelim:)

13. karababa62

karababa62 Murat KARADUMAN

Favori Kamış:
    malzemem yok
    Favori Makine:
    erma panther makine,albastar kamış
    En İyi Avı:
    sazan 800 gr,alabalık 500 gr.
    Lineaffe Makine Hakkında Bilgi

Arkadaşlar Av Marketi sitesinde yer alan Lineaffe Sarıka modeli hakkında bilgisi olan varmı? bu makine at-çek yapmak için uygunmudur? bilgisi olanlar varsa paylaşırsanız sevinirim.

14. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Recep Abi makinan hayırlı olsun, boş çekmesin inşallah ;)

Ben dün malzemecide Banax SI 700 marka makina gördüm. Bu makina hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba? Aranızda kullanan varmı?
    Makinanın fotoğrafı ve kısmen özellikleri aşağıdadır. Yorumlarınız için şimdiden teşekürler.

6 rulmanlı, 5.7/1 devir, 220gr, 0.25/145mt misina kapasitesi

15. TEKNOTURK

TEKNOTURK Erkan

Favori Kamış:
    Dam Salt-X SW Spin 270cm 10-40g
    Favori Makine:
    Okuma Epixor 40
    En İyi Avı:
    Levrek
    Lineaeffe makinaların baya bir çeşidini gördüm kendime makina ararken. Bence güzel makinalar, yani piyasadaki iş yapabilecek ortalama makinalar kadar iyidir sanırım.

16. Onur Akçay

Onur Akçay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Tatlı su: Sazan 15 Kg. - Deniz : Lagos 4,5 Kg.
    Sarika Makina

Selam

Ben geçen sene Türkiye den makina ve kamış istemiştim, Sarika 500 modelini göndermişler. Abu Garci Cardinal ile 10 kg üzerinde balıkları çekemezken Sarika 500 hiç zorluk çıkarmadı. Ayrıca bu modelde kafaya 2 farklı misina sarıp istediğiniz zaman çevirip diğer misinayı kullanabiliyorsuz. Problem yaratmıyor. Bu sene yeni bir tane daha aldım. Tavsiye ederim.

Onur,

17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    Banax SI 7000 herhangı bıryerde gorursenız bana da haber verırsenız memnun olucam ben de almayı duşunuyorum

18. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sabri Abi ozaman önerebileceğin bir makina öylemi?

19. ozgun

ozgun

Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    slm

eğer para sı pahalı demesseniz size tica markayı öneririm
    at çek için uygun hem hafif hemde sarımı hızlı 1/6.3

20. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    t-force/trabucco

iyi geceler

dün grandi(hayati)hocamla çanakkalede şakirin yerinde buluştuk,hem tanıştık çok güzel bir sohbet oldu ayrıca hocamın yaptığı değişik malzemeler hakkında baya bilgi edindim.saat 6 suları kilitbayar a avlanmaya geçeceğim için ağırlık almaya beraber yeni açılan ve son makinemi aldığım malzemeciye gittik.baya hoş bir sohbette orada yaptık, malzemeci kendi kullandığı ve diş izleri ile tanınamaz hale gelen rapalalarını gösterdikçe etkilenmedik desem yalan olur, birde avların hikayesini dinleyince aman diyorsunuz ..

malzemeci de konu misinalara gelince ben asso ultranın iyi bir misina olduğunu söylerken malzemeci beni şaşırtan bir bilgi verdi.misinanın üstündeki değerler tutmuyormuş.gerçekten assonun değerleri tutmadığ, daha kalın olduğunu söyledi ve geçen gün pelican ın toptancısı geldiğinde özel bir aletle ölçmüşler.(elinde o kadar çok asso olmasa şüpheye düşücem çok satılıyor ultra klasik tüm çeşitleri vardı)hayati hocamla biz şaşırdık.bize önerdiği misina ise trabucco t-force special sea. 0.40 lık misinanın 20 kg üstü çekeri vardı.Hayati hocam aldı 300 metre olan bir makara.umarım güzel çıkar bende almayı düşünüyorum ayrıca fiyatı 20 ytl.istanbulda nedir acaba ?bunun yanında asso da ölçülerin tutmaması ile ilgili duyumunuz veya fikriniz varsa belirtin ben gerçekten şaşırdım duyunca.

DPNOT:sohbet için teşekkürler Hayati hocam ,işlerini düzene soktuğun an balıktayız :)