Angarya olabilir ama gerekli olduğu için kural haline getirtilmiş bir uygulamadır.Bence yargılamak yerine,uygulamak gerekli... Her ikinizin sorduğu soru hakkında detaylı bilgi verecek kişi yok gibi zira bu makinaları kullanan yok malesef forumda. bu yüzden yanıltıcı bilgi vermemek adına cevap verilmiyor.......
teşekkürler ben de zaten ilk makinam olan banax bn 400 oradan almıştım 7 sene oldu makina halen iş görüyor cengiz balıkçılığa tekrar uğrayayım oystercast 4.20 kamış hakkında bir bilginiz varmı
Makina ve kamış için yardım... Selam arkadaşlar. Öncelikle hepinize merhaba. Foruma yeni kayıt oldum, makina almayı düşünüyorum. Bir kaç makina buldum, fiyat araştırması yaptım ve sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. Makinalari göletlerde ve barajlarda sazan avlamak için kullanacağım. Elimde makinalar var, onlara ek olarak 4 adet daha makine almayı düşünüyorum, bu yüzden çok uçuk fiyattaki makinalari almam zor. Bir de grafit gövdeli makina almak istemiyorum, bana pek sağlam gözükmüyorlar. Sizce grafit mi alayım yoksa metal mi? Aradığım makina 60-70lik. İlk olarak D.A.M ATP 160 FD-TR 60'lık büyük makara, Bilya sayısı:1, 1/4.2 Devir, Grafit Kafa, Anında duruş sistemi, Yedek grafit kafa, Anti-titreşim sistemi, 0,60/100(mm/m)Misina kapasitesi, Önden kalama Bu makinenin gövde ve kafa grafit. fiyat olarak da avmarketi.com da taksitle 40ytl ancak Edirne'de tanıdık bir av bayii var bize peşin 27 ytl fiyat verdi. Bayi güvenilir ama nasıl bu kadar fiyat farkı oluyor anlamadım. Avmarketi.com'da peşin fiyatı bile 35ytl. İkinci olarak VIKING 5070 MAKİNA 70'lık büyük makara, Bilya Sayısı:3+1, Önden Kalama, Devir:4.6:1 Aliminyum gövde, Aliminyum makara, 610g ağırlık, Ahşap saplı çevirme kolu, Banax SX serisi makinelere rakip bir üründür. Makina normalde 70lik, ancak resmideki 60lık. Görüntüleri aynı. Bu makina da avmarketi.com'da 63YTL. Yine bayide bu makina 40YTL. Bu makina baya hoşuma gitti. Sağlam bir şeye benziyor. Üçüncü olarak OKUMA IMPACT IM-65 65'lik büyük makara, 4.5:1 devir oranı, 2 rulmanlı, Grafit gövde kafa, Pirinçten imal edilmiş çok güçlü dişli tertibatı, güçlü ve kontrol edilebilir önden kalama sistemi Korozyona karşı güçlü grafit gövde Bu makinada da kampanya var. %35 indirimli. Şu anda fiyatı avmarketi.com'da 28YTL. Dördüncü olarak CAPTAIN KYBELE 70 70'lik büyük makara, 3 rulmanlı, 330m/0,45mm Misina kapasitesi, 4,1:1 devir oranı, Aliminyum gövde, Grafit kafa, Aliminyum makara, önden kalama, Sağ sol değiştirilebilir kol, dengeli sarma sistemi. Bu makaranın da fiyat avmarketi.com'da 30 YTL. ...................................................................................................... Kamış olarak da karbon takviyeli almak istiyorum. Yem olarak küspe kullandığımız için atış güçü yüksek kamış bakıyorum. yine tabi bunlar da 4 adet olacak. Bir de kapalı doylarının 60-70 cm arası olması lazım. Arabada taşımak zor oluyor uzunları. Kullandığım Daiwa Ultra Marine kamış var hem kapanınca kısa oluyor hem de güzel kamış. Tam olarak o mu bilmiyorum ama okyanusmarket.com'da daiwa kamış buldum fiyatı da uygun. Yalnız bu site bana pek iyi gelmedi daha önce alışveriş yapan bir arkadaş varsa yorumunu bekliyorum. http://www.okyanusmarket.com/catalog//product_info.php?cPath=30_67&products_id=712 DAIWA 2.70 mt KAMIŞ Kapalı uzunluğu 64 cm dir 5 halkalıdır 80-120 gr atarlı Fiber karbon takviyeli malzemeden üretilmiştir Sapı kaliteli sünger kaplıdır Halkaları porselen kaplıdır İkinci olarak DIAMOND PORSELENLİ KAMIŞ 2.70 MT 2.70 MT Boy, 40/110 GR Atar, 5 Parçalı, 70 CM Kapalı boy, Dolgu uc avmarketi.com'da fiyat 8YTL. Bu ürün Marmara diye bir markanın ürünü. Silverstar olarak geçiyor sitede. Kamışlara fazla bakamadım ama 20-25 Ytl civar bildiğinizi işimi görecek kamış varsa, yazarsanız sevinirim. Uzunluğu 2.70 olsa yeter.
Saolun Müjdat Bey. Giriş iyi oldu da konuyu yanlış yere açtık galiba Moderatör arkadaşlar gerekirse tatlısu malzemeleri bölümüne taşısınlar konuyu...
Yok sen konuyu doğru yere açtın Ama aslında önce bir tanışma bölümüne bir tanışma konusu açsan kendinden bahsetsen ve imzabölümüne bulunduğun şehri yaşını ve kan gurubunuda yazdınmı arkadaşlar sana severek yardımcı olucaklardır bu sitemizin kuraı önce tanışalım
Makinalardan Okuma'yı kullanıyorum ben denizde ve gayet memnunum.Zaten sitede 4-5 kişide var aynı makinadan.... Diğer makinalar için yorum yapamam ama aslında test edebilirsin. HAngi dükkana gitsen ve 4 makina alacağım desen sana kucak açarlar. 10 Metre misinayı makinaya dola,ucuna yarım kglik kurşundan bağla ve sar makinayı.Az çok göstereceği performansı belli eder...... Yada he makinadan 1'er tane al
Emrah ben sana bu konu için Carphunters (sabri abi yi) bekle derim bu konuların piridir.Tatlısu konusunda forumun profu olarak onu dinle bence.Ayrıca edirnede yarı fiyat veren dükkan hangisi,bende bi uğrayayım ona.
ben makinayı gördüm.çanakkale ye yeni geldi(mq-65). güzel makineye benziyor. işcilik falan iyi.yurt dışında 5 sene garantisi var.fiyatı burda 120 ytl av marketinde 95 ytl civarı .alınca fiyat konusunda bilgi verirseniz seviniriz.tabi birazda kullanın bende almayı düşünmüştüm ama burada yoktu. sadece nette gördüğüm makineyide almakta teretdüt ettim.shimano aldım.makinanız hayırlı olur işllh .
alır almaz bilgi ve ilk izlenimlerimi aktaracağım şu an elimde okuma zn 65 hiç kullanmadım bir arkadşın tavsiyesi ile değiştirmeye karar verdim mQ 65 önerdi dişli sistemi pirinç ten imiş zn 65 alıminyum dişliye sahip bu yüzden değişegim mQ 65 90-100 arasında
at-çek yapmak için yeni makine arkadaşlar 210 cm dam spin kamışımla kullanmak üzre at çek için kullanacağım hafif. turu hızlı . dayanıklı olan makineler için önerilerinizi bekliyorum. turnaların meraklıları hadi yardımlarınızı bekliyorum.
Yeter ki balık olsun,turna şahane makina bahane. Ne olsa çeker,canını sıkma, Al bir general veya millienyum gitsin. Ucuz zaten o tür makinalar
Madem banax'ınız var bende size banax si 800 yada iso 800 ü öneriyorum.Ben 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.Rasgele
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum merhabalar, hafta sonunu iple çeker oldum, 3 gündür 5 yıldır kullanmadığım oltamın yanına gidip gidip geliyorum yarın kısmetse buyukçekmece tarafında sezonumu açacağım. evde sağda solda duran malzemelerimi topladım.Sitedene okuduklarım kadarı ile birçok şeyi yeni yeni öğrendim ama sizdende bir fikir alayım dedim.İlk olarak oltamdan başlayım; Bende memleketten aldığım teleskopik bir olta var ama bunu alırken hiçbir bilgi sahibi değildim gittim olta almak istiyorum dedim gözüme güzel görünen oltayı aldım fakat bu iş hiçte basit bir mesele değilmiş, dün oltanın üzerindeki yazılar dikkatimi çekti bunların mutlaka br manası vardır dedim ve siz değerli dostlarımın bilgisine başvurmaya karar verdim.Aşşağıdaki yazılar kamışın üzerindekiler TELESKOPİC STAR / 4.50m / Section:8 / Casting Weight 50-100gm bunlarda makinanın üzerindekiler; LB/YDS 10/280 - 18/150 - 28/110 mm/M 0.3/260 - 0.4/140 - 0.5/100 GEAR RATİO:4,7:1 SC1501-RB (SANIRIM BU MODELİ) 1 BAL-BEARİNG İşte yazılar bu ama neyi ifade ettiğini bilmiyorum ama bişi ifade etmese herhalde oraya yazmazlardı İkinci olarak termos, tabure,elfeneri, yağmurluk,Tırıvırı bol sayıda (dermişim sopayı yermisim aman şakası bile kötü ) ve yem ile diğer malzemeleride malzeme satan yerlerden temin edeceğim ama sizin yeni balşayan acemiye önerileriniz nedir, gidipde işime yaramayan birşeyi sırf almak için almış olmak istemiyorum. Kıyıdan deniz ve sezon açılınca kıyıdan göllerde balık avlamak istiyorum balık türü yok tutayımda ne olursa olsun.Şimdiden teşekkür ederim tüm doslara.
http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03170000 fd 30 5,5 turu var ve çift makara bu markadam maline kullanan var mı serdar abi teknik destek bekliyorum
Ben OKUMA yı kampanyadan faydalanarak aldım. Dün elime ulaştı. Henüz kullanma fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerim kesinlikle çok ağır olduğu yönünde. Ancak Fiyat/Performans olarak çok övgü topluyor. Su an fiyatı 25-27 YTL civarındaken bi tane almakta fayda var. Kamış ise D.A.M SpeizePowerlar var 4.20 uzunluğunda ve 50-100 atarlı ondan almıştım 2 ay önce. Güzel bir kamış tavsiye ederim. Yalnız kullanmadan önce elin kaymasını önleyen sargıların başlangıç ve bitiş kısımlarını bantlayarak sağlama alman faydalı olacaktır. Yoksa açılıyor. Ayrıca kesinlikle adi kamış almamanı tavsiye ediyorum. Hem mukavemeti iyi olmuyor, hem porselenleri iyi olmuyor hemde porselen bilezikleri zamanla çıkabiliyor. D.A.M. Speizepower + Okuma İmpact 65 Kombosu seni tatmin edecektir.
TELESKOPİC STAR / 4.50m / Section:8 / Casting Weight 50-100gm kamışın içine katlanırmiş teleskop gibi boyu 4 50 sanırım 8 parçalı 50-100 gr kurşun atarlı LB/YDS 10/280 - 18/150 - 28/110 : motoruna 10luk misina sararsan 280 metre sarılıyor 18 lik sararsan 150 metre sarılıyor böle gidiyor... 1 BAL-BEARİNG = tek bilyeli Gibi