KENE tehtiti!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında MELİH_REİS tarafından paylaşıldı.

1. ozan

ozan Ozan

bunun sebebi açık renk kıyafette kenenin daha erken farkedilebilmesi başkaca bir sebebi yok. kene üstünüze tırmanırken görülsün diye

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Kene Isırması

Arkadaşlar en hassas olduğum bir konu bu ve buna benzer konular olmasına rağmen maalesef başımıza geldi...
    Burada biliyorsunuz ki tüm arkadaşlarımı uyardım Aman dedim Dikkat dedim Kene ısırırsa kesinlikle dokunmayın doğruca en yakın sağlık birimine başvurun dedim.

Bugün sıcaklardan dolayı pişkin pişkin mağazada otururken annem aradı. Duhan ı kene ısırmış ne yapayım dedi. Aman dokunma sakın ama sakın annem dedim. Mağazayı kapattım ve direk eve doğru hareket ettim. Yolda da 10 dakikalık mesafede en az 3 kez telefon ettim sakın dokunmayın diye. Tabii bende müthiş bir panik korku ve üzüntü mevcut. Eve gittiğimde kene nin ısırdığı yerde kızarıklık ve bir yara gibi oluşum mevcuttu. Hemen yeğenime dayıcım ellemedin değilmi dedim. Kaşıdığını ve fark ettiğinde anneannesine söylediğini anlattı. Şükür ki annem o toplu iğne büyüklüğündeki şeyin kene olduğunu hemen anlamış ve daha önceden de anne ve babamı uyardığım için hiç ellememiş keneyi. Aldım çocuğu doğru hastaneye. Hastane de keneyi çıkarırlarken sordum nereye gittiniz ne zaman gittiniz felan. Pazar günü biz organizasyondayken Annemler ve Ablamlar bizim zeytinliğe gitmişler. Dün gece de kardeşi ile birlikte parka götürmüş babaları. Bu bilgilerden sonra direk aklıma Duhan'ın küçük kardeşi Sude geldi. Henüz 3.5-4 yaşında Duhansa 5.5-6 yaşında. Hemen annemi aradım ve Sude'nin de vucudunu kontrol etmesini en ufak bir işaret varsa bana haber vermesini söyledim. Aradan 5 dakika geçmediki Annem den kötü haber geldi. Maalesef Sude'ninde avcunun içinde kene olduğunu ama daha çok yara ya benzediğini eve gidip Sude'yide alarak elini kontrol ettirmemizi söyledi. Sude'yi almaya gittiğimizde avuç içinde kene den çok bir yara izi olduğunu görmek beni sevindirdi. Ancak hastaneye geldiğimizde Dr hanım kenenin çocuk tarafından çıkarıldığını ve iğnenin içinde kaldığını onuda almaları gerektiğini belirtti. Bu beni deli etmeye ellerimin ayaklarımın titremesine sebep oldu. Gözlerim doluyor fakat kendimi sıkıyordum.
    Doktor a ne yapmamız gerektiğini gerekirse daha teşekküllü bir hastaneye gidebileceğimizi felan söyledim. Doktor hanım şu anda yapılacak bir şey olmadığını kan örneklerinin alınacağını ve çıkan sonuçlara göre bir değerlendirmede bulunabileceğini belirtti. Sude nin elinde ki kenenin kalan parçasını da çıkartarak incelenmek üzere aldılar. Çocukların her iki elinden de kan aldıktan sonra 17.30 gibi sonucun belli olacağını beklememize gerek kalmadığını söylediler. Çocukları eve bıraktıktan sonra hastaneye döndüm ve sonuçları beklemeye başladım. 1-1.5 saat kadar sonra sonuçları aldım. Doktora gittiğimizde ne babamda ne eniştemde nede bende kötü haberi kaldırabilecek hal kalmamıştı. Allah a dua ediyorduk iyi haber almak için. Bir süre sonra şimdilik Her hangi bir enfeksiyon izine rastlanılmadığı ancak 15 gün boyunca riskin devam ettiğini yarın ve yarından sonra yeniden kan örneklerinin alınacağını ve takibin yapılması gerektiğini belirttiler. Ayrıca günde 2-3 kene ısırığı vakaasının hastaneye geldiğini ancak Manisa da henüz Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına rastlanılmadığı ve gönlümüzün ferah tutulmasını söylediler. Bu haberler bizi rahatlatmıştı. Ancak riskin 15 gün daha var olduğunu biliyor ve her hangi bir aksilik olmaması için Allah a dua ediyoruz. Asıl korkumuz Sude nin keneyi kendinin kaşıyarak çıkarması ve bunun doğurabileceği kötü sonuçlar. Allah inşallah kötü bir haberle karşılaştırmaz bizleri. Ancak inanılmaz derece de tedirgin ve üzüntülüyüm.

Bu konuyu sizlerle paylaşıyorum nedeni ne gelince;

Arkadaşlar piknik, tarla, bağ, bahçe, ve avdan dönüşlerinizde muhakkak ama muhakkak Aile bireylerinizin ve kendinizin vucudunu kontrol edin ve ettirin. Bu sıradan bir olay değil ve başa gelmeden bilinmiyor. Ama zeytinlikten ama dün gece parktan döndüklerinde kontrol edilmiş olsaylardı Sude keneyi kendisi çıkarmayacaktı ve risk bu kadar fazla olmayacaktı. Bu çok ama çok önemli bir konu lütfen hassas olalım...........................

Son düzenleme: 28 Haziran 2007
  3. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kardeşim geçmiş olsun inşallah birşey çıkmaz dileğim bu tekrar geçmiş olsun.

4. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Serdar büyük geçmiş olsun çok üzüldüm.Dualarımız çocuklar için.İnşallah sonuçlar iyi çıkar.

5. Gelmiş geçmiş olsun sevgili Serdar'ım:(

İnşallah kötü bişey çıkmaz lo:(

6. Serdar'cım büyük geçmiş olsun.Umarım Bu süredede Allahın izniyle bir problem olmaz.
    :(

7. kahan

kahan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg.
    Büyük geçmiş olsun Serdar bey.Dualarımız sizinle.

8. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Arkadaşım büyük geçmiş olsun, dualarım sizinle,Allah yardımcınız olsun.

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    serdar geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
    ayrıca uyarıların için paylaşımın için teşekkürler

10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar abiler teşekkürler
    İnanın en çok korktuğum şeydi bu
    daha iki hafta evvel konuştuk Müjdat abi ile
    Ama ne kadar korkar ne kadar çekinirsen o kadar üstüne gelirmiş.
    İnşallah keneler Kırım Kongo Kanamalı Ateşi enfeksiyonunu taşımıyordur. İnşallah Yaradan ım yeğenlerimi bize bağışlar.

Çok küçük bir ayrıntı işte

ama atlanılmış

ne olursa olsun bir şey olmaz demeyin piknikten dağdan kırdan ovadan tarladan parktan bahçeden gelince çocuklarınızı kendiniz muhakkak kontrol edin arkadaşlar canımız yanmasın sonra
    lütfen önemseyin kontrol edin.......

11. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Serdarcığım bugün seni çok merak etmiştim .Demekki nedenin varmış.Yegenlerime acil şifalar diliyorum.Biran önce sağlıklarına kavuşurlar.WEST mustafanında selamı var acil şifalar diliyor.

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Amin Turgay abi Amin
    inşallah kötü bir sonuçla karşılaşmayız
    tek tesellimiz henüz Manisa da rastlanmamış olması ve sonuların bugün için olumlu çıkması

13. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    İnşallah hiçbir şey çıkmaz gönlünü ferah tut.

14. Serdar bu virüsü taşıyan keneler genellikle Tokat,Yozgat,Çorum gibi iç anadolu civarında yaygın.Bizim bulunduğumuz yörede hemen hemen hiç yok.İnşallah Kardeşlerimiz en kısa sürede sağlıklarına kavuşacak.

15. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

serdar kardeşim çok büyük geçmiş olsun turgay abilerde oturuyoruz ben west
    acil şifalar diliyorum yiğenlere görüşürüz.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    inşallah abi bizimde tesellimiz o

West inşallah abi kötü bir haber almayız
    15 gün boyunca inşallah iyi haberler bizimle olur:( :(

Son düzenleme: 27 Haziran 2007
  17. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Can abi sağolasın
    umarım kötü bişi olmaz abi olursa onlara değil bana olsun abi o derece severim yeğenlerimi ben:eek: :eek:

18. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Serdarım muşahade altında mı yavrucaklar. Evdemi?

19. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Niçin öyle düşünüyorsun serdar .Allahın izniyle hiç bir şey olmayacak

20. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    eve göndermişler.