Estafurullah sadece şanslı bir gündeydik. Daha iyisi sizlere olsun dostum. Eksik olmayın, rastgelsin.
Teşekkürler Nuri abicim. Gırgır tekneleri balığın çok kıyıdan geçtiği için yakalanamadığından şikayet ediyormuş. Zaten bu bolluğa rağmen balık halinde lüfer az. Bizim avlandığımız mera da oldukça sığdı. 7-8 metre kadar. Belli ki denetimi daha mümkün olan derinlik yasağı balık boylarına ve stoklarına olumlu olarak tesir etmiş. Yine balığın irileşmesinin sebebi olarak lüfer cinsindeki boy sınırının 20 cm'e yükseltilmesini ve bu konudaki kampanyaları dikkate almak gerekir. Her ne kadar tam uygulanmasa da yavru lüferler biraz olsun korundu. Bu Mayıs ayında çok sayıda küçük balığın Karadeniz'e çıktığına şahit olduk. O balıklar da şimdi tam boy lüferler olarak geri dönüyorlar. Deniz biraz şans verildi mi hemen kendisini yeniliyor...
Köprünün de zamanı gelecek Rastgelsin. Selam Emre, benim aldığım haberlere göre Karadeniz'de son günlere kadar iri lüfer çok boldu. Şu anda o balık akmaya başladı. Bizim yakaladıklarımız kesinlikle akış balığı. 2 hafta öncesine kadar Karadeniz'in suyu Marmara'dan 3-4 derece daha sıcaktı ve balık gelmiyordu. Şimdi denge sağlandı ve balık akmaya başladı. Önümüzdeki günlerde esecek poyrazlarla akış daha da hızlanacaktır. Çok teşekkürler Evet kesinlikle katılıyorum Son zamanlarımızdaki tüm verimsiz avları bir anda unutturan bir av oldu. Daha iyisi sizlere olsun. Çok teşekkürler İnşallah öyle olur. İnşallah