Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

  1. ilkea

    ilkea

    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    Kütahya
    Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Herkese hayırlı cumalar
     
  2. Jashuaa

    Jashuaa

    Mesajlar:
    1.077
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    günaydın kütahya hayırlı cumalar
     
  3. esk balık timi

    esk balık timi

    Yaş:
    64
    Mesajlar:
    1.692
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    günaydın arkadaşlar,hayırlı işler.
     
  4. kartal 0943

    kartal 0943

    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    hayırlı cumalar

    herkese hayırlı cumalar
     
  5. kartal 0943

    kartal 0943

    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    balığa gidecem

    arkadaşlar bana bir yer tavsiye ederseniz sevinirim nereye gideceğim bilmiyorum
     
  6. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    KAYABOĞAZI
    DUDAŞ BARAJI

    Kayı göleti TAVŞANLI

    Yeniköy TAVŞANLI
    Hasandayı


    Bunlardan birine gidebilirsin.
     
  7. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Laborant Fatihe

    Fatih kardeş, sen bilirsin tavşanlı tarafından bir yer ayarlada bu haftasonu yani ayın 1 ve 2 si orda bi organizasyon yapalım diye düşünüyorum. Mesala kayaboğazı veya kuruçay göleti sen ne dersin bu işe yer olarak neresi olabilir, hem kafile olarak tanışıp kaynaşmış oluruz, hemde nasibimizde ne varsa onu alırız.
     
  8. maviçocuk

    maviçocuk

    Mesajlar:
    13
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    forumun kıymetli yazarlarına;

    son sayfalara yazılan iletileri okudum.arkadaşlara hassasiyet gösterdikleri için teşekkür ediyorum.en azından forumda görmeyi arzu etmediğim yazışmaların kendilerince bir değer ifade ettiğini göstermiş oldular.ben bu bağlamda istediğim ölçüde anlaşılamamış olduğumu görmüş oldum.ne yapmam gereni öğrendim.bundan sonra foruma mümkün olduğunca sık detay aktarmaya gayret edeceğim.kendi çapımda amatör olta balıkçılığı adına öğrendiklerimin sizlerce okunması paylaşım adına beni mutlu edecektir.
    ki yazdıklarımın forum üzerinde etkili olacağını düşünüyorum.sanırım böylece forum daha çok amacına uygun hale gelecektir.
    şunu belirteyim birtakım sorunlar nedeni ile bu sezonu da ölü geçirmek durumunda kalmaktayım.siz gene her hafta bir organizasyon yapabiliyormuşsunuz.gerçekten çok mutlu oldum.

    serdar bey'e

    çipura ve levrek konusunda önerim olacak.
    çipuranın en sağlam yemi canlı mamundur kıymetli kardeşim.takımını hazırlamakta kolaydır.2 iğneli dip takımı hazırla.en alta 30 gr kurşun koy.onun 1 karış üstüne bir köstek bağla kurşundan iki karış üstüne bir köstek daha bağla.kösteklerin 0,25 mm olsun.ana misinan yani beden misinan da max 30 mm yada 35 mm olsun.3,50-4 m civarında bir olta çomağı ve 50 lik kafa bir makina işini görür.avlanırken çok derin olan ve kumluk olan yerleri tercih et.milletin gündüz denize girdiği plajlar bunun için en uygun olan yerlerdir ama derin yerleri.çipura kumda ve diptedir.kayalık yerlerde çoğunlukla lidaki,sarpa,gelincik,kayabalığı vs gibi ufak balıklar vardır.ve kayalık yerde avlanmak sürekli oltanın takılmasına neden olacağı için risktir.baktın olmadı çipura için en uygun yer her zaman marinalardır.Her iki avlaktada avlanma zamanın kesinlikle gece olsun yani el ayak çekildikten sonra.bu arada kıyıdan zargana topu ve ona bağlı 1 m kösteğe iki iğneli (hırsızlı:iki iğneyi ardı ardına bağlarsın.ucuna ya şerit halinde kesilmiş balık eti yada floş ipek takarsın)bir takımla güzel zargana olur.why not? neden olmasın.bu arada çipura için düz değil kesinlikle çapraz iğne kullan.bizim tatlı suda kullandığımız iğnelerin deniz için olanı.numara olarak 3-4-5 olur.zargana için uzun saplı düz zargana iğneleri kullan.
    levrek olayı:bu başığı en çok sırtı dedikleri zamazingo ile ve silikon yemlerle tutuyolar.tekne şart oluyor bu durumda.mümkün mertebe çok erken saatte gün ağarmasından sabah 8 -9 a kadar falan yani deniz hareketlenmeden balık olur.levrek dişli balıktır çelik tel kullan mutlaka.
    ayrıca önemli bir tavsiyem şu ordan 1000m adi misina al
    kullan tatil dönüşüde at gitsin.iyi misinalarını sakın heba etme.tuzlu su misinayı öldürüyor.rastgele kardeşim diyeyim.

    bu arada gürkan bey'in tavsiyesi avlaklar hakkında
    kayaboğazı barajına gelirken kepçe getirmeyin ::))) (evtt..tamam tamam çapakmış::)) çok güldüm ben Allah da sizi güldürsün.)sizlere yük olmasın.
    tutabildiğiniz kadar çapak tutun,mümkünse bitene kadar tutun.::))
    o balık bizim canımızı okudu zira.o balığı o göle ve diğer göletlere bırakan ellere hayır dualar ediyoruz.
    kayı göleti için kayı göleti eskiden çok iyi aynalı sazan ve bizim kasma dediğimiz tatlı su kefali veriyordu.aldığım duyumlar gölette doğru dürüst su kalmadığı yönünde .giden arkadaşlar pişman olmasın derim.yem için ince elenmiş küspe tozuna yumurtaları kırın yumuşak bir hamur yapın iyi çalışır.
    yeniköy göleti vasatın çok altındadır.her sene birkaç tane iri balık verir kime nasipse işte.geri kalanlar nal toplar.budur.

    bana gelince ismim ibrahim dir.33 yıldır bu dünyadayım.tavşanlı da otururum.
    gerektiği kadar deşifre oldum sanırım ::))

    not:şu imza ayarı abukluğunu çözebilirsem imza ayarı yapacam bilemedim nasıl olmaktadır.hay aksi yaw.

    verilmiş coşkuların gücü adına..

    rastgele

    mavi çocuk
     
  9. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan



    Uzunca bir yazı yazıp kaybolma bakalım. Gördüğüm kadarı ile sen haftada bir ziyarat ediyorsun siteyi, İmza ayarlarına gelince profilin olan mavi çocuk yazısana tıkla orda göreceksin imza ayarlarını, Deniz için bilgi vermen beni memnun etti, Biz hernekadar tatlısucu olsakta arada denize giden arkadaşlarımız var, bu arkadaşlara faydalı olacaktır. Herşeyden önce formu yani siteyi komple gezmeni tavsiye ederim. Tatlısu, acısu, deniz ,okyanus
    hertürlü bilgi mevcuttur, faydalanmanı isterim, seninde bu siteden öğreneceğin pek çok şiyin olduğu kanısındayım. Bende tavşanlılıyım fakat kütahyada oturuyorum. Tavşanlıdan olan arkadaşlarla tanışırısan bizleri daha iyi tanıyacıksın. ((((ÖNCE DOSTLUK SAMİMEYET SONRA BALIK))))) Sözüm meclisten dışarı. Hani parayı herkes kazanır eşşek bile ama yemesini bilmedikten sonra. Balığı herkes tutar ama, dostluk ve muhabbet olmadıktan sonra neye yararki. Sevgilerimle sevgili kardeşim.
     
  10. mustafadinç

    mustafadinç

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    719
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Selamün Aleyküm Kütahya,Gediz,Simav,Tavşanlı hepinize hayırlı günler hayırlı işler bol ve bereketli kazançlar,balığa gideceklere rastgele.
     
  11. 43_abdullah_91

    43_abdullah_91

    Mesajlar:
    628
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    herkese meraba abilerim.ya gükan abi bi org yapalım dedi kimseden ses çıkmıyo ben bile babamdan kavga gürültü izin aldım(şimdide yanlız gelebilmek için izin almaya çalışıyom:D)sizde katılında şöle güzel bi org. yapalım millet balıkçılığın zevkine varsın be abilerim,yav hadeeee katılımları bekliyoruzzz;) ...

    serdar abi,fatih abi,ilke abi,kütahyalı abilerimiz hadiiiiiii organizasyona:D
     
  12. kartal 0943

    kartal 0943

    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    haydi arkadaşlar

    abi millet tim kuruyor biz daha av yerinde tanışamadık üşenmeyelim arkadaşlar hadi diyorsak hadibi birlik beraberlik olalım muabbet olsun pazartesi oturuyoruz bilgisayarın başına kime yazacan kimseyle bişi paylaşmıyoruz ki kime ne yazalım gelin tanışalım birlikte av yapalım sonra bir hafta kritiğini yaparız konuşacak mevzu olur hiç olmassa bir tanışma avı düzenleyelim arkadaşlar ben nette ve ortamda yeniyim ama davet e icabette kusur etmeyizdün canım balık çekti gittim iki kilo aldım oooh yani davamız balık deyil muhabbet yoksa halde hertürlü balık var.
     
  13. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili arkadaşlar bu işi kimseler ciddiye almıyor. İsteyenler buyursun. Niyet KAYABOĞAZI Toplanma alanı ve saati, ( Bölcek köyü girişinde otobüs durağına varmadan soldaki çeşme ) Saat 13 00 Benim tomafilin arkasında MEHTERAN diye yazıyor, bilmeyen arkadaşlar araçtan tanıyabilir. Gelen arkadaşlar bildirirse bekleme ona göre olur. 13.30 da hareket. Kumanya konusuna gelince herkes kendi nevalesini getirsin orda tek sofra yaparız. Semaveri olan arkadaş varsa bildirirse sevinirim yoksada temin edeceğiz artık. Yem konusunda herkes kendi çapında yem getirsin solucandan mısırdan hamurdan, çeşit denemenin faydalı olacağını sanıyorum. Zaten amaç balık değil muhabbet. Birde bazı arkadaşlarımız ben o saatte gelemem pazar sabah gelebilirim diyorlarsa onlarda sabah erken gelirler önemli olan yer kesin olması ben şimdilik Kayaboğazı diye düşünüyorum, başka fikri olan varsa bildirsin. 24 saat açık olan telim. 05058295193 mesaj atarsanız 05388452231 nolu telimide açabilirim. Haydi Kütahya,Tavşanlı. tanışma toplantısına bekliyorum. Balık bahane gönül muhabbet ister, gönül dostluk ister, gönül tanışmak ister. Kalın sağlıcakla.
     
  14. kartal 0943

    kartal 0943

    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    nezaman

    arkadaşlar ben bu kaya boğazı daveti nezaman için anlamadım kusura bakmayın akşam üstü meteran kardeşimin mesajı yoktu şim gördüm kayaboğazı na ne zaman gidilecek yada gidildimi anlamadım kusurumu bağışlayın eğer kaçırdıysam üzülürüm
     
  15. maviçocuk

    maviçocuk

    Mesajlar:
    13
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    ...

    sayın forum mensupları;
    bizim baraja bir organizasyon düşünülmüş anladığım kadarı ile.tanışma toplantısı için iyi bir plan olduğunu düşünüyorum.sanırım bugündü.katılım durumu sanırım sabaha ortaya çıkacaktır.yarın tekrar foruma bakacağım.duruma göre daha derli toplu bir organizasyon yapılabilir.birkaç gündür ilgilenemedim forumla.bu kayaboğazı organizesinden haberdar olamadım.en azından barajın durumunu bilen biri olarak yardımım dokunabilirdi.zira barajın her yanı aynı değil.bunun yanında ben kayaboğazı organizasyonlarına gece gidilmesi taraftarıyım.kimler gelebilir bilmiyorum ama akşam 19 gibi orda toplanılır sabahlanır gelinir çok da hoş olur.yem konusunda sadece ekmek yeterli olacaktır.başka yem zahmetine girmenin hiç gereği yok.zira çapaktan başka balık olmayacağı konusunda emin olmanızı isterim.Ayrıca organizasyon harici gitmek isteyen arkadaşlara mümkün mertebe "maden" diye tabir ettiğimiz bölgede avlanmalarını tavsiye ederim.

    rastgele

    "verilmiş coşkuların gücü adına"
     
  16. Jens

    Jens

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Kütahya
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    Pazar günü yazdığına göre ayın 1-2 sin de olacak sanırım.Yinede gürkan abi oldu yada şu zmn olacak derse daha iyi olur.Ayrıca eğer düşündğüm gibi haftaya yapılacak bir organizasyonsa yer konusunda Gediz Gümele, Dodurga(Yer bulamama iht. çok yüksek ama :D ) önerilerim olucak.Ama enne bile olsa yapalım şu organizasyonu :D:D:D Herkeze iyi geceler...
     
  17. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Tarih 1 ve 2 si olarak düşünülmüştü, yani bu hafta sonu, Yer ise sadece benim önerim, başka önerisi olan arkadaşlar varsa değiştirebiliriz. 7 göller bile olur,:p :p :p Biraz çöp koklarız ama, en azından tanışmış oluruz, yeterki toplantı olsun. Üstteki mesajı dün yazdığımı tarihten anlayabilirsiniz.Şu an mesaiye gidiyorum, geri kalan raporları akşam 18 de okurum. Herkese hayırlı işler bol kazançlar diliyorum. İyi bir haftaya başlamanız ümidiyle. Şimdilik hoşcakalın.
     
  18. mustafadinç

    mustafadinç

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    719
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Günaydın

    Selamün Aleyküm Kütahya ve çevresi hayırlı işler.
     
  19. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Bütün hemşerilerimin beraat kandilini kutlarım. Canaballah yenilerine hep birlekte kavuşmamızı nasip eder inşallah.
     
  20. flazer

    flazer mehmet ali filizer

    Mesajlar:
    4.148
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    beyler günaydın kandililiniz mübarek olsunnn;)