Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  2. OMMG

OMMG OKAN

Aslında doğru söylüyorsun,neredeyse pantolon cebinde bile gizli gizli sokarım eve :D :D

3. modena

modena

öyle değil mi...hihi hihi hihi :D :D :D

4. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik abi,ağır tahrik var valla böyle link koyma filan, yani olmuyo bak :D :D :D
    Abi iki zılgıtla geçse tamam da ben o fasılları çoktan aştım,haklarımı kullandım valla bi bonus canım var onuda ilerde enterasan bişey çıkar diye saklıyorum :D :D ( Mesala Accurate Boss serisi )

Son düzenleme: 16 Mayıs 2011
  5. OMMG

OMMG OKAN

Gerçekten güzel makinaya benziyor ama gördüğüm kadarı ile linkteki makinanın misina sarım kılavuzu var ve bu jigging için pek uygun olmaz gibi geliyor :) :)
    İnşallah en kısa zamanda hayalindeki makinaya kavuşursun...

Gerçekten küçük ve sevimli aletler :D :D

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    http://global.ebay.com/Accurate-BX2-500N-Boss-Extreme-2-Speed-Reel/180655736719/item

Okan kardesim, korkma, korkunun ecele faydası yoktur bilirsin. Sen o makinayı siparis ver,adres olarak da bana gelsin.Daha sonra ben yengemi arar derim ki ona '' Okan bey bu makinayı yurt dısından getirtti, adres olarakda beni gosterdi, bende size gonderiyorum, aksam okan beye dersini verirsin. Yok yok yanlıs oldu makinayı verirsin ''diye.Bu tur organizasyonlarda cifte bonus var.
    Kurt girdiyse iflah olmaz. Tekota 600 LC dusunuyordum. İki ay sonra, birde bunuda mı alsam diye hesap yapıyorum.
    Kal saglıcakla. Tevfik.

Son düzenleme: 16 Mayıs 2011
  7. OMMG

OMMG OKAN

Abi Accurate ler gerçekten harika makinalar,tek makina ile sırtı-jigging-yemli av yapabiliyorsunuz,üçü birarada gibi :D :D :D

8. ramirezi

ramirezi Can

Ben balıkavı işine gireli neredeyse 2 yıl oldu. Bu sistemi almayı çok istemiştim ama negatif yorumlardan ve daha önce hiç tecrübem olmamasından ötürü spin makinalardan almayı tercih etmiştim. Turgay Bey emeğinize sağlık. Çok güzel bir kaynak hazırlamışsınız. Sayfaya katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İlk alacağım makina baitcasting bir makine olacak. Acelem yok astronomik kargo paraları ödemek istemiyorum. O yüzden yurtdışına giden birilerini yakaladığım anda bu makinadan getirteceğim. Bol balıklı günler dilerim.

9. Damaskrov

Damaskrov Çetin Güzel

Merhabalar ben uzun zamandır standart olta takımlarıyla göl ve deniz balıkçılığla ilgileniyorum ama bu sistem beni gölde sıkmaya başladı atıp beklemeyi sevmeyen bir insanım. Turgay bey'in yazısını şansa gördüm ve gördüğümde bu sistemin nasıl kullanıldığını anlamış oldum ve videolarda gördüğüm üzere tam benim istediğim bir makara sistemi.

Bende şuan D.A.M spin 25 kamış var bu kamışa çıkrık makine almak istiyorum ama ilk başta uygun fiyatlı bir makine almak istiyorum şuan ki fiyat aralım 80-160TL arası. Turgay beyin kullandığı Daiwa'yı çok begendim ama öğrenci olduğumuz için durum malum:))) Bana önereceğiniz makine var mı acaba son olarakta bu fiyat aralığında klavuzlu makine alabilirmiyiz, aşağıdaki albastar için ne dersiniz?...

http://www.avmarketi.com/asp/product/13373/ALBA-STAR-SHARK-10-SPIN-MAKINE

http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK ZEST LH

Bu tarz makinelere baktım ama bana aşırı ağır geldi ve benim tutmak istediğim balıklar için çok fazla
    http://www.avmarketi.com/asp/product/14889/Silverstar-SCORPION-5000-CIKRIK-makine

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme: 13 Haziran 2011
  10. modena

modena

çetin merhaba...

konuya ilgin için teşekkür ederim...

makine olarak banax zest senin için ilk başlarda daha uygun olacaktır...

en son verdiğin linkte ki makine çıkrık makine...aslında tatlı suda av yapılabilir...fakat ağır ekipman gerektiriyor...kamıştan misinaya kadar bu makineye uygun olmalı...yayın ve benzeri büyüklükte ki balıklar için yemli ve beklemeli avlara daha uygun bir tip...

bence banax ile başla...

11. koirai

koirai Koray

Öncelikle bıkmadan usanmadan tüm sorulara cevap verdiğin için ve böyle bir konu başlatıp tüm bilgini bizimle paylaştığın için sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve son derece saygı duyuyorum Turgay! (samimiyetine güvenerek Turgay diyorum çünkü okadar çok okudumki sanki yıllardır tanıyormuşum gibi oldu :S )Hayatımda ilk defa 27 forum sayfasını ara vermeden okudum tek tek :) Senin tavsiyelerini göz önüne alarak kullandığın sunilerden misinalara kadar aldım :) tek sorun daiwanın procast serisini bulamadım hem kamış hem makina olarak. Onun yerine makina olarak banax kamış olarakta tolee ım9 suprem aldım artık tuttuklarımızı raporlamak kaldı geriye :)

12. modena

modena

koray övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim...:)

yaptıklarım fayda sağlıyorsa ne mutlu bana...:)

bana mike da diyebilirsin sorun yok...:D :D

benim kullandığım olan makine japonya dan geldi ve üretilmeyen bir model artık...ama özellikleri açısından yeni çıkanlardan farkı olmadığı gibi avantajları var...

kamışı çok büyük bir tesadüf üzeri ankara da ki bir av bayisinden sadece telefonda konuşarak ya nasip hesabı verdim...aynı seriye ait olması benim içinde sürpriz oldu...

banax başlangıç için iyi bir model...ama kullanırken bakımını iyi yap ve sakın tuzlu yada tatlı suya sokma...

kamış markan bence ideal...

iyice alıştıktan sonra çok daha iyi modellere geçiş yapabilirsin...

bu sistem kullanması son derece keyifli bir sistem...norveçte 3 metrelik kamışlar ile tuzlu somon avlarında bile kullanılıyor...

yeni makine sparişi verdim...shimano curado 201 e7...geldiğinde 240 cm lik kamış ile kullanacağım...

umarım çok keyifli avlar yaparsın...şimdiden rast gelsin...konuya katılımın için çok teşekkür ederim...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Araya kaynak yaparak bende giris yapayım, Turgay kardesim.
    Burada kafama takılan ve sormak istedigim bir konu. Soyle ki ;
    Bu tur makinalar normal makinalar gibi kamıs altından mı, yoksa cıkrık makinalar gibi kamıs ustunden mi kullanımı saglıklı. Bunu sol el yada sag el kullanımı icin soruyorum. Sizin verdiginiz Curado 201 e7 ( Bu arada gule gule kullanmak nasip olur insaallah ) sol el kullanımlı olsa gerek. ama pozisyon degistirilince sag el kullanımlı olabiliyormu.
    Bende onumuzde ki ay kısmet olursa 300 EJ dusunuyorum. sag el kullanımlı olarak. Acaba 300 EJ mi, yoksa 301 EJ mi olmalı?
    Simdiden tesekkurler.

14. modena

modena

tevfik ağabey merhaba...nasılsın iyi misin...

umarım sağlık sıhhat ve keyfin yerindedir...

tevfik ağabey bu tip makinelerde kamış konumu üst kısımdır...ancak denge sorunu olduğu için tetikli kamış ile kullanımı uygun ve ergonomiktir...

benim sparişini verdiğim model sol el modeli...

ne yazık ki bu tip makinelerde ya sağ el yada sol el seçenekleri var...spin makineler gibi her iki tarafta kullanım söz konusu değil...

işte bu yüzden normalde spin makinenizi hangi elle sarıyor iseniz buna uygun model tercihi yapın...

size de hayırlı olsun yeni makineniz...shimano curado aldığı tüm övgüleri hak eden bir makine...her parçasında bir avantaj var...

aslında bende 301 (sol el) modeli alacaktım ama sahte ile at-çek yaparak avlandığım için bana biraz ağır kaçtı...

tevfik amca size tavsiyem makinenizi mutlaka uygun bir tetikli kamışla kullanmanız...hakimiyet çok daha kolay olur...

bu arada size bir video yolluyorum...

yeni makinenizin gücünü görün diye...shimano curado 300 serisi avları...5.dakikadan itibaren yapılan kılıç balığı avı sanırım çok dikkatinizi çekecek tevfik amca...;)

http://www.youtube.com/watch?v=D3xog8EnS58&feature=related

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Turgay
    Takdir ettiğim bir genç adamdın.Uzun telefon muhabbetlerimizden keyf alıyordum.
    Ama son dört arayışımın hepsinde beni atlatıp sonrada aramayışın tarafımdan büyük üzüntü ile karşılanmıştır,bunu bilesin.
    Sevgiler

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tevfik
    Ben iki adet çıkrık makarayı,çok yoğun avlarım sonunda emekliye ayırmış birisiyim.
    Ancak sonradan Spin makaraları tercih ettim ve çıkrık olayını şimdilik bir tarafa bıraktım.
    Spin makaralarda sağa yada sola takma alternatifi yokken yada bulunmamışken,hepsi sol elle sarma şeklinde üretilmekteydi.Solak olanlar için ise cüzi miktarda üretilir ve sarma kolu sabit olarak sağa konurdu.
    Bulunma zorluğu nedeniyle solakta olsa kişiler sol el sarımlılara alışma durumunda kalmışlardır.
    Bugün videoları izlersen,hatta alıpta ilkönce ters gelsede kullansan kullanımına uygun olanının sağ el sarımlı olanları olduğunu anlarsın.
    Zaten sol el sarımlı olarak aradığın bir çıkrık varsa bulmakta hayli zorlanırsın edinsen bile kullanmakta alışman randıman alman hayli zorlayacaktır seni.
    İstersen kendin bir ara bakalım.
    Neticenin analattığım gibi olduğunu göreceksin zira üreticiler sol el sarımlı olaanları fevkelade az üretmektedirler,lütfen sebebi üzerinde bir düşün.
    Belki bilirsin benim Arslan Partnerim Muharrem Kürümoğlu vardır.
    İnatla sol el sarımlı olanını aramış sonunda bulmuş daha ilk müşterek avımızda netice alamayıp takımını bir tarafa bırakmak zorunda kalmıştır.
    Sevgimle kal

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Turgay kardesim merhabalar.

İyi dilekleriniz ve konu ile ilgili yorumlarınız icin tesekkur ederim.

Gonderdiginiz kılıc balıgı videosunu izleyince, ben bu isten vazgectim.:eek: :eek: hihi

O, ne av kardesim. neredeyse adamı denize alacak. Zaten bir seferinde de adam kendini zor kurtardı ve takım taklavat ne varsa bıraktı denize zaten.

Tetikli kamıs demissiniz. Bilgi edinmek amaclı bu kamısın linkini gonderebilirseniz sevinirim.
    Sizinde belirttiginiz gibi, bu tur makinalarda kol, kullanım yonu olarak tek alternatifli oluyor. Hal boyle olunca da cok titiz bir arastırma yapmadan karar veremiyorsunuz. Diger tum makinalarımda yon olarak hep sag el kullanmısımdır. Her nedense sol kullanıma alısamadım. Vıdeoda da gordugum kadarıyla, makinanın kamıs ustu konumunun avantajı,bas parmakla makaranın bosalma hızına baskısı bariz sekilde gozukuyor. Bu sekilde degerlendirmenin yararlılıgının bilincindeyim. Secimim de bu sartlarda 300 EJ olmalıdır diye dusundum ve size sordugum soru tam bu dusunce sırasında aklıma geldi. '' Bu konumda kullanırken, makinayı kamıs altında kullanım konumuna aldıgımızda, otomatıkman sol el konumuna gececektir '' diye.

Esenlik dileklerimle, en guzel gunler sizlerin olsun.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sn.Vedat bey.

Oncelikle saygı ve hurmetlerimi ifade etmek isterim.

Konuya katkılarınız icin ayrıca tesekkurler ederim. Siz gibi degerlerin onerileri, bizler icin birer servettir.

Bazen soyle bir dusunup, gerilere giderim Vedat bey. İlk kamısım, ilk makinam, ilk balıgım gibi.
    Sene 1970, İlk balıgımı, B.Menderesin dogdugu yerden, sazlıktan kestigimiz kamıslarla tuttum. Makinanın ne oldugunu bile bilmezdik. Misina dedigimiz sey, 2-3 metrelik 1 -2 mm. kalınlıgında ki naylon ip, igne ise, tel gibi bir seydi. Kursun yerine arabaların bijon contaları, mantar diye sarap siselerinin mantar tıpaları. Bu gun ise model model makinaları begenmez olduk. Nereden nerelere.....

Tabii ki insanoglu bu. Hep daha iyisini ister. Bizlerde onerilerimizi, tercihlerimizi hep iyiden yana degerlendirmekteyiz. Cunku bu platformda ki tum arkadaslarımızı iyi kisiler olarak degerlendiririz. İyilerde hep daha iyilere layıktır. Bakıs acım bu sekildedir.

Beyanlarınız dogrultusunda, benimde bu gune kadar kullandıgım makinalarımda hep sag el kullanımına agırlık verdim. Sol el secenegini hic degerlendirmedim.Aynı makinada alternatif degerlendirme secenegim olmasına ragmen.
    Shimano Curado 300 EJ modelide uzun sure incelemem altındaydı. Belki sıklıkla kullanacagım bir makina degil ama, zaman zaman Fethiye, Gocek taraflarına gittigimde, tekne agırlıklı avlar icin 60 - 70 metre gibi derinliklere yemli sarkıtma olarak, zaman zaman da jig olarak kullanırım diye tercih ettim.

Bu vesile ile tanısmıs olmaktan mutluluk duydugumu belirtir, en icten duygularımla saygılarımı sunarım. Tevfik.

Son düzenleme: 14 Haziran 2011
  19. modena

modena

tevfik amca aşağı konumda makinenin sarma kolunu geri çevirmek zorunda kalacaksınız...bu tip hiç bir modelde böyle bir kullanım yok...

nedenine gelince bu tip makinelerde sarma kolu sadece sarma yönüne döner yani asla geri dönmez...

ayrıca dediğiniz gibi çok güçlü balıklarla mücadelede kalamaya destek için baş parmak kullanılabilir...ama bu tip makinelerin kalama sistemi son derece güçlüdür...buna çok gerek kalmaz...

izlediğiniz videoda kullanılan curadonun max drag gücü 15 lb...ama balığın boyu ve kilosu da ortada...ne alaka diyeceksiniz belki ama 7 kilo drag gücü ile kılıç çeken makine tartışmamız çok iyi bir makinedir...

tetik kamış bu tevfik amca...ama sizin kullanacak olduğunuz kamış 180-210 cm aralığında ve yüksek çekerli olmalı...

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Konu hakkında ki bilgilendirmelerin icin tesekkur ederim.
    makinanın kamısın ust konumunda ki normal kullanımından, makinayı kamısın alt pozisyonuna getirildiginde kolun ters donme pozistonunda olacagını dusunmemistim. Siz yazınca, bir deney yapayım dedim.
    Takımlardan bir tanesini cıkarttım ve once kamısın ustunden sag el kullanımına gore duzenledim. ikinci asamada kamısı cevirerek makinayı alt pozisyona getirdim. Kolu geri dogru cevirdigimde sarıyor, ileri dogru cevirdigimde ise, makinanın gercekte geri pozisyonu oldugundan sarmıyordu. Bunu da test edip ogrenmis oldum. Derler ya, ''Ogrenmenin yası yoktur.'' diye.

En icten duygularımla esenlikler dilerim.

Abin Tevfik.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.