Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Haddim olmayarak araya girmek durumundayım.:eek:

Kardeş, sevgili Turgay kardeşim aklını başına devşir. Bu hocamız öyle böyle değil, tam bir alabalık ustasıdır. (kendi iddiası ve ben de öyle olduğuna eminim çünkü bana da avlattıracak inşallah:p )

Şimdi sen görünce alaları, yerinde duramazsın, gıdır-gıdır olursun. Ah ulan, aaah dersin. Gördüğüne çoook pişman olursun. Etme eyleme, kendini paralarsın abicim. Bizi de üzersin. Oralarda alabalık yok, iyisi mi sen görme abicim, yahut görmezlikten gel.:p :D

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Nuri Abi,
    Turgay Bey hemşehrimiz, bakarsın "gıdır gıdır" olunca atlar buralara gelir, hep beraber gideriz alabalığa. Olma mı?...;)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Elbette sevgili hocam. Başımızın üstünde yeri var, yeter ki öyle bir imkan olsun.

Kelle kofanaları, sırım gibi ıskarmozları leblebi gibi avlıyor:D ancak "ille de alabalık" deyu feryat figan ediyor. Birara da "levreek de levrek" diye tutturmuştu, çok şükür avladı da rahatladı.:) :p

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    http://global.ebay.com/NEW-SHIMANO-TEKOTA-600LC-LINE-COUNTER-SALTWATER-REEL/260775820458/item
    http://global.ebay.com/SHIMANO-CARDIFF-400A-RIGHT-HANDED-ROUND-CASTING-REEL/150598610012/item
    http://global.ebay.com/Shimano-Curado-300EJ-Casting-Reel-CU-300EJ-11-NEW/360360192075/item

Turgay kardesim, Gectigimiz hafta ''''Shimano Cıkrık makinalar hk.yardım'''' baslıgı altında konu acmıstım. pek cevap alamadım. ''''Low Profile'''' baslıgı altında konular yakın olunca,konuyu burada takip etmek istedim. Gordugum kadarıyla cıkrık konusunda bilgi sahibisiniz. Cok farklı makinalarım olmasına ragmen, henuz cıkrık makina statusune gecemedim. Su an arastırma asamasındayım.Almısken bir defa olsun ve ihtiyacımı tam anlamıyla karsılasın istiyorum. Kullanım hedefim, senede 3-5 kezde olsa tekne ile acılma fırsatı buldugumuzda,70-80 m.sarkıtma ile av zevkimizi degisik sekilde tatmin etmek.Gerci verdigim linklerden CURADO buna pek uygun gorunmemekte, sadece at cek amaclı bir kullanımı var gibi. Su an ilk tercihim TEKOTA 600 lc olmak uzere, tekota ve cardif 400 a arasında ikilemde kaldım. Urunler hakkında bilgi ve onerileriniz varsa,paylasmak isterim.
    İyi dileklerimle. Tevfik.

5. modena

modena

tevfik ağabey merhaba...elimden geldiği ve bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışayım...

vermiş olduğunuz linklerde ki makineler

birinci makine trolling için yani canlı yem yada sahte kullanımı için...sırtı çekmek yani

ikinci linkte ki makine rounder tipi casting makinesi...yani low profile(basık gövdeli yada düşük profilli) makinelerin yuvarlak gövdeli olanıdır...sahte,silikon,drop-shot gibi teknikler için uygun güzel bir makinedir...

üçüncü linkte vermiş olduğunuz makine oldukça kaliteli çok güçlü sağlam süper bir dişli sistemine sahip ödüllü ve rekor oranda satış yapan curado modelinin jig için tasarlanmış kol şekline sahip olan modelidir...

sarkıtma av dan kastınız yemli av ise tekota işinizi görecektir...diğerlerinin çok uygun olacağını sanmıyorum...aslında olabilir ama amaca biraz tip olarak uygun olmayabilir...:)

6. modena

modena

nuri ağabeyim benim...:)

bir gece ansızın gelebilirim...demedi deme sonra...:D

hocam haklı yani...;)

7. modena

modena

sayın hocam vereceğiniz haberi sabırsızlıkla bekleyeceğim...

8. modena

modena

ıyyyy bana levrek deme artık nuri ağabey...sıktı artık sabah akşam levrek tutmak...nereye sahte atsam levrek...oha falan oldum yanııııı...(conconca konuştum)...:D :D :D :D :D :D :D :p :p

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkurler Turgay kardesim. TEKOTA 600 LC'ye bir artı daha yazdım, onerileriniz dogrultusunda. Tevfik.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Seni bekliyorsam, uyumamışsam.;) Neden olmasın?:D :p

"dönjem ben sana olm"

"hocaaam? bi şey sorcaaam. Sabbahtan beri hitler diyonuz, bu hitler kaç kişi yaaa?"

:D :D

11. modena

modena

peki baba kopalım o zaman biz...kop koppppppppp...:D :D :D

12. modena

modena

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...:)

13. mehmet_didim

mehmet_didim mehmet

Turgay Bey elinize sağlık çok yararlı paylaşım olmuş. Bir çok arkadaş da konuya güzel katkılar sunarak, zenginleştirmiş. Zaman zaman "baitcasting" tekniği ile ilgili videolar görmüş olsam da; bu kadar ilginç ve ayrı bir av tarzı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Üstelik çıkrık makineleri kullanmasını sevdiğim halde.
    İlk fırsatta önerileriniz doğrultusunda takım alıp, bu yöntemi deneyeceğim.
    Size ve katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkürler..

14. OMMG

OMMG OKAN

Bi denemediğim bu kalmıştı,hakikaten öyle güzel bir paylaşım olmuşki,zor tutuyorum kendimi :D :D .Ellerinize emeğinize sağlık kardeşim...

Not:Aslında bu paylaşımı defalarca görmüştüm ama yorum yaparsam bulaşır kendimi tutamam diye yorum bile yapmadan hemen çıkıyordum :D :D .

Son düzenleme: 13 Mayıs 2011
  15. modena

modena

mehmet bey çok teşekkür ederim...beğenmiş olmanız çok mutlu etti beni...gereksiz yere uzak kalınan bir sistem bu...ama kullanması son derece zevkli...

16. modena

modena

yaaaaaa...okan ağabey aşk olsun ya...bak vallahi çok zevkli bir bulaşıcı hastalık bu...:D :D

hem izmire gelince gösteririm nasıl kullanıldığını...;)

özelden bir tel no alayım lütfen...

17. OMMG

OMMG OKAN

Eminimki çok güzeldir, ama artık malzeme koyacak yerim kalmadı hem eğer hanım yeni birşeyler görürse kapının önüne koyacak valla bizi, az kaldı :D :D

18. modena

modena

aman okan ağabey sende yani...:D :D

o kadar makinenin içinde bit kadar boyu ile bence hiç dikkat çekmez bu be...:p :p

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  20. modena

modena

okan ağabey tevfik ağabeyin verdiği link benimde hayallerimi süsleyen curado modelinin jig tipi olanı...

bakalım şimdilik citica ile başlayacağım hayırlısı ile...ama bu model hele birde 200 serisi alınmalı ve denenmeli...;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.