Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Abi merhaba evin bahçesinde 3-5 deneme atışı yaptım 10 gr kurşunla.. Backlash olayı bir kac kez hafif sayılabilecek şekilde oldu.. Bir de kamışı sağ yan tarafımdan (Solağım da :))) savurdugum zaman sola doğru bir açıyla düşüyor... Bundaki VBS olayını çözemedim bir kapak var açıyorsun içinde 6 tane ayar yapmaya yarayan küçük plastikler var onu da internetten araştırıyorum şu anda... Şimdilik paylaşacaklarım bu kadar hoşçakal!!!

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    3-bişey değil... :D :D hayırlı olsun Yener..

3. modena

modena

yener öncelikli tavsiyem atış alıştırmalarını farklı ağırlıklarda ki sahtelerle yapman...kurşun seni yanıltır...şekil itibarı ile çok daha kolay havayı yarmakta fakat sahteler daha fazla direnç göstermekte...kurşunla alıştırma daha fazla backlash demektir...

VBS(variable brake system-shimano tarafından kullanılan sistem):

kapağı açtıktan sonra karşına çıkan o küçük şeylere pin denir...bu pinleri yukarı aşağı hareket ettirerek ayar yaparsın...yani yapman gereken en hafif ve en ağır sahteleri atarken sana kolaylık sağlayan pin pozisyonları bulmak...

bu video sana yardımcı olacaktır...

http://www.youtube.com/watch?v=yqCL4wU-UC4

4. modena

modena

hi brother...:D :D :D

5. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim ikinize de, bugün sahtelerle denicem, yazarım tekrar ağzıma yüzüme bulaştırmazsam... Bye!!!

6. modena

modena

sonuçları paylaşırsan sevinirim...çünkü yakında bir tane citica modeli gelecek inşallah...benimde ilk vbs tecrübem olacak...

7. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi dün deneme yaptım sonuçlar şöyle; Senin kullandığın misinadan sardım 0,35 100 metre, hali hazırda 40 metresini yedim bile :))

Rapala skitter pop Mulletle atış çok iyi, maxrapla denedim iki kez, backlash olayıda o zaman oldu. Attıgım mesafe 20 metrenin ötesine hiç geçmedi.

Fren sistemindeki pinlere gelince karşılıklı birbirine bakan iki tane pini yukarı dogru hareket ettirince devreye giriyor sanırım, o şekilde atışlarda sorun yok , ta ki pinleri eski haline getirene kadar... O anda yine dolaştırdım...

Makaranın kalamasını biraz daha gevşetirsem pinlerden ikisini daha devreye sokmak gerekiyor sanki mesafe ciddi oranda artacak ama yine dolaşıcak diye tırsıyorum

Şahsi kanaatim uzun mesafe için misina bence en fazla 0,28 mm olacak. İnce misinayla daha uzağa atabilirim gibi geliyor...

Devir yüksek olduğu için kamışla kısa çırpmalarda bile, hem maxrapa hem de skitter pop'a çok güzel aksiyon veriyor... Özellikle maxrap çok cezbedici yüzüyor...

Uzatmayayım, sürekli pratik yapmak lazım, sonuçta el alışkanlığıyla alakalı bence bu baitcasting olayı...

Şimdilik bu kadar abi, bugünkü denemede misinayı 0,30'a düşürücem ve bakalım mesafeye olumlu bir katkısı olacak mı????

Hoşçakal!!!

Son düzenleme: 27 Mart 2011
  8. modena

modena

el alışkanlığı başladıktan sonra misinayı inceltmek mantıklı...mesela ben şu anda 0.16 dynemea kullanıyorum...çokta memnunum...

senden mutlaka iyi haberler bekliyorum...güzel bir rapor çok güzel olacaktır...

9. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla dediğin gibi bu makineyle atçek de balık yapışırsa vereceği keyif spin makinelerden kat be kat olacağı kesin...

İnşallah kısa zamanda bir levrek raporu yayınlıcam!!!

10. modena

modena

amin diyorum kardeşim...küçük bir tavsiye silikon ile jig headleri de bir dene bence...hem atış mesafesi de oldukça iyi oluyor...;)

11. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi yoldalar cuma günü elimde olacaklar... Amerikadan kayınco geliyor da -:))

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Arkadaşlar bu makineden bende de var: Alba Star Shark 10. Makineyi sırf yüksek devirli olduğundan alabalık avı için aldım. Bu makinenin tetikli kamışlarla kullanıldığını bilmeden...:D Makinayı normal kamışımla kullanmayı denedim ve aynı sıkıntıları ben de yaşadım. Üç atış ve üçünde de 10-15 metre misina zayiatı:) Sonra kullanmaktan vazgeçip eski takımıma döndüm.

Turgay beyin verdiği bilgiler benim bu makineden yararlanabileceğim konusunda beni tekrar umutlandırdı. İlk iş olarak forumu takip ederek ve sanal marketleri inceleyerek bir Tolee Funeden 210 cm. kamış aldım. Bakalım işe yarayacak mı?
    Turgay beyin uyarılarını dikkate alarak manyetik fren ve makara ayarlarını yapıp evde denemeye çalıştım. Pek umut verici değildi ama, hadi hayırlısı...

Yalnız benim forumda hiç bir arkadaşın değinmediği bir sorunum daha var: Atış sırasında kafanın fazla tur atmasından dolayı misina karışması esnasında misina aynı zamanda makaranın kenarından sıyrılarak mile sarıyor. Allahtan makara çıkıyor da yerinden çıkarıp dolaşığı açıyorum. (Turgay beyin anlattığı makineden farklı olarak bu makinenin kafası çıkıyor. Soldaki düğmeye basıp kapağı saat yönünün tersinde bir iki santim çevirince kapak açılıyor. Bunu keşfetmeye çalışırken neredeyse makineyi kırıyordum:D )
    Bunu başta Turgay bey olmak üzere bu tür makineye sahip olanlara sormak istiyorum: Aynı sorun sizde de oluyor mu, yoksa bu benim makinemin bir ayrıcalığı mı:rolleyes:

13. modena

modena

değerli büyüğüm merhaba...bahsetmiş olduğunuz sorunu ilk defa duyuyorum...bunun olması çok mümkün değil çünkü...geri sarım (backlash) olduğunda misina sadece makara üzerinde tur atar...dışarı taşmaz...tahmin ediyorum sorun kullandığınız makine ile ilgili...

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Turgay kardeş, forumda ısrarla Daiwa makine önermenizin sebebi buymuş demek ki:D Anlaşılan kalite farkı.

Peki bu durum fazla misina sarmaktan olabilir mi? İnternet sitelerinde makinanın misina kapasitesi olarak 0,25 mm'den 185 m. yazıyor ama ben makara gövdeye değecek kadar sardığım hâlde 0,25'ten 150 metre saramadım (Hem de farklı iki markadan misinayı iki üç kez söküp tekrar sarmayı denediğim hâlde). Forumda bir arkadaş -sanırım İbrahim beydi- yeni başlayanların fazla misina sarmamalarını tavsiye etmişti. Bu meselenin çözümüne katkı sağlar mı? Cevabınız için peşinen teşekkürler.

Son düzenleme: 28 Mart 2011
  15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Turgay bey ayrıca şunu belirteyim: Mil derken makaranın üzerinde döndüğü mili kastediyorum, çevirme kolunun milini değil. Yani misina yine makara yuvasının içinde kalmak üzere, makaranın kenarından sızıp şaftın üzerine sarıyor. Tam anlatamadığım düşüncesine kapıldım bir an:rolleyes:

16. modena

modena

işin aslı bu makinelerde kalite açık ara önemli...spinle alakası yok çünkü...ayrıca genelde misina kapasitesi ne ise o kadar sarıyor olması gerek...en azından kullandıklarımız böyle...:):p

bende zaten ona şaşırdım...yani misinanın makaradan atlaması çok kolay değil...bence de biraz misina boşatıp öyle deneyim...sorun mutlaka ortadan kalkacaktır...

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Eyvallah, Turgay kardeş. Tavsiyeni deneyeceğim. (O kadar para verdik aldık, üstelik elimizde patlamasın diye gittik bir de kamış aldık;) ) İnşallah işe yarar. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

18. modena

modena

her zaman hazırım...yeter ki konu işlensin ve paylaşılan bilgiler artsın...

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Takımı ilk kullandığım gün -bilinçli olarak ilk kullandığım yani- sonucunu buraya yazacağım. Ayrıca sizin bu konuyu bunca zaman canlı tutmanız ve sürekli takip etmeniz her türlü takdiri hakkediyor. Tebrik ederim.

20. modena

modena

bilgi paylaştıkça artıyor...

ayrıca bu konu benim çocuğum gibi...:)

herkesin katılımları ile daha da büyüyecek bu çocuk...:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.