Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Abi yemliye gidersin atarsın takımları yakarsın sigarayı (normalde çok içmem sigara günde 1-2) meditasyon olur dinlenirsin
    atçeğe gidersin atarsın çekersin yürürsün yorulursun yoga olur zihnin dinlenir
    kendi hayatımdaki en iyi seçim ilkokul 5.sınıfta kupon biriktirip o spin takımı almaktı :D

2. zsudesu

zsudesu mustafa

çok teşekkür ederim bu forumda olmak ve sizinle tanışmak çok güzel ilginizden dolayı çok ama çok teşekkür ederim bu arada orta makarayı çok sıktıgımız zaman ileriye atamıyorum biraz gevşettigim zaman kuş yuvası oluyor biraz çalışıp tekrar size dönerim remixon firmasını aradım ellerinde 10,45 atarlı var ben 10,30 istiyorum bulamıyorum 10,45 atrlı alsam axionda problem yaşarmıyım teşekkürler saygılar

3. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    okuma v-system 2.70mt 10-30gr Tolee Funeden 210cm 15-45gr
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000FD alba shark 10 spin
    turgay bey bu manyetik frenle ilgili video çektinizmi acaba? eğer çektiyseniz linki nedir? görsel olunca daha çok akılda kalıyor. bu makara orta kalamasıyla yemi hafif düşürdüğümüzdeki ayarda yemi attığımızda parmakla fren yapmamız gerekiyormu kuş yuvası olmaması için yoksa o fren ayarı engeller mı? çok soru var çok :) yeni olunca...

4. modena

modena

barış dün sana özelden mesaj yazdım ama almadın galiba...son sorun ile ilgili...

5. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok abi yeni uye oldugum için mesaj atamadım sana. bende yucel ustaya mesaj attım iletirmisin diye. unutmus sanrm. bugun konustuk onunla tolee funeden 210cm kamış aldım ondan.

6. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Bu kamış hakkında endişeliydim.Turgay abinin tavsiyesi üzerine aldım elime geçinçe anladımki fiyat performansına göre kaliteli.Güle güle kullan..

7. fireball

fireball barış aygören

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkür ederim muharrem kardes. umarım bende alışırım guzel avlar alırım :) ama once baitcastinge alışıp levrek olan bıyer bulmam lazım ayvalıkta.

8. modena

modena

valla vardır bir bildikleri ne diyeyim...

manyetik fren sistemleri marka ve modellere göre değişiklik göstermekte ancak aynı amaca hizmet etmekte...yani backlash-geri sarım yada kuş yuvası...

atış esnasında makara boşalan misina dan daha hızlı dönmekte ve dolayısı ile tur bindirmekte...bu tur bindirme esnasında meydana gelen kinetik enerji makaranın fazla attığı ileri turdan sonra aynı hızla geri tur atmasına neden olur...bu turlar belki iki saniye içinde defalarca tekrarlanarak misinanın örgü gibi olmasına neden olur...işte manyetik fren sistemi burada devreye girer...,

iki mıknatıs arasında meydana gelen ve aynı kutupların yarattığı manyetik basınç makaranın fazladan tur atasını engeller...(burada çok fazla teknik detay var o yüzden çok girmiyorum...)

ayarlar yapılırken özellikle yeni başlayanlar için makara knobu ve manyetik fren sistemi bir birine destek olacak seviyede ayarlanmalı...yani manyetik fren ayarı en yüksek seviyede yer almalı ...zaman içerisinde atış performansı geliştikçe bu ayarlar daha da rahat kullanılabilir...

9. zsudesu

zsudesu mustafa

sevgili turgay senin dediklerini yaptım şu an güzel atışlar yapabiliyorum benim bu olayda çıkarttıgım en hafif sahteleri atamıyoruz gibi geldi bana ben burada genelde silikon zargana veya silikon karides avı yapıyorum onları atmakta zorlanıyorum kuş yuvası oluyor ama biraz daha agır olan sahte yemleri 9cm boy, 8gr ağırlık, yüzen, 0,6-0,8m batma derinliği olan yemleri daha rahat atıyorum kuş yuvası yapmıyorum elim alıştı buna yanlız zargana tarzını atamıyorum bunun hakkında bilgin varsa paylaşırmısın teşekkür ederim bizleri baitcasting makinaların kullanımı hakkında bilgilendirdigin için ve bizlere sıkılmadan sorularımızı yanıtladıgın için ayrıca teşekkür ederim saygılar. bu arada aklıma gelmişken sormak istiyorum benim kullandıgım 10,30 atarlı kamışlar ben 7,28 atarlı alsam acaba sorunum ortadan kalkarmı

Son düzenleme: 28 Şubat 2011
  10. modena

modena

mustafa merhaba...nasılsın iyi misin...umarım keyfin yerindedir...

öncelikle en son soruna cevap vereyim...2 gram fark çokta fark yaratmaz...silikon atmak sorun ama bullet weigth kullanırsan değil...yada zeytin kurşun...

unutma bu sistemde hafif sahteleri atarken manyetik freni açıyoruz yani makarayı serbest bırakıyoruz...ağır sahteleri atarken kısıyoruz yani sistemi kasıyoruz...ama en önemli faktör el alışkanlığı...el alıştıkça inanın ne manyetik fren nede makara knobunu kullanıyoruz...ben artık bu fren sistemlerini çok kullanmıyorum...

11. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Turgay Abi Merhaba,, Yazilarini Ve Videolarini Keyifle Takip Ediyorum, Sanirim Banada Bulaşti Bu Baitcasting Olayi, şimdilik 2 Soru Sormak Istiyorum, Shimanonun Caenan Diye Bir Modeli Var Fiyat Olarak Da Uygun (89$) Bu Makine Konusunda Yorumunu Rica Etsem? 2. Olarak Da Türkiyede Hafif Atarlara Sahip (7-28 Gr) Casting Kamiş Bulamadim, Senin Yönlendireceğin Bir Yer Varmi? şimdiden Ilgine Teşekkür Ederim, Rastgele!!!

12. zsudesu

zsudesu mustafa

ilginden dolayı çok teşekkür ederim çok iyiyim çok sagol umarım seninde keyfin yerindedir dediklerini tek tek uygulayacagım umarım en kısa zamanda senin gibi bait casting kullanabilirim teşekkürler.......

13. modena

modena

yener merhaba...ne güzel nickin var öyle...içim gitti vallahi...:D :D ...biraz limon biraz tuz...oh ne ala...:D :D

öncelikle beğenmiş olmana çok sevindim...teşekkür ederim...

kötü shimano yoktur...caenan geçen sene içinde çıkan uygun fiyatlı bir makine...bence memnun kalacaksın...kamış konusu ne yazık ki çok sorunlu bir konu...bu konuda en büyük yardımcımız remixon...10-30 atarlı kamışlar mevcut...kalite olarakta başlangıç aşaması için son derece uygun...fiyatı da buna paralel...

remixon:Tel (0212) 659 0243 fatih yada yüceli iste...;)

14. modena

modena

konuya ilginden ötürü bende teşekkür ederim...sende çok sağol...

bende iyi sayılırım bu arada...

sadece alıştırmaları aksatma...inan bir süre sonra sende hiç bir şey kullanmayacaksın...;)

15. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    Abi merhaba bu link verdiğin siteden makine ve kamış getirttin mi, boyundan dolayı kamışlarda kargoda problem çıkıyor diye duymuştum... Rastgele

16. modena

modena

kardeşim ben sadece makineyi dışarıdan getirttim...kamışı tesadüfen ankara da bir mağazada buldum...

linkini verediğim konuyu okursan sana alış-veriş konusunda çok yardımcı olacaktır...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33193

17. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi sağol yardımın için hemen okuyorum...

18. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Procaster ve Shimano Caenan 100

Merhabalar, Gelir mi gelmez mi, gümrüğe takılır mı takılmaz mı, kırılmadan gelir mi acaba derken; Tackledirect'ten siparişi verdim. Mart'ın 18'inde postaya (USPS EMS) verdiler ve az önce elime gecti. Hem de ta Antalya'nın Demre ilçesine, az önce postaneden teslim aldım... Öncelikle bu baitcasting olayını bana bulaştıran sevgili Turgay (Modena) Abi'ye ve yazdıklarıyla kamış siparişi konusunda beni cesaretlendiren Caner'e (Jigging) selamlarımı yolluyorum... Gelen Malzemeler :

Daiwa Procaster A (662MHRB) 7-28 gr atarlı casting kamış

Shimano CAE100 Caenan Baitcast makine

Shimano ANRC820 Reel Covers

Toplam: $141,93 + $65 Kargo (USPS EMS)

NoT: Kamışı çok güzel paketlemişler, gayet sağlam ve hiç hasarsız elime ulaştı...

NoT2: Turgay abi sanırım sana soracağım çok şey var, umarım buralardasındır :))))

19. modena

modena

1-hayırlı uğurlu olsun...güle güle kullan...:)

2-başla...:D :D :D :D

20. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.

Hayırlı uğurlu,bol balıklı olsun:)
    Arkadaş tavsiyesi eğer ilk defa kullanacaksan sakın şeytana uyup kalama ayarlarını (manyetik fren ve makara ayarı) gevşetme tam alışmadan...Ben 3 makara 150 şer metrelik misinaların anasını ağlattım:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.