Low profile makineler ile baitcasting tekniği. Kullanım pratikleri ve ekipmanları...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

hayırlı olsun...bilgilerin işine yaraması çok iyi olmuş...seninde belirttiğin gibi kullanımı son derece kolay bir sistemdir...ekipman uyumu önemli...evet artık raporlara başlarsın...bizlerde keyifle okuruz...

2. bedrihanagasi

bedrihanagasi Bedri HANAĞASI

Estafurullah sizler gibi ustaların olduğu yerde benim gibi bir acemi en fazla mesaj yazabilir. Benim ki nacizane bir kaç fark edilmiş ve zevk alınmış paylaşım olabilir. Senin yayınladığın ve link verdiğin videolar olmasa ilk atışla birlikte karışan misinayı bile açmam benim için imkansız olurdu... Keşke bu makine ve kamışı satın almadan önce sana danışmayı akıl edebilseydim. Benim için o zaman çok daha güzel bir gün olurdu geçtiğimiz paraz. Yine de nacizane elimden geldiği kadar gittiğim yerlerin resimleri ve oradaki durumlarla ilgili küçük video filimler yayınlamayı umut ediyorum... Bu güzel duyguları yaşamayı Allah herkese nasip etsin... Ayrıca senin gibi paylaşımın bir erdem olduğunun ve her davranışta olduğu gibi avcılıkta da bilincin esas olduğu bilen ve anlatan insanları Allah aramızdan eksik etmesin ve sayılarını artırsın...
    Kendi adıma senden öğrendiklerim ve daha öğreneceklerim için çok teşekkürler ederim... İyiki varsın...

Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  3. modena

modena

bu şekilde düşünmene gerek yok...herkes her şeyi paylaşacak ki deneyimler artacak...mesela şu an DAM kullanıyorsun...elbette ki bu makineden kullananlar var ve senin bu makine ile yaşadığın tecrübeler mutlaka ki yardımcı olacaktır...resim ve video desteği her zaman daha öğretici olmakta...iyi dileklerin için sana ayrıca teşekkür ediyor ve benimde senin için aynı temenniler içinde olduğumu bilmeni istiyorum...

4. bedrihanagasi

bedrihanagasi Bedri HANAĞASI

teşekkürler....

Teşekkür ederim.... Elbette bildiklerimi daha fazla insanında benim gibi bilmesi için paylaşmaya çalışacam... Ve bir yandanda sizlerin bildiklerinide öğrenmeye... Tekrar çok teşekkürler ederim....

5. zsudesu

zsudesu mustafa

merhabalar turgay bey sizin degerli bilgilerinizden bende faydalanmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim bende http://www.avmarketi.com/asp/product/10573/1737-510-D-A-M-QUICK-CALYBER-BAITCAST-SAG-EL makina almıştım yanlız bi türlü kullanamıyorum kuş yuvası oluyor neden böyle oluyor ayarını yapamadıgımdan mı acaba bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim birde triger kamış bulamadım(tetikli)olanlardan nerede bulabilirim 10,30 atarlı istiyorum siz nereden temin ediyorsunuz nereden temin edebilirim araştırdım ama bulamadım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler saygılar

6. 29519

29519

Turgay bey gerçekten çok güzel bir paylaşım teşekkürler.
    Ben de anlamam zaten insanlar ilk kez gördükleri bir şeyi neden hemen kötülemeye başlarlar. Bu sene yazlığa iki parçalı spin kamışı götürdüğümde de "bu balığı çekmez, atarken çıkmıyor mu?" gibi saçma sapan konular sorular ile karşılaştım. Oradaki insanlar surf makine ile spin çalıştıkları bir şey anlatmadım anlatmaya yeltenmedim ve hemen şu şarkıyı mırıldanmaya başladım nereden başlasam nasııı anlatsaaam huuuuu uuu :D
    Bu arada bu teknik bizim oralara gitmez :D

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mustafa Bey hoşgeldiniz.

http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27

Öncelikle yukarıdaki linkteki tanışalım başlığı altında kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız daha sıcak bir yaklaşım olur.

Saygılar.

8. zsudesu

zsudesu mustafa

ok.hoşbuldum teşekkürler ilginden dolayı

9. modena

modena

mustafa merhaba...nasılsın iyi misin...aramıza hoş geldin...

ilk anlarda kuş yuvası sorunu biraz can sıksa da ilerleyen zaman içerisinde bu sorun ortadan kalkmakta...

benden size tavsiye öncelikle ayarları en sıkı duruma getirin...yani orta makara knobunu daha sıkı kullanın...bununla beraber manyetik fren kilidini de en yüksek seviyeye çıkartın...sonrasında el alıştıkça bu ayarları gevşetin...önemli olan sadece el alışkanlığı...videolarda yaptığım ayarlara dikkat edin...

kamış konusuna gelince istanbul remixonda var...burada temin edebilirsiniz...internette bulmak oldukça zor...

Tel: (0212) 659 0243

başka soru ve sorunlarınız var ise buradan ulaşabilirsiniz...

10. modena

modena

uluç çok teşekkür ederim...

akıllara ziyan yorumlar olmadığı zaman inan balık avı daha sıkıcı olurdu...:D

spin internet ortamında oldukça yaygın ama kıyılaradaha tam inmedi...:D

biz neler duyuyoruz bir bilsen...saç baş yolduran yorumlar tespitler...:D

11. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Turgay abi inan çanakkalede bana alien gibi bakıyorlar parçalı kamışı gören bi afallıyor bazen dönüp birdaha bakıyor daha kötüsü var ilk senemde casting tipi bi makina edinmiştim kamış takım herşey güzel sahilde atçek yaparken inan yanıma bile yaklaşmıyorlardı :S ilerden ters ters bakışlar falan inan tam komediydi :D

12. modena

modena

taşlamadıklarına dua et kardeşim...:D

13. 29519

29519

İşte bizim yazlıkta çanakkale de :D
    Ama özledim yaw. Ne zamandır spinnig yapmıyoruz bir ara gidip yapayım Çanakkale de.

14. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın abi bilen bilir behramlı diye bir köt vardır gelibolu yarım adasında meşhurdur oranın balıkçıları adam döverler olta kırarlar o taraflara gitsem taşlarlar valla:D

15. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Uluç abi git çabuk git :D ben memleketteyim şimdi çanakkalede herkes çatır çatır tutuyordur balığı:D

16. 29519

29519

Yaw dur işkillendirme adamı :D Fevri adamımdır ben cart bir bakmışsın soğanlıdere de levreğe at çek yapan ve ne işim var burada diye bir ben :D

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    valla abi zor duruyorum burda anam babam olmasa kimse tutamaz beni denizi özledim oltalarımı özledim :( ben diyorum ne işim var burda:confused:

18. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Ben bu işe ilk başladığımda ilk olarak kamışa takıldılar

-Bu nebiçim kamıştır incecik?
    -Abisi sen bu kamışla ne atıcan kırarsın?

Sonra makineye takıldı kimileri

-Abicim niye küçük makina aldın?
    -Bu makineyle hamsimi tutcan?
    -Okuma Flame 20 çekeri 6kg (Bu makina 6kg çekmez kazıklamışlar seni)

Sahtelerede takılan ayrı tabi

-Ah be abicim bunlarla sırtı yapılır ,hiç olurmu boyle.
    -Boşa uğraşma bununla bişey yakalayamassın.

Yalnız bir ara yerinde bir tesbit oldu

-Atıyon ama çektiğini göremedik hiç :D

Şimdi Baitcasting makineyi görünce ne diyecekler bakalım çok merak ediyorum...

19. 29519

29519

Balık için ayrıca zaman ayırmak lazım yoksa gerçekten deniz kokusu ve doğa özlettiriyor kendini ve hiç bir şey balık kadar dinlendirmiyor bir insanı.

20. 29519

29519

Yok götürme bence meraklı bakışlar filan gelecekler soracaklar böyle kimsenin olmadığı avlaklarda kullanırsın :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.