mazmuzlama (yemleme)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında max cavalera tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Serdar, bu konuyu günlerdir tartışıyoruz. Yanlış biliyorsun, teorik bilgilerle konuşuyorsun, boş konuşuyorsun, atıyorsun gibi ifadeler hep aynı şeyin kibar veya kaba söylenimleridir. Ama rant kelimesinin içerdiği anlam çok farklı. Bunda kendine kazanç sağlıyorsun gibi bir anlam anlaşılıyor ki, aslında arkadaşımızın yazdıklarının geneline bakarsak herhangi bir maddi kazançtan değil, kişilerin birbirlerine üsütnlük sağlayarak manevi tatmin aramalarından şikayetçi olduğu görülüyor. Yani rant kelimesi istem dışı yazılmış bir ifade olmuş. Benim söylemek istediğim bu.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bizim üstünüz yaparız ederiz deme şansımız yokki el elden üstündür.
    ama biz olurunu olmazını konuşuyoruz sürekli. peki ne yapmamız lazım. oturup bizde hoşgeldin beş gittin,şunu alayım bu iğne nasıl bunumu yapalım. yok ileri teknik bilgilerimiz bizim için çokmu? herkes herşeyi biliyorum diyorsa o zaman zaten sorun yok. yazmanında anlamı yok. Diğer konu kapatıldı. ki orada dehşet bilgiler var. ne oldu. gitti konu güme. Bu konuda tarafların bir rahatsızlığı varmı yok. güzelim konu çürüyecek gidecek arka sayfalarda. bu kadar işte. bitti gitti. zargana ışığa gelirmi gelmezmi? lüfer yemine diptenmi dalar. ortasından keser yoksa kuyruktanmı atlar. ne yapacaz ne yapmamız lazım. yoksa sende aret gider balığını tutarsın bende bakarız keyfımıze dostum oldu bitti. ben zaten tutuyorum balığı ama tartışma her zaman ayın yöndemi yürümek zorunda değil biz muhalif olduk denizi ve çalışmayı bilen olarak. sedar yok arkadaşlar öyle değil dedi. sonuç kapandı gitti. ve karşımıza birde rant olaı çıktı. Ne serdarın ne benim nede senın hiçbirşeye ihtiyacın yok sanırım.

Evet bizler rant peşinde koşarız. haklısınız ancak o da bilgi konusunda ne kadar rant elde dersek bizim için o kadar kardır. hemde deli kar. Çember iğne dendi.
    yemleme dendı. ışıkla yem toplama dendi karidesle av dendi. burda deniz var ama yüzmesini bilen yok.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O cümleden Bunda kendine kazanç sağlıyorsun gibi gibi bir anlam çıksa hadi neyse, ama atıyorsun, rant arıyorrsun dendiğinde, bir "aslı olmayan şey uydurup" sonra bundan rant sağlama söz konusu olur ki, bu açıkca dolandırıcılık, üçkağıtçılıktır. İşte arkadşaın bize olan ithamı bu oluyor.

Onun neyi yazarken neyi kastettiğini bilemeyiz, müneccim değiliz. Ama yazdıklarının anlamı aynen böyle çıkıyorsa, o zaman bir açıklama beklemek elbette ki hakkımız olur. Eğer açıklama geçersizse de, bir özür bari beklemek hakkımızda olacaktır elbette.

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    34 Yaşında bir insan "rant" kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeden yazabiliyorsa diyecek en ufak bir söz kalmıyor bana.

.YORUMSUZ.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    +1000 katılıyorum

6. simendifer

simendifer Sennur

Serkan,

yazdığın cümle ağır bir itham. Eğer böyle bir cümle sarfediyorsan, ya tam manası ile ile meseleyi açmalısın ya da hiç söylememelisin. Hele ki genelleme, hiç yapmamalısın. Bu yemleme meselesi uzun zamandır tartışılıyor. Anlaşılan ya da anlaşılmayan tarafları olmuştur, sınırların zorlandığı, aşıldığı durumlar olmuştur ama bu konuyu tartışanların hiçbiri bu tartışmaları rant elde etmek için yapmamıştır. Böyle insanlar olmadıkları gibi, ihtiyaçları da yoktur zaten. Ha sen daha önceden malzeme tavsiyelerine uyarak işine yaramayan şeyler aldıysan ya da avlak bilgilerine güvenip balık bulamadıysan ve bunun için böyle bir cümle sarfettiysen, o zaman o cümlenin yeri de bu başlık değil. ;) Belki dediğin gibi sırf rant elde etmek için malzeme bilgisi verenler olabilir ama bunlar normal paylaşım şeklinde verildiğinde, kimsenin bu amacı anlaması da mümkün değildir (ki Yakup hocamız bu konuda gayet güzel bir açıklama yapmış konu içinde.) Eğer bu tip problemler yaşadıysan, bence nerden ne bilgi alıp olumsuzluk yaşadıysan, direk o başlıkların altına yazmalısın derim. Alakasız başlıklar altında ciddi yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş olursun.

7. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    sanırım üniversite bitirmiş master yapmış bir kişi rantın ne manaya geldiğini biliyordur...

Tartışmaya devam etmek yerine hepinize hoşçakalın demek bence daha doğru olacak.

Neden sizler üstünüze alındınız anlamadım:) Ne manaya geldiğini bilen biliyor bu da yeterli.

8. istavrit

istavrit Boğaç

Hep söylerim ,bu forumların chat-msn v.b. anlık mesajlaşma araçlarına göre dezavantajı bu ...Birisi bir şey yazıyor ,bir gün sonra o online olmadan başka biri yazıyor ,mesajlar sertleşiyor ,iki gün sonra ilk mesaj sahibi geliyor , o yazılanlar cavap vermeye çalışıyor bu böyle sürüp gidiyor ...Konu başlığına 100 mesaj yazılmış ,90 tanesini konu ile alakası yok ...Bu konu nasıl çözülecek bilmem ki :confused: ...Ha bu yazdığımın bu konu başlığı ile ilgilisi var mı o da ayrı mesele:rolleyes:

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ortaya bir laf atıp, sonrada kuyruğu kısıp tüymek, ancak iftiracılığı kabul etmek olur. Ve gidersen arkadan edilecek her lafıda peşinen kabul etmiş olursun.

10. oltacı_

oltacı_

İstişare.

Sanki "Tartışma" kelimesine Kavga, Gürültü, Patırtı yada hoş olmayan, Karşımızdakini ne kadar incitirsek,Üzersek sanki zafer kazanan taraf olacakmışız gibi...Yaklaşımların oluşmasına kendimiz müsade edip,üstüne bir de yazarsak olacak şey...
    Karşımızdaki insana saygı göstermemek, incitmek kırmak gibi bir sonuç çıkar.

Yaradılışta Hepimiz aynıyız ama zamanla yaşanmışlıklar ile belki farklar ortaya çıkar( biri daha az bilir, diğerimiz daha çok bilir, biri az laklak yapar, bir diğerimiz sükünetle dinler arada bir kaç kelam eder)

Bu yaşanmışlıklarla ortaya çıkan durum ise bizlerin yegabe zenginliğimizdir ve bu zenginliklerimizi rica edeceğim kaybetmiyelim.

Bu forumlardan oluşan düşünceler içinden pek çok bilgiye ulaştık, Öğrendik ve daha çok şeyler öğreneceğiz ama birbirimizi kırmadan, üzmeden.

"Tartışma" yerine tartışma kelimesi yerine "İSTİŞARE" edip hep birlikte keyif içinde bilgiyi saçalım yada bilgilenelim.

Kalp kazanmak zor olandır, kırmak ise en kolayı.

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    serdar, bu yazı ağır bir yazı sen ne yazdığını biliyormusun?

Bu arkadaşımıza dostumuza
    "kuyruğu kısıp tüymek" ve
    "gidersen arkadan edilecek her lafıda peşinen kabul etmiş olursun"
    demek çok ağır bir durumdur...

Onur arkadaşım adı gibi ONUR lu bir arkadaşımızdır.

Kelimeleri lütfen seçerek kullan...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Tarkan, emin ol ki, çok özenle seçilmiş ithamlara uygun olması için çok daha özenle seçilmiş kelimeler bunlar. Kelime sıkıntısı çekmediğim bir konudur bu konu..

13. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Serdar, istediğini düşünebilirsin hakkımda. İstediğin yorumu da yapabilirsin saygı duyuyorum, kızmıyorum. 3 yıldır bu siteye üyeyim ama dikkat edersen sadece rapor yolluyorum ve ilk defa bu kadar uzun cevap veriyorum.

Son bir kez daha tekrar edeceğim. Genel olarak yapılan bir yorum ve adres belirtmeden yazdığım bir yazıyı neden üstüne alınıyorsun?

Bu gibi yazışmalardan dolayı bir çok kişi bu siteden ayrıldı. Ayrılmayanlar ise yazı bile yazmıyorlar. Assos'ta bir çok arkadaş ile zaman zaman karşılaşıyoruz ve görüştüğüm kişiler de var. Benim gibi çoğu kişinin sıkıntısı burada yapılan tartışmaların hakaret düzeyine varması.

Bir gün mutlaka karşılaşırız elbet... Ben her hafta sonu Assos'ta oluyorum beklerim. Teknemiz'de evimizde var. Gelirsen beklerim orada konuşmamıza devam edebiliriz istersen. Ama bu tartışmanın yeri burası olmasın. Burası hobimiz ile ilgili bir paylaşım sitesi...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer sen, burada veya başka bir topikte X kişi bir şeyler söylüyor, ama bu söylenenin kandırmaca, aldatmaca yoluyla rant sağlama olduğunu iddia ediyorsan, o zaman oraya fikir yazan herkes, bu iddianın muhatabı olacaktır.

Biz senden at veya deve istemiyoruz. Senden sadece, kimdir bu yalan yanlış yazan, bu yaptığıyla hangi rantı sağlamıştır, açıkca göstermeni bekliyoruz.

Buyur, madem "burada birileri yalan atıp, dolan sıkıp, bununla rant sağlıyor" diyorsun, göster o birilerini, herkes bilsin. Biride ben olayım, hiç farketmez.

15. oltacı_

oltacı_

Sevgili Arkadaşlar,

Yeri geliyor hepimiz özensiz veya yersiz kelimeler kullanabiliyoruz ama işi uzatmak ve yanlış kullanılan kelimeler ile devam etmek bizlere yakışmaz...Hele "Ocak" diye nitelediğim bu platforma hiç yakışmaz.

Biraysel haklarınızı susmaktan yana kullanırsanız sizler gibi pek çok dostta memnun olacaktır.

Sevgi ile başlanan, Sevgi ile nihayetlenir.

Son düzenleme: 14 Eylül 2009
  16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Böyle durumlarda susmak, "sükut ikrardır" olarak algılanır Hamit abim. İşin içinde resmen dolandırıcılık babında bir itham olmasa neyse.

17. Aramis

Aramis

Yahu bu kadar yazıp çizeceğinize,Hepiniz hemen hemen aynı coğrafyada ikamet ediyorsunuz anlaşın bir hafta sonu kadın çorabımı alıyorsunuz,poşetmi alıyorsunuz,deneyin görün işe yarıyormu yaramıyormu.Ancak şu bir gerçektir ki ortak dostlarımdan aldığım bilgiler doğrultusunda Aliço bir ustadır :D Adamlar ustam aliço diyor başka bir şey demiyor.Onur ise kadim ve çok değerli bir dostumdur,öyle boş boş konuşmaz bir satır yazdı ise lütfen birazcık ne demek istediğini anlamaya çalışalım.Defalarca beraber av yapmışlığımız var ancak takdir edersinizki hepsini paylaşıma sunamıyoruz.Gereksiz ve anlamsız suçlamalarla birbirimizin kalbini kırmaktansa hep beraber bir organizasyon düzenleyerek yüzyüze tartışarak uygulama yapılmasının daha doğru sonuçlar doğuracağı kanısındayım.

Haydi Rastgele

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aramis, bu iş org. işi filan değil.

Aliço'nun usta olup olmadığı tartışılabilir, bakılır edilir. Bu ayrı bir şeydir. Benim Alico'nun ustalığından zerre kadar şüphem yoktur, ama bu tartışılmaz demek değildir. Aynısı elbette skoylu içinde yapılabilir. Ve benim usta olduğuma dair hiç bir iddiam yoktur.

Fakat, Onur'un meselesi farklı. Ne diyor:

Elbette bunu dediği zaman, Alico'su da, bende, başkaları da, rant sağlamak için yazan ve kınanan birisi oluyoruz.

Henüz kimin, ne yazıp, ne rant sağladığını söyleyebilmiş değil. Ve hepimiz, kınanan kişiler olarak hala rantçı, dolandırıcı yaftası ile bulunuyoruz.

Bu sebepten, bize yapıştırdığı bu yaftayı doğrulamasını bekliyoruz haklı olarak. Biz bu etiketi kabul etmiyoruz. Ben en azından, ne kendimin, ne alico'nun, neden diğer bir başkasının, en azından bu topiğe herhangi bir rant sağlamak amacıyla yazdığını düşünmüyorum. Onları bilmem, ama ben bu etiketi kabul etmiyorum ve Onur'u bu iddiasını ispat davet ediyorum.

İşte hepsi bu. Eğer ispat edemiyorsa, müfteri, yani iftiracı olarak kalacaktır, gözümüzde. Genele söylemesi vs. beni ilgilendirmez, çünkü genelin biride benim. Ben varsa bir rantcı genel, o genelden ayrı tutulmak, onlarla beraber anılmamak istiyorum.

Ve sanıyorum, bu benim en doğal hakkımdır. Eğer bu tepkiyi göstermezsem, o rantcı genele tabi olarak düşünüleceğimi de adım gibi biliyorum.

19. Aramis

Aramis

Abi sen fazla gerilmişsin belli.Akşama bir balığa çık bence rahatla biraz.Bak raporlarda azaldı,vatandaş polemik göreceğine rapor görür hiç değilse;)

20. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Serdar, özür dilerim iftira attım, boş bir mesaj yazdım gereksiz bir konu idi. Sana ve kimseye bu şekilde söylemedim. Bilgine ve tecrübene saygı duyuyorum ve diğer arkadaşların da aynı şekilde. Büyüklük göster 34 yaşında bir insan rantın ne manaya geldiğini bilmeden bir yazı yazmış varsay.

selamlar,