Bugün tarkan bu misina ile tanışma şerefine nail oldu aldı en sonunda. ben hala benim işimi görecek bir misina telaşındayım. Bir tane denedim 0,35 ile 19 kg. su bidonunu kaldırdım. şimdi 4 kg ile darbeli atışlar yapacağım bakalım onuç ne olacak.
XL Strong un 0.40 lığını sazanda,0.50 sini yayında kullanıyorum.İki balıkta hemen tasmalanmayacaklar listesinde ve misina esnek olduğu için çok kullanışlı ,sağlam,ekonomik.Rodex te sağlam ,kuvvetli çeker ve esnemez,hemen alarmı çaldırır.
Ben bu konu altında suffix misinayı denizde kullanmadığımı yazmıştım,esnek olduğu için tat vermiyor.0.35 asso d.s. ve 0.41 siglon.Şimdilerde kullanımı her nekadar zorda olsa (karıştımı kes at,takıldımı kes at)elimi dyneema(örgü)misinalara alıştırdım makinede ve denizde bedende .,hatta uzun oltada bile.
Bende siglondan vazgeçemiyorum . maalesef benımde hastalığım soft serisi. 0,33 testte 0,2 oynuyor tam 0,35 gelıyor. Birde owner Broad 0,33 yeşil tekrar dönüyorum misinama kararımı verdim... vageçmeyeceğim...
Bu linkteki üste olan kahvrengi misina esnemesi hemen hemen olmayan oldukça sert bir misina..Ülkemizdede var 300m si 10ytl..oldukça sağlam.. çekerler gerçek çeker değeridir http://www.filstar.com/index.php?filstar=Lines&gr=23
Doğru karar,assoyu yabana atma,softta bu ara yok V tournamente devam,yeşil olan pek aratmıyor,abisini
Erdal hala girmedi konuya bekliyorum ama işimi var acaba? Esnemeyen dediğim gibi. hiç beni aldatmayan siglon ve owner diyorum.. her ne kadar trabuccoyu. bir kerede infaz ettiysemde hala nasıl olduğunu anlayamaım. Ustamla konuştuğumda "o Senin acurluğun dedi bana" bende acaba diye soruyorum kendime hatalımı çektim diye Cumartesiden beri dikkat edersen onu düşünüp duruyorum. ama eskıye donuyorum.... Denenmişi denememek ve ona güvenmek lazım diyede düşünüyorum.... Biraz fazla. klasik bir yaklaşım oldu ama. olsun ben tekrar döneceğim. yarından itibaren takımlarıma....
Cevat abi bu sene asso beni çok hayal kırıklığına uğrattı..Bence sadece nasıl olduysa ismi ön plana çıktmış.. Test sonuçlarıda hiç iyi değil..035 yazan aslında 038 lik kalınlıkta 16kg yerien 7kg civarında kopmuş...benim tecrübemde bu yönde..035 7kg civarı balıkta defalarca koptu
Bu işe kafa patlatmak lazım,kafa patlatınca en aşağı 10 marka denemek lazım,çok para lazım en iyisi bildiğimizden şaşmamak çok sağlam misina arıyorsanız TORNADO deneyinde bulmak zor.Yada eller cebe Fireline Berkley ,bir kaç ölçüde mevcut elimde ama kıyıpta hangi balıkta kullanacağıma karar veremiyorum Ali bey siz tekneden avlanıyorsunuz niye Berkley big game veya yo-zuri big game kullanmıyorsunuz denedinizmi?
fikirlerinize saygı duyuyorum ama birde ben öneride bulunabilirmiyim. tıklayınız http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=GO
yozuri hybrid kullandım (açık yeşil olan)..kesinlikle harika ve suya çok dayanıklı bir misina..fakat son dönemde satılanlar biraz fason..Çoğu madein mrediven altı
Abi bu misina yeni gelmiş sanırım.. bulunurmu abi sende bunlardan bi deneyim..6 makine var 3 tanesine siftah misina saracam..
Erdal işin doğrusu o siklette balık almadım assoyla denizden,ama atçekte 0.26 ve 28 ni kullanıyorum ,ultrasını kullanıyorum değişik ebatta bugüne kadarda bi eksiklik yapmadı.Yalnız geçen sezon bi ara sahteleri girmişti piyasaya öyle dendi,yani öyle çok eften püften olsa en pahalı misina kategorisinde ama hala lider ,herşey olabilir.Egede,iç anadoluda tutar bu markayı eged de discoveryi tutarlar.
Bu misnayı sıfır 4 makıneye sardım ve balığa gittim..inanmayacaksın abi ama ilk 25 dakikada 2 makinadaki balık çekerken koptu..diğerlerinide ben koparttım.. sonraki avlarımdada bu sorunu yaşadım
Albanın go ve ultra serisinin asso ile aynı fabrikada sarıldığı söyleniyor,tıpkı shakespear kamışla 1160 classın olduğu gibi vallahi marka çok arkadaşlar deneyin.Lakin bir kere alıp uzun zaman kafam rahat etsin ,cebimde parada var diyen Albaya müraacat ve tek marka BERKLEY ürünleri.