Şu sorularıma cevap verin bende size kendimce en doğrusunu yazatyım.. 1..ne avlayacaksınız 2..nasıl avlayacaksınız 3..nerede avlayacaksınız 4..kamışınızın marka ve serisi nedir..
hocam öncelikle ilgine teşekkürler. 1 ... valla denizden ne çıkarsa Şuan mesela ne var Çinekop,Sarıkanat,İstavrit ve ençok sevdiğim iki balık Gelincik ve Mezgit 2 ... Kıyıdan ama yazık tekne... 3 ... Genelde Kanlıca,Kartal,Kalamış üçgenini kullanıyorum. 4 ... D.A.M E-MOTION TELE 360 CM KAMIŞ http://prodemo4.neticaret.com/asp/show_stock.asp?product=1-92253360 sağol hocam..
Mustafa abi dünden beri bu konuyu baştan aşağı okudum ve 15 yaşımdan bu yana misineler hakkında öğrendiklerimin en az 2-3 misli daha bilgi sahibi oldum. Daha önce bu konuya hızlıca göz atıp çok fazla sayfa olduğu için atlayarak gitmiştim, keşke daha siteye üye olur olmaz tamamını okusaymışım. Ustalarımız hemen her şeyi yazmışlar. Eğer vaktin varsa konuyu baştan sona okumanı öneririm. Hem şu anda saracağın misineyi tespit etmiş olursun hem de ilerisi için ufkun daha da açılır bence. Saygılar...
Kardeşim Çok doğru söylüyorsun bu konuda ustalarımızın affına sığınıyorum... çünkü o kadar vaktim yok.İşler yoğun + birde şu işi hemen çözersem pazar günü Balığa çıkmak istiyorum. ilginize teşekkürler
Abi o zaman ben de ustaların affına sığınarak kendi fikrimi yazayım. 1- Avlamayı düşündüğün balıklar büyük ve mücadeleci balıklar değil; yani çinekopa kestirmezsen misinanı koparmaları pek mümkün değil. O Yüzden size alabildiğine ince misine öneririm kendi payıma, ancak atarken kurşunun ağırlığını taşıyabilecek sağlamlıkta olmalı. 2- Şimdilik kıyıdan avlanacağın ve henüz makina-kamış kullanmada usta olmadığını belirttiğin için dyneema misine önermem takıldığında koparması çok güç(müş) 3- Eğer düğümlerini düzgünce yaparsan makineye ne sararsan sar takımlarını FC misineden yapmanı öneriyorum. Ustalar bu konuda diyor ki: Düğümü sıkarken FC misineyi ıslatınız. Sonuç: 0.25 ya da 0.30 monofilament misine (bildiğimiz misine) makinaya sarıp 0.20 - 0.25 FC den de takımlarını yaparsan bahsettiğin balıklar için tahminen yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ben şu anki en sevdiğim oltama 0.30 sufix misine sardım 7.7 kg test çekeri var fırdöndüden sonraki takımımı ise o gün hangi balığı tutmaya niyetliysem ona göre takıyorum. Sufix misinenin esnemesi benim çok hoşuma gitti zira şu ana kadar tutamamış olsam da karagözün kafa atışlarını absorbe edeceğini düşünüyorum ve en az 1 adet kiloluk karagöz (800-900 grama da razıyım ) yakalamadan o misineyi makinadan sökmeye niyetim yok.
kardeşim güzel bilgiler için teşekkür ederim.... umarım hayalin en kısa zamanda gerçek olur korkun balıklar ben geliyorum.
selamlar misinalarda genelde lüfere yemli atarken 40 lık misina kullanırım.hazırladığım hırsızlı takımlarıda 50 lik misinadan yaparım.eger lüfere sahte atıyorsam 30 luk yada 35 lik misina tercihimdir. Çanakkale'de genelde avlanılan yerler kayalık ve midyelik olduğu yemli takımda kullandığın misinanın kalitesi bence o kadar önemli degil.Çünkü ne yaparsan yap taktırdıgında kopacaktır.yemlide en ucuzlarından sahtede ise orta kalitede ve ince olanları almayı tercih ediyorum. Çiprada ise avlandığın meradaki balığın boyutları önemli.ona göre 60 lık bile kullansan yeridir.ama genelde bendeki butun makinalarda 40 lık misina sarılı olur.Sahte için kullandığım makinadada 30 luk sarılıdır. Sahteyi uzağa atabilmen için en uygun misina en ince ve en dayanıklı olandır. Bazen lüfere sahte atarken levrek denk gelebiliyor.Bunlarında boyutları büyük olabiliyor.
Bırak batsın misnalar daha iyi Yok Mustafa ben normal misina olup batmayan varmı onu merak ettim.. levrek avında 3gr lık teke şamandırası misina ağırlığını taşıyamıyor ve batıyor.. çekip tekrar atmak balıkları dağıtıyor.. fly misinalar çok kalın..varmı 0.20 si..67kg çekerli
tam cekerlerini bilmiyorum ama normal misine seklinde fly misineleri var artik ana beden 50-60 mm misine kalinligina yakin son 10 mt 20 mm kalinliga inceliyor ve batmiyor emin ol ben denedim 3 mt alip batmiyor ve saglam ama sert esneklik yok buda iri avlarda eger tecrubesiz birine denk gelirse cok kolay kirdirir...67 kg bilmeyecem ama 6-7 kg ceker
Evet incelen bu tür misinalar var.. 67kg mi olmuş..laf klavyeden çıkmış bikere..67kg çekerli olcak ama 6-7kg olursada haberim olsun..
bak abi burda bir kac örnek varama bulmak zor oluyor ve cok pahali ben burda bile her yerde bulamiyorum cok buyuk magzalara gitmem gerekiyor... http://images.google.fi/imgres?imgu...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=G
sinking dedin bulduk simdide suspending mi istiyorsun abi onuda buluruz bulamasakta yaptiririz sormasi ayip sen bu batmayan misineyi neden istiyorsun?
Yücel bu aldığın dynema dediğimiz örme misina.Bu misinalar çekerleri çok yüksek ve sağlamdırlar..Fakat her markanın örme misinası aynı kalitede değil.. bu örme misina konusunda "whıplash" bence en iyi misina..bu whiplash misinanın 024 ün çekeri 37kg 028 ise 47kg... ben at-çekte 0,06 kullanıyorum..10kg çekeri var iğne konusuna gelince sanırım owner marka olmalı..eğer bu marka ise bu iğneler oldukça kaliteli..ama farklı bir marka ise fikir yürütmek zor..
Levrek,baltabaş karagöz avında kullanacağım..teke ile yeldirme yaparken..Mantar olarak sadece 1 adet strofor tanesi kullanacağım..3gr şamandıra balığı ürkütüyor
Bu misinalara düğüm atmak zor..İlave olarak bu misinalarda hafıza yani bulunduğu şekli muhafaza etme olayı çok fazladır..ana beden ve köstekleri bu misinadan yaparsan köstekler ana bedene dolanır..fakat kalınlığa baktığımızda (051) belkide sorun yaratmaz diyede düşünüyorum.. Bırakama yapacaksan kurşunda misinayı zedeleyecek yüzey olmamasına dikkat emen gerek