Misinalar ve örgü ipler

Konu, 'Misinalar' kısmında sailor499 tarafından paylaşıldı.

1. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    70 lik dawia ve banax,40 lık sea master, ve mitchell pro armada 8000 makinalara sarmak için sormuştum. 40 lık makinayla at çek, 70 lik makinalarla boğazda çapari ve çinekop zamanı yemli ve sırtı çekerken kullanıyorum.

2. sgntch

sgntch

Ben Pelikanin bobin misinasini kullandim. Bugune kadar cok buyuk bir balikla karsilasmadigim icin herhangi bir sorun yasamadim. Ancak esneme ve dugum tutma gibi ozellikleri acisindan oldukca iyi bir misina.

ASSO yu bende merak ediyorum acikcasi almayi dusunuyordum cunku.

3. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    vermiş olduğunuz asso misinanın çekeri çok az onun yerine
    illa asso derseniz ASSO DOUBLE STRENGTH serisini tavsiye ederim
    ben kullanıyorum bıraz pahalıdır 7 ytl 100 m

veya berkley big game

4. Suatreis

Suatreis

asso double yapı itibarı ile sert (hard) sınıfına girer makinenizde kullanmanız gam sorununa neden olur. Makinelerinizde daima esnek ve yumuşak misinalar kullanınız. çeker ağırlık konusunu ise esneme payı ile mukayese ediniz. Makinanızın kamış bağlamındaki newton hiçbirzaman uç çarpana yansımaz. Darbe absorbesi asıl olmalıdır. Tabiki hiçbirşey mükemmel olmaz düğüm sorunu var ise makineye sarılam misinada bunu japon ile çözebilirsiniz. 2.5 kg çekeri olan bir misina 50 mt uzatıldığında farklılık gösterecektir bunu silikonize yapısı sağlar. 30 cm ile 500 cem arasındaki farkı test etmek zor değildir. Önemli olan tuzlu su ve uv ye karşı olan direnci olup şeffaf misinaların bunu daha iyi elde ettiği unutulmamalıdır.

5. Ben kullandım ilk zamanlar oldukça memnundum.Sonraki üretimler de kalite düştü biraz
    İlave olarak asso misinalar üzerinde yazan çaplar dan daha kalın.030asso duble 033 ü biraz geçiyor.030 sıglonla kıyaslarken farketmiştim İşyerinde ölçtüm sonuç bu

Son düzenleme: 29 Mayıs 2007
  6. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    bobin misina alma derim bndede var asso klasik 1000m bes para etmez :) kortec diye bi misina aldm memnun kaldm birde angelkiss tavsiye ederim

7. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Kıyıdan kullanımlar için sörf kamış ve Makinalara sörf misina sarmak gerekir. Ancak sörf misinaların çoğuda tatlı su, geneldede sazan ve turna için ütretiliyormuş. Tuzlu suya pek uygun olmöadıkları söyleniyor

8. ozan

ozan Ozan

Asso'nun double strength, ultra strong ya da discovery misinalarını tavsiye ederim ben ultra strong kullanıyorum ve çok memnunum 0.18 misina ile 1.5-2 kilo palamutu çekebiliyorum ve daha fazlasınıda yapacağına inanıyorum. 0.22 ultra ile 6 kiloluk bir vatos çekmeyi başardım yani üzerinde yazanı çekiyorda. benim tavsiyem Asso'nun yeni seri misinaları

9. mach1

mach1

Favori Kamış:
    silstar kamış dam zri 450
    En İyi Avı:
    4 mercan 1200gr
    ben gidiyorum bizim malzemcide 30luk yada 35 lik alıyom 150mt sardırıyom 3,5 ytl veriyorum ben asso kullanıyordum sonra buna döndüm ama 3 ayda 1 değiştiriyorum ama ekonomik

10. redpapillon

redpapillon

En İyi Avı:
    uzun yıllar gemilerde çalıştığım için çok fazla
    misinalar

Arkadaşlar bence misinaları kullanım olarak 3 gruba ayımalıyız.
    1:makineye sarmak için.
    2:mantara sarmak için.
    3:köstek ve beden yapmak için
    Birde silikonlu misinaları gece avcılıgında köstek yada beden yapımında kullanmak iyi değildir gece yakamoz yapar.
    Birde örgü misinalar çeker olarak kuvvetlidir ama gerginken çok çabuk kesilir.

11. gozutok

gozutok

selamlar,
    Misinanın iyisi kullanana göre değişir.Ama çok çeker misina diye misina almak usta balıkçı işi değildir.Çekmesini bilmeyene en sağlam misinayı da verseniz fayda etmez,hayvan su üstü yapınca kırdırır misinayı.Yani önce balığı çekmeyi öğrenmekdir asıl olan.Bir misina da olması gereken sağlamlık(elle getirmede tabii bu yazdıklarım),hayvan,alıp götürürken,vakti geldiğinde taktırmak için yapacağınız harekette size saliseler ile ifade edilecek sürede salma için firsat vermesi ve kopmamamsıdır.Bunun içinde mühim olan misinanın sağlamlığı değil yumuşaklığıdır elastikiyetidir.Şu anda ülkemize gelip gelmediklerini bilmediğim iki fransız markası yazacağım.Birincisi ATLAS diğeri ise MİTCHELL .Eğer bunlar olmaz ise bir diğer marka ise Alman malı PLATİLİ misinalardır.Bu misinalar da cok önemli bir diğer özellik ise gam yapmamalarıdır.Bu yazdıklarım 0.25 ve altı misina kullanmak sureti ile ve elle avlanan balık meraklıları içindir.
    Rastgelsin.

12. canalpakin

canalpakin

BERKLEY WHIPLASH PRO 017 liğini bulurusam almayı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var öncelikle ben bu misinayı turna avında kullancam sürekli atçeke uygunmudur sertlik derecesi nedir ? gam yaparmı ?

13. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    slm arkadaşlar size bişi soracam türkiyede ki en kaliteli makine ve kamışlar hangi marka bilgi vereblirmisniz

14. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Ahmet Bey aslına bakarsanız herkesin kendince bir iyi markası vardır.Türkiye'de satışa cıkmış olan DAM,Shakespeare,Shimano gibi markalar bilindik kalite düzeyi yüksek malzemelerden yapılıyor.Tabi bunlar en bilindik olanlar.Muhtemelen kalite ve tanınmışlık derseniz ilk akla gelecek olanlar.Tabi bunların da fasonları çıktı,uydurmalar yaptılar.

Ben makinada Shimano,kamışta Shakespeare yi tavsiye ederım.

Farklı markalar kullandıkça markların değil de modellerin içinde seçimler yapmak gerektiğini anladım şahsen Bir de bence sadece isim için bir markanın en alt modeline 70 ytl vermektense mesala orta düzey markalardan alba nın en iyi modeline 40 ytl vermek daha akıllıca....Önemli olan marka kadar kullanımdakı rahatlık.

15. Phrygian

Phrygian

Beyaz Opak Misina

Herkese merhaba;

Ben beyaz, saydam olmayan (opak), 0.40mm kalınlığında bir misina arıyorum. Internetin altını üstüne getirdim ancak bulamadım :confused:

Böyle bir misinayı nereden bulabilirim ? Bu misinayı balıkçılık için kullanmayacağım. Balıkçıların bulunduğu bir forumda belki bir netice alırım diye sormakta fayda gördüm bu soruyu.

Varmıdır arkadaşlar böyle bir misina? varsa nerden, nasıl bir şekilde edinebilirim?

Tekrar kusura bakmayın balıkçılık ile ilgili olmadığı için.
    Şimdiden teşekkürler.

16. öncelikle hoşgeldiniz:)
    Aradığınız saydam olmayan derken mesala kahverengi misına işinizi görürmü:confused:

17. umurata

umurata

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    Palamut
    Karaköy Candan balıkçılık (İskelenin karşısındaki ara sokaktan sola dön) tekneden kullanmak üzere almıştım, dolaşmaz veya gam alamaz misina diyede bilinir markayı hatırlayamıyorum:confused:

18. marlin41

marlin41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    akya5.5 kg,levrek 3,2 kg
    pelican smart misinalarmat beyaz renklidir

19. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Arkadaşım,Aradığınmisinayı ben mecburiyetten 2 sene kullanıp attım.Bana 5metreden sonra görünmez deyip yutturdular malum misinayı.Fakat her atışımda makinanın büklüm büklüm şeklini alıyor ve gam yapıyordu.Ben 0.30 mm yi kullandım.Hiçte memnun kalmadım.Krokodilin misinasını alıp sardım dört dörtlük 3. seneye girdim.Bir yerde söylentilere aldırış etmeyin,deneme yanılma yöntemi en güzelidir.Ayrıca neden beyaz opak üzerinde duruyorsunuz anlayamadım.Eskiden beyaz misinamı vardı?:D:D

20. Phrygian

Phrygian

Teşekkürler balıkavı.net üyeleri,

Buradan edindiğim bilgilerle direk bir Pelican Smart siparişi verdim, mat beyaz bir misina geldi. Beyaz misinayı bağlama çalmak isteyen ve henüz acemi kullanıcılar için kullanıyorum. Misinayı perde yapımında kullanıyoruz. Acemi kullanıcılar karanlıkta siyah bağlama üstüne siyah misinayı göremiyorlar. Bu yüzden sormuştum. Tekrar sağolun.