Misinalar ve örgü ipler

Konu, 'Misinalar' kısmında sailor499 tarafından paylaşıldı.

1. fevzi26

fevzi26

Merhaba usta balıkçılar ben 20 yılı aşkın balıkçılık yapıyorum sonunda aradığım misinayı buldum ASSO Marka misinanın 0,35 mm lik 16,5 kg çekeri var ve bence çok iyi misina herkese tavsiye ederim fiatıda çok iyi 300m 25 dolar:)

2. MURAT KÖSE

MURAT KÖSE

Merhaba bende yeni bir kamış (Alba Leo400cm) ve makina (alba delta 60)almayı planlıyorum. Misina konusunda karasızdım. Bu başlığı okuyunca aklımdaki bazı şeyler netliğe kavuştu, ama misina seçimi konusunda hala net karar veremedim. Asso 0,20 DOUBLE STRENGTH ile 12-17 mm arası Dyneema arasında kararsız kaldım. Hobiye yeni başlayacağım için tecrübesizim ve bir dünya para verip aldığım Dyneema misinayı harap ederim endişeside duyuyorum. 150 mt Dyneema alsam ve sadece makinaya 150 mt sarsam işimi görürmü yoksa AMD ATHLON EMRE beeyin mesajında belirttiği üzere marada az misina olduğu için uzağa atmakda sorun yaşarmayım? Uygu fiyata 12-17 mm 150 mt Dyneema bulabileceğim bir adres tavsiye edebilirmisniz.
    NOT: Marmarada kıyıdan avlanacağım. Duruma göre makinanın iki kafasına farklı misina da bağlayabilirim.

3. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    murat dynema misina balığı hissetmen acısından ve sağlamlık açısından oldukca iyi. ama biraz pahalı daha önce hiç kamış kullandınmı bilmiyorum ama eğer kullamadıysan en ucuzundan 0,35-0,40 misina sardır makinaya.alışıncaya kadar bunla idare et. daha sonra makinadan biraz misina boşaltıp onun yerine dynemayı sardır.ayrıca emre'ninde dediği gibi ince dynema ile atış mesafen uzar.

4. MURAT KÖSE

MURAT KÖSE

Daha önce makina kullandım, ancak uzağa atma vb. tekniklerde yetersizim. Evimde de 240 lık bir kamışım var ama uzun yıllardır elime almadığım için seramiklerin olduğu misinanın içinden geçtiği metal halkalar kırılmış, makinası da pas tutmuş durumda. Bu nedenle yeni set alacağım. Yarın karaköy tarafına geçip misinalara bakacağım. Ucuz ve ince kalınlıkta Dyneema bulursam almayı planlıyorum. Tavsiye edeceğiniz dükkan ismi olursa sevinirim.

5. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Mrat kardeş kızıltoprak ta hackbum var caminin orda .çok güzel bi yer gidip bakarsan bulabilirsin belki..KIZILTOPRAK IŞIKLARIN orda shell benzincisinin arkasında ki sokakta kime sorsan söyler.bi bak istersen kardeşim

6. Suatreis

Suatreis

set alma. setini kendin belirle.

uzağa atmak için min.350 kamış al ve sarım misinanı 0,25 olarak belirle. Bahsettiğin misine ip türevi ise denizdeki aşınma toleransı yüksektir ve su tutar. Geri kalan atış teknikleri için sitemizde yeterli bilgi mevcuttur. Araştırınız.

7. MURAT KÖSE

MURAT KÖSE

Orhan kardeş yarın sabah ilk iş bahsettiğin dükkana gidip bakacağım.
    Suat reis setten kastım makina+kamış almaktı. yani piyadasa satılan hazır setlerden almayacağım. Alacağım modelleri bir önceki mesajımda yazmıştım, tekrar yazayım görüşünü belirtirsen sevinirim.
    Kamış Albastar Leo Carbon 400 + Makina Albastar Delta 50.
    Konubaşlığını dağıtmamak adına özelden de cevap yazabilirsiniz.

8. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    :) Malzemeleri çok güzel oranın ben de bi arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştim oraya çok güzel kaliteli kısacası çok çeşitli malzemeler oluyor.bir apartmanın alt katı giriş katı yani .ÇOK dikkat çeken büyük bi tabelası yok ama çok kolay da farkedilmiyor.inşallah yardımcı olabilmişimdir:)

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    arkadaslar saglam bir misine isteyenlere rapalanin titanium serisini oneririm yuksek cekerli ve saglam gercekten ben 1-2 aydir kullaniyorum bulabilirseniz tavsiye edrim...;)

Amajor step forward in fishing line technology. High-quality Spectra braid has been altered to bond to a specially formulated resin matrix that is reinforced with microscopic particles of titanium alloy. Great castabillity, virtually eliminated rod tip wrapping, highly improved knot strength and abrasion resistance are all positive benefits of this marriage.

A single strand of Spectra fiber is coated with two sheaths; one for color, the other for toughness, abrasion resistance, and smooth surface.

10. MURAT KÖSE

MURAT KÖSE

Mustafa bu ürünü internnetn hangi siteden alabileceğimizi biliyormusun? Birde ürün özellikleri(kaç mm, kaç kg. çekeri var) ve kaç lira civarında bir fiyatı var?
    Az önce şu ürün dikkatimi çekti http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-ANGELKISS-020&ID1=&ID2=
    0,20 ANGEL KISS PROFESYONEL MİSİNA 150MT. 8,2kg çekeri var ve 150m uzunluğunda fiyatıda 7,35 YTL. Aramızda bu ürünü kullanan varmı acaba?

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    rapala turkiyeye ithal edilmis ise her av malzemesi satanlarda bulmak mumkun olabilir ve net uzerinden isim yazarak arayabilirsiniz ama fiyati biraz tuzlu gelebilir titanium core 140 mt 12 e burda titanium braid 140 mt 19 euro yani fiyati yuksek ama cok saglam bu fused misinelerle ayni kanimca fiber ve cesitli elementlerle cok ince lifler olarak orulmus bir misine verdiginiz linke gelince gayet uygun fiyatli ama denemedegim icin birsey diyemiyecegim...bence bir tane alip test etmek faydali olacaktir...uzakodugudan gelen ve ulkemizde olmayan yeni cikmis cok kaliteli cok uygun fiyata mallar var burda o misinede uzak dogu yapimi denemkte fayda var derim:)

12. waynemre

waynemre

Bende boğazda balık tutuyorum ve aşırı kalabalık burun noktalarından 8-10 arası istavrit alanları gördükçe imreniyodum ama o kısımlardada oltalar birbirine aşırı karışıyo,bende yeni bi kamış aldım ve daha sakin yerlerde tutmaya başladım ve oldukça keyif aldım artık eve boş gelmiyorum,tahtakaleden aldığım kamışı netteki alışveriş sitelerinde bulamadım 3.50 boyunda erma impact ucu rengarenk dolgulu güzel bir kamış, ama kullandığım misine sanırım 300 metresi 2 ytl civarı en ucuzlarından daha ileri atabilceğim kaliteli bi misine arıyodum e-bay den

http://cgi.ebay.com/ECO-Braid-Fishi...ryZ27417QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

bu linktekini sipariş ettim ve bu modelide kullanan birine rastlayamadım sanırım :D herşeyi deneme yoluyla örencem sanırım 10 güne eve gelir diye düşünüyorum 300 mt si 2 ytl olan misineyle aynı anda gidip farkları yazarım böylece aynı düzenle misinenin farkını benim gibi daha amatör arkadaşlarlada paylaşmış olurum, ama bi aksilik olursa sanırım gene tavsiyeleri dinleyeceğim

13. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Merhaba,sipariş ettiğiniz misina dyneema misina,bu misina ile mevcut kamışınız ve makineniz(ne marka bilmiyorum) uygunmu önce ona bakmanız lazım ,ama uygun değil bu tip misinalar,kamış üzerindeki misina klavuzlarını ve makine mekiğini çok çabuk aşındırır,ayrıca istavrit avınada uygun değildir,yeni başladım diyıorsunuz ilk birkaç atışta rüzgarda karışırsa veya yanınızdakilere, açamazsınızda misinada ziyan olur yeni iseniz bence kaliteli bir monofilament alın.

14. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    şimdiye kadar çeşit çeşit misina kullandık marka marka kullandık ama hiç birinden memnun kalmadım. taki amcam ın oltalarını bağladığı misinayı görene dek şimdi bağladığım oltalar gam yapmaz oldu. bir oltayla 5-6 defa balığa gidiyorum hala ilk günkü gibi :D misina seçerken çok dikkat edin mutlaka tavsiye alıp deneyin.seçimi mağazada ki elemanlara bırakmayın ...

15. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    her sey guzel de adi ne bu misinenin;)

16. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    krokodilden şaşmayalım :D :D :D

17. troy

troy

fluorocarbon misina için hangi markayı önerirsiniz?

18. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER

peki herşey tamam hcm makinaya kaçlık sarmamız lazım hangisini öneriyorsun benim makina....SHIMANO 4000FI SYMETRE veya şöyle sorayım bu makinaya sarılırmı kusurabakmayın makina yeni ama ben usta değilim.... :)

19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    arkadaşım sen kimsin aramıza hoş geldin

20. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    Arkadaşlar sizlerde cevap verebilirsiniz..... sadece skoylu arkadaşa sormadım... yardımlarınızı acil bekliyorum hemen değerlendireciğim. teşekkürler.