Müdavimler Ve Konuklar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında süha günay tarafından paylaşıldı.

1. ben sizii bilgi ve birikim olarak kendimden üstün görüyorum ve sizinle aynı fikri paylaştığımı söylüyorum söylediğiniz ifadeyi ne size nede başkasına kullanmam o sözü iyi anlayın derim ben sizide kendim gibi görüyorum bir önceki size olan cevabımda da bu çok açık topuzumun ölçüsünüde haddimide çok iyi bilirim böyle düşünmenize üzüldüm

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 24 Nisan 2010
  2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Eriş abi Şimdi Ben bu kadar yazı yazdık Ama hiç bişey anlamadım OLay bi anda kavgaya döndü filan Sizin bu konudaki siteminiz nedir Kısa bir şekilde yazabilirsin ...

3. benim sitemim şuydu bazı kıyılarda bazı kişilerin kimsyi yanına almaması orayı sahiplenmesi ve gelen kişileri rahatsız etmesiydi yoksa bende sizin gibi biryere gidildiğinde o yerin kurallarına uyulması ve kimseyi rahatsız etmeden avlanılması gerektiğini kıyıların herkese açık olduğunu vurgulamak istemiştim bundada bu kadar sıkıntı olmasını anlamış değilim benim söylediklerimde yanlış varsa düzeltin özür dileyeyim

4. sizinle aynı fikirdeyim tecrübelerinizden faydalanmak dileğiyle saygılar

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi Kimse kimseyi yanına alma konusu Ben nereye gitsem bir tanıdığım bir Ortamım vardır Hemen giderim yanlarına Hep beraber atarız ne oltamız karışır Ne tuttuğumuz balık burnumuzdan gelir Bu işte kurallardan biri cok gezen balık tutamaz gittiğin 2 veya 3 yer olması lazım saten yavaş yavaş Ortam yaparsın tanıdıkların coğalır Ve istediğin gibi yer bulursun ama Tanımadığın kişilerin arasına girip olta atmak garip olur biz balığa giderken ben Birol abi bide Furkan diye arkadaş var 3 ümüz Rapala atarken hep yanyana atarız niye Oltamız karışmasın Karışsada bişey olmaz Ama araya 4. kişi gelirse iş karışır Biz 3 ümüzde Her atışımız 100 metrelere dayanır Yabancı biri gelip 50 60 metre atarsa iş karışır ama Arkadaşımız olur sorun olmaz Atış cok önemli Boğazda Olta atanların yarısı Atmasını bilmiyor izlesen gülmekten ölürsün öyle komik olta atanlar var o yüzden ister istemez o tür insanları Çevrelerinden uzaklaştırmak istiyor Yanlış anlama Sözüm meclisten dışarı Atışını geliştir Güzel Çapari Yapmaya başla Güzelce takip ettikten son O attırmayanlar ozaman Bişey desinler Daha cok cok şey var İnşallah Karşılaşırsak Balıkta Daha geniş Konuşuruz abi ...

6.  
  7. DrEjO

DrEjO Tamer

Eyvallah, takılıyorum zaten sana, daha önce de söylemiştin çalıştığını, Pazar günleri balık tutmaya gitmemeye çalışıyorum çok kalabalık oluyor ama gezmeye gelirsem görüşürüz.

Son düzenleme: 24 Nisan 2010
  8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi gelirsen Pazar günü Malzeme almaya gidicem ...

9. DrEjO

DrEjO Tamer

Bugün gittim Karaköy'e balık çok seyrek sabahtan gümrük tarafından istavrit topladım sonra ince takımla yakından sardalya nafakayı çıkardık, pazar günü için kesin söz veremem biliyorsun evli olunca kafamıza göre hareket edemiyoruz:) içişleri bakanına sormak lazım geliyor:D :D :D haftada iki gün kaçınca gözleri faltaşı gibi açılıyor bizim hatunun özelden telini verirsen pazar Karaköy'e gelebilirsem ararım seni.

10. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Karaköy Sever beni Alırız 3 5 bişey...

11. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Teşşekkür ederim abi, umarım benim gibi düşünen avcı arkadaşlar çogunluktadır.

12. süha günay

süha günay süha günay

bugün sabah aşiyana gittim. istavrit peşinde tabi ki. forum üyelerinden kemal, alper, yaşar arkadaşlarıma da rastladım. güzel ama balık avlamak adına zor bir öğle öncesi geçirdik. kah balık tuttuk, kah oltamız karıştı, ya da koptu.
    yaklaşık % 50 "tecrübeli", % 50 "acemi" gibi bir oran vardı olta sallayan.
    tabi ki "tecrübeli" olanlar bu işten pek hoşnut değillerdi.
    takımların karışma sıklığı da inanılmazdı. aslında tam bir keşmekeş yaşanıyordu.
    fakat:
    bir kişi bile bir diğerine ağır bir tek söz bile söylemedi. hatta çoğu "tecrübeli" avlaktan erken ayrılıp yerini "acemilere" bıraktı. tek kelimeyle hoşgörülü olmak, gerçek bir istanbullu olmak budur denebilecek bir manzara vardı.
    işte şemsipaşa ve arnavutköy akıntıburnunda buna yaşamanız imkansız.

13. süha günay

süha günay süha günay

bir de tecrübe konusunda bir iki düşünce:
    tecrübeli deyince hangi balık hangi mevsimde nerede olur, hangi takım, ne tür misina, iğne, nasıl kamış, hangi satte avlanılır, yem nasıl olmalı, hava, mevsim şartlarına göre bunlar nasıl kombine edelmeli vb. vb. bunlaı bilen, uygulayabilen kişileri düşünüyorum.
    bizim istanbul sahillerinde ise tecrübe kim hangi takımı kaç gram kurşunla nereye, ne kadar uzağa atıyor durumuna göre belirleniyor.
    bu nereye kadar tecrübe sayılır bunu tartışmak gerekir.

14. ergir

ergir ergir

kurşun için ben bir yorum yapabilirim.gidilen yerdeki akıntının durumuna göre değişir.hatta bu değişkenlik saatlik bile olur.yani mesela 100 gram kullanıyorsanız 150gram atmak gerekebilir veya tam tersi.

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hayırlı akşamlar Süha bey , tecrübeden kasıt nedir yaşmıdır, av sayısımıdır , avmıdır, avlakmıdır, takımmıdır yoksa suyu tanımakmıdır.

16. süha günay

süha günay süha günay

bunlar gibi onlarca, belki yüzlerce unsur

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Evet haklısınız , lakin mekan yani avlak tecrübesi bence en önde gelenlerdendir eğer yanlış anladımsa lütfen beni düzeltin buradaki anlatmaya çalıştığınız kişi Alp oluyor , yanılıyormuyum.

18. bir ekde ben yapayım müsadenizle tecrübe anladığım kadarıyla av bölgesine kaç kişi ile gittiginizle doğru orantılı

19. süha günay

süha günay süha günay

ne alaka. ben kimseyi tarif etmedim. saçma.

20. süha günay

süha günay süha günay

e tabi.
    5 kişi gittiysek oyaya. oranın patronu biz oluruz.
    feriştahı gelse olta atamaz.
    atarsa da bitti.
    vay haline.
    daha istanbulda balık değil, evinin tuvaletinde kolibasili avlayamaz.
    bu muydu istediğiniz.