Birol abi onun gibi birçok olayla bende karşılaştım Rapala ignesi parmağına giren 1 NUMARa çinekop iğnesini çenesine Saplayan Daha bir çok olay Adam Almış Hazır çapariyi Allah ne verdiyse atmaya calışıyor haliyle Kopuyor ve bazen denize bazen birinin kafasına gözüne Ondan sonra yok acemiyi araya almıyorlar Böyle davranıyorlar şöyle davranıyorlar Ahh anlatcak cok şey varda burası Yeri değil ...
öncelikle ben dediğim dedik çaldığım düdük diyenlere karşıyım anlatmak istediğim olay madde madde sıralarsak 1- kıyılar hepimizin 2- bir yerde avlanırken tabiki benim gibi acemmiler önce izlemeli arştırmalı bilgi almalı sonra başlamalıdırlar buna uymayanı uyarmak en doğal hak 3- benim acemi olmam veya sizin usta olmanız ne bir avantaj nede dezavantaj ikimiz içinde sonuç olarak saygı çercevesin beraber avlanabiliriz sizinle veya alp arkadaşımızla anlaşamadığımız nokta ise bir bölgeye devamlı gitmenin o bölgeye sahiplenme anlamına gelmediği konusudur siz çok iyi bir avcı olabilirsiniz ama bende sizinle size zarar vermeden avlanabilkme hakkımı benden çok sizin sağlamanız ve sahip çıkmanız gereğidir alp bey için de 18 yaşında 9 yıldır balık la uğraşıyormuş merakım bize 9 yaşındaki ilk günlerini anlatmasıdır ki bu nasıl bir travmadır ki acemi veya başka bir kişiye böyle şiddet eğimli goşist bir yaklaşımı anlayabileyim tekrar saygılar ve sevgiler
Bugün olta atmayı, akıntıda yürümeyi, hangi suda hangi ağırlığı kullanacağını bilmeyenler yüzünden 6 ya da 7 kere takım yaptım. En sonunda bankta çöktüm kaldım Birol dediğin dikişlik olayı bende biliyorum. Gerçekten çok feci birşey. Haftasonu olunca balık tutanlar bir yana sahilde yürüyüş yapanlar, bisiklete binenler, çocuklar, kediler köpekler kısaca sivillere çok dikkat etmek gerekiyor. Boğazda balık avcılığını kamışın ucuna "olta" takıp denize atmaktan ibaret sananlar çok. Ben kamış sallamadan önce sağıma sonra soluma bakıyorum sivil geçiyormu diye, sonra arkama bakıyorum tekne geçiyormu diye sonra yol müsaitse kamışı sallayabiliyorm nihayet . Çok dikkatli olmak lazım çok. Bugün takımlarımız karışınca sinirlenip benle laf dalaşına giren "ben 10 senedir burda balık tutuyorum " vs. vs diyen ağabeye de buradan selam olsun .
köprüde bugün ilk defa 4 takım kaybettim.yav adam 125 gram kurşunla bizim balık aldığımızı görünce direk üzerimize atıyor.yaşıda bizlerden büyüktü.kac defa ikaz ettim değişen bi şey yok ,bu kadarda olmaz yani....en sonunda atmayı bıraktım gidene kadarda bekledim.
Anlatıyım abi İlk zamanlar Yalvar yakar balığa götürsün diye babama yalvarırdım oltamımı kırmadı Evdenmi kaçmadım balığa gidebilmek icin Sonra Otobüsle gittiğimiz yolları ve otobüsü öğrendim ve 10 yaşımdan beri tek balığa giderim İlk gittiğimde Lineaffe kamış okuma makinem vardı neyse Verdim bi takım aldım atıyoruz çekiyoruz Bana geliyor 1 tane onlara geliyor 10 tane Hala Dua ederim Murat abim Evlat gel dedi Efendim abi Yenimi Başladın bu işe yok abi 3 5 ay bakırköy sahilde olta attım dedim İşte oğun Herşey değişti Çapari bağlamayı köstek bağlamayı öğretti Çapari vermedi balık tutuyum diye Bağlamayı öğretti Git gide elim hızlandı Zamanında Beni yanlarından attırmayanlar Şimdi Kardeşim diye hep arar sorarlar neyse Ve git gide Sarayburnunu Çözmeye başladım İğne iğne balık almaya başladım Suda çapari nasıl güzel çalıştırılır Köstek bağlamanın incelikleri Olta atmanın İncelikleri Hep orda öğrendim Ama hiç bi zaman inatla balık tutanların arasına girmedim Onlara zarar vericek bi şeyde bulunmadım git gide İleri atmaya başladım Yeni yeni şeyler öğrendim SOnra sI Saten malum Suda 1 tane istavrit olsa Alıcak kıvama gelmiştim ve boğazı öğrendim Orda ortamım oldu çevre genişledikçe Yeni şeyler Ama bu zamana gelmem kolay olmadı Ama hiçbi zaman kimseyİ Kıskanmadım O balık alıyor ben alamıyorum diye anlatırsam daha uzar gider Şimdiyi sorarsan Kamış atımında Kralıyla Yarışmaya Hazırım Çapari yapma ve balık tutma konusundada ...
Eriş , senin kendin belirlediğin 3 maddede hepimizin ortak görüşü , bu maddelere diyeceğim hiç bir şey yok , sen benim anlatmaya çalıştığım şeyi ya inadına anlamak istemiyorsun yada beni senin yazılarına muhalif görüyorsun.Emir kardeşimin , Ergir abinin yazısını bir daha oku anlatmaya çalıştığım şeyi belki o zaman anlarsın, seninle birliktesabahtan akşama olta atarız , seninle diyorum çünkü kendini acemi gördüğün ve bir takım haklarım var dediğin için fakat kimseye zararımızın olmayacağı müsait bir yerden yaparım . Ben acemiyle yanyana olta atmam demiyorum ki yeterki avlak müsait olsun.
Hah, şimdi anlaşıldı durum, niye böyle olduğun Bizim zamanımızda surf takımlar yoktu. Silstarlarla öğrendik eski galata köprüsünün buram buram bira ve deniz kokusuyla beraber yaş tahta kokan alt katlarında
Acemi bir arkadaşın sonunda bizden istediğide bu zaten , sen kenarda dur ben olta atayım, belki kelimelere döküp demiyor fakat yaptığı eylem sonunda bu sonucu doğuruyor. Eriş şimdi takımları kopan ve her defasında aynı senaryoyu yaşayan sen olsaydın davranışın ve yorumun ne olurdu.
Benim durumumun iyi olduğunu da nereden çıkardın Yasalarla yasaklanmış birşeyleri bizim ülkemizde yapmak marifet sayılıyor. kırmızıda geçmek, başkalarının hakkını yemek vs. bunları yapınca adamlık belleniyor, ayrıca parası yoksa evinde oturacak kusura bakmasın o adam boğaza balık tutmaya gitmeyecek nasılsa balık tutar satarım gidiş dönüşü bedavaya getirirm mantalitesiyle yola çıkıyorsa bana göre amatör balıkçı falan değildir o artık profesyönel olta balıkçısıdır geçimini bu yolla kazanıyorsa. Bunlar benim fikirlerim katılıp katılmamak size kalmış.
Evet, çapari atarken helede rapala atarken çok dikkatli olmak gerekiyor. Sürekli 360 derece etrafını radar gibi tarayıp asla acele etmeden atışı yapmak gerekmekte. Geçen sene gece arnavutköyde kalabalığa bir gireyim de bende çinekop tutayım dedim. Daha girer girmez biri oltayı atmaya çalışırken beceremeyip kurşunu kopartarak sırtıma vurdurdu. Tabii aynen toplanıp uzaklaştım oradan. Maalesef siz balık çekerken yandaki balık alamayanlar çok yapar bu hareketi. Rapala ile yoğun çinekop çıkan zamanda dar olan bir mekanda herkes biz çekiyoruz diye o dar alanı hınca hınç doldururdu. Onlarla uğraşmak yerine ben toplanıp az ilerdeki boş yere gidip ordada gayet verimli avımı yapardım. Eğer kalabalık bir mekana geç gidersem veya sonradan mekan aşırı kalabalıklaşırsa balık çıksa bile kesinlikle orda avlanmam, benden önce gidenlerede saygı duyup boş olan biryer arayıp bulup ordan olta atarım.
ya siz beni anlamakta zorluk çekişyorsunuz ya ben kendimi anlatamıyorum ilk yazdığım yazıdada bu yazımdada anlaşılsın diye büyük harfle yazayım yine BEN KIYIDA BALIK AVLAYAN USTALARIMA BU BENDEN YAŞÇA BÜYÜK VEYA KÜÇÜK OLMASI FARK ETMEZ USTA İSE EĞER ONLARDA BİLGİ TECRÜBELERİNDEN FAYDANILMASI GEREKTİĞİNİ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDEN KURALLARA UYARAK DÜZENİ BOZMADAN KIYILARIN HERKESE AÇIK OLDUĞUNU VURGULAMAK İZTEDİM HAFTADA 7 GÜN VARSA BEN 1 GÜN GALATADA KİMSERYİ RAHATSIZ ETMEDEN BALIK AVLAMA ZEVKİNE YAŞAMAYA ACEMİLERİNDE HAKKI OLDUĞUNU SÖYLEMEYE ÇALIŞTIM BEN ACEMİYİM KİMSEYE DAHA BİLEREK VEYA İNATLAŞARAK ÇAPARİ KARIŞTIRMADIM KANLICA VE CUBUKLUDA ATIYORDUM BENİM KARŞI OLDUĞUM VE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM BAZI BÖLGELERDE BAZI SÖZÜM ONA USTALARIN O BÖLGEYİ SAHİPLENMESİ VE TUHAF HAREKETLER YAPMASI EMİNİM SİZDE BUNLARDAN BENİM GİBİ RAHATSIZ OLUYORSUNUZDUR YAZILARIMI9 OKURSANIZ BEN KİMSENİN ÜSTÜNE ÇAPARİ ATARIM VEYA RAHATSIZ EDERİM GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİN OLMADIĞI ÇOK NET BİR İFADE İLE ANLATTIM BEN BAZI KENDİNİ BİLMEZ KENDİNİ OLDUM ZANNEDEN TİPLERİ VE BUNLARDAN DUYDUĞUM RAHATSIZLIĞI DİLE GETİRMEYE ÇALIŞTIM YOKSA BENDEN ÇAPARİ KESERİM ÜSTÜNE ATARIM VURURUM KIRARIM V.B İFADELERİ KULLANMADIM UMARIM KENDİMİ İFADE ETMİŞİMDİR SAYGILAR
Eriş ben artık inandımki sana saplantı ve takıntı olmuşum , alıntı yaptığın konuyu bile üzerine alınmışsın halbuki alıntı yaptığın yazımdan evvel yazdığımı okumuş olsaydın üstüne basa basa büyük harflerle değil , yazışmaya başladığımıuzdan beri devam eden küçük harfleri kullanırdın , inan şu dakikadan itibaren ortak paylaşacağımız bir şey kalmadı.
eriş bey ,sen biraz ustalaş istediğin yerde takımını sallarsın kimsede sana bi şey demez.yeterki bulunduğun yerde avlanma prosüdürünü yerine getir.150 gram atılan yerde sen 50 gramla atarsan sana kimse attırmaz orda.
açıklaman için teşekkür ederim öncelikle belirteyim kıskanma duygum yoktur hele balık konusun da hiç yoktur çünkü bu benim hobim zevk almak için yaptığım boş vaktimi değerlendirdiğim bir uğraş bu yüzdende hırsım yok rahatım anlayacağın ben senin kadar şanslı degilim çünkü 36 yaşındayım ve 6 aydır uğraşıyorum ama sağolsunlar çapari yapmasınıda kaşık takmasınıda atmasınıda gittiğim yerdeki ustalar (ki buda benim şansım hepsi insanlardı) sağolsun öğrettiler çokmu iyiyim hayır daha yolun başındayım yine söyleyeyim ben 4 kişinin arasına girerim demedim ama şunu söyluyorum 4 kişiyi rahatsız etmeden 5. kişi olarak olta atmaya en az o 4 kişi kadar hakkım var ama sen hırsın la bunu anlayamıyorsun ben belli bölgedeki o bölgeyi sahiplenen kendince kural koyanlara karşıyım örnek istersen galata köprüsü üsküdar radar v.b buradaki bazı tipler bunlar balığı yakalayıp satan kişiler ki buda rant kapısıdır sana bu konuda katılmıyorum işsiz ve durumu kötü olan birisi 20tl masrafı göze alıp balık olup olamdığını bilmeden ( aklı varsa bu riski göze almaz) sahile gelmez ve ayrıca galatada satış yapanlar avlayanlar hep aynı kişiler bu emeklide olsa durumuda kötü olsa haklı bir neden değildir.çünkü adamlarda anlayış höşgörü v.b yok yakaladılarmı ayakta geçiriyorlar (örneklerini gördüm ) olayın kısaca özeti kıyıda kendini bilmez oldum diyen sahiplenen tribe giren önüne geleni ısıran arkasına geçene tekme atan sözde insan geçinen kişileredir tepkim saygı her zaman herkese gereklidir ben bu kurallara uymaya çalışıyorum umarım bunlarda seni rahatsız etmiyordur iyi ve bol avlar geçirmen dileğiyle umarım beni anlamışsındır sevgiler
ergir bey inanın gittiğim yerlerde o yerin kurallarına uyarım benim karşı olduğum bazı yerlerde insanların veya sözde ustaların tutumudur bu usta olsamda olmasamda değişmez çünkü o tipler herzaman o kıyılarda olacak hatalarını görmeyecekler çünkü yanlışı doğru bildikleri için değişmezler bu tartışmada ben kendimi ifade edemiyorum veya anlatamıyorum sözü ömer hayyam a bırakayım ... DÜNYA ÜÇ BEŞ BİLGİSİZİN ELİNDE ONLAR CA TÜM BİLGİLER KENDİLERİNDE ÜZÜLME EŞŞEK EŞŞEĞİ BEĞENİR HAYIR VAR SANA KÖTÜ DEMELERİNDE eminim sağduyusu olanlar beni anlamışlardır saygılarımla
şimdi bazı şeyler heryerde aynı pek değişmiyor.şimdi ustaların arasına hiç tanımadığın bir arkadaş girmeye calışıyor.o şahıs ustamıdır acemimidir atarken gözmü kaşmı cıkarır kac kişinin oltasını dolar vs vs vs .bunlardan ötürü araya adam almaya sıcak bakmazlar ama biraz onlarla edilen sohbet bakış acısını değiştirecektir.inan hayatında ilk defa kamış alan bircok kişi bizlerin arasında yerini almıştır.yeterki etrafa rahatsızlık vereceği belli olmasın uysal olsun ve verilen öğütleri taktikleri yerine getirsin. birde bazı acemiler vardırki sanki mafya dersin.ben şunu yaparım bunu yaparım cinsinden.işte o tipler asla bizim aramızda yer bulamaz.
ben de şunu anladımki sizinle aynı şekilde düşünmek aynı şeyleri paylaşmak beni mutlu etti bu arada saplantım veya takıntım olmazsınız ancak abim olursunuz ben kişilerle uğraşmam var olan ve yanlış süregelen bir sistemi eleştirmeye çalıştım ortak paylaşacağımız çok şey var musait olursa ve denk gelirse boğaz kıyılarını paylaşacağız sizinle bide çay içeriz arzu ederseniz büyük harfede alınmayımn lütfen amacım sizi üzmek veya saygısızlık etmek değildi yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim saygılarımla
Şimdi topuzun ölçüsünü kaçırdın, seninle daha büyük bir sorun yaşasaydık ben EŞŞOĞLU EŞŞEK mi olacaktım Yakıştırmayı yaparken ne anlatmaya çalıştığını bir düşün , insanlar kendisi nasılsa karşısındakinide aynı görürmüş.