Muhtesem Baliklar Ve Dev Bir Zipkin Ustasiyla, Alderman Adalarinda

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Okan,

Degerli yorumun icin tesekkur ederim.Daha nice paylasimlarda bulusmak umuduyla.

Saglicakla kal.

2. Okan_uA

Okan_uA .

Dün ben de balığa gittim ve rapor yaparım diye kafamda kestiriyordum.Ama ne olduysa oltaları saldıktan sonra oldu sakin olan hava birden patladı her taraf pislik oldu dalgalardan.Oltalar ha bire pislik doldu her atışta.Deniz en az 2 metre dalgalıydı ve şimşek de çakmaktaydı.Doğru dürüst atış bile yapamadan evimize döndük dönerken sakin bir yer baktık ama bulamadık.Onca yolu boşuna gitmiş olduk.
    Ama akşam üstü kısmetse yine balıktayım.Hava bakalım bu sefer müsade edecek mi? Pek müsade edecek gibi durmuyor ama bakıcaz duruma.

3. deePblue

deePblue na

Hüseyin abi teşekkürler.
    gözümüz gönlümüz şenleniyor sayende..hayal dünyamıza yeni kareler ekleniyor.Enteresan balıkları tanıyoruz.
    Sezonu da böylesine güzel bir şekilde kapatıyorsunuz..ne mutlu :)

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Alderman adaları; al sana derman dercesine bir mekanmış, bir balıkçının derdine derman olmak için var olmuş gibi :)

Bu güzellikleri; sunumuyla daha da güzelleştirerek bizlere aktaran ağabeyimize teşekkür ederim. Uzaklardaki balıkçılara, rastgelsin..:)

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Yucelcigim cok degerli dostum,

her zaman ki degerli dusuncelerinle paylasima verdigin katki ve degerli dileklerin icin cok tesekkur ederim. Oldukca yogunum son zamanlarda cevaplarimi gec verdigim icin sen ve senin nezdinde tum arkadaslarimdan ozur dilerim, su siralar elimden ne yazik ki ancak bu geliyor.

Dusuncelerine tamamen katiliyorum.Ugur'la ilgili bu paylasimi hazirlarken oldukca fazla zipkin avina odaklanmis siteyi de gezdim. Bu esnada bir yandan cok sevinirken acaipte uzuldum.nedeni neredeyse bu sitelerin tumunde surkulerin birakin adinin saninin gecmesi varligi bile yoktu.Fotograflarda yoktu, avlarda yoktu, paragraflarda yoktu...

Gordugum baliklarin buyuklugu ve adetleri goz kamastirirciydi. Anladim ki Ulkemde balik dusundugumden cok daha fazla, kaliteli boylarda...Ve bu baliklar dusunceli, erdemli avcilari bekliyor.Ancak gordugum, ortada olan, boylesi bir avcilik algilayisi ve yaklasimiyla bu daha ne kadar surer ondan supheliyim.

Herkes kendinden baska ne varsa ona parmagini uzatmis "yoklugun sorumlusu bu" diyor... Ama zipkinci sitelerinde gordugum bu hepimizin umursamazligi. Oltacisindan, agcisina, balikla alakasi olmayan vatandasin hatasindan, zipkincisinin umursamazligina bir yagmadir gidiyor.Sende biliyorsun Yucel.Bu senelerdir boyle..Bu siteler bu yuzden cok onemli. Balikavi bence bu konuda ozellikle en seckin en duyarli site...Elinden geldigince tum uyeleriyle bu isin ardinda duruyor...

Umarim hepimizin duasina tercuman olan yazini gormesi gerekenler gorur ve herkes icin bir adim atar...Gurur adi katliam olmamali.

Cozum sadece ve sadece algilayisin degismesidir.Bu o kadar kolay ve ayni zamanda o kadar zor bir olay ki. Kolay cunku "ben bundan sonra bunu yapmiyacagim ve bu yola destek verecegim" demek gibi bir insanin cok kolaylikla ifade edecegi bir onermeyle ve bu onermeye sadik kalmasiyla aninda yapilir.Ama bunu yapana kadar gozunun onune adamin belki 50 cesit mazeret gelir ve sorumlulugu kendinden baska herseyin uzerine yikar. Sonucta kendi kucuk yanlislarinin ne onemi olabilir ki... Ve bunu demez..Boylece kaybeden hep biz oluruz.Evet karamsar bakis acisi ama bu soylenmeli ki insan once icindeki dusmani tanisin.Herseyden once o dusmani ynmenin gerekliligini gorsun.

Ben bunu er yada gec genis kitlelerin yapabilecegine inaniyorum.Sadece gercekten bu isin bir sonuc verebilecegine gercekten inanamalari gerekiyor.

Degerli yorumun icin cok tesekkur ederim sevgili dostum.Dahasinda bulusalim.

Kendine iyi bak.Rast gelsin.

Son düzenleme: 12 Ağustos 2008
  6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili dostum Ahmet Can,

Diger arkadaslarim gibi sanada gec cevap verebildigim icin cok ozurdilerim. Yukarda karartarak ustunu cizdigim cumlen bana ve calismalarima gosterilebilecek en buyuk inceliktir.Bunun icin cok tesekkur ederim.Beni ne kadar mutlu ettigini bilemezsin.Ozellikle genclerin yazdiklarimi, amator balikcilikla ilgili avlarim kadar dusuncelerimi takip etmesi, bunlari desteklemesi korkunc bir onur ve benim butun cabam bu bakis acilarinin olabildigi kadar gencler tarafindan benimsenip , uygulanabilmesi.Cunku bu onlarin balikciligina benim belkide yillarca suren bir cabayla kazandigim deneyimi cok kisa bir surede yansitabilecektir.Elbette bundan faydalanacak olanlar gene kendileridir. Bunun uzun vadede Ulkemiz amator balikciliginada olumlu katkilar sunacagina inaniyorum.

"Guclu bir edebiyet birikimi" yorumuna sunlari soyliyebilirim. Cok kucuk yaslardan beri balik tutmak, okumak ve yazmak hayatimin en onemli tadlari oldu. Bunlari hic bir zaman bir sey olmak icin yapmadim.Sadece benligimi bunlarla ifade etmek benim icin buyuk hazdi. Ancak yazmak konusunda yeterince yasamak ve yasadigini cok degisik uclardan algilayabilmek gerektigini gordum. Boylesi bir olgunluk ancak cok uzun vadeli bir yasanmislikla elde edilebilirdi. Bu yuzden 40 yasima kadar calisip, bekledim. Su anda o olgunluktamiyim bilmiyorum.Tek bildigim bu yastan sonra onlari derleyip toparliyamazsam artik hic bir zaman bunu yapamam. Sonuc olarak olgunluguna karar verecek insan ben degilim.O okuyucudur.Bana kalan ona olabildigince eksiksiz hazirlayip sunabilmek.Kismi olarak basili yayin degilde , daha relax yazdigim bu paylasimlarin bile ki bu calismalar istedigim kaliteyi kismen yansitmaktadirlar, begenilmesi bana cok buyuk bir guc vermektedir. Bu yuzden
    olumlu ve olumsuz ama samimi elestiri yazan butun dostlarima minnettarim.

Sevgili ve cok degerli kardesim... Dahasinda bulusmak uzere incelik dolu yorumun icin bir kez daha tesekkur ediyorum..

Saglicakla kal..

Rast gelsin...

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Sedat Kardesim,

Bu paylasimlar sizin gibi cok degerli yureklerle butunlesebilmek icin yapiliyor.Sizin yuksek yureginiz olmasaydi, bunlarda olamazdi.Bu yuzden desteginize , inceliginize, ilginize alakaniza cok tesekkur ederim.

Dahasinda bulusabilmek umuduyla saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.

8. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim Fuat Bey,

Buyuk destek oldunuz. Bu paylasimlarla sizlerin begenisini ve takdirini kazanmak benim icin buyuk mutluluk. Bu yuzden yorum yazarak gosterdiginiz incelik ve destek icin cok tesekkur ediyorum.Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin...

9. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim, degerli kardesim Omer,

Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal.

Rast gelsin.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkurler Abdulkadir Kardesim,

Dahasi gelecek, onlarda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal.

Rast gelsin...

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Nuri ve Metin Beyler ,

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim...

Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz...

Rast gelsin...

Son düzenleme: 12 Ağustos 2008
  12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Boran Bey,

Cok tesekkur ederim, cok naziksiniz.Kusuruma bakmayin. Calismalarimi pek cok sitede pek cok dosta aciyorum. Kendi gunluk hayatimin kosusturmacasinin yaninda bir yandan baliga gidiyor, bir yandan bu paylasimlari ve dahasini hazirliyor, bir yandan da sizin gibi dostlarimin cok degerli yorumlarina cevap yaziyorum. Bu bazen 500 yoruma cevap yazmak olabiliyor.Bu yuzden artik gecikiyorum. Ama her yorum benim icin cok degerlidr ve bunlarin karsiliksiz kalmamasi gerektigine inaniyorum.Bu yuzden gecikme icin kusuruma bakmayiniz.

Boran Bey amator balikciligim kadar uzun yillardir kendi capinda yazmayi hobi edinmis bir insanim.Bu iki konu benim hayatimda cok onemlidir.Yurt disind olmanin aslinda baska bir uslup ve bakis acisi yaratabilme yolunda cok faydasini gordum. En buyuk cabam yarin bu calismalari bir kitaba donusturebilmek. Sizin gibi cok degerli buyuklerim ve dostlarimin boylesi mesajlari bana bu yolda buyuk guc vermekte.Bunun icin cok tekrar tesekkur ediyorum.

Yazida butunluge deginmissiniz.Aslinda bunun icin ayri bir guc sarfetmiyorum.Kendi bakis acim yaptigim her balikciligin bana hissettirmek veya ogratmek istedigi bir dersi, bir hikayesi oldugu yolundadir.Kendi kendime yasadiklarimin ne anlama geldigini bulmaya calisirim.Karakterler neyi ifade ediyor.Olanlar neyi ogretiyor. Yillardan biriktirdigimden bu gune paralellikler neler.Aslinda soylemek istedigim ne? Bunun gibi sorulara cevap verdigimde
    hersey yerli yerine oturuyorki, bu benim icinde ayri bir seruven. Bu seruveni yasamaktan cok da zevk aliyor ve hatta kendim, doga ve ilgili hersey hakkinda cok sey ogreniyorum...

Cok degerli ve incelik dolu yorumunuz icin tesekkur ederim.Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz..

Gonlunuzdekine rast gelsin...

13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim degerli kardesim Taner,

Muhtesem olan senin yuksek gonlun.

Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kal.

Rast gelsin.

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Bogac, cok degerli dostum,

Cok tesekkur ederim. Her zaman ki gibi cok naziksin.Elimden geleni yapiyorum.Yapmaya devam edecegim. Seninle birlikte olamk her zaman cok guzel.

Saglicakla kal...

Rast gelsin...

15. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli dostum Tarkan,

Ilgine ve alakana ben tesekkur ederim. Bu paylasimlar sizin gibi cok sicak , cok degerli gonullere yaziliyor. Begenilmesi buyuk mutluluk.

Saglicakla kal dostum.Goruselim.

16. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Ahmet Bey,

Size o mercanlardan cok daha guzelini gostermek sozum olsun. Degerli yureginiz icin cok tesekkur ederim.Umarim daha nice paylasimlarda bulusur, bir birmizi daha yakindan tanima firsatini elde ederiz.

Saglicakla kalin.Rast gelsin.

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili , kadir sinas , cok degerli dostum Yucel Bey,

Nezaketiniz icin cok tesekkur ederim.Elimden geleni siz dostlarimla paylasabilmek icin uretmeye calisiyorum.Son zamanlarda cok guzle paylasimlarinizi goruyorum.Ancak inanin eskisi gibi zaman olarak rahat degilim.Zamanim ancak su siralar bu paylasimlarima ve onlara gelen yorumlara cevap verebilmekle geciyor.Mutluyum ama dostlarimin paylasimlarina gerektigi gibi yaklasamamak oldukca zor bir durum.Affiniza siginiyorum.

Muhtesem baliklar yakaliyorsunuz...Gostermis ldugunuz dostluga ve samimi ilgiye cok tesekkur ederim.

Sevgiyle saygiyla saglicakla kaliniz.

Cocuklarin gozlerinden opuyorum.

Rast gelsin...:)

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Arzu Hanim cok tesekkur ederim...Dahasinda bulusabilmek umuduyla, saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.

Efendi Kardesim,

Cok tesekkur ediyorum. Umarim yeni paylasimlarda da ilginizi cekebilecek calismalarla birlikte olabilme firsatini tekrar elde ederim.

Sevgiyle kaliniz...

Rast gelsin.

19. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Bekir , cok degerli dostum,

Umarim daha nice paylasimlarda birlikte olacagiz.Herzamanki nezaketin icin cok tesekkur ederim.Gorusmek dilegiyle, saglicakla kal.

Rast gelsin.

20. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Baris Kardesim,

Cok tesekkur ederim. O paylasimlar senin gibi cok yuksek gonullere erissin diye yaziliyor.Bunu basarabildigimi bana hissettirdin.Cok sag ol. Gorusmek dilegiyle saglicakla kal.

Rast gelsin.