Muhtesem Baliklar Ve Dev Bir Zipkin Ustasiyla, Alderman Adalarinda

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok saygi deger dostum Hakan Bey,

Ilginiz ve cok yuksek yureginzden comertce verdiginiz yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Sizde durup dinlenmeden Memleket kazan siz kepce amator balikcilik, surdurulebilir avcilik ve daha baska pek cok ilgili konu ve problemde emsalsiz ve cok samimi cabalar icinde muhtesem bir karaktersiniz. Ki bu cabalara benden cok once kendinizi adamakla kalmamis bu yolda inanilmaz guclu adimlar atmissiniz. Bunlari biliyorum cunku butun paylasimlarinizi ve hatta gecmisdeki paylasimlarinizi zaman zaman okuyorum. Zamanla sizin cok degerli gonlunuzu bambaska acilardan taniya bilme firsatini elde etdim. Sizin gibi
    aydin, dost canlisi ve tuttugu yolda cesaretle yuruyen gonul dostlarina cok ihtiyacimiz var.Bu insani olabildiginiz icin, bu yolu acanlardan biri olabildiginiz icin pek cok insandan duymaniz gerektigine inandigim tesekkuru herkesin adina hadde soyunarak , izin verirseniz ben ifade etmek istiyorum.

Sevgili Hakan Bey, bu Milletin denizi, suyu, dogasi, baligi, balikcisi ve bunlari ifade eden kulturu icin yaptiklariniz ve yapacaklariniz icin size cok tesekkur ederim.... Siz samimiyetinizi somut orneklerle kanitlamis cok degerli bir dostumuzsunuz...

Izninle yorumlariniz hakkinda da bir iki noktaya deginmek istiyorum...

Cok haklisin...Beni baliklar hic yormadi sevgili Hakan , dedigin gibi her zaman bana pozitif bir yasama sevinci verdiler...Onlara size asigim dedim 'Hadi ordan niye bizi olduruyorsun" demediler, hatta inandilar bana.Ben onlar hakinda konustukca onlara olta attikca suskun kaldilar, hatta cesit cesit bana ve sevdiklerime gida oldular. Yanlarina yapayalniz gittim , yalniz olmadigimi hatirlattilar. Sessiz ve sicak bir muhabbetle karsiladilar..Hic beni incitmediler. Cok konusma, dedikodu yapma demediler," bakalim bu sevginin altindan nasil bir bit yenigi cikacak" diye beklemediler.Ne beni yargiladilar , ne de sen aslinda bu degilsin dediler... Onlarin yanina hep Huseyin Alp gittim, Huseyin Alp dondum... Ne bir fazla, ne bir eksik... Nedersin sevgili Hakan, baliklari bu kadar sevmemizin yegane nedeni onlarlayken aslinda neysek o olabilmemiz midir? Sasiriyorum! Sevgi , anlayis, hosgoru ve huzuru insanlarin verdigi soylevlerde ararken hic konusma sansina erismedigim, basbasa tek bir kelime bile etmedigim baliklarda sevgiyi, hosgoruyu, anlayisi ve huzuru bulmak nasil bu kadar mumkun, bu kadar kolay olabiliyor?

Sen ve ben ve bizler gibi kendi cabasinda bir seyler yapabilmek icin kosusturan insanlar dogayi, baliklari ve ona ait pek cok seyi korumaya calisiyorlar. Cunku degerli arkadasim sevgi ,anlayis , hos goru ve huzur butun insanlik icin bu kadar kolay , bu kadar basit var olabilsin istiyorlar...

Diyecegim odur ki okudugum okullarda degil baliklardan aldim ben dersimi... Itirafimdir... Onlarin ezberlettigini benimmis gibi hala utanmadan hafif bir kibri kendime sakliyarak paylasiyorum.:) Tam olarak olmasa da elimden geldigince baliklarin bana ogrettigi gibi yasamaya calisiyorum. Paylasimlarimda ders vermiyor, aldigim dersi anlatiyorum, bu yuzden baliklarin degerinin altini cizmeye calisiyorum. Beni benim gibi baliklarin dersini almis, baliklarin dilini dinlemisler duyuyor, anliyor...Seviniyorum.Kisacasi dostum gene baliklar sayesinde gercek dostlarla konusabilme sansina erisiyor, gercek dostlarin sesini duyuyorum...

Bana bu ayricaligi hisettiren, baliklarin dilini, dersini almis bir dost ses olabildigin icin, bu dilin ve bu dersin herkes icin var olabilmesi icin ugrasanlardan biri oldugun icin sana tekrar tesekkur ederim.

Gorusmek dilegiyle saglicakla kal...

Gonlundekine rast gelsin.

2. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Murat Bey,

Butun dostlarima cevap yazabilmek gun gectikce zorlasiyor.Inanin buna cok uzuluyorum cunku en buyuk zevkten mahrum kalmaya basladim.Yani yazmak guzel, icindekini cikarip paylasmak buyuk tad ama forumlar bir nebzede olsa yazdiginin nereye gittigi hakinda bir fikir veriyor insana. Sadece kendi dunyanizla sinirli kalmiyorsunuz baskalarinin dunyasina girebilmek . o dunyalari taniyabilmek, o dunyalarla dost olabilmek sansina da erisiyorsunuz. Bu cok guzel bir sey.Hele benim gibi yari maddi , yari duygusal mahrumiyet icinde cennet bir adaya kaderiyle mahbus kalmis bir Robinson icin bu sisedeki mesaj.

Balikciliklarimla ilgili calismalarim paylastigim dostlar tarafindan memnuniyetle karsilaninca bende "madem bu bana bir tad verdigi kadar yeni dostlar kazanmama vesile oluyor, onlarin mutluluguna bir katre katabiliyor, o zaman bundan herkes faydalansin" istedim. Pek cok bu sitede dostluk kurdugum arkadasimin daveti ve onlara ozlemimle baska sitelerde de bunlari paylasmaya basladim. Benzeri mutluluk verici gelismeler oldu. Ancak simdi bir paylasima bazen 500 yorum geliyor. her birisi benim icin cok degerli.500 degil 500bin olsun isterim. Cunku her nekadar sanal da dense bunlar yasayan , nefes alan , hergun bir yerlerde bir yasam mucadelesi veren , su dunyada belkide yuzlerini hic bir zaman goremiyecegim benim topragimin insanlarindan geliyor. Bu etkilesim benim baktigim yerden buyuk bir mucize. Ancak 500 yoruma cevap yazmak basli basina baska bir konu.Ama bazilari okadar guzel, okadar derinlemesine paylasmak istedigim konularda oluyor ki...Bunun yanida sorulari, yorumlarina cevap bekleyen arkadaslarim da oluyor. Simdi ona yazayim derken, bana bir cumleyle erismeye calismis dostuma bir sey yazmamakda cok ters geliyor. Basliyorum vaktim musait olunca yazabildigim kadar yazmaya. Uykusuz kaliyorum ama birakip gitmek cok ters geliyor.Boyle olunca bu sefer onlarin actigi konulari takip edemez oluyorum. Kisaca kabul etmeliyim ki bu artik Murat Bey fiziksel sinirlarimi asmaya basladi. Nasil bir cozum bulacagimi da sasirdim. Cunku aslinda bunu bir yuk olarak gormuyorum. Bu isin en samimi olan tarafi bu. Sonuc olarak yapabildigimi yapmaya basladim sadece. Gerisi icin herkesin affina siginiyorum. Gorunen o dur ki artik pekcok paylasimda genel cevaplar verebilecegim. Dostlarimin yorumlariyla kendi bildik yalnizligima gomulerek bulusabilecegim. Ama farkli ve gercekten ifade edilmesi gereken bir mesajimin olduguna inaniyorum ve bu mesaji butun dostlarimla, ilgisi alakasi olanlarla paylasmaktan kesinlikle vaz gecmiyecegim.

Ikinci konuya gelince "Evet fikrinize katiliyorum, en caliskan, en degerli olta baligin o sularda fazlasiyla bulunmasidir.:D Bu yuzden bu isin Ustasi artik misinaya, kamisa degil baligin avlaginda olabilmesine yatirim yapmayi bir yerden sonra ogrenir.:D Hatta asil dusu o balikla bas edecek en kaliteli oltayi almak degil, o baligi bulabilecegi suya gitmek olur. Bu ilk once tekne almaya, yeni kerteriz bulmaya ,sonra turistik seyahate , en sonunda baligin pesinde goce bile neden olabilir...:D Ama en doruqa erismis bunlardan da vaz gecip avlaginda baligi bir sonraki gune saklamayi ogrenir...:) Butun cabamiz bu aci dersi bir omur harcayip, Memleketini kaybederek ogrenmek yerine, Memleketinde, Memleketini var ederek mumkun kilinabilecegini ifade edebilmektir.Gitmek kolay donmek cok zor...

Bilmedigin baligi tutmak, o baligi arastirip tanimaksa sevgili Murat Bey, amator balikciyi gercek bir amator balikci yapan haslettir.Siz hic boyle bir ticari balikci gordunuz mu? Olamaz.Amator kelimesi dogus olarak merak, merakli demektir. Ben gece gunduz 1000m olta atmayi dusunuyorum.Acaba ne cikar?:D Kisacasi "Merak ediyorum, oyleyse amator balikciyim. :D "

Guzel bir muhabbet firsati oldu Murat Bey,

Gorusmek dilegiyle bana boyle tatli bir dost oldugunuz icin cok tesekkur ederim...:)

Insaallah bu mesgalaeyi hayatinin bir kosesine koymus herkese Dunyanin essiz denizlerinde essiz baliklara olta atmak nasip olur. Ama insallah hepsi o baligi sevdikleriyle basbasa , doslariyla yuz yuze yiyebilme mutlulugunu da tadarlar.

Sevgiyle saygiyla saglicakla kaliniz.

Gonlunuzdekine rast gelsin.

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ya sevgili Namigim:D

Senin bu analizlerinden kurtulamiyacakmiyim ben. Once uzun yazmama taktin, simdi de her dosta cevap vermeye calismama... Guzel kardesim anla artik... Uzaylida degilim, delide , sizdenim sizden..Aslinda cok zamanimda yok. Ama televizyon seyretmem, sinemaya da artik gitmiyorum.Gazete bile okumuyorum. Hayatta var olan tek seyim balikciligim, yazmaya olan tutkum, ailem... Dostlarimda sizlersiniz. Millet atlar kahveye gider, telefonda dostunu arar ben bir tek balik tutup bunu yaziyor, dostlarimla firsat bulursam hosbes ediyorum. Sonr iki ucgun mutlu, yari sarhos geziyorum. Isler kolay geliyor.Hayat renkleniyor, sonra gene yalnizlik ... Hersey yeniden basliyor...

Dogru diyorsun.Paylasimlarimdan herkes istedigini alabilsin istiyorum.Bir dostumun isi vardir , yani oturupta satlerini harcamayi secemez.Resimlere alt basliklara bakarak olayi anlasin.Bir baskasi okumayi seviyor zaman yaratabilmis hepsini okusun.Hatta insaallah slayt gosterileri ve videolarida coklukla kulanmaya basliyayim (ahh sende burda olsaydin demeden edemiyorum, bu konu aklima gelince. )Tam olacak. Isteyen muzigini slayt gosterisini veya videosunu seyredip haz alacak,Isteyen fotosuna bakacak , isteyen okuyacak...
    Kafamda cok guzel seyler var Namik.Ahhbir yapabilsem.Delidersiniz bana..(zaten demeye baslamissinizdir.. :rolleyes: )

Sevgili dostum sen hep buralardasin kalaylasanda arada yaz da mutlu et su garibi...;)

Kendine iyi bak...:D Sevgiyle kal...(Melahat'la degil...:D )

Rast gelsin...

Not:Ugur 2 ayaligina Turkiyeye gelip kilic pesinde kosmak istiyor...Asparagas haber degildir...

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Hüseyin abi boşver şu kılı..:D :D :D

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Adin cikmis dokuza indirebilirmisin sekize?:D Adi cikacagina cani ciksin derler ya...:) Ne yazsan zilgittan aliyoruz artik...:D :D :D

Namik Iltifat...Himmmmmmmmmmmm:rolleyes:

Sevgiyle kardesim, herseyin tadi seninle boyle cikiyor ben ne yapayim...

Sevgiyle kal.Cok uykum geldi kacacam.;) Bu uyuyan Alp..Az sonra sinemalarda...

6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Hakan aliskanlik yapti bu adam..Ayda bir doz almazsam basim donuyor...:D :D :D

Keyifle kal dostum...Gozler artik kapaniyor...

7. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Akşamdan mı kaldın diyecem ama sizin orada zaten akşamdır..:D :D

İyi uykular abi..:)

8. kpax

kpax alihan uygun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    50 gr karagöz

9. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg

Hüseyin Bey yakın dostluğunuzdan ötürü asıl ben size teşekkür ederim, uzun süredir görüşemiyorduk, Alderman adaları maceranız bizim için güzel bir muhabbet fırsatı oldu, işlerinizin yoğunluğunu biliyorum buna rağmen herkese bir cevap yazmak için enerjinizi ve zamanınızı harcıyorsunuz, sonuçta her insan bir dünyadır ve siz bu dünyaların hepsine birden girmeye onları tanımaya çalışıyorsunuz, bende bu forum sayesinde sizin gibi birçok değerli dostlar tanıdım, özellikle Türkiyede internet sitelerindeki dejenerasyon ve ahlaki kirlilikten uzakta bizi sportif balıkçılık ortak paydasında buluşturan bu forum bizim için sığınma evi gibi oldu diyebilirim.
    Tekrar görüşmek dileğiyle sağlıklı ve mutlu günler dilerim...

10. kuthan

kuthan Kuthan

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    çipura 425 gr.
    muhteşeeeeeeeeem, manzarada bir harika tebrik ederim hüseyin abi

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok tesekkur ederim sevgili Alihan,

Yaptigim kendi aldigim dersi butun dostlarimla paylasmak.Ogretmen her zaman
    deniz. Bilgisi de derya olmus.her balikcilik baska bir kitap sayfasi okunacak. Daha nice paylasimlarda kendi payima okuyabildigim parcalarini sizlerle paylasmaya devam edecegim. Gorusmek umuduyla, nazik yorumun icin cok tesekkur ederim.

Saglicakla kal.

Rast gelsin...

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok haklisiniz Murat Bey,

Hizla dejenere olan iliskilerin yansidigi her alanda soluk alacak yer bulamazken,
    balikla, denizle, dogayla ic ice insanlarin veya en azindan bu konularla bulusabilmeyi ozleyen insanlarin bir araya gelerek olusturduklari bu site bizlerin arindigi ve icten samimiyeti ve dostlugu paylasabildikleri bir ortam.

Emegi gecen arkadaslari ve yonetimi bu basarilarindan dolayi kutlamak lazim.

Saglicakla kaliniz.

Sazanlara ve dahasina rast gelsin...

Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  13. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Cok tesekkur ederim Kuthan,

Insallah Bukreste 3\0 yenecegiz .(ben Fenerbahceliyim bu arada...)

Degerli tebrigin icin cok tesekkur ederim... daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla...

Saglicakla kal.

Rast gelsin...

14. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Mükemmel yaa :D Bizim burda off çok iyi mercan paşa mercan dediğimiz balığa büyüde gel diyip bırakıyorlar :D işte ülke farkı insanlar doğaya önem gösteriyor :)