Herkese merhabalar ben yeni üye oldum acaba yeniköyün neresinden aldınız lüferi birde saat 5 sabahmı akşammı acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim
bende sabaha kadar boğazdaydım. gece boyunca 1 çinekop hariç, birde arnavutköyde zıpkınla vurulan lüfer hariç boğaz boyunca lüfer alan görmedim. tarabya, kalender, yeniköy,aşiyan,emirgan.arnavutköy
hanım ''sabaha'' karsı abi bilmiyormusun benim dertleri organzisyon bile 3 hafta plan yaptım izin aldım işten son dakka golu saat 7de gelebildim tamai ile kısmetsizlik
Şu an, eve yeni geldim ve hiç uyku uyumadım dünden beri. Buradan, tayfun abi ve murata teşşekkür ederim. Birlikte hoş vakit geçirdik. Bunlarda benim çektiğim bir kaç resim.
Valla ben lüferleri bilmem, Gittiğimde kovada duruyorlardı.. Ama kraçe irisi istavritleri kuyrukaltıyla aldım.. Hep söylemişimdir ve söylemeye de devam edeceğim.. " ince takımla bile kimsenin yemlik alamadığı zamanda dahi kuyruk altı iş yapar". Sanırım murat ve ibrahim kardeşlerde artık benim bu tezimi desteklerler..Çünkü "Gözleri ile gördüler, Elleri ile tuttular. Yalnız çok ilginçdir.. kimse balık alamadı ama.. hem Emirganda hemde kalenderde kofonalar kıyıda gözle görüldü.. Bazende karanlıkta ciddi saldırıları işitildi..
Kuyruk altı Arkadaşlar bu kuyruk altı takımın namını çok duyuyorum, varmıdır bir resmi ? Yada yapılışını buraya yazabilecek bir arkadaş ?
takım falan değil bu arkadaşlar, çok basit bir yöntem.. boş makarasız bir kamışın ucuna bağlıyacağınız kamış boyunu geçmeyecek yaklaşık 3 metrelik ince bir misina (0.20, 025) ve bu ince misinanın ucuna 1-2 gramlık bir kıstırma yada fırdöndü.. Fırdöndüden sonra ise yarım metrelik 0,8 yada 0.10 luk misinanın ucunda en ufağından bir iğne.. Bu iğneye istavritin kuyruğunun altından incecik keseceğiniz ve en ucundan takacağınız 1-1.5 cm lik bir yem.. Daha sonra yapacağınız ise bu yemi kamışı tireterek su üzerinde gezdirmek.. Bu işin olmazsa olmazı olan 2 nokta var, birincisi mutlaka sokak lambalarının suya vurduğu bir yer, ikincisi ise kamışı titretmek.. Kamışı titretmeyide zaman içerisinde kolayca öğreneceksiniz. He birde sakın unutmayın yaptığınız takım kamışın boyunu asla geçmesin, yoksa sudan kaldırmakta zorlanırsınız. Burada neden kuyrukaltından bir parça sorusu aklınıza gelebilir.. Kuyruk altı yerine parlak olan bir başka yer, hatta sigara filtresinden bir parça bile olabilir. (hiç yem kalmadığında ilk istavriti tutmak için bunu çok kullanırdık) Ama kuyruk altı olma sebebi şu; Balığın en ince kesebileceğiniz fakat buna rağmne en sert ve sağlam olacağı yeridir kuyruk altı.. Ve sık sık düşmez, balık alamaz vs vs.. Bir yemle 15-20 balık yakalarsınız.. Son bir ek yapayım eğer adminimiz isterse ve böyle bir bölüm varsa bu kuyrukaltı yazısını ihityacı olanın yada arayanın okuyabileceği bir yere de taşıyabilir.