Sevgili Mert , çok teşekkür ederim, Gözümden kaçmış olan mesajına cevabı geciktirmişim, kosura bakma, Bende sizlere güzel sinarit avları dilerim.
Ellerine sağlık üstadım Orhan abi ben çok yeni bir üyeyim sitede ama av raporlarınızla ve bilgeliğinizle epeydir tanışığım.O kadarki hafta içi sizin raporları okuduğumda iş yerinde hafta sonunu zor getiriyoruz arkadaşlarla tarif ettiğiniz gibi mercan takımlarını,yemleri hazırlıyorum cuma günü bir bakıyoruz deniz fırtınalı bir sonraki hafta artık zor geliyor.Biz çoğunlukla Kuşadasına gidiyoruz Aydından bazende Didim kazıklı koyuna ,2 hafta önce pazar günü gittiğimizde 20 parça mercan aldım hatta teknedeki tüm arkadaşlar aldı ohafta havada çok güzeldi ama nerde sizin mercanlar ..Bizleri kıymetli bilgilerinizden ve güzel av raporlarınızdan.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgili Ali Can, Mercan avı konusunda başarılı olduğun için, seni tebrik ederim, Benda bu konuda sizler, sevgili genç kardeşlerime bir nebze yardımcı olabiliyorsam, ne mutlu bana, Mercanların küçük olduğunu yazıyorsun, bizlrin olmalarımızada arada sıradada küçüklerde gelmekte, bizde tekrar denize iade ediyoruz, Sevgili kardeşim, bence o taşta küçük mercanlar ve renkleri açık kırmızı ise sen taşta değil çamurda avlanıyorsun, bence daha başka bir tarde, hatta daha derinlerde yeni taşlar bulmalısın, veya avnı terde birde akşam üstü dene, birde takımını dibe bıraktığın zaman kurşun ilk başta, çekerken tutukluk yapıyorsa orası çamurdur, çamurdada mercanlar küçül olurlar, arada büyüklarda vardır ama genelde küçüktürler. Çok teşekkür ederim, bende sana çok güzel ve büyük mercanlar tutmanı dilerim. Hoşçakal. sorularını beklerim.
Merhaba;Çok teşekkür ederim abi tavsiyelerinize mutlaka uyacağım sağlık içinde bol ve büyük balıklı günler dilerim.
Sevgili Onur kardeşim, Valla sen nerede oturuyorsun, nerede avlanıyorsun, bunu ben bilemem, ancak sen gerçekten sinarit tutmak istiyorsan, bulunduğun yerdeki balıkçılardan sorup öğrenebilirsin, ama İzmir Foça da oturuyorsan, denize de çıkıp balıkta yakalıyorsan, Sinarit hakkında bilgiyede sahipsindir, Ama sen gene bana sırtı ile sinarit avı hakkında her şeyi sorabilirsin, bekliyorum. Sana kocaman sinarit avları dilerim, Hoşçakal.
orhan bey, ben mersin tasucunda seka limanı cevresinde avlanıyorum fakat zemin yapısı biraz farklı liman kayalıklarına paralel gidince 200 mt'de derinlik 70 mt'ye ulasıyor kayalıklardan 100 mt uzaklasınca 40 mt'ye düşüyor buranın tam hizasında bir dere var taban taşlık ve sahile paralel(kayalıklara ters istikamette) devam edersek derinlik sıglaşarak kumluk zemine geçiyor. sorum sinarit için taramam gereken bölge neresi olmalı ve diğer bölgelerde ne çıkabilir TEŞEKKÜR EDERİM
Sevgili Murat kardeşim, Senin sorularını cevaplandırmaya çalışacağım, fakat bu arada hiç yorum yapmak istemiyorum, sadece benim avlandığım yerleri sana anlatacağım, en doğrusununda bu olduğuna inanıyorum. Kuzey ege sahillerinde uzun senelerden beri Sinarit avlarım, bu avlar genelde rapala ile tekneden sırtı çekerek olmuştur, sana tuttuğum yerlerin derinliklerini ve denizin dibinin şekillerini anlatmaya çalışacağım, sinaritleri tuttuğum yerlerin derinlikleri şöyle, 6.5 metrelerde 4 ayrı taşlık ve kayalık bölge var bunların aralarında iki noktada taşların yanı sıra erişteliklerde var, yani bir gurup taş varsa bir grupta yeşillik var, diğer 11 metrelerde ise taşlık, birde 14 metreler var burasıda kayalık ve taşlık, en büyük sinaritim 4.600 gr 14 metreden ve taşlık yerden aldım. bana soracağın diğer sorularını beklerim, hoşçakal. bu arada da rastgele.
sevgili orhan abi, benim suanda elimdeki imkanlara göre bu ne yazıkki mümkün olmayacak sanırsam çünki ya kıyıya paralel sırtı çekeceğim kum zeminde yada liman kayalıklarına paralel denize dik vede değişken derinlikte avlanmak zorundayım, her iki durumda da yapacagım avdan verim beklemek pek doğru olmayacak gibi. ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Segili Murat, bana her zaman, hiç çekinmeden , sorular yönetebilirsin, ben bunun için sizlerle beraberim, bütün bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve sizlere yardımcı olmak istiyorum. Hoşçakalın.
Selamlar... bulunduğunuz yerde balık avı turları oluyor mu ? Özellikle bizim gibi amatörler için. Eminim avlarınız çok güzel geçiyordur. Fotoğrafları görünce içim gitti ama bu konuda neredeyse kara cahil sayılırım. Saygılarımla
Sevgili Orhan abicim, Bu forumda yeniyim. Mordoğanda çok güzel bir kaptanla geçen hafta sırtı denedim ama sonucsuz kaldı. Kayalık zeminde yaklaşık 50 - 60 metre derinlik var. 100 gram 2 yaylı kurşun ve strikepro sarı kırmızı yemle denedim. Benim tahminim 2 yaylı kursun yetmıyor. 3. yü takmalımıyım tavsiyen nedir ? 50 metre kayalık zeminde nasıl yapmalıyım ? Biraz detaylı yardımcı olursan sevinirim.
Orhan abi daha iyi bilir tabi ama 50mt de sinarite sırtı çekmek için downrigger kullanmanız lazım diye düşünüyorum, 2-3 kilo kurşundan azı sinarit sırtı hızında inmez o mesafeye..
sevgili orhan abi, verdiğiniz bilgi doğrultusunda bir deneme yaptım fakat nedendir bilemiyorum fakat 1 gecede 5 defa balık yakalamama rağmen her seferinde oltayı kopardı gitti son 30 mtyi çekerken balık tek hamlede oltayı kopardı düzenekte yada düğümlerde herhangi bir sorunda yoktu lüfer olma ihtimaline karşın son 1,5 mt celik tel kullandım ama tahmini 2,5 - 3 mt den kopuyordu hep (misinadan kaynaklı olmadıgına eminim ) acaba oltama takılan bu balık ne olabilir
Sevgili Özgür kardeşim, Bizim buralarda avlandığımız denizimiz gerçekten çok zengin, buralara gelirsen balığa çıkabilirsin, buraları iyi tanıyan kaptan kardeşlerimiz var ufak guruplar 2 veya 3 kişi denize çıkabilir ve avlanabilirsiniz, çok kısa bir zamanda sende güzel balıklar yakalayabilirsin, bizlerde aynı yollardan geçtik, hoşçakal, bana her zaman sorular sorabilirsin.
Sevgili Arkın, 50 metreler bana göre çok derin, iki kurşun ile en fazla 8 metreleri bulursun, eğer 50 metrelerde avlanmak istiyorsan, bedenden sonra bir üçlü fırdöndü ile, bir metre uzunluğunda bir misinaya 500 veya 1000 gr kurşun ile uzatma takımı yapacaksın, teknenin arkasından rolantide takımı yavaş, yavaş suya bırakarak dibi bulduktan sonra kurşunu dibe vurdura vurdura , takmadan sırtı çekmeye devam edeceksi, duruma göre hareket ederek takımı dibe takmamaya çalışacaksın, bilen kaptanlar mutlaka vardır, genede sorularını beklerim, hoşçakal.
Sevgili kıvanç kardeşim, çok doğru söylüyorsun, banada 50 metre çok gibi geldi, benim avlandığım yerler 14 metreyi geçmedi, belkide bizim mermız böyle, dediğin gibi ağır kurşun gerekli, dowringerda olabilir, bende bir sefer denedim, dibe iniyor. hoşçakal. sizlerede rastgele.
Sevgili Murat kardeşim, Gece avlarında başa bela olan yılan balıklarıdır, veya daha başka balıklar, kayış balıda olabilir, denizden ne zaman , ne çıkacağı belli olmaz, birde gündüz dene, derim, hoşçakal, senden kısa zamanda güzel haberler bekliyoruz.