merhabalar. üstad demek en doğru sesleniş olacak kanımca. fotoğraflar muhtşem.tebrikler. sinarit için seçilecek sırtıda renk ve uzunluk ne olmalıdır.
Çok teşekkürler, sevgili Yücel kardeş, Şu anda prencess 13 cm. yeşil kullanıyorum çokta başarılı diyebilirim,hoşçaka.
hehe sınarıt te ben bıraz tecrubelıyım abı ama sen o resımlerı koyarak benı darma duman ettın benım yakaladıgım sınarıt 750 gr dı senın sınarıtlerı gorunce msn den fotografını sılıcem bende rapala ıle avladım mavı renklı bır rapalaydı ama gercekten sınarıtı teknenın arkasından cekmenın zevkı paha bıcılemez o sınarıt de ılk sınarıtımdı yavas yavas umudumuzu keserken abım rapalayı bana verdı sen dumenden kalk sırtı yı cek sen sanslısındır dedı adanın etrafında son turumuzdu donecektık ıcıme de dogmustu taslıgı gorunce aha bu sefer alıcam senı dedım bırden oltaya asıldı 750 gr bıle olsa elıme mısınayı oturttu tabı o heyecanla acısını fılan hıssetmedım basladım kuzuyu tekneye dogru cekmeye nasıl bır gelıs ılk uzaktayken dedım levrek fılan herhalde bıraz daha yaklastı agzını actı suyun uzerınden uzerınden gelıyor aha dedm dogru tahmın levrek ama tekneye cıkarttıgımda onun o pullarının parlayısı uzerındekı mor beneklerı yassı aırodınamık vucudu sınarıt oldugunu bana anlattı hemen arkadasa soyledım foto yu cektık resımde kucuk gozukur dıye boyutunu bellı etmek ıcın yanına ekmek koyup bırde oyle cektık gercekten avı cok zevklı tadı bı baska zevklı bır balık ınsaallah abılerım sızede bundan daha buyuk sınarıtler cekmek nasıp olur saygılarımla..
Sevgili Oğulcan Anlatımına hayran oldum, belli çok heyecenlanmışsın, valla o anı bana'da yaşattın, fasılasız anlatışın çok güzeldi, bu konuda artık tecrübeli olmuşun, genede bana danışacağın yerler, bilmek istediğin kritik noktalar için, her zaman bana yazabilirsin, beklerim, sana çok güzel avlarda büyük sinaritleri yakalamanı dilerim, hoşçakal.
avlarınızdan dolayı sizi tebrik ederim tek kelime ile harikasınız.Size benim de bir sorum olacak eğer bilgilerinizle bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.Sinarit avında cok tecrübeli olduğumu söyleyemem ama kıyıdan bırakma oltayla bir tane tutmuşluğum var ki 2,5kg gelmişti ve yem olarak sokar balığı kullanmıştım sizce bu mevsimde yine aynı sistemle şansım olur mu?bi de bulundugum yer baya kayalık bir bölge sizce misina tercihim ne olmalı?
Sevgili Ceyhun kardeşim, tam zamanı, çarpan balığı, yani iskorpit, 8 cm civarlarında, kırmızımsı, hele canlı takarsan , gene kilolukları alırsın, atacağın yerler, kayalıklarla beraber eriştelik yerler, deniz tabanının derinlemeye başlayan yerleri bulursan, dahada verimli olur,senden güzel haberler bekliyorum, rastgele,hoşçakal.
Çok teşekkür ederim ilk fırsatta denemek için can atıyorum.İnşallah güzel bir av gerçekleştirip sizlerle paylaşırım.
Tesekkur ederım abı ıns ılerde senın tuttugun kadar buyuk sınartıler tutmak bana suan tututuklarından daha buyuklerını tutmak da sana nasıp olur abı bı konuda sormak ıstedıgım bırsey var sınarıt le alakalı degıl ama bılgı almak ıstıyorum 2.000 ytl ye tekne alacagım tekne 4.5 mt fıber cıft cıdarlı 1 adet 5 lık 1 adet de 25 lık 0 motorları var sızce fıyatı uygunmu 25 lık olan motor japon malı marka vermıyorum zaten malum H
Sevgili Oğulcan, bu fiat çok normal, fakat 25 lik motor, 2 zamanlı ise çok benzin harcar, şimdi yalnız 4 zamanlı motorlar üretiliyor, dezevantaj olabilir, yoksa o paraya çok iyi, hoşçakal.
Orhan abım sagolasın tekrardan o konudan bende haberdarım cok benzın yakar dedıler ama cok nadıren bozuluyormus etrafdan duyduklarım bunlar dogrumu ? Saygılarımla..
merhaba üstadım, bunca insana dert anlatıyorsunuzya hakkınızı helal edin yakında o kadar çok usta balıkçı olacakki denizlerimizde balıkların vay haline benim sorum kısa ve net vaktinizi almak istemem: sinarit için canlı yemle bırakma olta gecemi daha iyi sonuç verir gündüzmü ve gökçeada avlanan biri olarak orada sinarit avı için en uygun mevsim hangisidir? kazasız belasız avlarda buluşmak dileğiyle..
Çok teşekkürler , sevgili Selçuk kardeşim, amatör balıkçılar isteselerde fazla balık tutamazlar, bence esas tehlike, zamansız avlanan, yumurtalı balıkları bir seferinde 20 ton tutan gırgırlarda. Sinarite bırakmanın tam zamanı, canlı iskorpite dayanamaz, ben, benim yanımda 11.5 kilo sinaritin yakalandığına şahit oldum. Hoşçakal.
merhaba orhan bey, ocak ayında konuyu açmışsınız, 10 aylık süre içinde gerçekten çok faydalı bilgiler vermişsiniz. tüm mesajları keyifle okudum, 4-5 sene evvel dikili salihleraltı'nda çok iyi sinarit alınıyordu. yani sinarite çıkan boş dönmüyordu. ancak bir anda kesti, artık bir tane bile alınamıyor.nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama aşırı avlanmanın sinariti avlak bölgesinden uzaklaştıracağı bilgisi aklımda kalmış. siz ne dersiniz bu konuda?
Sevgili kardeşim, çok doğru söylüyorsun, aynı problem buralarda da var, hadi bizler amatör balıkçıyız, buranın en meşhur balıkçısı, Mujdat kaptan da bugün aynı şeykeri söylüyor, 1500 köstekli parekete attım, bir tek sinarit bile gelmedi, denizlerimizde bu sene sinarit yok. Durum bundan ibaret, güzel haberleri bekliyoruz, hoşçakal.
Sevgili ağabeyim. Bizim sorularımız, seninde anlatman bitmeyecek gibi görünüyor. Haddime değil ama ağabeyim sen bir güzel kitap yazsan, deneyimlerini bizimle paylaşsan bizim gibi acemilerden (kendi adıma, ben bir olta acemisiyim ) kurtulsan. Ama bu seferde senin güze sohbetlerini, güncel önerilerin kaçıracağız. Böylesi daha güzel gibi. Sen alat biz dinleyelim. Biz soralım, sen anlat . Sevgili ağabeyim. Saygılarımla.
Çok teşekkürler, sevgili Sedat kardeşim, işte sen de gördüğün gibi, burada emkliliğimiz böyele geçiyor, bilgilerimizden ve tecrübelerimizden de yararlanarak tabi birazda sırnaşarak, balıkları tutuyoruz, birgün belki bu avlarımı ve sizler gibi güzel dostlarımı anlatacak bir kitap hazırlayabilirim. Ben de her zaman sorularınızı beklerim, arayı fazla uzatmayın, selamlar, sevgiler, hoşçakalın.