Resimsiz, balıksız, renksiz, kokusuz, tatsız :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Yok abi, sesli alarm koysan okumam bir daha:D

2. teddyman

teddyman Ercan

Favori Kamış:
    Okuma Safina-X spin 270cm 10-35Gr
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu 4000
    En İyi Avı:
    Kasna 3 kg
    Tebrik ederim Volkan diyecektim ki skor yok. Ama olsun yinede tebrikler. Halay kısmı baya güldürdü. Allah da seni güldürsün :D

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bir dahakine takımın ağırlaşıp sağa yahut sola çekerse çak tasmayı kamışından ses gelsin..bak ondan sonra kafa nasıl atıyormuş görürsün balığı:D

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    İşte amatör diyorum senin yazılarını okuyunca. Bu işi aşkla yapan adam. Ellerine sağlık.
    Sahte sanırım onların "efsanesi". Bu konuda bir av yaparak bir yazı yazmıştım. Okumanı tavsiye ederim. Sanırım konu adı "levrek hikayeleri" idi.
    Bir şey öğrenmek istiyorum; neden hep Bergama ve/veya aynı avlak. İzmir'de de farklı ve iyi av veren bölgeler var. Öğrenmek istersen yardımcı olmaya çalışırım. Bence Bergama çok deşifre olmuş, biz ve bizim gibi av yapanlar için çok kalabalık ve av zevki vermeyen yerler.
    Keyifli avlarının devamını dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla...

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Volkan Kardeş kendi tecrübelerimden ve ustalarımdan öğrendiklerimi yazayım ;)

Yazları büyük boy sahteler
    Kışları küçük boy sahteler
    Çok soğuk havalar da silikon sahteler
    Her dönem Kaz/Flamingo tüylü takım

ile yapılan avlar daha başarılı olur.

Sıralama istersen

1 - Kaz / Flamingo Tüylü takım
    2 - Silikon sahteler
    3 - Sert sahteler

Tatlı su ağızı ise avlandığın bölge silikon karides ile başarı şansın çok yüksek,tabiki aksiyon verdirebilirsen ;)

Silikon sahte kullanırken eğer varsa 4.5 devirli makine,maksimum 5.0 devirli makine kullan,5.0 devirli kullanıyorsan mümkün olduğunca yavaş sar.

Son olarak eğer çantan da yoksa Savagear SG Prey 80 French Bone (03 renk kodlu ) sahteden 1 tane al,netten fotoğrafa bakıp bunun benzeri sedef renk var diye düşünme sakın ;) foroğrafta görünmüyor ama sahtenin içinde ispirto renkli bir hologram var,özellikle şerbetli sularda ( ne çok berrak,ne bulanık ) ve gece avlarında ispirto rengi hologram müthiş başarı sağlıyor.

ikinci Son olarak 3'' beyaz mr twister'a kırmızı kafalı jeaghead takıp onu da denemeni tavsiye ederim.

Rastgelsin.

6. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Bravo Üstad rapor 10 numara olmuş, yakında balıklarda 10 numara olur bence güzel balık raporlarınıda bekliyoruz inşaallah :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Ercan, beğendiğine sevindim. Gönlünce avların olsun. :)

Ah abi ahhh bu şimdi mi yazılır? Balıkları çekemememin sebebi sensin. :D
    Havalı atış tekniklerini göstereceğine slikon kullanırken nasıl tasma yapılır gösterseydin böyle olmazdı belki :eek: :p

Kendi slikonlarım içinde ikisine vuruş aldım.
    İkisi de Dam'ın slikonları. Biri top kuyruk, simli beyaz, kırmızı göz 9 cm
    Diğeri Damın çatal kuyruğu. (Hani bi paket bana alıp, gönderir misin demiştin ya onlardan :D) Çatal kuyruğa offset iğne takmıştım, iğneyi de slikona saplamıştım. Tasmam çok zayıf olunca mücadele 5 saniye anca sürdü. :D

Deneyimsizlik mahvetti beni. Balık sert sahtelere atlasaydı skor yapmıştım.
    Neyse sağlık olsun artık, yapacak bişey yok. Deneyim oldu. :D

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Düşüncelerin ve yardım teklifin beni ziyadesiyle mutlu etti abi, çok teşekkür ederim. :) Sağol, varol. :)

Silikon sahte Spro değil abi, efsaneden kastın oysa. :) 2 paket spor var bende hali hazırda. :) Gerçi herkeste var spro artık :D
    Levrek hikayeleri konunu okumuştum 2 kere. :) Sen sert sahte kullanmıştın ve başarılı olmuştun aklımda kaldığı kadarıyla.
    Avlak vietnam değil abi, zihninde canlanan oysa. Geçen hafta da vietnam havası değildi zaten. Şiddetli akımın levrek yapabileceği oraya yakın bir noktaydı. 6-8 veya 7-9 denizde vietnamda ne kullansan balık yakalamak mümkün oluyor genelde. Bazı sahteler belki biraz daha performanslı.

Bizim bu rapordaki durum gerçekten çok sıradışıydı. İnsanı çileden çıkartır bir durumdu. Deneyimlerimize bişeyler daha eklendi bu sayede. :)

Dediğinde çok haklısın abi. Bergamaya yakın bilinen levrek bölgeleri gerçekten çok deşifre olmuş yerler. Yerleşim yerlerine çok yakın olmaları sebebiyle de hergün dövülen avlaklar. Çok kalabalıkta av yapmaya çalışmakta levrek çıksa dahi işin keyif alma kısmında olanlar için çok huzurlu ortamlar olmuyor ve insan rahatsız oluyor.

Sahilde iğneden kurtulan levreğe, denize kaçmasın diye tekme atan insanları görmek üzücü oluyor. İnsan, ben bunların içinde ne arıyorum diyor bazen. :(

Neden Bergama:

Ben Bergamalıyım abi, iş gereği İzmir'de yaşıyorum. Eşim de Bergamalı. Hafta sonları canımız sıkıldığından Bergama'ya akrabaların yanını gidiyoruz. :)
    Ben oradan balığa kaçarken, eşimde ev gezmeleri gibi önemli bir aktivite gerçekleştiriyor. :)
    Onun için genelde Bergama'dan av yapmaya çıkabiliyorum.

İzmir'in güneyinde de güzel avlaklar vardır mutlaka.
    Önerebileceğin nezih, çok kalabalık olmayan yerler varsa özelden paylaşırsan çok mutlu olurum. Her daim oralarda avlanamasam da ilk fırsatta gidip farklı bir avlakta avlanmak, huzur duymak elbette çok isterim.
    Gönlünce avlar dilerim. :)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Bu kaz/flamingo tüylü takım dediğin nasıl bir şey üstadım?

Bu arada sıralamaya aynen katılırım, buralarda da aynı sıralama geçerli sanıyorum.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Orhan abi, eline sağlık. :)

Kaz ve flamingo tüylü takım nasıl yapılıyor, nasıl atılıp, çekiliyor hiçbir fikrim yok abi. Kendimi malzemecide hayal ettim. :)

- İyi günler, Flamengo tüyü varmı? :D :D

Dalga geçtiğimi düşünme abi, komik geldi hayalimde canlandırınca.

Karideslerle iyi av yapanlar var ama ben hiç denemedim. Haftada tek av günümü yanlış aksiyon verdirerek geçirmek te istemiyorum. :) Birinde gündüz gözüyle görsem.
    Yahut birgün internetten video arayacağım. :)

5.01 devirli makinam var, slikonlarda onu kullanabilirim. :) İyi av çıkaran avcılar en küçük 30'luk makinalar ile avlanıyorlardı. Devirlerini bilmiyorum tabi ama bayağı hızlı sarıyorlardı. 6,2 devirli penn'le 2 vuruş aldım. Acaba derinlik olarak avlak farkından sizin orlarda yavaş çekilmesi mi uygun diye düşündüm. Çünkü ben yavaş çekmeye kalkınca silikon dibe oturup, yere sürünerek geliyor.

Genelde levrekçi klasmanında anılan insanlara bakıyorum, hemen hepsi slikon kullanıyor. Hepsinin bir slikonu var, çok güvendiği. İlla onu bulmaya, edinmeye çalışıyorlar. Sert sahte kullananlarsa genelde benim gibi yeni sayılan, zevk almaya çalışan, işin keyf kısmında olan insanlar.
    Genelden bahsediyorum, gördüğümden. Yanlış bir imaj da çizmek istemem. Silikoncu olup, çok nezih avcılar, hassas insanlarda olması mümkündür.

Slikonların başarısı görmezden gelinemez dediğin gibi. 2. sırada olmayı hak ediyorlar. Çeşitli durumlarda, hangi boy ve ne kullanılması gerektiğini yazmışsın olabildiğince dikkat edeceğim. :)

Bu sahteyi 2 dir öneriyorsun. Var bir hikmeti, mutlaka alacağım. 25-30 tl'den batacak değiliz ya, bi de o olsun :)

Teşekkürler abi, gönlünce avlar dilerim. :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hangi Üstad Kerem? :D:D:D Kör, topal bi balık tutsak kafi :) Üstadlık şöyle dursun. :)
    Raporu beğendiğine sevindim, gönlünce avların olsun. :)

12. timursen89422

timursen89422 timur

volkan kardeşim öncelikle herkes gibi raporlarınızı büyük bir keyifle okumaktayız. Elinize ve yüreğinize sağlık... bu işte ayrı bir yetenek. Bu raporda bizdende bahsetmişiniz bu konuda bazı açıklamalar getirmek isterim.Sizin levrekteki limitlerinizi biraz yüksek tuttuğunuzu biliyorum herkesin gönlünde bir alt limit vardır bizde 350-400gr altı levrekleri salmaktayız yasal limitin üstünde olsada:) Bir yanlış anlama olmuş Bergamalı levrekçiler bizi bilir kimseden hiç bi zaman malzeme saklamamamışızdır hatta markasına kadar söylemişizdir Mesut Alpaslan Yayha abi bizibilir.Sende sorsaydın sizede söylerdik:) Birde Aykut beyin söylediği 45 plakada biziz sanırım birlikte çay içmişliğimiz olmuştur avlakta. Bu iş gerçekten nasip işidir. Bazen olmadımı olmaz balık bu yüzden sıkıntıya gerek yok:) Nedenmi böyle söylüyorum Daha dün bizim ekipten iki kişi aynı avlağa ilkdefa eline olta alan acemi götürdüler silikonu taktırırlar diye rapala vermişler atsın diye çekmesini tarif etmişler sonuç silikon sıfır rapala iki bizim acemide kilo üstü iki balık :) Balık tekmeleme işine gelince:) :) Bizde avımıza saygı duyarız kumsalda kepçeye gerek duymuyoruz balık kıyıya gelince çizmenim içiyle hafif itiyoruz canııım bundada bir sıkıntı yoktur sanırım..Klavyeyle gönlünüzdeki kelimeleri buluşturduğunuz gibi Levreklede sahtelerinizi buluşturmanızı dilerim :) Allah'a emanet olun somalı balıkçılardan selam...

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi bende Dirty Silver rengi var, tam karanlık değil de alacakaranlık için almıştım. "at onu çöpe ne diyorum ben, french bone alacaksın!" mı dersin? :D

Son olarak elimde çok güzel Dirty Silver var, adamdan az kullanılmış çok temiz, French Bone'la takas eder misin?
    :D :D :D

14. timursen89422

timursen89422 timur

Konuda yazan balıkların altısı meşhur kamit silikon altısı raglou diğerleri bahsedilen silikonla alınmıştır (bu arada konuyla ilgili bi dünya yazı gönderdim çıkmadı raporda bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba:) somalı balıkçılar...

15. timursen89422

timursen89422 timur

Demekki mesajı alttan atıyormuşuz:) öncelikle volkan kardeşimiz herkes gibi raporlarınızı büyük bir keyifle okumaktayız...Elinize ve yüreğinize sağlık..Bazı konulara açıklık getireyim: Biz silikonları kimseden saklamıyoruz Sorsaydınız markasına kadar söylerdik:) Bergamalı levrekçiler bizi bilir bu sahteleri markasına kadar bi çoğuna söyledik sağır sultan bile duydu bi sen kalmışsın:) Hatta Antalyadan aykut beyede söyledik sanırım Onunlada o avlakta sohbet etme fırsatımız olmuştu.İğneler 9-10 tl demişsin:) jigleri kendimiz yapıyoruz maliyetide 30krş :) Sizin limitlerinizi yüksek tuttuğunuzu raporlardan okumaktayız .bizimde alt limitimiz var oda 350-400gr altı levrekleri salarız yasal limitin üstünde olsalarda:) Tekme işine gelince:)kepçemiz var fakat kumsalda gerek duymuyoruz kıyıda karaya alırken çizmenin içiyle ileri itiveriyoruz:)bundada bişey yoktur sanırım bizde avımıza saygı duyarız.. Klavyeyle yüreğini birleştirdiğin gibi levreklerlede sahtelerini birleştirmeni dilerim...Somalı balıkçılardan saygı ve sevgilerimle

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Son depremlerin etkisidir diye düşünüyorum. Hanımla yaptığımız avda da aslında gün boyu kısır geçen bir avdı. Hanım extra extra iş başardığını kaptanımız bile söylemişti. O günde ısparozdan eser yok ve hanos tek tuk gelmişti. Çupralarda erkek ve döllüydü. İsteksiz vuruşlar ve mücadelesiz bir teslimiyet vardı balıklarda. Sanırım tekne avına bir iki ay ara vermemiz gerekiyor. Balıklar üreme mevsiminde. Daha küçüklerini çekerken daha fazla zorluyordu önceleri. Bundan böyle sadece Levrek.

Çarşamba sabah 5-7 gösteriyor. Acaba sabah suyu iş yapar mı?hihi

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bundan böyle sadece levrek demişin, özelden de bende gelecem organizasyona diyorsun :D:D:D Hangisi doğru ??? :laughing:

Neyse şimdi küçük bi işim var, bu hafta levrek deneyeceksen nerelere bakmalısın özelden yazacam sana. :)

18. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Geçmiş olsun arkadaşım. :) Bu ara levrek akını var ocak ayının ilk haftası Karaburun' da nerdeyse bütün "dalyanlardan" levrek çıktı.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alper. :)
    Levrek tam yumurta zamanı mı başlıyor, yoksa yumurtlama zamanı bir ay kadar kaydımı acep? :D
    Dalyanları boşver Alper, sende varmı bişeyler? :D:D:D

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    az ipucu vereydin hemen bulurdum sana