geçmiş olsun
Sayın Yiğit, dediğiniz şekilde düşünmemiştim, ben forumda bu konuda amonyak yerine idrarın kullanılabileceği (idrarda da amonyak olduğu ifade edilmişti) gibi yazıları okuyunca öyle düşündüm. İşin içine fekal floranın girdiğini düşünemedim ya da bunu kastettiğinizi. Yanlışım için özür dilerim, uyarınız ve hatırlatmanız için de teşekkür ederim. Şu ısı işini de araştıracağım, yazdıklarınız doğru ama protein denatürasyonu immun yanıtın oluşmasına engel olabilir mi diye bakmam lazım.
ve amacım benim de kesinlikle yarış içinde olmak değil, öyle hissetirdiysem herkesten özür dilerim. Saygılar
Elinizi dayanabildiğiniz kadar sıcak suya koyun,ağrı bir iki dakikada geçicektir,balıktaki o sıvı zehir değil çok güçlü bir proteindir,onun için sıcak ile protein yüklü sıvıyı yakıp acıyı hemen dindirebilirsiniz.
bana baya büyü bi iskorpit çarpmıştı ölü sandığım bi balık yakalandıktan 7 saat sonra temizlerken çırpınmasıyla baş parmağımdan girdi ve kemiğe kadar battı.iri balığın zehirini kaybetmedini bizzat yaşadım.korkunç bi ağrı oldu çok derine girmişti iğne, ne yapsam işe yaramadı doktor komşumuz hemen ağrı kesici ve kortizon yaptı anca rahatladı daha sonra araştırdığımda iskorpitte sokma sonrası iğnenin girdiği yeri balığın solungaçına sokup ordaki salyaya basmak gerekir dediler balık solungaçında barındırıyomuş ilacını.bunu daha önce duyan varmı gerçeklik payı varmı acaba
cem abi bence o palavra ben ağ temizlerken günde 2-3 kere iskorpit sokuyordu sonunda artık vucudum panzehir geliştirdi herhalde artık acımıyor sana tavsiyem yukardada yazdığım gibi sokulan bölgeyi hemen çok sıcak suya batırman ağrın en fazla 5 dakkikada diner,iskorpit zaten çok açıtmaz umarım trakonya yada rina çarpmaz bu ikisiniz ağrıları inanılmazdır ayrıca gögüs kısmınızdan darbe almamaya bakın,kalbe yakın alınan darbeler alerjisi olan kişilerde ölümcül olur....
bende iskorpit çok iriydi ve kemiğe kadar baş parmağıma girdi.acısını çeken bilir ben öle kolay kolay umursamam canım tatlı değil yani ama cidden çok ağrıdı ve 2-3 saat sürdü sanırım sinirlere kadar kemikte gitti zehir.
bende ag temızlerken cok soktu elın mayasına ulasmadıgı zamn bısy olmuyor ama mayaya kadar gelındce byby ben alıstım vucut zamnla alısıyor bız ona calar dıyoruz mezgıt caları daha buyuk oluyor mezgıt calaı daha bı zehırlı o sokunca dayanamıyorum ama bı keresınde hastahaneye gıttım doktor sızı sokaan hayvanı bana getırın dedı manyakmısnz doktor bey dedım bılmıyolar arkadaxlar gecmıs olsun arkadasım sanada
kerim bey çok geçmiş olsun Allah bu tür kazalardan hepimizi korusun. Benn balık avı konusunda oldukça acemi sayılırım mesela bahsi geçen balığı görsem tanımam bile birazdan adını internette arayarak resmine ulaşmaya çalışcam. Aslında bu tür dikkat edilmesi gereken başka balıklar varsa benim gibi acemilerle bu tür bilgilerinizi paylaşmanız iyi olur en azından balıkları görürsek kendimizi korumaya çalısırız. tekrar geçmiş olsun dileklerimle ....
Kerim Bey size çok ama çok geçmiş olsun İnşaallah böyle tatsız olaylar yaşamamanız dileğimle acil şifalar dilerim
Kerim Geçmiş olsun, Allah bir daha kimseye göstermesin. Trakonya'nın zehirinin, balığın vücut proteini olduğu bunun da sıcakta parçalanıp etkisini kaybettiği bilgisini hatırlıyorum. Dolayısıyla ilk yapılacak iş, bazı dostların da belirttiği gibi sıcak su ya da herhangi bir şekilde sıcak tatbik etmek.Belki bir sigara izmariti değdirmek. Motorun eksoz borusuna temas etmek vs. Tekrar geçmiş olsun. Bu arada amonyak, her zehire uygulanmaz gibi bir şey de hatırlıyorum. http://img412.imageshack.us/img412/4670/cimg1121jf2.jpg Selam ve sevgiler.
Vural kardeşim Hüseyin Alp beyinde söylediği gibi, önceki paylaşımlarda resim ekleyen ve yararlı bilgiler veren arkadaşlar olmuştu. Ama yinede farklı resim olarak ve de tam olarak beni sokan balığa benzediği için şu linke bakabilirsin. http://www.stranypotapecske.cz/biologie/bioldet.asp?ptvr=200304301306240 Bu arada yeni gördüm kusura bakmayın, Mahir amca ve Mustafa kardeş teşekkür ederim. Bu gün 18 gün oldu ve hala elim iyileşmedi. Artık bildiğim balıkları bile elime alırken iyice bakmadan alamıyorum. Bayağı etkilemiş beni.
geçmişolsun abi hastenelerin tecrübesizliğindende epey canın yanmış sanırım allahtan izmit devlet hastanesi bu konuda deneyimli.
Geçmiş olsun.. İnsan bilsede bazen yanılıyor yada boş bulunuyor. Trakonyayı ilk forumlardan öğrenmiştim. Hatta serkansatı nın bir resmi vardı, hastanede bayılıp düşmüş ve çenesine dikiş vs atılmıştı, hatırlayanlarınız olur. O kadar korkmuşumki bilmediğim balığa dokunmuyorum. 2 hafta önce tatildeyken dip oltama 2 iri balık takıldı. Kumluktaydı olta ve çekince gelen balığı tanımadım. Resimini çekip forumdan arkadaşlara gönderdim, bu trakonya mı diye sordum. Bu esnada balıkları elimi değirmeden oltadan çıkarıp attım Şimdi aşağıda verdiğiniz linke bakınca "iyiki dokunmamışım" dedim. Koca koca 2 trakonyaymış oltamdakiler.. Allah korumuş.. Tekrar geçmiş olsun..
evet allah korumuş birinci tutsan ikinciyi tumazdın yani tehlikeli olan ilkiymiş ikincisi tehlikesiz trakonya