Sarıyer'in Çinekopları bunlaaaar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında beyaz martı tarafından paylaşıldı.

1. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Uygar.
    Bakalım inşallah tüm hafta içide bu avda olduğu kadar kısmetim açık olur.

2. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Ozan, imkan dahilinde ise birgün bize katılmak istersen seve seve senide aramıza almak isteriz, sağlıcakla kal.

Son düzenleme: 17 Ekim 2010
  3. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Sedat abi.
    Cümlemizin avı bereketli olsun diyelim.

4. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşım, bu anlamsız uyarına nasıl cevap vereyim nereden başlayayım bilemiyorum.
    Bu avda toplam 13 tane çinekop yakaladım, bir veya iki tanesi haricinde hepsinin boyu kesinlikle 20 cm in üstündeydi.
    Arkadaş ve abilerim gerekli cevap ve düşüncelerini blirtmiş zaten bu yüzden daha fazla birşey yazmayacağım.
    Yalnız şunu bilmeni isterim, bu iş sevda işi emek işi, ben 35 yaşındayım ve doğma büyüme sarıyerliyim, Allahıma şükürler olsun evimde denize taş atımlık mesafede, birçok insan daha yürümeyi öğrenememişken ben denizle tanıştım, yüzmeyi öğrendim ve ilk balığımı 4-4,5 yaşları civarında yakaladım.
    Sizler belkide sıcak yataklarınızda yatarken ben kışın sıfır derecenin dahi daha altında soğuklarda sabahın dördünde beşinde kalkıp bu sevdanın peşinden koşmaktayım.
    Bu işler pc den ahkam kesmekle kesinlikle olmaz.

Haddini aşmayan uyarılarınız için teşekkür ederim, sizlerinde haklı olduğunuz hususlar var elbette lakin o zaman memlekette topyekün bir seferberlik ilan edip en azından belli bir süre bir yasak konulmalı ve kimse av yapmamalı.
    Bu gün topu topu 13 adet çinekop için Doğan arkadaşımızın kopardığı yaygarayı görünce, ne diyeceğimi şaşırdım. O zaman artık kimse istavrit tutmamalı (kraçayı kast etmiyorum) kimse turna avına gitmemeli, alabalık avı topyekün yasaklanmalı.

Arkadaşlar ben ticari avcılık yapmıyorum, amatör olarak balık avlıyorum kendi becerilerim doğrultusunda kimi zaman elim boş dönüyor kimi zaman 1-2 kg kadar balık yakalıyorum. Ben bu sevdanın peşinden 4 yaşından beri koşuyorum.

Ben ve Sarıyerden kadim dostlarım bu formda birçok arkadaşımızın daha yerini bile bilmedikleri koylarda zamanında çöp de topladık, elde tırmık sahilde tırmıkladık.

5. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Hüseyin bey.

6. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Güzel dilek ve temenniler için teşekkür ederim Kadem,
    Senin avlarıda büyük bir merakla takip ediyorum. Sağlıcakla kal.

7. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg

Sedat abi,
    Pc başından ahkam kesmek forumda bayağa bir moda oldu artık.

Ben forum yöneticilerinin buna ne zaman el atacağını merak ediyorum artık.

Yahu, gırgırlar boğazda terör estiriyor, troller ha keza öyle, midyeciler desen akıllara ziyan, ben 13 tane boyları 20 cm ve üzeri çinekop yakalıyorum, arkadaşımız kendinden geçiyor daha ne diyeyim.

8. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Ahmet,
    keşke geçen hafta senle birlikte gerçekleştirdiğimiz avda da böyle bir sonuç alabilseydik, biz geçen hafta Pazar günü o kadar uğraşrık zoka ile ertesi gün ise bu balık başladı :)

9. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Duygularıma tercüman olduğunuz için teşekkür ederim.

10. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Sevgili Bünyamin,
    Hiç merak etme, bu arkadaşın anlam veremediğim ve haddini aşan lafları ile avlarımı yayınlamaktan vazgeçecek değilim.

Haaaaaaa.

Haklı olduğunuz hususlar yokmu var elbette.
    Ama yine söylüyorum o zaman bu işi topyekün yasak etmeli. Bir süre kimse eline ne olta almalı nede ağ.

11. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Üstad zamanında fütursuzca sana yapılan eleştiriler şimdi bizede yapılmaya başlandı ne diyeyim.

Arkadaşımıza bu iş pc başından hikaye geliyor.
    Ne senin yaptığın kilometrelerce yolu nede bizim yaz kış sabahın köründe gece karanlığında kalkıp sadece ve sadece sevdamızın peşinden koşarak 1-2 kg yakaladığımız balığı dillerine doluyorlar.

12. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar ben sirkülere uygun ve limitler dahilindeki Çinekop avlarımı sizlerle paylaşmazsam..

Bir başka arkadaşımız, yine sirkülere uygun ve limitler dahilindeki Palamut avını sizlerle paylaşmazsa..

Başka bir arkadaşımız her kurala ve düzene uygun istavrit avını buradan sizlerle paylaşmazsa..

Bu arkadaş bu siteye girer mi ? Girerse açılmış bir konu bulup böyle şovunu yapabilir mi ?

Pc başından şov yapıp ahkam keseceğim diye komik olmamak lazım bence.

13. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

arkadasım bugune kadar cevre icin yaptıkların takdir edilecek seyler keske herkes bunu vazife edinse ancak bu soyu tukenmekte olan bir balıgın yavrusunu sırf kanunen sirkulere uyuyor diye avlama hakkı vermez sana. zaten o sirkülerin nekadar zamanın gerisinde kaldıgını surekli tartısıyoruz butun forumlarda. televizyon bagırıyor , gazeteler yazıyor, balıkcı ağlıyor.. gırgırlar tonla avlarken benim yakaladıgım üc beş balık mı bitirecek bu balıgı kurutacak dusuncesi cok cahilce geliyor bana. kimsenin şov yaptıgı yok neden oyle algıladıgınızıda anlamadım. eleştiriyoruz cunku haksızsınız ve kötü ornek oluyorsunuz.

14. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

abi zaten senın avlarında olsun cevre duyarlılıgında olsun nasıl bır kısılıge sahıp oldugunu herkes bılıyor ki boğazda yada denızlerımizde olsun avlanan tum bılıncsiz avcılarla da mucadelen ayrıca takdır edılır...böyle güzel raporlarını her zaman buyuk bı heyecanla beklıyoruz abı kım ne derse desın saygılar..

15. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Yukarıda yazdıklarımı da oku da öyle konuşalım o zaman.

Kimse bu siteden kurallara uygun avını paylaşmaz ise bakalım o zaman ne yapacaksın.

Bu siteye üye olma amacın nedir ?

16. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Eyvallah Erkan.

Seninle birlikte daha çok avlar yapacağız inşallah.
    Belki 24 ekimde bende yanınızda olurum ;)

17. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

abi inşallah gözlerim arar vallahı seni :)

18. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

ben gercekleri söylüyorum. haftalardır gerek medyada, gerek dostlarımızının arasında, gerek balık halinde, pazarda heryerde bunlar, aynı seyler konusuluyor. en az bir yıl hic degilse bu cinekopu yasaklamaları dahilinde.. devlet önlem almıyor işte ne yapalım habire bunun mucadelesini veriyoruz olmuyo işte zamanında önlem alınmıyo ama illa herşeyi devletten mi beklememiz gerekiyor kendi vicdanımız hic mi kalmadı? eger bu olup bitenleri dile getirmek ahkam kesmek ve size komik geliyorsa bu daha da buyuk bir sorun demektir.

19. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Ülkemizde böyle bir sorun var ise eğer, ki bende olduğuna kısmen katılıyorum, bunun suçlusu amatör olarak eline 10 lu çapari sabahın köründe yollara düşüp sevdası peşinde koşanlar değildir arkadaşım.

Gırgırlardır, trollerdir, midyecilerdir. Karadenize kıyısı olan tüm ülkelerdeki fabrikaların atıklarının denetlenmemesidir, bu ve buna benzer bir yığın etken sayabiliriz ama bir gerçek varki amatör olarak 10 lu çapari ile yapılan avcılık sayılacak bu etkenler arasında EN SONDA GELİR.

Sen şimdi tutmuş bana ahkam kesiyorsun,
    şu anda çinekop avı ile ilgili açılan birçok konu mevcut sitede buralara yapacağın yorumları ve alacağın cevaplarıda merakle bekliyorum.

20. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

konu kurallara uygun avı paylasıp paylasmama degil ki neden carpıtıyorsun?

ben sana surekli aynı seyi soyluyorum ama sen hep farklı sekilde cevap veriyorsun cocukluk anılarını falan anlatıyorsun... sirküleri gözün kapalı kabul etmişsin ancak lüferin suan ki durumundan haberin yok demekki.. neyse bundan sonra uzatmaya gerek yok sen nasıl olsa o cinekopu sırf sirkülere uyuyor diye avlamaya devam edeceksin taaaa ki devlet bir onlem alana kadar degil mi?

bu siteye uye olma amacım diger dostlarımla birlikte bilinclenmek ve insanları bilinclendirmek. ama cok zorlanıyoruz gercekten. cunku "o kadar kacak ve asırı avlanan, yasak methodlarla avlanan varken bir balık türünü bizim tuttugumuz üc beş balık mı bitirecek?" zihniyetiyle başa cıkmak taktir edersiniz ki cok zor.