Teşekkür ederim Murat bey. Benimde arkadaşımıza anlatmak istediğim bu işte. Bu ve buna benzer şikayet ve görüşlerle ilgili onca konu varken, hatta yeni bir konunun açılmasına kimse itiraz etmiyorken, arkadaşımızın bu konu altında bu kadar sayfayı meşgul etmesine anlam verememekteyim. Avlarımı siz değerli üyeler, arkadaşlar ve dostlarımla paylaşmaya sonuna kadar devam edeceğim.
Evet, Duyarlı arkadaşımızı dün akşamdan beri takip ediyorum, benim açmış olduğum konuya sayfalarca edebiyat yapan lakin dünden beri aynı balık ile ilgili açılan konulara aynı hassas ve duyarlı davranışı ile ilgili görüşlerini esirgeyen arkadaşımızın, kendisini hiç tanımama rağmen, benimle ilgili şahsi bir meselesi olduğu kanaatine vardım.. Arkadaşım, neden diğer konularda da eşsiz düşüncelerini paylaşmıyorsun. Bakalım aldığın tepkiler ne olacak. Bundan sonra benim açtığım herhangi bir konuya ne olumlu nede olumsuz herhangi bir düşünceni paylaşmanı istemiyorum. Yok arkadaş ben anlamam kıllık yapmaya devam ederim diyorsan benden alacağın cevaplarda bundan sonra senin anlayacağın cinsten olacak.
o konu kapandı bitti.moderator kibarca uyardı artık. yok kırmızı harflerle yok bold veya buyuk harflerle sakın boyle yapma soyle etme falan gibi seyler yazdıgın surece cevap vermek zorunda kalacagım sana dogal olarak. bende seni gercek hayatta tanımam etmem seninle kişisel bir problemimin olmadıgınıda vurguladıgım halde hala şahsi mesele diyorsun. böyle düşünmeseydin keşke. sonra o sayfalarca yazılan senin edebiyat dediğin seyleri senden başka herkes anladı. senin anlaman icin ise devletin devreye girmesi gerekiyor, hem gırgırlara mudahale edip hemde o sirküleri yeniden hazırlaması gerekiyor buda gayet dogal, samimi nasihatlarla bu işin olmayacagını buyuklerim acıkladılar bana. son olarak senin actıgın baslıklara yorum yapma yapmama olayına gelince, yapacagın o güzel avları ayakta alkışlayacagım, eleştirecegim husular oldugundada eleştirecegim.neden mi? çünkü o tuttugun balık sadece senin balıgın degilde ondan. bu konuda senin yapabilecegin birşey yok. haklı olarak takıldıgın bir konu neden senin actıgın bu konuya yorumda elestiride bulundugum konusuna gelince, evet forumda bir suru bu konu hakkında tartısılan baslıklar var ve butun bu tartısmalar olurken en guncel canlı ornegini sen verdin oyuzden. sen degil bir baskasıda olabilirdi. amac seni, kişiligini hedef gostermek degil eylemin dogrulugunu yanlışlıgını tartısmaktı. ben seni sadece forumlarda tanıyan yazdıklarını okuyan herkes gibi efendi ve saygılı bir insan olarak bilirim oyuzden ister şahsi de ister kıllık de bunlar tamamen senin paranoyalarındır, ve gercekle alakası yok. ileride daha keyifli ve bereketli avlar diliiyorum sana. rastgele.
ya bunlar ne acayip eliştiriler. hiç bir anlamı yok. neredeyse her raporda böyle bir garip eleştiri oluyor. beyefendi yazmış raporu ve paylaşmış site üyeleriyle. 13 değil 23 çinekop tutsaydı sanırım gene de limit içinde kalacaktı (hatam varsa düzeltebilirsiniz). diğer taraftan burada yüzlerce kere yazıldığı gibi gırgırlar 13.000 ve belki de 23.000 çinekopu (hatta belki de benim hayal gücümü zorlayarak 130.000 veya 230.000 çinekopu) bir günde bir koydan çıkarıyorlar. esas sorunun bu konu olduğunu herkesin bilmesi gerekir. iki balık için gereksiz kıyamet kopuyor burada. avınız için de ayrıca tebrik ederim. inşallah bize de nasip olur.
"iki balık için gereksiz kıyamet?" tebrik ediyorum sizide türü, nesli tükenmekte olan bir balık icin bu duyarlı düşüncelerinizden dolayı. şu an avlanan tek bir çinekopun değerini yıllar sonra, iş işten gectikten sonra anlayacaksınız. nasıl vakti zamanında marmarada avlanılan ve yok olan yüzün üzerinde türün yok olduğu gibi. nesli tukenmekte olan bir balık turu soz konusu oldugunda 100000bin cinekopu kaldıranla 10 cinekopu kaldıran arasında pazarlık yapılabilir mi? devlet önlem alana kadar kendi vicdanınızla başbaşasınız..
İsmini hatırlayamadığım bir yazarın küçük bir anektotu vardır; Yazar bir gün sahilde yürüyüş yaparken kumsala vurmuş deniz yıldızlarını tutup tutup denize atan birisiyle karşılaşmış ve "ne yapıyorsun" demiş. Karşısındaki adam deniz yıldızlarını kurtarıyorum diye cevap vermiş. Yazar;" ne fark edecek ki, etrafta onbinlerce var" demiş, Deniz yıldızlarını atmaya devam eden kişi elindeki deniz yıldızını göstererek "Bunun için çok şey fark edecek" demiş ve denize fırlatmış.. Bu anektotdan yola çıkarak küçük balıkların bırakılmasını "doğru bir yaklaşım" olarak sayabiliriz, fakat tıpkı anektotda olduğu gibi bu "kişisel bir duyarlılıktır" Ben bu kadar duyarlıyım herkes neden değil diye de kimseyi suçlamak, eleştirmek de doğru değildir. Bence " HER İKİ TARAFTA HAKLIDIR ." .. Ama her iki tarafında haklılığı kendinedir ve kendisi gibi davrnmayanı eleştirme hakkını vermez. Burada bence AMATÖR BİR BALIKÇI olarak belirleyici kriter, yakalanan balıkların ZİYAN EDİLİP EDİLMEDİĞİDİR. Eğer yakalanan çinekoplar yakalandıktan ve öldükten sonra ÇÖPE ATILIYOR, denize dökülüyor veya KEDİLERE VERİLİYOR VS VS gibi kullanılıyorsa bu doğru değildir. Ama "elimin emeği bugün bu kadarmış" denilip YENİLİYORSA buna söylenecek çok söz yoktur. Yakaladığı küçük balığı denize bırakan arkadaşın bıraktığı balık için çok şey fark edecektir, fakat yakaladığı balığı eve götürüp yiyen arkadaş içinde çok şey fark edecektir. Kişisel duyarlılığımızı kendi adımıza yeterince yerine getirip tatmin olalım, ama benim kadar kişisel duyarlılığın yok diyerek kimseyide suçlamayalım. TOPLUMSAL DUYARLILIKLARA DESTEK ve o konuda çaba göstermek amatör avcıların verdiği düşünülen zararı kat be kat geri getirecektir UNUTMAYALIM..
tüm yazdıklarınızı sabırla ve sukunetle okudum,hatta 2 defa, varmış olduğum sonuç şudur ki, serbülent ile beraber yapmış olduğumuz avlar dahil olmak üzere,tebliğ ve kurallara sonuna uyan bir amatör avcı olduğunu bizzat yakından bilmekteyim. diğer taraftan yazmış olduğunuz bazı satırlara da hak veriyorum lakin, yasal limitler dahilinde yapılmış bir av raporuna bu kadar polemi yaratacak cinsten mesaj yayınlamak bana pek normal gelmiyor. beğensenizde beğenmesinizde bu av yasal limitler dahilinde yapılmıştır,vicdanı limitler avcının kendisini bağlar buda kimseyi ilgilendirmez, vermeye çalıştığınız mesaj eminimki birçok kişi tarafından alınmıştır,dolayısı ile bundan sonrası sadece ortamı germeye yol açar, sizden de tüm bu hassasiyetinizi gösterdiğiniz görsellerle süslü av raporları bekliyoruz, iyi paylaşımlar,
öncelikle sabırla okudugunuz icin teşekkürler ederim. nitekim katılmadığım bir nokta var. "vicdani limitler avcının kendisini baglar" sözünüze katılmakla beraber "buda kimseyi ilgilendirmez" kısmına katılmak mümkün değil. sonuçları hepimizi ilgilendiriyor. çünkü babasının havuzunda tutmuyor bu balıkları. neticede bunlarda benim fikrim, kendimi ne kanunların üzerine koyabilirim nede insanları zorla caydırabilirim. simdilik yapabilecegim tek sey eleştirmek.bende bunu yapıyorum.anlayısınız icin tesekkürler.
eleştirileriniz yapıcı olduğu ve limitlerde kaldığı sürece amacına ulaşır, ama aynı konuya aynı eksende dönen eşanlamlı yorumlar yapıcı olmaktan çıkıp kişiselleşir, bu konuyu daha fazla kişiselleştirmeyeceğinizi umar,paylaşımlarınızın devamını dilerim
Uzun zamandır kimseye ne tek bir cevap nede mesaj yazdım bu sitede. Geçen akşam oturdum uzun uzun raporları okudum. Baktım ki o sirkü içi bu sirkü dışı bir sürü boş muhabbet. Bazısı dediğim gibi kaya balığına laf söylemiş, başka konuda balık tutan birini tebrik etmiş. En azından tavrı bir olur insanın. Ve moderatörler bazısını uyarmış bazısına cevap yazmamış. Biri birine bunlar örnek resimler demiş , biri öbürüne moderatör livarı görse bizi siteden sürer falan demiş. Ve bende denizlerin hiçler acısı halini görüp kahrolan bir deniz sevdalısı olarak aşırı duygusallaşıp çok fazla düşünmeden kimde lüfer, çinekop resmi görsem yazmışım yorumları. Haksız yere yazdıysam özür dilemesini de bilirim. Siz de sirkülere ister uyun ister uymayın hiç fark etmez. Herkezin kendi vicdanı. Zaten artık sirkü muhabbetine son girişim. Tatlı su balığı ile hiç ilgilenmediğim halde tırıvırı meselesinde Edirne ye kadar gittim. Balıkçılığa faydası dokunabilecek her şeye karşıdan atladım. Kraçaları geri bırakıyorum diye dalga geçildim. Daha Pazar günü milletin sarıkanat diye bana böbürlendiği 3 adet çinekop u geri saldım. Bu gün tezgahlarda baktım benim yaprak dediğim balıklar çinekop sarıkanat diye satılıyor. Ne oldu benim saldığım çinekoplar. Deniz i kurtarıcam… Baktım burada herkez sirküleri zorlamış belki denize bir faydamız olur diye iki kelime ettik. Kimsenin şahsına karşı bir tavrım yok. Yanlış ta yaptıysam yine özür diliyorum. Bundan sonra hayatta ağzımı açmam. Sirkü falan da hikaye. Kendi tuttuğum balıkta vicdanım rahatsa başka hiçbirşey umrumda değil. Herkez muhakkak balıkçılık için fedakarlık yapıyordur. Ve herkez kendini bilir. Ve imkanlar doğrultusundadır kişilerin yapabildikleri. Ben deniz kenarında şeytan oltası ile de mutluyum. Burada tek tek saymayacağım. Benim deniz uğrunda yaptıklarıma biryerleri ile gülüp aptal bu adam yorumları yapanlar var. Kim ne derse desin umrumda değil. Bu sene ilk tuttuğum lüferi resmen öptüm balıktan yüzü gözü pul içinde çiktım. Çokta boş dönüyorum. Hiçte kızmıyorum denizdeyim ya bana yetiyor. Son olarak bu güne kadar kimse ile münakaşaya girmedim. Buda münakaşa olmasın. Zaten dedim ya genel bir kızgınlığın sonrasında bu raporlara yazmışım. Ve bu günden sonra ağabeylere, arkadaşlara selam vermek için girer yazarsam yazarım daha da hayatta ne uğrar ne yazarım.