Sazan Kamışları

Konu, 'Kamışlar' kısmında Cgrtn tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Mehmet onlar için domates sopasindan hallice diyor. Bende istiyodum 4-5lb kamis 200gr atmak için. Vazgeçtim su an daiwa megaforce thx mi ne ona bakiyorum 3metre 300gr atar teleskopik 5parça. Yoksa dam olarak 4lb hosuma giden teleskopikler vardi.

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Şimdi benim kullanacağım alana göre 300 gr atarlı kamış biraz sağır kaçmıyor mu? Sonuçta dev yayın yakalamayacağım:)

3. angler06

angler06 Ümit

Benim bildiğimde pratik şekilde atar değeri oz cinsinden lb cinsinden çeker değerine 1 eklenerek bulabilirsin. 3.5 lb lik kamışın atarı 4.5 oz oda 127 gr. olur. Shimano bu değeri 160 olarak açıklıyor 3.5 lb lik kamışları için ama ideali Roy'un söydeği gibi 130 gr gibi oluyor. 160 nerden çıkıyor sorusunun cevabı, onu Türkiye'de Shimano 160 olarak açıklıyor.

Selim abinin verdiği hesap yöntemi küçük değeri veriyor.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Senin alanın ne,nerede ne yakalamak istiyorsun,300 gr atar ağırlıklı kamış,sazan kamışını filan geçer,yayın kamışı sınıfına girer...

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi surf kamış niyetine kullanacaktık ya, hani ince yapısı nedeni ile daha dengeli olacaktı:D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yayin kamislari 330cm max oluyor sana kisa kalir. Ben yemle toplam 200-220gr atiyorum. Deniz kamislarim sert kaliyor çekiste. Korkuyorum fazla esnetmeye. Konu açiga kavusursa 3.5lb uygun gibi sana. Iyi kamislar çok pahali, sazan kamisi olsun diye ucuza da domates sopasi alacaksan, yine surf kamislardan hafif birsey daha uygun olur fikrimce.
    Hele bi lb krizi çözülsün bakalim, ilgi ile takipteyim.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Şimdi elmelarla armutları karıştırmayalım,sazan kamışı olarak boile kamışından bahsediyoruz değilmi,yoksa başka kamışlarda var sazana kulanabilinecek..

Şayet boile kamışlarından bahsediyorsak,spod kamışı olarak geçer bu kamışlar ve benim bildiğim en fazla 7lb gibi bir atara sahiptirler...

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Arkadaşım hem İtalya hem de İspanya ya gidecek, düşündüm aslında ona aldırayım bir tane surf kamış.

Sonra bu sazan kamışlarından bahsettik Selim abi ile. Önceleride fantazi olarak aklıma gelmişti surf kamışı niyetine kullanmak ama Selim abi ile de konuşunca iyice aklıma yatmaya başladı. Hem buradan temin edebilecektim hem de maliyet düşecekti:D

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spod kamislar boili kamisi gibi esner mi balik çekerken Selim abi ? Yani 10-30kg bir balikla sert ayar dragda mücadele yapilabilir mi ?

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi dedim ya hiç bilmem sazan kamışlarını:) ilk sayfada linkini verdiğim kamışın atarı 160 gr olunca bir hoş geldi gözüme:D

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben şahsen hiç denemedim ama olur gibime geliyor,ha sazanda yemlemek için kulanmışın,ha ucuna 170 gr kurşun takıp uzağa atmışsın,fark yok arada fazla,bu fikri aslında üsküdarda malzeme satan Cevat Erginle paylaşmıştım,kendisi denediğini ve bayağıda verim aldığını söylemişti,benim aklıma o zamanlar girmişti bu fikir,ha benim için sorun yok,sahilde olmazsa gider sazan yemlemeye kulanırım ama başkasına tavsiye etme söz konusu değil,uygulamadığım bir şeyi tavsiye etmem zaten

İstanbulda isen bir gün üsküdardaki Cevat ergin arkadaşımıza bir uğra,kendisi denemiş yorumlamakta ona düşer,bir fikir alışverişinde bulunursunuz...

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben sana başka bir soru yönelteyim,kararı sen ver..
    Sen hiç bir kilo atarlı kamış duydun yada gördünmü,gördün veya duyduysan,bu kamışlarla nasıl mücadele ediliyorsa,spod kamışları ilede mücadele edilebilir,sence olabilirmi?tabiki buradan afaki olarak yazmak olmaz,deneyip görmek lazım...

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Shimano hangi sitede açıklıyor bu değerleri,bir link verebilirmisiniz...

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  15. angler06

angler06 Ümit

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bilmedigimden soruyorum Selim abi :) kullanmadim hiç. Yayin kamislari deli esniyor mücadelede, boili kamislari da ha keza. 200gr atmak ve saglam balik kovalamak için (yayin-sazan) sen olsan 12ayak 4-5 lb spot mu alirdin, 300atar 3metre yayin kamisi mi? (Gerçi sen ikisini de alirsin da 1 tercihin olsa diyim bari :) ) avlanilacak bölge nehir ve ufak çapli gölet.

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    İyide burada gırama ait bir kelime geçiyormu,ingilizcem yok ama dikatlice dinledim hiç bir kelime geçmedi gıram diye,burada önemli olan,ka ışlarda lb=gr çevrilmesi,yoksa başka bir şey değil,kamışın üzerinde yazan lb yazısının gıram karşılığı...

18. angler06

angler06 Ümit

Abi Catana kamışlara bakarsan orada 3.5 lb lik kamış için 160 gram diyor.
    Ayrıca ingilizce test curve videosunu izlersen 3.25 - 3.5 lb kamış için 4 oz atar öneriyor

19. angler06

angler06 Ümit

Bence ufak çaplı gölet ise 10-12 halkalı yayın kamışı uygun olur. Spod adı üzerinde yemleme kamışı. Benim spod kamışım yok (yarı surf bir teleskobik kullanıyorum) ama uygun olmayacağını düşünüyorum.

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Şimdi olaya doğru bakarsak,hem sazana hem yayına aynı kamışı kulanmazdım,ama bu demek değilki kulanılmaz,kulanılırda verimde alınır,tahminimce sen kıyıdan avlanacaksın,sana 3,30 m aşağıya olmayacak olan ve 200-300 gr arasında atarı olan bir kamış lazım,fakat her ne ihtimalli kamış alırsan al makinen uzun misina alan,yani misina kapasitesi yüksek olan makine seçmelisin,olay gayet basittir aslında,kamış sert ise,makinenin kalaması devrede olmalıdır, bu iki balığı avlama değişik yöntemlerle yapıldığı için,
    ben senin yerinde olsam iki balık çeşidine göre kamış alırdım yada takım yapardım...