Shimano Exage 4000 FD öneri !!!

Konu, 'Makineler' kısmında ozblood tarafından paylaşıldı.

1. ozblood

ozblood Özkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270cm 20-60gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FD
    Ya şimdi şöyle bir şey arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum bilgi ve tecrübelerinizle yardımcı oluyorsunuz hepiniz saolun. Fakat şöyle bir durum var ben Shimano nasıl almalımıyım demedim ki. exage 4000 fd modeli hakkında bilgi almak istedim ve bunu bu modeli kullanan arkadaşlardan ve de shimano kullanmış arkadaşlardan beklerim açıkcası. kimin bu güne kadar ne makine kullandığını bilemem elbette ama gördüğüm şu ki 2-3 mesajdan sonra hemen bir karalama kampanyası başlıyor. bırakın firmalar bu yarışı kendi aralarında yapsınlar. Açıkcası kullanan birisi olarak mehmet abinin yazdığı mesaj karar vermem de yardımcı olucak sanırım ve büyük ihtimalle bu makineyi alıcam. misina sarım sorunu olup olmadığınıda almadan önce misina sardırarak anlarım artık heralde..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Burada yapılan tek karalama, boyuna işkembeden sallayıp "amanda kullanmadığın makine..." diyerek bana yapılan karalama farkındaysan.

Bunun dışında markalar hakkında kimsenin karalama yaptığı filan yok. En azından kendi adıma bu böyle. Bahsi geçen makinelerin hepsini bir şekilde kullandık, denedik, gördük ve olanı bitenini söylüyoruz sadece. Neden karalayalım ki, bir düşün, ne geçer elimize?

Bir bak son topiklere. Shimano bahsedilen sorun nedeniyle ürünü geri topladı. Ama burada çıkıp "böyle bir sorun filan yok, olur mu hiç öyle şey" diye sayıklayan adamlar var.

Sence hal buyken, acaba "Bakın o aletlerde böyle böyle bi sorun var" demek karalama mı? Yoksa, bu sorun üreticinin kendisi tarafından bile kabul edilmişken, çıkıp "yok böyle bir sorun, sen kara çalıyorsun" demek mi karalama?

3. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

Özkan kardeşim sen bu arkadaşlara takılma bunların işi gücü çamur arkadaşımın açtığı konuyu incele heryerde muhalefet heryerde saygısızlık diz boyu senin kafan karışmasın bende shimano kullanıcısıyım 3000 sfd var aslanlar gibi ne sarım nede bakım problemi var gönül rahatlığı ile alabilirsin aşağıda arkadaşımın açtığı konu var bir incele arkadaşlarla ilgili kararı sonra verirsin

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58011

senin konunun özüne gelirsek spin + beklemeli av için tek makina düşünüyorsan ideal ortada bir makinadır aslında ikisinide ayrı almak lazım ama bütçe meselesi kamış işine gelirsek bence eline alıp incelemeni tavsiye ederim kimisi kısa sap sever kimisi uzun sap kimisi yumuşak aksiyonlu kimi sert vs..
    okuma hakkında bilgi istersen bende okuma v system var 2.40 boy gayet memnunum makinamla kombinasyonu güzel bazı arkadaşlara sert aksiyonlu geliyor ama denizde kullanırken çok işime yarıyor erimi güzel sert olması aksiyon vermeyi kolaylaştırıyor ince uzun sap benim istediğim özellikler bunlar v systemde bunları karşılıyor işin özü her kamış herkezde aynı etkiyi yaratmıyor gidip eline alıp incelemek lazım hatta sahada incelemek lazım tabi buna izin verecek bayi görmedim ama *** bulursun :laughing: kardeş konu hakkında sormak istediğin birşey olursa özeldende ulaşabilirsin malum konuya zıplayanlar oluyor :thumb:

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Özkan kardeşim, malum kişilerin tansiyonları yükseliyor, bazı arkadaşlara gına getirtmeyeyim diye yazmayayım diyorum ama, bir bakıyorsun........................:confused:

Burada, bu konu hakkında yazılanların en doğrusunu 1. ağızdan duymak, okumak istiyorsan ? ( Gerçi 2-3 baskı oldu ama,.....................:confused: )

Buyur.

A L I N T I D I R :

SHIMANO TÜRKİYE KURUMSAL BİLGİLENDİRME (EXAGE 2500 FD MODELİ İÇİN)

Sevgili Shimano kullanıcıları hepinize merhaba ve rast gelsin

2013 senesinin son ayında avrupa ve ülkemiz pazarında kullanıcılara sunulan shimano exage 2500 FD (EXG2500FD) modelinde kullanıcılar tarafından tespit edilen sarım hatası (misinanın makaranın belli bölgelerinde birikmesi) Shimano AR-GE merkezi (japonya) tarafından inceleme altına alınmış ve sorun tespit edilmiştir

bu bağlamda bahse konu model malezya fabrikası montaj aşamasındayken makara osilasyonunu sağlayan dişlinin bir hata sonucu bir başka modele ait dişlinin takılmasından dolayı makaranın belli noktalarında misina birikmesine neden olduğu anlaşılmıştır

meydana gelen bu hatadan ötürü tüm kullanıcılardan özür dileriz

Şu an itibarı ile shimano exage 2500 FD modelikullanıcılarından ricamız LG-P seri kodlu (makine kamış bağlantısında bulunan yuvarlak etiket) makinelerini aldıkları bayi ve satış noktalarına en kısa sürede iade etmeleridir (30 adet makine)

Ürün değişimi yapılmamakla beraber sadece dişli değişimi yapılacak olup makineler hızlı bir şekilde bayi ve satış noktalarına iletilecektir

Meydana gelen ve kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde gündeme getirilen bu hatanın tespit edilmesinde çaba sarf eden müşterimize, bu hata ile ilgili etkili takip yapan Shimano Türkiye Ekibine ve bu duyurunun yapılmasında bize yardımcı olan.............................................................yönetimine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Amacı sadece para kazanmak olmayan yaşadığımız ve bir parçası olduğumuz bu dünyanın korunmasında çaba sarfeden kurum olan Shimano corp. bundan böyle Türkiye balık sevdalıları ile çok daha yakın temas içerisinde olacağını da buradan duyurmak isteriz

Artık ticari olmayan sürdürülebilir sportif ve hobi amaçlı balık avcılığı bir başka boyut kazanacak ve Türkiye balık sevdalıları yeni bir bakış açısı ile bu güzel anları ve anıları yaşayacaktır

Tüm sevgi ve Saygılarımızla bilgilerinize sunarız

Yani burada sadece 2500 lük seri ve 30 adet makinadan bahsediliyor. :confused: Burada bazı değerler, bunu tüm model ve tüm üretimmiş gibi gösterme çabası ve kastı içindeler. Bunu, siz de net görmüşsünüz zaten. Biz aşina olduğumuz için gülüyor ve '' Delidir, Ne Derse Yeridir.'' deyip geçiyoruz. idk

Bu işin en güzeli, kullanımına uygun 3-5 marka ve makine portföyü oluşturacak ve alacağın yerde 1 e 1 test edecek, kıyaslayacak ve '' Beni al '' diye bağıranı alacaksın.

Exage demişsin; :confused: :confused:

Sakın bu makinanın bir Stella, Twinpower olduğunu falan düşünmeyesin. :D

Amma velakin o kıstaslarda alınabilecek en iyilerinden birisi olduğunu bil. Eh, o 1.000.000 tercih boş olmasa gerek.

Her ne alırsan al, güzelliklerle kullanmanı dilerim. :thumb:

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen bu aşağıdaki lafları koray'a (korayandroid) anlat. Böyle yalanlarınla kandırıp yakmışın başını çocuğun...

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hımmmm.

Hatalı ürün denmiş, :confused: koskoca şirket '' PARDON '' demiş ve bu bilgilendirmeyi paylaşmış. Bundan niye rahatsızlık duyuyorsunuz ki ? :confused: İlgili arkadaşa da, sanırım bedel iadesi talebinde bulunulmuş, kendisi tarafından kabul edilmemiş ve başka bir makinayla değişimi gerçekleştirilmiş. Daha ne olabilir di ? :confused: Yoksa, onun yerine bir Stella falan mı vermeleri gerekiyordu ? :confused: Diye de, düşünmeden edemiyorum. :confused::confused::confused:

Ha, ben burada 200 - 250 liralık bir makina için adres göstererek, X yere şöyle bir makina gelmiş, 600 lira ama 580 liraya veriyor ve bitmek üzere, falan tarifle, milleti 2 misli fahiş bir fiyata :eek: :eek: yönlendirmemişimdir.

Değil mi Serdar ? :confused:

Kişiler samimi ve dürüst olmalılar ki ......................

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynen, samimi ve dürüst olacaksın. Şakşakçı olmayacaksın, neyse o.

Senle aramızdaki farkta bu sadece. Belki samimisin, ama dürüst değilsin. Dürüstlük önce adaletli terazi ile başlar.

Benim gözümde, shimano, daiwa, alba, okuma, spro, abu garcia, penn veya başka bir marka farketmez. Neyse eksiği gediği, eğrisi doğrusu, budur. İşime gelir alırım, işime gelir almam. İşime gelir, canım çeker tutar suya atarım, kafama keser bilyasını söker oyuncak yaparım.

Senin içinse, bir makineler vardır, birde şimanov.. Şimanov makine filan değildir, tapılacak bir totemdir. O şüphesiz herşeyden üstündür, dünya onun şaftının etrafında döner. Birisi şimanov demeye görsün, hemen başlarsın methiyelere, aman şöyle süperdir, yok böyle harikadır, bir eşi benzeri bulunmaz filan falan...

Eğer dürüst ve adaletli isen, öteki herhangi bir markadan zerre kadar farkı olmayan şimanova yaptığın bu methiyeleri ötekilere de yaparsın. Ya da, yahu yok öbürlerinden bi farkı, buna ne methiye düzeyim ki der geçersin.

8. furunotr

furunotr Haluk

Sen böyle devam et; kullanan markalar arasında ne kadar fark olduğunu gayet iyi bilir...

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Farkı görerek tesbit edebildiğine, gerçekten sevindim; Serdar. :thumb: :thumb: Bu bile büyük bir aşama. :thumb:

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yahu Serdar, sen ya okumuyorsun, ya okuduğunu anlamıyorsun, ya da........................:confused: :confused: :confused:

Burada hem, '' Kişiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasınlar. '' dersin :confused:

Sonra da, bilmediğim, kullanmadığım bir ürün hakkında, benden methiye istersin. :D :D Yani, sizin gibi olmamı öğütlüyorsun. :D Kendi kendinle, bir anda tezata düşüyorsun. :confused: Olmaz ama. :)

Olmaz, olmaz, yapamam. Bilmediğim bir makina hakkında methiye dizemem. Ya da karalama gibi olumsuz görüş beyan edemem. O görev sana ait. :D

Methiye, hak edene verilir, yazılır. :p

O dediklerin de ne zaman hak ederlerse, o methiyeyi o zaman baskıya veririm. :D

( Espri bir tarafa, bu standartlara erişmiş kalitelerin, ne senin, ne benim, ne de bir başkasının methiyesine ihtiyaçları yoktur.)

11. ozblood

ozblood Özkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270cm 20-60gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FD

Yaşına hürmeten Serdar Abi diyeceğim. Bu başlık altında yazdığın ilk mesajı

okurmusun abi bi neler yazmışsın. Ben markanın modelini soruyorum sen bana

markayı anlatıyorsun başıma gelebilecekleri sayıyorsun. Hem bilgi vermiyorsun

hem yanlış bilgilendiriyorsun bir markayı karalıyorsun. He ama şöyle birşey var

sen bu markanın exage 4000 fd modeline sahip oldun saydığın bu şeyleri

yaşadın gönderdin kargoya parada verdin üstüne meditasyon yoga yaptıysan

ben seni can kulağıyla dinlerim abi. Ama yok be abi senin ne makine

kullandığının önemi yok birçok topik okudum abi nerdeyse hepsinde cevabın var

ve hiç inandırıcı değilsin valla hiç kusura bakma..

12. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Burada bir firmanın ithal ettiği markaları yüceltip,diğer markaları kötü ilan eden biri var gibi geliyor bana.
    Bu güne kadar kullandığım en kötü makineler,okuma ve daiwa dır.Hele Okumanın üzerine rezalet tanımam :D

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir değil, bir kaç kişi var sadece.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Genç ve henüz aklı bir karış havada bir dostumuz olduğun belli.

Sana daha faydalı olacağı için, sana balık vermeyip, balık tutmayı öğreteyim.

Eğer o günlerde aktif olan topikleri açıp okusaydın, makineyi yağlamak ve bakım için taa okyanus balıkçılığa yollamak gerektiğin, bizzat buradaki şimanovcuların söylediğini görürdün. Mesela şurada:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58011

Başka topiklerde, şimanov çok hassas makinedir, çok süperdir, ayda bir güzelce yağlaman bakman gerektiğini de söyleyenleri görürdün. Hepsi burada, forumda duruyor, aç, bak gör kendin.

Şimdi bu şimanovcular bizzat kendileri, bu aleti ayda bir yağlaman, temizlemen gerekir diyenler. Bunun yapılması içinde "bakın ne kadar süper, okyanus balıkçılığa gönderin de bakım yapsınlar, yağlasınlar filan" diyenler de onlar.

Ve evet, işte başına gelecekler, yukardaki topikte gördüğün gibi, başkalarının başına boyuna gelip duruyor.

Ve biz sana, gerçeği gösteriyor, ne yaptığını bilerek yapmanı sağlamaya çalışıyoruz. Sen ise çıkmışsın oradan, "vay efenim ben o marak için neler diyormuşum da..." O kafanı bir çalıştır artık: Bunu ben demiyorum, buradaki şimanovcular diyor zaten.

Almadan önce, aman şöyle harikadır, böyle güzeldir, ben kaç senedir kullanıyorum gayet memnunum diyecekler. Aldığın gün, "muhteşem makina, hastası olacaksın" diyecekler. Üç gün sonra "ya bu tutukluk yapmaya başladı" dediğinde ancak o zaman diyecekler sana. Ona şöyle yağ almalısın, böyle yağını suyunu vermelisin. Ve işte orda gördüğün gibi, alet öyle herkesin kolayca yağlayacağı bir alette değil. Sana o zaman diyecekler, "sen onu okyanus balıkçılığa yolla, bakımını yapar sana geri yollarlar" diye.

İşte forum burada, biz bu filmi kaç defa gördük bilmem bu sahnede. Her gün izlediğimiz tiyatro bu. Biz de bunu söylüyoruz, seni düşünüyoruz, ama gel gör ki birde kötü adam oluyoruz. Sizi düşünen de zaten kabahat...

İnanmak inanmamaksa mesele, böyle senin gibi yarım akılla inanmayacak buyursun inanmasın, çok da şeyimde. Ha, ben vicdanıma uyanı yapıp uyarıyorum, ötesinde makine bir tarafına geçecek olan sizsiniz en nihayetinde. İşte forum burada, her bir şey ortada kayıtlı duruyor. Git mesela korayandroid'e sor, bu şimanov tayfasına kanıp nasıl mide ağrısı yaşadığını. Sor derken, zaten son konularda açık açık yazıyor boyuna, sormana gerek yok, aç oku, görürsün.

15. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Herseyiin dogrusunu bilen havalar , hepimizin genetiginde var . Ama bir insan , savundugu fikri kabul ettirmek icin , ayibin ve edebin destegine ihtiyac duyarmi ? Insanlarin kisiliklerini hedef alan kelimelerle cogu konuda hakli olabilecegi bir durumda ( ki Shimano alt segment ürünlerini tercih etmeyen biri olarak yazmaktayim) haksiz duruma düsermi ?

Müsbet ilim bilgileri disinda, göreceli kavramlarla ilgili düsüncelerinle fazla sifat kullanarak insan ezmeye kalktiginin farkindamisin ?

Bir baska tehlike ise , yazdiklarin bazi kendini bilmezlere örnek olup, sade cesaretle sabirlari zorlayan ifadeler kullandirmakta ! Tartisma sekli adi altinda ,, insani rahatsiz eden bir „YAZI KREDISI“ kullanimini yavas yavas bulasici bir hastalik gibi yaymakta !

Ozetle,, kimse kimseyi sevmek zorunda degil Serdar ! Ama saygida kusur olmamali !

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kesinlikle..

Ama nedense herkes, bize yapılan saygısızlığı görmemek için bir şeyler yapıyor resmen. Bir bak bakalım, acaba saygısızlık kimden kime geliyor aslında..

17. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Serdar ,

Sadece burada degil ,, katildigin tüm portallarda , yazdiklarinla kendini ve bahse konu olan her hangi bir malzemenin fiziksel veya fonksiyonel özelliklerini en iyi sekilde yazan anlatan ve bu yazilari saklanan birisisin ! Kamislar ve makineler konusunda her portalin , üye olanin olmayanin senden ögrendigi cok sey vardir! Kisaca, portal kültürüne moderator olarakta olmayarakta katkilarin yadsinamaz ! Yanliz , arada sirada baskalarindan gelen , kisisel mantik ve deneyimsel ifadeler karsisinda öyle bir savunmaya geciyorsunki , ilk unuttugun buranin 5 kitadan takip edildigi ve buradaki beraber olmanin anafikri oluyor !

Yani yukardaki kisiyle asagida anlatilan arasinda fark yaratiyorsun !

Arsimet , Newton hatta Einstein gibi olman daha renki bir kisilik ve konu takibi yaratirken, birden girdigin “megalo idea” ile yanlisi düzeltme seklin „fe suphanallah“ dedirtiyor. Dikkat et Serdar, yanlis herzaman , sanki bir fikir ve kisiden kaynaklaniyormus gibi karsimiza cikmaz ! Bir kac hafta önceki veya bu günkü gibi,, kronik bir hastaligin ortaya iyice cikmasi ve tedavisinde düzeltici bir rôl üstlenmesi icinde bilerek yapilabilir !

Burada yazan herkezin bunu bilerek üslubuna yön vermesi gerekir !

Sonra 7-10 sene arasi yazdigin bir cok konudan „UZAYDAN BAKINCA KAMISLAR „ gibi update edilmeyi bekleyen ve gecerliligini halâ kismen koruyan yazilarin var ! Aynisinin „MAKINELERI“ de lâzim.. Hemde bu günün bilgileriyle donanimli sekilde .. Bunlari yap Serdar ve burada el altinda olmalari sagla ! Hem yaparken diger yildizli konularada bir göz gezdirip , update konusunda gerekirse yetkiyle ortak calismalar yap !

Bak Serdar, sadece burada günde 1 topik makineler, 1 topikte kamislar icin acilsa ve herbirine 5 arkadasimiz komanter gecse, 1 yilda konu basina yuvarlak hesap 1800 yazi yapar ! 10 Yildir yaziliyor Serdar yani konu basina sadece buraya, bize mahsus 18000 (ON SEKIZ BIN) yazimiz var ! Ama , ülke insanimiz halâ kamis ve makine secmekte zorlaniyor ve bir türlü kamisini makinesini bizzat kendisine ait isabetli kararlarla alamiyor ! Bir yerde (LERDE) bazi yanlisliklarin yapildigi kesinkes kesin Serdar .. Surada , un var seker var bir türlü helva yapip dagitamiyoruz !

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgil Boran abim.

Bazıları vardır, hatta bu bazıları pek çoktur aramızda, sabah avlağa gider, bir kurşun, bir rapala takar, akşama kadar atar çeker, bir avuç bebek lüfer yakalar ve mutlu olur. Onun ufku, anlayışı vs. hepsi bundan ibarettir. Ha, bu da gayet mübah, gayet hoş bir aksiyondur. Herhangi bir şekilde hakir görmek filan haddimiz olamaz zaten.

Ama bazıları vardır ki, ben kendim bizzat bu tarafta yer alırım. Benim sudaki balıkla pek bir alacak vereceğim olmaz. Avlağa gitmeden önce, bin çeşit şey düşünür, uğraşır, yapar, acayip, hatta bazen ucube bir şeyler yapar çantaya koyarım. Bir sürü surf kamış varken, gider bir tane daha alır, eve atarım. Tonla makine varken gider bir ton para verir birini daha alırım.

Peki bunları gidip o ilk bazılarının yaptığı gibi kovalar dolusu balık tutabilmek için mi yaparım? Derdim 3 balık fazla yiyebilmek midir? Elbette ki değil, ki zaten tuttuğum balıkların hemen hiç birini evime götürmem, ortalama %60'ı suya geri döner.

Bu kadar masrafı emeği neden yaparım o halde? Merak elbette. Avlağa gidince, takır takır balık tuttuğu kesin olan elimdeki takımı bırakır, başka olmadık bir makine, kamış, misina, takım vs. neyse gider onu denerim.

Böyle olunca da, el mahkum elimizden bin çeşit makina, kamış, iğne, takım filan geçer. Ve insan ister istemez öğrenir, görür, mesela kamışın neresine bakmak lazımdır alırken. Bir makina nasılsa, nasıl yolda bırakır vs.

Ama velakin, ilk gruptaki bazıları, aynı kamış, makine, kurşun ve rapala ile, aynı yere gidip, akşama kadar aynı işi yapar durur. O makinenin ne başka koşullardaki halini bilir, ne o kamışın başka bir meradaki zorunu anlar. Bilmesi de gerekmez. Yer bellidir, işte atıyorum şemsipaşa. Kamış belli, yem bellidir. Onu ilgilendiren bu malzeme değil, kovaya doldurulan balıktır.

Başta da dediğim gibi, bu arkadaşların bu kısıtlı tecrübeleriyle o kadar malzeme üzerine bir bilgi birikimleri olmaması da doğaldır. Bizde bu birikimi doldurmaya çalışıyorduk zamanında.

Ama gördük ki, bu arkadaşlardan bazıları, kendi eksik tecrübeleri ile yorum yaparlar. Elbette, haklarıdır, çokda güzel bir şeydir hatta, teşvik ve tebrik ederiz şahsen. Fakat, bu noktada birden iş karışır. Adam derki hani balığın resmi? Yani, açıkca sen yalancısın, balık filan tuttuğun yok noktasına getirir. Ben eminim kiloya vursak, hemen herkes benden çok balık tutuyordur. Mesela sezonda 500kg istavrit, 100kg çinekop tutuyor olmaları gayet mümkündür. Ben ise toplasan toplamda ancak 300kg filan tutuyorumdur. Ama aradaki fark şudur, o 300 kg'nun 3 kg'su ancak istavrittir. 30 kg'su belki çinekoptur. Ama kalan 267 kg'su, levreğinden kalkanına bilmem kaç çeşit balıkla dolar.

Ha, abansak, abartsak, tutamazmıyız. Ben şu gibi sözleri çokca işittim: "Baba, amca bizle bir gelse, bir kamyon tutacaktı herhalde" diyerek beni gösteren çocukları. Zira babası uğraşıp akşama kadar 4 izmarit zor tutarken, benim önümde 1 saatte 2 kg olmuş mesela. Çüşş dedim kendime, yeter bu kadar yem deyip, gelen geçeni seyrretim mesela akşam olana kadar.

Bu başka tartışma, ama tartışma hemen şuna gelir mesela: Hani fotoğraf? Senin balık tuttuğun filan yok. Yani yalansı denir açıkca bize. Ne fotoğrafı? Sana iyilik yapıyoruz, işte o kadar masrafla, zaman ve para harcayıp kafa patlatmakla edinilmiş tecrübeyi ortaya koyuyoruz. Senin derdin hala, ben 3 çinekop fazla tuttum mu burada?

Mesela bir şeyde şöyle gelişir. Bir makine vardır, ben bir yorum yaparım. Hemen atlar birisi, "sen hiç o makinadan kullandın mı ki?" Doğrusu nedir, ben o makinayı denize atalı seneler olmuştur hatta. Sanki siyam ikizim, biliyor benim hangi makinadan kullanıp, hangini kullanmadığımı? Resmen bizi önyargıyla filan suçlar çıkar.

Tartışma ilerler, derim ki, bak o makinelerin böyle böyle bir sorunu vardır. Atlar bizim eleman gene, yahu ne sorunu, o markada olmaz öyle şeyler. La havle'dir, töbe töbedir... Adam bizi resmen iftiracı, müfteri etmektedir. Oysa bahse konu makine, bahse konu arıza yüzünden üreticisi tarafından geri çağrılmıştır.

Hal böyleyken, üstüne birde oradan birileri çıkar, neymiş, ben markayı karalıyor muşum. Buyur gene iftiracı, yalancı, şerefsiz biri olduk mu? Adamların ettiği laf bu değil mi apaçık?

Şimdi kendini benim yerime koy abi. Hoş takdir filan görmeyi beklemiyorum. Buradaki yeniler bilmez. Ama moderatörü olduğum ve zamanında baya katılımı olan forumlarda, bana "yaşa varol, süpersin" diyen mesajları, bizzat kendi elimle sildiğimi bilen bilir. Ama en azından, iftiracı, yalancı şeklinde haksız hakarete de uğramak istemiyorum.

O kadar masrafla vs. edindiğimiz tecrübeleri, burada insanlara sunuyoruz. Diyoruz, bak böyle olur, canın yanar belki. Ona göre. Biz iyi niyetimizle, iyilik etmek için uğraşıyoruz. Eleman ise oradan çıkıyor, sen marka karalıyorsun diye birde bizi hakir, aşağılık ilan ediyor.

Sen olsan ne dersin, ne edersin abi şimdi bu durumda? Sen bilgi edin, öğren, masraf et, emek harca, birde bu emeğin üstüne hakarete uğra. Yalancılıkla itham etsinler seni. Sen olsan ne yapardın?

19. furunotr

furunotr Haluk

Çok dokunaklı yazmışsın; gözlerim doldu doğrusu...:)

20. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Hamdi Bey merhaba,

Konuyu okudum ve Serdar abi yine uzun uzun yazmaya başladığına göre Shimano Daiwa tartışması var dedim kendi kendime :)

Öncelikle profilinizde Penn ve Shimano makinaları görüyorum. Güle güle kullanın. Bir markayı kullanırken diğer markaları kötülemek yaptığınız bir hatadır. Okuma veya Daiwa 'da hangi modelleri kullandınız? neye göre marka kötülemeye girişiyorsunuz? 50 100tl lik Okuma Daiwa modellerinden bahsediyorsanız, o zaman Shimano'nun hyperloop veya alivio serisine bakın. Yani her markanın düşük kalitede ürünü vardır. Satış politikasıdır bu. Hata markalarda değil sizdedir bence. Neden peki?

Okuma dediniz mi iyi bir makina 300tl den başlar. Hele Daiwa dediniz mi en az 500-1000tl gitti demektir. Bu fiyatların altındaki makinaları alıp marka hakkında yorum yapmak kesinlikle yanlıştır.

Okuma Salina 2 veya Vsystem, Daiwa Z45, Saltiga Surf, Saltist veya Ballistic kullandınız mı?