Shimano exage kapanma sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Arkadaşlar ;
    Birkaç gündür exage hakkındaki yorumlarınızı okudum ve birkaç satırda ben ilave edeyim dedim.Çoğunuzun hoşuna gitmeyeceğini biliyorum.
    Konuyu açan arkadaş ,diyorki "hayır kapanmıyor diyenleri öpüyorum":)
    İlk gelen makinen arızalı çıkmış değiştirmişsin,ikinciside arızalı çıktıysa neden değiştirmiyorsun.Diğer kullanıcılar benimkide benimkide diye bir yarışa girmiş adeta...Makina hatalı geldiyse değiştirseydiniz vaktinde...
    Forum içinde araştırsam veya başka forumlarda SHİMANO methiyeleriniz mutlaka vardır...
    Profillerinizde bile favori makinalarınızın çoğu SHİMANO, değiştirmeye vaktiniz olmadı sanırım.
    Halen kullanmakta olduğum 4000 ve 3000 exage'den memnunum,çevremde 10'a yakın Exage ve diğer modellerin kullanıcıları var ve şikayet edene rastlamadım.
    Her platformda da gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yani diyorsun ki, birileri şimano ile dert yaşamış, sussun, ses çıkarmasın, birileri yalakalık mertebesinde şimano çığırtkanlığı yapsın, malum birileride o dandik aletleri kakalayarak hepimizi söğüşlemeye devam etsin. Bu mu?

Yok biraderim, aziz dostum, bana uymaz bu. Ben bu milletin söğüşlenmesine, kandırılmasına razı olmadım, olmamda. Yok sen burada milletin keklenmesini, yolunmasını kendine misyon edindiysen de, saygı duyarız, tarihin her döneminde sen gibiler varolmuştur ne de olsa.

3. korayandroid

korayandroid Koray

İkincisini kolaysa sen değiştir kardeş o zaman verelim sana git değiştir kullanılmış makineyi? Ha gelecek olanında eskisinden farkı olmayacak keşke onu bilsen. Makinenin hatalı geldiğini nerden biliyorsun ki ? Yukardaki yorumları okumadınız sanırım sadece makinesi kapanan benmiyim? Herkesin ki mi bozuk. Mantığınıza hayranım. Biz işi gücü bırakacağız makineye bi dünya para vereceğiz sonra da aa orası böylemi acaba yok şöylemi acaba diye bilim adamı edasıyla inceleyeceğiz. Kusura bakmayın ama yok böyle bir rezillik. Ben makineyle cebelleşmeye değil balık tutmaya gidiyorum bilmem farkındamısınız. Noldu öyleydi böyleydi şöyleydi denilen 1 milyon kişinin tercihi buysa eğer bizde bunlara inanıp zamanında bunları aldıysak... Neyse ya fazla söze gerek yok durum zaten ortada. Sadece kendiminkini kapanıyor sanıyordum meğer sorun yaşayıpta çok yazmayan varmış onuda anlamış olduk..
    Bu arada favori makinamda dediğiniz gibi yazan birşey yok. Biraz yazmadan evvel dikkat !
    Burada o memnunum diyenleri ben az çok tahmin ediyorum artık. Elindeki ekipmanın hakkını vererek kullanan pek yok.Haliyle hakkını verse başına ne geleceğini bilmiyor. Biraz sınırları zorlayın bakalım elinizde mi kalacak yoksa alnının akıyla mı çıkacak.Biz kullandık çıkamadı..

4. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Serdar bey ; Hiçbir markanın çığırtkanlığı,yalakalığı veya pazarlanması gibi bir misyona sahib olmayı hiç düşünmedim.
    Düşünsemde Senden veya Sana benzeyen kişilerden de izin alacak değilim.

Daiwa müptelası olduğun açık ve net...DAİWA SAMURAİ 3500 7i makinenin misina sarma klavuz rulmanını Türkiye de neden bulamıyorum ? Sor bakalım Daiwa'ya...Standart ölçülerde rulman kullanmak yerine ,neden standart dışı ölçülerde rulman kullanmışlar.SKF-FAG-TİMKEN ve daha birçok sayabileceğim rulman üreticilerinin kataloglarında neden bulunmaz "O" nadide Daiwa rulman...? Hadi bakalım Sana araştırma konusu işte..

Bir diğer konu ; Kişiler bir iğne,misine soruyor...sorduğuna soracağına pişman ediyorsun insanları.Yok o olmaz bu olur...falan filan...başka bir tecrübeli kişi fikrini söylüyor...O'na da rüzgar...Olmaz kardeşim böyle rüzgar rüzgar nereye kadar...
    Meranın yapısına uygun takımla hedef balığı yakalamaktır temel amaç...Örnek : Boğazda kullandığınız 150-200 gr kurşunlu takımı , bizim burada kullansanız...Sandalmı demirliycen diye gülerler adama...
    Hangi ekipman veya takım hakkında olursa olsun herşeyi bilmen mümkün değil. Her konuyu BEN BİLİRİM havasından bir an önce kurtulmanı tavsiye ederim.

Nacizane marka model hakkında kendi görüşlerimi yazayım istedim,konu nerelere geldi...

Kalın sağlıcakla...

5. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Koray kardeşim ;

Senin yaşadığın problemleri ; Ben ve çevremdekiler yaşamıyor ise...bunu ifade etmem niye bu kadar rahatsızlık verdi anlayamadım...

Bir daha Shimano kullanmazsın olur biter...(Nexave BX dahil)

Hayırlı geceler.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yani diyorsun ki sen herşeyi bilirsin de, ben bilemem. Ki benim bilip bilmediğime karar vermeye çıkıyorsun.

Basitçe, benim bilip bilmediğimi ölçebiliyorsan, ya sen biliyorsun her şeyi. O zaman sen bilebiliyorsan, benim bilmemem için ne sebep var? Yok eğer bilmiyorsan benim yazdığımın doğruluğunu yanlışlığını, benim bilip bilmediğim hakkında neye istinaden bir hüküm verebiliyorsun?

Bak mesela bilmiyorum, bilmekte istemiyorum o bilyanın neden bulunmadığını, neden standart dışı konduğunu vs. Ve ben daiwa'nın avukatı filan da değilim, olay buysa görüşüm şudur: parçası bulunmuyor, ona göre almadan iki kere düşünün. Ama bu şimanovcular, aslında standart o bilya, ötekiler standarta uymuyor der çıkarlardı. Yada sen körsün, ölçmekten aciz dangalağın tekisin, o bilya standartta, sen yanlış gördün derlerdi.

İşte bak, gör kendi gözlerinle. Adam bu alet lanet sarıyor dedi, dediler yok, pek güzel sarıyorda sen beceremiyorsun. Sonunda neymiş, dişlisi yanlışmış güya, değişti makina. Ama bizim şimanovcular kabul edemedi bir türlü onun bozuk olabileceğini. VE işte, makina atarken kapanıyor, adam videosunu bile koymuş, hala birileri çıkmış, yok kapanmıyor, kapanmaz diye terane okuyor.

Sense çıkmış ne diyorsun, amanda daiwa şöyle.. O daiwa'yı da, yapanı da, yedi ceddini, sülalesini... Anladın sen onu. Ama siz neden apaçık çekilde dandik olan aleti gösterince bunu diyemiyorsunuz? Daiwa kötü olunca senin o döküntü exage'n en bir süper makine mi olacak sanki?

7. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    İşte klasik bir Serdar cevabı...Senin seviyen Sana kalsın Serdar...

Bilya değil RULMAN...4 ana parçadan oluşur...
    1.Dış bilezik
    2.İç bilezik
    3.Kafes
    4.Yuvarlanma elemanları(Silindirik,Konik,Masuralı....bir kaç çeşit daha)

Lütfen nezaket kurallarına uymaya özen gösterelim...

Hayırlı geceler.

8. korayandroid

korayandroid Koray

Neyin iyi neyin kötü olduğunu kullanmadan nasıl anlayacağız?
    Kimin burada sallayıp sallamadığını kullanmadan nasıl bileceğiz?
    Ha bazıları gibi kataloğa bakarak bu iyidir yada kötüdür diye tavsiye yapanlardan ne farkımız olacak?
    Etrafınızdakilerde olmayabilir, hatta bunun hiçbir önemi yok.
    O adamın bu işi hakkıyla yapıp yapmadığı ne mağlum?
    Kıyılarda görüyoruz adam daha olta sallayamıyor gayet kendini zorlamadan basit bir atış. Bunun gibilerin salladığı hiçbir makine kapanmaz..Orada kuvvetin etkisiyle olan bir olay sözkonusu, hakkını vererek atanlarda zaten durum mevcut.
    Yani sizin o etrafınızdakilerin hiçbir önemi yok burada.
    Emin olun o sorun olmuyor dediklerinizin makineleri elden geçirsek teker teker dökülmeye başlayacak.
    Sizin çekmeye çalıştığınız nokta markaya mal etmek olayı, yoksa onu bunu niye kullanıyorsun diye demezdiniz.
    Farkındaysanız makineye yorum yapılıyor şu an.
    Benimde oraya o kamışı yazarak ne kadar objektif olduğum ortada. Ha kamışın eksiği yok mu ? Fazlasıyla var en başta dengesiz.
    Tabi olay şimanova yorum yapmak olunca, birilerinin de olumsuz yorum yapmış olduğunu görmek olunca; yorumlarda haliyle vitrinde gördüğünün tesiri altında kalmışçasına yapılıyor.
    Artık at gözlüklerinizden kurtularak bir adet google glass ile o videoları izlemenizi tavsiye edeceğim :)

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Koray bey, veya ........bey merhaba. Daha önce bir arkadaşımız bahsetmişti, şu çift IP numarasına bayağı bende inanır oldum. :D Gerçi çift IP ye de gerek yok; yanyana 2 bilgisayar kullanır, IP sıkıntısını atlatırsın; olur biter.:D Yazılarınıza baktığımda, imlasından vurgusuna ve baskısına kadar bayağı benzerlik taşıyor. İstersen 1 - 2 yazınızı karşılıklı olarak eşleştiririm. :D Ne dersin ? :confused:

Yazdıklarınız hala aynı terane. :confused: Buyur gel ve bende ki Exageyi istediğin gibi salla, istediğin gibi savur ve at. Eğer ki 1000 atışta 1 kez kapatabilirsen, elimde ki tüm malzeme ve müştemilatı sana vereceğim. Video görselini de kullanacağız elbet. Hem de HD kalitesinde.:D Tabii ki makinayı ben açacağım. ( Sizin makina kullanım deneyiminiz bayağı zayıf olduğu için. :D ) siz de sallamayla, savurmayla v.s. Kapatacaksın. Samimiyim. Gerçi 5-13 Haziran arası Bursa'da değil ,Fethiye'deyim. İstersen oraya da gelebilirsin. Hodri meydan.

Eeeeee, ya kapatamazsan ne olacak ? :confused: Onu da sen yaz ve belirle. Hadi bakalım, tekrar '' HODRİ MEYDAN '' :fencing: :D hihi

Samimi değilsiniz, reel değilsiniz.

NEXAVE KAMIŞ ; :confused: :confused:

O kamış içinde günlerce entrikalar yaratmamışmıydınız ? :confused: :confused: :confused: Şimdi ne oldu da o kamışla objektiflik adına dost olmuşsunuz da, FAVORİNİZ olmuş ? :confused: :D

İstersen ilgili konunuzu buraya yapıştırayım; :confused: neler nelr yazmıştınız ?

Tekrar ediyorum;

Samimi değilsiniz, inandırıcı değilsiniz, reel değilsiniz; hele ki objektif hiiiiiç değilsiniz. Sizin amacınızın üzüm yemek olmadığını, artık herkes biliyor.

10. bearing

bearing erdal demir

bu kapanma sorunu 2008-2009 dönemlerinde üretilen bazı hafif işçi shimano spinlerde başladı ve görülen o ki halen devam ediyor.

ve bu sorun daha ilk kullanımda ortaya çıkmıyor. bendeki sorun sezonun yarısında baş gösterdi. buna rağmen kullanmaya devam ettim. sezonun sonlarına doğru ise tel artık kapanmaz olmuştu. o haliyle sattım. benim aldığım dönemde hisar balıkçılık shimano bayisi idi ama zaten onlar bu tür makineler getirtmediği için yurtdışından almıştım.

yurtdışı forumlarda araştırırsanız bir sürü konu bulabilirsiniz bunun hakkında. yani kimse yalan söylemiyor bu başlıkta.

ingilizcesi olan arkadaşlar "shimano bail problem" şeklinde google da aratıp sorunun hiçte göz ardı edilemeyecek boyutlarda olduğunu görebilirler.

daha önce de bununla ilgili bir tartışma olmuştu. orada yazdığımı yine tekrarlıyorum; "yılda 5-10 kez balığa giden ile her hafta balığa giden arkadaşları bir tutmayalım lütfen"

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Objektif olmak adina Tevfik abime sorumdur :
    Bildigim kadari ile daha çok yemli avlaniyorsun Tevfik abi.
    Bir avda kaç atis yaparsin ? Hangi siklikla avlanirsin? Bu avlarin kaçinda exage kullanirsin?
    Simdi bir de bu sorulari atçek spincilere sorup karsilastirmak lazim

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :thumb: :thumb: :thumb:

Objektif olarak sorduğuna göre aynı samimiyetle cevaplamak benim stilimdir.:D :D

Zaman zaman yazmış ve üzerine basa basa açıklamışımdır; '' at & çek benim stilim değildir, 3 lü takımımı bağlar, iğnelere ördövr yemleri takar ve atar keyifli keyifli bekler, o güzelim atmosferin zevkini doyasıya yaşarım. Tabii ki gittiğim avlak, mera bana zevk vermeli. :D Eh zaman zaman da tekneden yaparım bu işi.

Atma sıklığı sorusuna gelince;

Öyle zaman geliyor, daha yemi denize salar salmaz, miniklerin tırtıklamalarını avucumun içinde hissediyorum. Yani zaman zaman 10-15 dakikada bir, zaman zaman da dakikada bir.

Avlanma sıklığı sorunuza gelinceeeeee;

Eh onu da zaman zaman yazmışımdır, Marmara bana zevk vermiyor, adeta kendimi küçücük bir göldeymişim gibi hissettiriyor. Son 4 ayı pas geçersek, Narlı, Armutlu vs. yerlere haftada 1 dersem yalan olur ama, 2 hafta da bir diyelim ve konaklamalı 2 gün yazalım. Sırf makinaların tozu silinsin diye o da.:D
    Amma velakiiiiin Güneylere indiğimde, 24 saatin kaç saati evde durursun diye sormalısın. Bak yarın 7-8 günlüğüne iniyorum yine. Janneau 460 cığımız beni bekler.:D

Hangi makina derseeeeen;

Hem vallahi, hem de billahi, Exageden aldığım zevki, Biomasterde bulamadım. Ama çeşit olsun, onlar da deniz suyu görsünler ve tatil yapsınlar diye, hemen hemen tam takım giderler. Kullanma aynen dediğim gibi, Exagesiz olmuyor. :D Zevk bu ya, kimi sarışın der, kimi esmer.hihi

Sevgiler.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yani tahmin ettigim gibi yillik exage kullanimin saglam bir atçekcinin haftalik, vasat atçekcinin 2 haftalik, vasat bir bogaz balikcisinin aylik kullanimina esit.
    Bu durum senin açindan olaya baktigimda exage tavsiyeni makul kilmiyor. Piyasadaki birçok marka ve model senin kullanimina uygun. Gerisi dedigin üzere isin zevk kismina giriyor ki kannimca da exage tavsiyelerinde bu hususu atlamamalisin.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O zaman gel bir hesap yapalım. :D

senede 26 hafta eder ve 2 gün konaklamalı olunca 52 gün oluşur. Hadi 50 diyelim ve avlanma gün hesabını 15 saat olarak belirleyelim.

50 X 15 = 750 saat

Yıllık ortalama 40 gün Fethiye & Göcek yazalım ve o günlere ait avlanma süresini de 15 saat diyelim;

40 X 15 = 600 saat

750 saatin de içinden, Fethiye 'yi çıkartalım ve 600 diyelim onu da = 1200 saat yıllık eder. Yani, geceli gündüzlü hiç durmaksızın 50 gün eder.

Exageninde 4 yıllık çalışmışlığını ve emeğini hesaba katarsak; ( Emeğe saygı :) )

1200 X 4 = 4800 saat yapar ve halen Seiko 5 gibi tıkır tıkır. ( Bak o da S ile başlıyor kerata. Bu S de var bir keramet ama haydi hayırlısı. ) :D

Yani 7/24 olmak kaydıyla 200 güne eş değer eder.

7/24 Günlük kullanım maaliyeti de, şu an itibarıyla 125 kuruş eder. Ben bunu 50 kuruşa düşürürüm inan.

Ha, bundan sonra ki önerilerde '' Yıllık 1200 saat ve beklemeli olarak kullanan, şu ana kadar da 4800 saat kullanılan bir makina deneyimiyle '' ibaresini de eklerim.hihi

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alemsin Tevfik abi :D Bu hesaba sesli güldüm :D Valla sevdigim bir abimsin cevap yazmiyim zira 15 saat 5-10dk aralikla bazen de dakika basi atip çekiyorsan sadece tebrik ederim :) ben bu yasimda 8-10 saat atip çekince ertesi gün felçim.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hihi hihi hihi

Şuna samimiyetle inan ki, bahsettiğim o 10-15 saat, 15 dakika gibi geliyor bana. Gün bitmesin istiyorum. Burada önemli olan, o anda doyumsuz haz alabilmek; bu da o atmosferde bende ve 2-3 kişilik ekibimizde var. :thumb:

Dönüş mü ? :confused:

Pert tabiiii. :mod: :D Eh olacak o kadar. Ertesi gün veya bir sonra ki gün dersen, 2 tane halı saha maçı var. :D Emekli adamız, işimiz yooook, güçümüz çok. Gel diyenimiz yooook, git diyenimiz Çok. :laughing:

Bakma sen orada ki 57 ye. Askere erken gitsin diye, babam 30 fazla yazdırmış. :laughing:

Şuna da ayrıca samimiyetle inan, sevgiler bir o kadar karşılıklıdır. :yo:

17. saltiga

saltiga ÜMİT

Amma cok sorun olmus bu makina be.kullandiniz memnun kalmadinizmi bir daha almassiniz kullanmassinz olur biter yani simdi ne bekliyosunuz anlayamadim shimanodan veya japon konsoloslugundan ozur yazisimi veya bu hatalarina karsi size %50 hissemi versinler abiler yapmayin bunu ya anlasilan caniniz sikiliyo hani derler ya bos kasap.....tartar aldim bi ryobi yemli avlarda 2 sezon kullandim makinadan cikan hirilti senfoni orkestrasi gibi napim simdi ortaligi ayagami kaldirim atcam cope kime paran coksa atarsin filan demesin napalim abiler 150 tl lik aletten ne beklersin bole olacagini biliyoduk zaten alirken almissiniz bi exace yok kapaniyo yok sarmiyo kullanma olsun bitsin bu makin her ihtiyacini karsilasaydi japon stellayi twini veya vanguis yaparmiydi ne kadar ekmek okadar kofte cok beklentileri olan arkadaslarin biraz para harcamasi hazim kimse kusura bakmasin dunyada hersey boyle

18. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba

Dediklerin doğru kardeşim ama burada iyi ve kötü şeyleri paylaşarak birbirimize faydalı oluyoruz, tüm markaları alıp deneme şansımız olmadığına göre kötü ve iyiyi birbirimize bildiriyoruz, ona göre verdiğimiz para boşa gitmesin, markalarda ayağını denk alsın, inan bu forumlardaki yorumların markanın satışında etkisi var :thumb:

19. saltiga

saltiga ÜMİT

Tabiki satislarda cok etkisi oluyor ama sunu soyliyim shimano gibi bir marka ayagini denk almaz hatta umrunda olmaz adam kendine yapar jdm urunu canavar gibi disariya kaskallar bu japonun kanunudur yani bizim tam tersimiz malesef burda durum paylasidam oteye gitmis marka model yerden yere vurulmu adamdiyo bende sorun yok kullanan arkadaslarimda sorun yok oteki diyor yok efendim siz hakini vermiyosunuz yok kullanmiyosunuz ya bunun hobiciye ne faydasi var memnun olan kullansin memnun olmayan kullanmasin simdi ben bi exage almaya niyetlemis olsam ve arastirma yapsamda bunlari okusam napcam simdi bana ne faydasi olacak ne sonuc cikarcam burdan

20. furunotr

furunotr Haluk

Roy; burada bunu kriter alamazsın; eğer alacaksan bendeki 25 yıllık Katana niye hala kapanmıyor spinde???

Ben elimdeki makinalara göre konuşuyorum; gidip sağdan-soldan edindiğim bilgiler ile değil; bazan bazı şeyler bilinmeden konuşuluyor...

Mesela bu makinayı kullanan ve kapanma şikayeti olan arkadaşlar bunları ne şekilde kullanıyor bilmek gerek; bunu bilemeyeceğimize göre o zaman kendi kullandığımız makinaya bakacağız...

Evet elimde Exage mevcut; henüz 1250 civarında at-çek yapmışımdır bu makina ile ve hiçbir şekilde kapanmaya meyili olmadı; bu gidişle olacağı da yok; hatta bir atışta misina boşluğunu almamışım; o atışta sahte 15-20 metre kadar gittikten sonra gevşek sarılı misina blok halde çıktı ve bu esnada bile kapanma olmadı; tabii bu blok misina kamışın halkasına dolandı o ayrı mevzu:D

Bu makinanın klepe telini açmaması gerektiği yerde açmaya çalışanlar mı ararsın (böyle bir bölge var bilesin); klepe telini gerekli yerde açtığı halde atış yaptıktan sonra teli el ile uygun bir şekilde kapatacağına çarptırarak veya kol çevirip vurdurtarak kapatmaya çalışan mı ararsın...

Bu arada Tarabya'daki arkadaşların bu makinaların 6000 veya 10000 olanını ancak kullanabileceğini; bunları da 150-200 gr. gibi ağır kurşunlar ile kullandığını ve zaman içerisinde klepe teline kumanda eden yayın kıvamını yitirerek deformasyona uğradığını ve kapanma sorunu olabileceğini; bu sorunun Daiwa Saltiga, Shimano Stella gibi üst seviye ve bu üst seviyelerin 2-3 aşağı modeli hariç hemen her türlü makinada yaşanacağını da belirtmekte yarar var...

Bu durumda yani bir üst paragrafta yapılan hata durumlarında klepe teline kumanda eden o yay zaman içinde kıvamını yitiriyor ve oradaki hareketli parçalar da sentesinden çıkıyor ve kapanma kronik bir sorun haline geliyor; bu tip olasılıkları gözönünde bulundurmakta yarar var; yoksa 15-20 gramlık sahteyi bırakın Exage; dandik Çin malı makinalar ile atarken bile kapanma sorunu olması çok düşük bir olasılık...

Ben sadece bendeki makinayı değil etrafımda bulunan aynı modelleri de gözlemliyorum; böyle bir sorun göremedim; dahası aynı makinanın bir veya iki eski modelini 2 yıldır kullanan bir tanıdığım da hiç böyle bir sorun yaşamadı; en son avlakta ayağı kayıp düşünce makinayı yere vurdu; gövde falan yamuldu darbenin şiddetinden; makina ancak öyle problem yaptı...

Halen de inceliyorum Exage'leri; zira fiyatından dolayı en fazla satılan modellerden biri ve ilgimi çekiyor; 4000 olan mevcut bende; şu sıralar 6000 falan almayı düşünüyorum aynı makinadan; o derece memnunum yani... Tabii bir Exage'den bir Stella performans ve kalitesini hiçbir zaman beklememek gerekiyor; böyle bir rüyaya dalan varsa sonu hezimet olur...

Şimdilik Boğaz bölgesinde spin sezonu kapandı gibi; yazlıkta kullanacağım makinayı artık ve Katavaşya'da... Bilesin ki bu durumlarda haftada bir falan değil hergün kullanılacak makina ve epey koşmuş olacak; makinanın iç aksamına ve çalışanına çok titizlenirim ama dışına titiz değilimdir; kayaların arasına sokar veya üzerin atarım rahatça...:D :D :D Şu kış balığı da gelsin o zaman makinanın durumu hakkında tekrar bilgi vereceğim... Benim en güvenilir bilgi alacağım kişi haliyle yine kendim... O zaman bir daha gündeme getiririz bu meseleyi...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.