Shimano exage kapanma sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu cevap bana biraz ters geldi:) yani sizin disiplininize exage uyuyor ama benim bahsettiğim makina uyumsuz mu kalıyor.

Sizin disiplin ne? 150 gr kurşunla at çek ve akıntı,hepsi bundan ibaret değilmi,
    Burdada bu makinalarla akıntılı nehirlerde 8/10 kilo sazanları alıyoruz dışarıya,soru şu sizce bu durumda hangi makinaya daha fazla yük biniyordur...

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Haluk bey ben zeynep kamil doğumluyum,toygartepeliyim has ve has Üsküdarlıyım,siz bilirmisiniz bilmem ama o cami önü veya radar dediğiniz yerleri hem şu anki hallerini hemde eski hallerini bilirim.
    Tekelde annem çalışır,bende tekelin yuvasına giderdim,cocukluğum salacak sahilinde geçti çifte kayalarda denize girerdim,iyi bilirim oraları..

Bahsettiğim yakınımda has balıkcılardandır,o yerlerin hepsini bilir,radar önünde nasıl atılır,cami önünde nasıl atılır,kıyıdan kaç metre ötede kum veya kaya olduğunu bilir...

Kandilli için bir şey diyemeyeceğim,sadece kıç kıça atıyoruz oltaları der her zaman,neresini kast eder bilmiyorum...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer yayı dandik dökme demirden yaparsan, elbette bir kaç aç kapada laçka olur, şimanovda olduğu gibi.

Döküntü alette adam gibi yay olacak değil ya, elbette dandik yay olacak. MEsele bu arkadaşların dandikliği kalite sanıyor olmaları sadece. Böyle olunca da kaliteli bir şeyin de olabileceğine kafaları basmıyor.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dökme demirden yay olmaz Serdar..
    Yay (federstahl) yani Türkceye tam çevirirsek,yay çeliği gibi bir kelime çıkar ortaya,ben düz olarak yazayım,bu yay çeşitli karışımlardan elde edilen teldir,bu tel ilk önce sertleştirilir daha sonrada bazı işlemlerden geçer ve biraz daha yumuşar,bu işlemlerden sonrada yay kıvamını alır.

Kısaca yay çeliği dökümden olmaz ama shimano neden yapıyor tam bilmiyorum,dökme yay yapacağını zanetmiyorum,fazla dayanmaz kırılır çünkü...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynen, yay çeliği, görevini yaptım diye yorulacak, deforme olacak bir malzeme değil. Bir arabanın amortisöründe işte, bir makinanın aç kapa yayının ömrü boyunca göreceğinden çok işlevi, belki bir saatte görüyor yay çeliği.

Bu söylenenlerden şu sonuç çıkıyor. Şimanovdaki o yay, yay çeliği filan değil. Ne öyleyse, dökme demir mi? Neden olmasın, yapmıştır. Bu kadar önünde secdeye meraklı yalakaları varken, ne yapsa "en muhteşem" diye borazanlığını yapacak, yapar tabi. Ben olsam bende yaparım şahsen.

6. furunotr

furunotr Haluk

Valla o köprünün altından çook sular geçti... Devran o devran değil...

Duruma bakarsanız ben Tekel'in "Çocuk Yuvası"na devam ettim zamanında...:) Benim de annem Tekel çalışanı idi; ben 1961'liyim; belki yaşımız tutuyor ise tanışıyoruzdur bile... Ancak o zamandan bu yana şartlar çok değişti; Camiönü'nde o zamanlar el oltası ile balık tutulurdu; yeri geldi 3-3,30 fiber kamışlar ve zamanın makinaları ile; Radarın ise esamesi yoktu o yıllarda; oralar toprak dar yoldu v.s... Şimdi kullandığımız takımlar belli, av şekli belli, kıyı şekli belli, akıntı belli... Dolgu yapıldı; balık açıldı ve azaldı; Tekel kalktı; korsan midyeciler midye bırakmadı; trolcüler balık bulunca trol çeker; kimi dip ağı bırakır; bin türlü bela yani...

Kıyıdan ileride ilişkenlerden başka birşey kalmadı maalesef...:) Tabii arkadaşı tanımıyorum; ancak Radar'dan herkez olta atmaya cesaret edemez; bilmeyen varsa iki atar; ikisini de eninde sonunda takar ve çeker gider; durum bu şekilde...

Balık olunca bırakın Üsküdar; Kandilli değil balık nerede çıkıyor ise o bölgede Cuma namazında saf tutar bir sıklıkta atarsınız oltanızı...

Yaşımız da tutuyor; ben bir iki çocuk bakıcısı ismi söyleyeyim hatırladıklarımdan; öğretmen Fatma hanım; bakıcılardan Nebahat; Şaziye, Vesile hatırladıklarım...:)

7. furunotr

furunotr Haluk

Dökme demirden yay olmaz; Serdar... Bunu bilmeyecek kadar aptal olamazsın...

Yay vardır; yay vardır...

GS-9'da minik bir yay var biryerlerinde hala pırıl pırıl mesela; Ancak Daiwa'nın şimdi aklıma gelmeyen bir serisi var yay helva olmuş...

Kullandığın malzeme ve işçiliğe bağlı o yayın kalitesi; kaliteli makinaya kaliteli yay; kalitesi daha düşük ve fiyatı daha ucuz olana ona göre...

Maddenin tabiatı kanunu bu; tüm dünyada bu şekilde...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Fatma ablayla rahmetli Nebahat ablayı tanıyorum,Şaziye hanımla Vesile hanımı annem hatırlattı telefonda az önce,benim annemin adıda Melahat.

Vay be nerden nereye,Rahmetli Nebahat abla çok severdi beni,tabiki bende onu çok severdim,toprağı bol olsun rahmetlinin...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bana bunu derken, senin o açıp kapamak yüzünden deforme olduğu iddia ettiğin yayın, dökme demir değilse, öyle bir soruna sebep olamayacağını bilmiyor musun?

Yay dökme demir değilse, kullanılmaktan ötürü bir sorun çıkmaması lazım di mi? Ama çıkıyor, o halde, nedir mesele?

10. ilerya

ilerya niyazi

Favori Kamış:
    balığın akışına göre güncel,
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Palamut
    .

Pasaj aralarında da geçiyor,

“ Her markada olabilir “,:cool:

Kış çıkmadan sezon için bir makine baktım,,,

“X” olmasın,”Y” olsun, yok, yok “Y” olmasın “ Z” olsun öngörülerinden
    sıkılarak bugün piyasada belli bir oranı kaplamış olan “Q” markayı aldım,,,

Emin olun bu kapanma sorunu yüzünden kendimden şüphe ettim,,,,

Saf tutar bir sürü arkadaşın kaş kaldırışlı bakışlarına mashar olmak pek sevimli değil,

Elemanı satıcı arkadaşlara geri götürerek testini istedim,,,
    Sonuç : “ Hiçbir şey olmuyor ağabey - makine taş gibi “,,,,

Akabinde tekrar bireysel deneme + bireysel başarısızlık,,,

Ben nihai tüketiciyim,,,

Makineyi kriko ile kaldırıp, 14/16 anahtarı ile çalışmak istemiyorum,
    Kullanmak istiyorum,

EEEEE ödemeyi de ZIMBABWE doları ile de yapmadım,,,

Levye’yi elime almama ramak kalmışken ;
    Konuyu açan ve katılımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,,:)

Sağlıcakla kalın,,,
    .

Not :
    Üsküdar ve Tekel,,
    Bu beraberliği duymayalı uzun zaman olmuştu,
    Bunun için haricen teşekkürler,
    Bir an Fiko ile beraber istavrit peşinde koştuğumuz çocukluğuma gittim,,,
    .​

11. saltiga

saltiga ÜMİT

Hani bi ara dedim ya bos kasap ... tartarmis bos verin kamisi makinayida uskudara aksam cay icmeye yali kratanesine iniyoruz hep anlatiyorlar eski uskudari ne iyi zamanlarmis ne guzel gunlermis ole imreniyorumki benim yasim kurtarmiyor goremdim ama cok isterdim valla kofanasi torigi uskumrusu yokmus daiwa yok shimano olmayiversin balik varmis havasi temizmis suyu temizmis guzelmis uskudar guzelmis istanbul eskiden hersey guzelmis keske gore bilseydim her sey gun gectikce bozuluyo her sey kirleniyor isallah cocuklarim benden sonraki nesiller benim size ozendigim gibi bana oznmezler dunya giderek yasanmaz bir hal almaya basladi

12. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Terbiye dedik,Nezaket dedik....Anlamıyorsun be Serdar KÖYLÜ....

Bravo Sana...

13. furunotr

furunotr Haluk

Melahat ismini tam çıkartamıyorum ancak yabancı gelmedi bana; çocuk yuvasında çalışıyor idi ise tanıyorumdur muhakkak...:)

Fatma ablayı bilemiyorum; o daha genç idi sanırım ama diğerlerinin toprağı bol olsun...:(

14. furunotr

furunotr Haluk

Her metalin; her malzemenin kalitesine de bağlı olarak belli bir süre çalıştıktan sonra yorulduğunu ve deforme edildiğini bilmiyorsan senin için yapacak birşey yok; bu yaştan sonra eğilmezsin de...

Bkz...

https://www.google.com.tr/search?q=...hannel=sb&gfe_rd=cr&ei=c9yUU5CBIujN7Abj6oHQCg

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    döküm yay mi olur allasen :) element uydurmussun bu sefer Serdar abi :)
    farzet ki döküm yay olmus olsun. yay yapimini bilen adamsin. döküm maliyeti yay imalatindan pahali olur.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Roy hala mı anlamadın? Soru başka, bu yay dökme demir mi ki, öyle bir kaç açtın kapadın diye deforme olsun? Buradaki iddia o, şimanovun kapanma derdini yayın doğal hali gibi göstermeye çalışıyor birileri.

Bu yay adam gibi Çelikse deforme falan olmaz. Oluyorsa, adi demirden, dökme demirdir, başka türlüsü olamaz

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bir sürü yay stoklamışım,bu güne kadar sadece yayı bozuk olarak almış olduğum eski abu cardinal dışında hiç gerek duymadım bu yaylara,belki ileride ama zor bozulacak bir makina bölümü bu kısım...

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu arada, gene burayı malzeme dersi amfisine çevirteceksiniz.

Dökme demirin bir sürü çeşidi var. Burada gevrek, kırılgan, esnek olmayan denen, klasik pik demir (aslı pig, yani domuz) denen şeydir. Fakat farklı döküm teknikleri ile daha evsaflı çeşitli demirler elde edilebilir. Mesela, küresel karbonlu dökme demir gibi. Bunlar pik demire göre çok daha esnektir, kullanışlıdır. Bunlar örneğin tel üretiminde kullanılabilir. Ve kasarsanız yay bile yaparsınız. Elbette bu yapacağınız yay tipik pik demir gibi ilk darbede çıt diye kırılmaz ama, yay olarak toparlanma vs. özelliklerini göstermez. Sıkıştığı yerde kalır, çabucak deforme olur, iş görmez.

O yüzden aklı başında, müşterisine saygısı olan hiç bir üreticide bu demirlerden yay filan yapmaz.

İyide, görüyoruz ki, bir ik aç kapa yapınca pili bitecek yaydan bahsediliyor burada. Eee, bu yay dökme demir mi de böyle hemen deforme oluyor böyle? Adam gibi çelik, yay çeliği olsa, ki olması gereken bu, böyle bir sorun olmaz ki zaten.

Bu durumda ne çıkar? Bu aletin, bir kaç aç kapa ile deforme olan yayı varsa, bu yay iyi çelikten değildir. Ha, dökme demir midir, olabilir, olmayadabilir. Zira ondan olsa da zaten akıbeti bu olacaktır. Ama bu malzemenin istenen evsafta olmadığı muhakkaktır.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sorun yayda değil ki. Bu yayları oynarken tırtlatıp gayba karıştırmadıkça sorun çıkarmazlar zaten.

20. furunotr

furunotr Haluk

Serdar bir şekilde ...ok atacak ya... Yay dökümden de olur; ağaç kabuğundan da... ...ok atsında; nasıl atarsa atsın...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.