Shimano exage kapanma sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. furunotr

furunotr Haluk

https://www.google.com.tr/search?q=...hannel=sb&gfe_rd=cr&ei=bYGXU4uYBevN7AaSsYDwDA

Stella ve Saltiga...!!! Tartışılmaz bile...

Boğaz avcılığı zor değilse gel sezon açılışında biraz olta atalım; zor mu??? Kolay mı??? Kararı o zaman veririz...

Emblem ve Emcast??? Hımmm!!! Eve sokmam dahi...

2. korayandroid

korayandroid Koray

Birtakım önyargılardan ve döküntülerden kurtulmak, eve sokacağın nimetler ile kullanana daha hayırlıdır.

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Valla 2 yıldır hem yemli avlarda hem de spin avlarımda exage 4000 kullanıyorum. Kapanmayla ilgili 1 kez olsun sorunum olmadı. Kapanmıyor diyeni öpüyorum demişsiniz ama ben gerçekten böyle bir sorun yaşamadım. Bir de işi bilenin makinayı kapatacağından bahsetmişsiniz. İşi bilip bilmeyen tartışılır. Polemik olsun istemiyorum ama bir surf makina değil ki abanasınız. Elinizdeki makina 3000'lik bir spin makina. Spinde atış disiplini abanmakla değil kamışın esnekliğinden faydalanarak merkezkaçla atış yapmanızla alakalıdır. Ne zaman abanarak spin yapmaya çalışan bir arkadaş görsem olaya yeni başladığını düşünürüm. Yani makinayı değerlenlendirmeye almadan atış disiplinleri hakkında biraz araştırma yapsanız sorun yaşamayacaksınız. Ayrıca elde test yapmak örneklemek çok doğru olmamış. Çünkü bir çok makina bu şekilde test ettiğinizde zaten kapanacaktır. Aslında shimano'culara ön yargılı oldukları mesajı verirken sizin biraz önyargıya sahip olduğunuzu düşünüyorum. Sorunsuz avlar dilerim...

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, elemanın boğazda 150gr kurşun takıp 2.10 kamışla spin atış yapmasını bekleyemezsin.

Ha, denir ki, daha doğrusu denseydi ki, bu meret boğaza filan gelmez, boş ver. Bu exage ile bir azmak, dere ağzı, liman içi filan bulursun, sakin sakin atarsın, çekersin. O zaman bunu zaten kimse gündeme getirmezdi. Ama sen (yada herkimse işte) bu aleti, en bir süper tapılası alet, her işi en mükemmel yapacak alet olarak gösterip, boğazda surf kamışla atışa koşturursan, olacağı da bu olacaktır.

Sorun bu. Yani aletin olduğundan daha büyük, daha iyiymiş gibi gösterilmesi.

5. korayandroid

korayandroid Koray

http://www.youtube.com/watch?v=MT6PtoxE7VY
    Sanırım bilgi eksikliğinden dolayı önyargılı olduğumuz hissine kapılmışsınız.
    Bu arkadaşın da dediğinize göre acemi olması lazım ama bence dediğiniz gibi genelleyemezsiniz.
    Dikkat edin rüzgarlı havalarda 10 gram sahteyi surf atış gibi atıyorum diyor videoda.
    Biraz daha araştırma yapmalısınız anladığım kadarıyla, kamış zaten merkezkaçın sonucu oluşan hızınıza esnekliğin verdiği enerjiyide toparlanırken katıyor.
    Durgun havada 30 gram kurşunu test amaçlı 2.40 kamışla 110+ metrelere zaten atabiliyoruz. Bazıları surf ile bu uzaklıklara erişemiyor..Atantan atana fark var yani..
    Kaldı ki benim örnek sorun gösterdiğim 3000lik makine spin kamış ile kapanıyor.
    Boğazda daha büyük kafalara sahip modelleri surf kamış ile kapananlar zaten o teli sökerek sorunlarını gidermeye çalışmışlar.
    Sorun olmasa kimse böyle şeylere girişmezdi.
    O video test amaçlı değil.
    Biz zaten atış esnasında bu sorunu zaman zaman yaşıyoruz.
    Önceki mesajlarda belirttiğim üzere bir abimiz forumda elle sallayınca kapanıp kapanmayacağını anlayabileceğimizi söyledi.
    Bizde bunu denedik ve dediği gibi olduğunu gördük.
    Olay bundan ibarettir önyargı olsa zaten bu makinelere elimizi sürmezdik değil mi?Forumda zaten eskilerden beri bir abartılma mevcut. Gelen eleştiriler hal böyle olunca sorununu dile getirenlere ya hiçbirşeyden anlamıyor muamelesi yapılıyor yada olay anlamsızca başka yönlere kaydırılmaya çalışıyor.
    Bazılarına dikkat ediyorum günlerce bu tartışmalara girmekten adeta zevk duyuyor.
    Tüm gün laf yetiştirmekten acaba bu aletleri gerçekten hakkıyla denemeye vakitleri oluyor mu ki hiç sanmıyorum.
    Nereden anladın diyecekseniz yapılan yorumların abartı olduğunu farkettiğinizde bunu anlayacaksınız.
    Altı üstü sıradan bir makine bu aletler.
    Kimsenin tüm makineleri satın alıp deneme lüksü yok.
    Almışız deneyimimizi paylaşmışız olurda başkası alırsa yaşamasın yada önfikri olsun diye. Ne var ki bunda.

6. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    İşte atandan atana fark var derken zaten söylemişsiniz. Turgay Abi de doğru atış şeklini tarif ederken "Surf atış yapar gibi" demiş, 30 gr kurşunu 110üstü atacak kadar abanın dememiş. Siz önce hangi disiplinde avlanacağınıza karar verin. Sonra makina ve kamış tercihinizi belirleyin bence. Karadeniz gibi hırçın bir denizde 2 seneden fazladır exage kullanıyorum henüz kapandığına hiç şahit olmadım. Eğer tecrübenizi aktarıyorsanız ben de kendi tecrübemi aktarıyorum. Demek ki ikimizden biri makinanın nerede nasıl kullanılması gerektiğini bilmiyor. Hala spin kamışla 110 metrelere atabiliyorum sözleri ile doğru yaptığınızı örnekleme yapıyorsanız siz olayın mantığını hala çözememişsiniz demektir.

7. korayandroid

korayandroid Koray

Siz okunuzu anlıyor musunuz?
    30 gram kurşunu atan zaten benim videodaki değil.
    110 metrelerin test amaçlı olduğunu yazmışım gerekli düzeltmeleri yaparken siz alıntılamışsınız o kısım hadi bizden kaynaklı kabul.
    2 seneden fazla dediğine göre sizdeki fc modeli olmalı.
    Bizim bahsettiğimiz model fd modeli ki yılbaşına doğru zaten sahip olduk ilk alanlardanım bu arada.
    Yine bazıları gibi 40 yıldır kullanıyorum mantığıyla olaya yaklaşmayın lütfen.Biz marka yada bir seriyi eleştirmiyoruz burada.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kalite kontrol diye bir şey vardır. Eğer bu şey zayıfsa, üretilen şeylerden biri kaliteli, diğeri kalitesiz çıkar, müşteriye gider.

Yani, senin elindeki makine kapanmayan kaliteli bir tanesi ise, bu hepsi aynı olacak anlamına gelmez. Terside geçerli elbette, koray'ın makinesi kalitesiz çıkan makine ise, hepsi öyle kalitesiz olacak değil.

Ama birde toplam kalite yönetimi ve değeri var. buna göre, kalite kontrol yapamıyorsanız, toplam kalite düşüktür. Yani böyle, satılan malların biri sağlam, öteki bozuk, döküntü çıkıyorsa, sağlam çıkanlar allemi cihan bile olsa, toplam kalite düşük olarak kabul edilir.

Buradan çıkacak sonuç, exage denen şeyin kalitesiz bir döküntüden ibaret olacağıdır elbette.

Hal böyleyken, sizin elinizdeki sağlam olan referans olamaz zira. Siz diyebiliyorsanız, gidip satın alacağın her exage aynen böyle kalite olacak, sorun yok. Ama sakın derim, burada başka pozisyona düşmeyin. Zira işte zaten alınmış ve döküntü çıkmış exage'leri görüyoruz.

Evet, alacağın exage süper çıkabilir. Ama döküntüde çıkabilir. Burada görünen şey bu. Bu noktada, bu makineye kaliteli diyemezsin, bu da ortada. Şimdi almaya gidersen, döküntü filan idare eder diyorsan, kalitelisi denk gelirse, şanslı olursun. ama kaliteli mal alacağım diye gidip döküntüsüne denk gelirsen, o zaman bahtsız bedevi şansına mazrhar olursun.

Hal böyleyken, kalite bir şey arayana gidip exage tavsiye etmek, kutup ayısına bedevi ayarlamaktan başka bir şey olmayacaktır. İşte sorunda bu, kaç defadır söylediğimiz.

9. furunotr

furunotr Haluk

Spin kamışla 110 ve üstelik + metrelere 30 gr. kurşun atabilen ben daha görmedim; biz surf takımla bu metrelere zor ulaşıyoruz zaten; eh bu mantıktan yola çıkarsak kimin ne kadar gerçekçi yazıp yazmadığı da ortaya çıkar kendiliğinden...

10. furunotr

furunotr Haluk

Kıvran bakalım; daha ne kadar kıvranacaksın????

11. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Marka veya seriyi eleştirmiyoruz....:)
    30 gr ve 2.40 kamış ile 110 metre ..haa bir de +'sı var unutmuşum...:)

12. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Sen istediğin kadar söyle...
    Dökme demirden YAY yap...
    Çocukken bizde RULMAN nedir bilmiyorduk,BİLYALI araba yapardık.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bilya yerine rulman demeyi öğrenmiş ve ergenin teki olmayı becermişsin yani, çocukluktan çıkıp..

Elbette sen gibi bir ergenin, milletin böyle dediği bir şeye rulman falan deyip kafa karıştırmanın abesliğini anlaması da olası değil. O yüzden bu işi de uzatmamak lazım.

Diğer yandan, iki aç kapa yaptın bir yay elde kalmaz, dökme demir mi bu dendiğini de anlamaz elbette sen gibi bir ergen. Buna da uğraşmanın anlamı yok.

Ama sana uğraşacak bir şey tavsiye edebiliriz: Sen boş ver makineyi, balığı filna, bir aynanın başına otur, sivilcelerini say. Ergenlik her durumda bir vakit sonra geçer, merak etme.

14. korayandroid

korayandroid Koray

Kendi yapamadığını başkasının da yapamayacağını sanmak nasıl bir ahmaklıktır anlamış değilim.
    Senin o döküntünün bir tv channeli var oraya bir bak bakalım, 25 gram civarındaki sahteleri 69-70 metrelere atıyorlar.
    Yine daiwanın bazı modelleri 70 metre gidiyor.
    Şimdi aynı olayı daha az hacimli yoğunluğu yüksek 30 gram kurşun ile yatık bir havada dene bakalım, ipucu vereyim döküntün ile yaptık bu testi.5 gram fazlası var ve fizik kurallarını katarak düşün.Ondan sonra gel bir daha konuş burada.
    110 metreleri gördük. Git dene atamıyorsan senin sorunun. Ondan sonra sallayıp durma buralarda diğer konularda yaptığın gibi.
    Hiç bunlardan anlamasan az önce paylaştığım videoda 10 gram sahteyi 60 metre atabilen olduğuna bakıp 30 gram kurşunun daha da fazla gidebileceğini akıl edebilirdin.
    Yine senin fazla atamadığını forumlardan az çok okuduk kendin dile getirdin bunları söyleyen bizler değiliz.
    Ama gel gör ki kime anlatıyoruz.

Not:
    Ahmak ne demektir?
    Hicbirsey bilmedigi halde herseyi bildigi edasinda dolasan, bilmedigi bir konu hakkinda israrla iddia eden kimselere ahmak denir.
    Bilmediğini bilmeyene denir.

15. korayandroid

korayandroid Koray

Buralarda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların olduğunu biliyoruz.
    Biz artık geçtik oraları, deneyim sahibi olmadan örnekler vermiyoruz. Farkındaysan dediklerimizin çoğu ispatlıdır, fotoğraflı videolu vs'dir. Kaynağı belirtilmiştir.
    Ama ne yazık ki hala ilk aşamayı geçemeyenlerin olduğunu görmek üzücü.
    Birşeyin mümkün olamayacağını kabullenip olmaz demek nasıl bir düşünce sistemidir ki.
    Ta bi bunları bilyalarla oynayanlara yazmak havanda su dövmekten farksız.

16. furunotr

furunotr Haluk

Rulman başka şey; bilya başka bir şeydir sevgili Serdar Köylü; bu yaştan sonra bunu sana biz mi öğreteceğiz??? Milletin ne dediği önemli değil; doğrunun ne olduğu önemlidir ve bilhassa burada böylesi platformlar altında doğruyu yazmak önde gelen görevimizdir hep birlikte...

Sevgiler...:p

Ağaç yaşken eğilir!!!

17. furunotr

furunotr Haluk

Vallahi çok iyi atıyorsun...:D :D :D

70 küsür metre gidebilen sahte mevcut; ancak hepsi o... Yani uygun bir sahte; iyi bir kamış makina kombinasyonu ve tabii iyi bir misina ve iyi bir atıcı ile karşı sert rüzgar olmayan bir havada 70 küsür metre atılabilir; bunu biliyorum; hatta geçen koparttığım sahtemi tekrar edinebilir isem elimde mevcut bulunan ekipmanla ve bu yaşıma rağmen yaklaşık o mesafelere ben de atabilirim; ancak 110 + metre efsane olmuş... Herhalde foot ile falan karıştırılmış burada metre...:D :D :D

Videosunu alıntı yaptığın arkadaş Turgay Karaaslan; Okyanus Marine'de çalışıyor ve spin ağırlıklı olarak efektif bir şekilde avlanıyor; çok iyi tanımasam da pek de yabana atmamak gerek; surf atışı yapıyorum dememiş; surf atışı yapar gibi demiş; benzetme yapmaya çalışmış zaten; aslında tam olarak öyle bir surf atışı da yok; biraz daha farklısı var; tabii baş üzerinden çevriliyor da...

Bu kadar iddialı konuşan birine "Hodri Meydan" derim bilesin... Bir zaman tayin ederiz; ineriz kıyıya surf ve spin kamışla atarız; ancak burada göz ile ölçmek kesin metre vermeyecekse de iki kişinin atışı arasındaki fark gözlemlenebiliyor bir şekilde...

Bu arada yazarken dozunu kaçırmamak da gerek "ahmak" kelimesini ben kendime yakıştıramadım; gerekirse gerekene daha fazlasını yakıştırırım...

18. furunotr

furunotr Haluk

Her zaman söylemişimdir; birilerinin dümen suyunda gitmemek gerek; kendiliğimizden birşeyler yaratabilmeliyiz ki kişiliğimizi bulabilelim...

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" tümcesi üzerine yazılmıştır...

19. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Burda ne kadar tartışırsak tartışalım bir yere varamayacağız. Çünkü kimse hatalı düşünebileceğini kabullenmiyor. O kadar iddali konuşuyorsunuz ki ben de özellike yeni modelde böyle bir sorun olabilir mi acaba diye kafamdan geçirip dün test etmek için av malzemeleri satan arkadaşımın yanına gittim. Tam da bahsettiğiniz makinayı denedim. Hatta sizler için bir video da çekecektim ama dükkan kalabalıklaşınca çekemedik. Kapanma kesinlikle olmuyor ama çırparken makinanın koluna temas edip dönmesine sebep olursanız -ki bu bütün makinalarda olan bir özellik- tel kapanıyor. Haricinde defalarca test ettim ve kapanmadı. Dolayısı ile sonuç sizin elinizdeki makinada bir sorun olabileceği yönünde veyahut spin bir makina ile uzak atış denemeleri yaparken klavuz yayının yavşamasına sebep olduğunuzdan yayın değişmesi gerekiyor da olabilir.

Biliyorum ki bu mesaja da verilecek bir yanıtınız var. Çünkü shimano'ya karşı bir önyargınız var. Tercihler sekmenizden de görebildiğimiz gibi Daiwa favori markanız.
    Bu durumun tesbitini zaten Albert Einstein yıllar önce koymuştu. Ve ben kesinlikle Einstein'a katılıyorum.
    "Ön yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur"

20. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Serdar KÖYLÜ efendi...
    Bu nadide foruma yakışmayan,yazım üslubu rezil,cahil,ukala ve dengesiz adamın tekisin vesselam...
    Adam mı ?..pardon geri aldım....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.