Selam, karışmak gibi olmasında o ilk iki resimdeki yüzük ters takılmamışmı ? Okumanınki doğru shiamonunki ters gibi geldi bana. hatam varsa düzeltin .
Değil.. Shimano bunu bir ileri özellik ("future") olarak lanse eder: Üstteki link, imaj uzantılı olmadığı için tıklamanız gerekiyor veya: Bunun asıl sorunu, misinanın oturduğu yerin "U" şeklinde olmasıdır. Normalde bu "V" şeklinde olur. "U" kesim, çoğu zaman misinanın yıpranmasına, gam yapmasına sebep olur. Burada da bahsedilen, misina karıştırıyor gibi şikayetlerin ardındaki sebep budur.
Ters değil, aşağıda başka kaynaklardan bulduğum fotoğrafları paylaştım. Deveye sormuşlar “Neren eğri?” Deve yanıtlamış; “Nerem doğru ki?..” Biz anlaşılan Mercedes'e değil başka birşeye binmişiz.
Bir tanesi vitrinlik şık duruyor değil mi.Karşısına geçip izleyeceksin. Diğerinde tip yok ama iş görüyor Sana birşey diyeyim mi emin ol dışarda o vitrinlikleri kullananlar yanına o makine ne diye geliyor.
Kesinlikle su var ilk procasteri aldim kafayi cikardim ic kisimda aluminyum dokümden dolayi olan dokum fazlaliklari vardi nasil diyim yari islenmis mamul gibi son torna isi kalmis gibi bu moralimi bozdu lexada oyle birsey gormedim cunku ama dun aksam yine is cikisi bes dk gittim gole biriyle kasik digeriyle sahte balik at cek yaptik ne karisma ne birsey o kapanmasi tasa takildiginda bilerek kastirdim cekistirdim zorladim hani birseyler olsun diye sesini cikarmadi lexa suya dustu kayalara dustu icine sekerli su dokuldu ayni calisiyor hala yikamadim daha İkiside hosuma gidiyor misinam karismiyor ayni misinayi atiyorum procasterin diger kafaya ip misina saricam simdi telin kapanmasi vs hersey farkli bazi ufak detaylar gercekten farkediyor aslinda Eger bu hobiye devam edersem su diger serilerin nasil oldugunu gercekten merak ediyorum tabi onlara gore avlanmak lazim
Bir tek sende yok bu makinadan; yazmışız; binlerce; onbinlerce kullanıcısı var ve kimse senin tadında problemlerden bahsetmemiş... Aha... Exage 4000 FD; 5,5 saat at-çek yaptım; herhangibir sorun göremedim; sarması düzgün, çekişi düzgün, dengeli, balansı yerli yerinde, gülle gibi ağır değil; sorun ne???? En az 5'er tane Shimano ve Daiwa makina var elimde; neyi ne şekilde kıyaslayacağımızı da bilebiliyoruz bu durumda...
Kimsenin salladığı falan yok; bir tek sen kullanmıyorsun bu makinaları; kullanmasak inanacağız da... Yüzük öyle oldu ise düzgün çalışmamış demek ki; düzgün çalışmıyor ise en temel sorun avdan sonra bakımının yapılmamış olması; yağlanmaması... Adı üstünde "Line Roller" dönen yuvarlak bir parça; dönmez ise o şekilde aşınması kaçınılmaz... Bu aşınma yüzeysel de olabilir; yani sadece kaplama aşınmış olabilir; kaplama aşındıysa ve misinaya zarar vermiyor ise sorun yok; ancak kaplama ile birlikte metal de aşındı ise sorun var ve değişmesi gerek; içindeki diğer tüm parçaların da kontrolü; gerekirse değişmesi ve yağsız kalmaması... Bunun ötesinde başka seçenek yok; bu durum ya fabrikasyon bir hatadan ileri gelir ki pek olası değil; ya da kullanıcı hatası olarak nitelendirilir... Bir makinanın temizliği, bakımı, yağlaması yapılmaz ise sonuç bu ya da daha kötüsü olacaktır... Serdar'a bakılırsa bunların yapılmaması gerekiyor; zaman zaman yazdıklarından onu anlıyorum; eğer ona uyarsanız sonuç bu şekilde hüsran olacaktır... Eski ya da yeni farketmez; her makinanın kullanımdan sonra az ya da çok bakımı vardır... Ben bu kadar uğraşamam az bakımlı bir makina olsun; musluğun altına sokup çalkalayayım; ya da sadece nemli bir bezle silip üstünün kirini-tuzunu alayım; misinayı da yıkamakla yetineyim diyorsanız Daiwa'nın Magsealad; Shimano'nun üst düzey su geçirmeyen makinalarına bakacaksınız ki hayli pahalı bu makinalar...
Niye bizde karışmıyor bu misinalar çok merak ediyorum; Shimano biz alırken bize özel üretilmiş makina falan mı veriyor acaba???
Hala... Sonra ben açınca ağzımı hakaret ediyor filan oluyorum. Sana bir şey öğreteyim haluk abi. O resimlere bak, Emblem'in yüzüğünün yeşilimsi bir sarı olduğunu göreceksin. Şöyle bir sarı: Bu, TiN, Titanium Nitride denen bir şeydir. Çok sert, sağlam bir şeydir ve misinayla filan aşındıramazsın, en azından bir 20 - 30 sene. Bu yüzden genelde kaplama olarak kullanılır. Şunun gibi: Burada 5-10 mikron bir kaplamadan bahsediyoruz ki, bu matkap ucunu acayip sağlam, aşınmaz hale getirmeye yetiyor. İlginç di mi, exage'in yüzüğü de o renk. Ama, acaba? Neler oluyor orada? Evet, senin şimanovun yüzüğü aşınmış. Bu da şu demektir: O yüzük TiN yada TiN kaplama filan değil. Ama neden sarı öyle aynı renk? Neden olacak, sizi kandırıp keklemek için. Yoksa, o rengin anlattığı gibi TiN olsa, hiç bir kuvvet beni onun aşınabileceğine ikna edemez. Ama aşınmış, demekki, oraya TiN yerien boya sürülmüş ve sizin resmen gözünüz boyanmış. İşte burada böyle canhıraş savunduğun mamülün olayı bu: gözünüzü boyamak. Şimdi sen göz göre göre basbaya sizi kandıran bu markanın arkasında durmaya devam edecek misin? Bu durumda acaba ne dememiz cuk oturacaktır burada?
Bak, burada söylüyor adam, şu marka misina sardım, su koyverdi diye. Gitmiş falan filan almış, derdi bitmiş. Şimdi sen mi yalan söylüyorsun, bu arkadaş mı?
Bana ne ki şimanovdan, tavuğuma mı kışt diyor sanki? Ha, aldık, kötü çıktı, denize attık falan. Ama tek o değil ki denize giden makine, ilk değildi, son da olmaz eminim. Sorun şimanov değil, şimanovda değil. O sadece sıradan, diğerleri gibi bir makina. Bugün shimano almıyorum, ama okuma'da, mitchell'de, ryobi filan da almıyorum. Yok birinin öbürlerinden farkı zira. Sorun, şimanovu böyle yağlayıp sorunsuz, süper, mükemmel ötesi filan gösterenler. İşte adam gözümüze sokuyor aşınmış yüzüğü, bizim birileri hala çıkmış oradan, aşınmaz da, etmez de, bizimki ne aşınmıyor da falan, filan...
eğer titanyum nitrit kaplama ise nascar formula 1 gibi veya yüksek güç çıkaran motorlarda titanyum supap kullanılıyorsa onun kaplamasında da bu kaplama türü yaygın şekilde kullanılır, aşıntı sorununa belirli bölgelerde çözüm olmuştur
Daiwa'nın Sarı yüzükleri Titanium yada kaplamadır. Makinenin her tarafı sıyırır gider, onlar eskimez bir türlü. Ucuz makinelerde kaplama olnı var, pahalı olanlarda komple titanyum olan ve fiyatı 50$ civarı sadece yüzüğün. Olayı, sağlam olduğu kadar hafif olması. Velakin, iddiasız bir makinede kaplaması bile haydi haydi yeterli zaten, aşınmaya, paslanmaya karşı. Ama bu şekilde, boyayıp sadece sarı boyayla, milleti keklemeye çalışan markalar da yok değil.
titanyum nitriti bu şekilde eskitmek muhtemelen biraz güç olacaktır, otomotivde genelde kullanıldığı bölgede karşı kısmı aşındırır supaplar da mesela o yüzden de sürtünmeye maruz kaldığı bölgelerde dayanımı biraz daha iyi alaşımlara geçerler mesela berilyum içeren alaşımlar güzel kaplama türleri var dlc yi severdim otomotiv de kullanıldığı yerlerde şimdi şöyle sadece arattım stella da kullanmışlar line roller denen kısımda, line roller denen kısımda sanırım bu konuştuğumuz bölge değil mi? edit: eğer gözlerim bu saatte yanıltmıyorsa stella da mesela bu kısımda dlc kullanmışlar, dlc(diamond like coating) sürtünme oranı düşük, sağlam adını elmastan alıyor bir nebze, bir kaplama türüdür, motorlarda piston pimlerinde kullanılır aklıma ilk gelen burası şu an
selam shimanovcular ve dayvucular kambersiz dügün olmaz diyerek meseleye üç parendeli bir giris yapiyorum simdi Haluk abim der ki, 25 senedir kullaniyorum tik yok, saat gibi, isviçre saat fabrikalarinda bile ders olarak okutuluyor. ne bir laçkalasma ne bir asinma. buraya kadar eyvallah Haluk abim. Tevfik abim der ki, shimanovun her türlüsünü bilirim, tik demez, asinmaz, tas gibidir, uzun süredir hiç kusku duymdan kullanirim, sonra vitrine koyarim, ava giderken vitrinden alir kullanirim. buraya kadar da eyvallah. Koray arkadas der ki, yenisini aldim kullandim. tiriska çikti Semih arkadas der ki, aldik kullandirk, tirt çikti. Serdar abi der ki, vallaha hepiniz biliyorsunuz ne deigini buradaki mesele eski ve yeni meselesi shimanonun eskisini kullanan memnun, yenisini kullanan memnuniyetsiz. demekki benim de savundugum gibi shimanonun yenisi üst segment hariç boya küpüne batirilip makyajlanmis, tamamen göze hitap eden, gerisini düsünmeyen alt segment ürünlere sahip. daiwada da alt segmentlerde arkadaslarin belirttigi gibi agirlik sorunlari, son rutus sorunlari var. ama bunlar av yapmanizi engellemiyor. keyfinize keder etmiyor. 2005 miydi 2006 miydi exagei uskumruda parçaladik, alt segment daiwalar agir magir ama boyundan büyük baliklar getiriyor bana.
Aynen, o yüzüğün gavurcası "Line Roller". TiN alaşım pek çok makinede kullanılıyor. Örneğin, Quantum'larda şaft TiN'den yapılıyor. Velakin, ucuz, giriş seviyesi makinelerde en büyük dert bu yüzük ve altındaki bilya vs. müştemilat. Bu nedenle bu yüzüğün TiN olması gerçekten çok faydalı oluyor. Elbette berilyum, zirkonyum vs. de kullanılabilir ama, maliyetine değecek bir getirisi olmaz sanıyorum.