Berkancım araştırdıgım kadarıyla amatör balıkçı belgesı alma zorunlulugu bulunmuyor ınternet uzerınden bu konuyla ılgılı yapılan bır başvuruya gelen resmı cevapta bu açıkca belırtılmıs ..... Aslında bu zorunlu hale getırılmıs olsa belkı bıraz ortalık rahatlar yanı bılen yada bılmeyen her kes balık tutmaz ve en azından tutulan balıklarda ölçü zorunluluğu uygulanacaksa bu ıyı olur ama bunu kım ve nasıl denetleyecek???
Bugün avrupa yakası boğaz kıyısı boyunca seyyar tezgahlara zabıta ekipleri tarafından el konulmuş olabilir. Emirgan da denk geldim ben... Beşiktaş-Sarıyer hattı boyunca sahilde açılmış olan tüm malzemecilere uğramışlardır sanıyorum. Kimbilir yine kim ne yaptı da şikayet edildi. Normalde pek görülen bir şey değildir. Yaklaşık 10 araçlık zabıta konvoyu sivil-resmi karışık... 6 adet açık kasa zabıta kamyoneti... İçimden "inşallah balık boylarını da ölçerler" diye geçirdim ama Emirgan'da sadece malzemecilerin tezgahlarını topladılar...
Bir takıma 2,5 - 3 TL para alıyorlar, keza 100lük kurşuna da 2 TL fiyat biçiyorlar.. aman yanınıza bol malzeme almadan sahile inmeyin, bu fırsatçıların eline düştünüz mü yandınız..
neyazıkkı bogazda kursun resmen karaborsa kursunun kılosu ortalama 7.5 lıra yanı normalde 10 tane 100 gr 7.5 lırayken bogazda 4 tanesı 8 lıra nasıl ıştır anlayamıyorum idk
ugur bey benzer bi durum sarayburnunda yaz sonu başıma geldi.çok güzel iri istavrit alıyoruz ve ilk kez heyecanım dorukta malum akıntı fazla bende de iki tane yüzlük kurşun var.kurşunları dibe kaptırdım gittim karaborsacıya iki yüzlük kurşun istedim 4 lira fiyat çekti zor geldi vermek. oraya kadar zaten kaç katı masraf etmişsin 2 lira mı çok? ama işte o an çolugumun çocugumun nafakası gibi geldi o iki lira gariptir tek tesellim amatör balıkçı arkadaşların çok kibar beyfendi insanlar olmaları. diğer türlüsünü düşünemiyorum gerçekten omuz omuza atıyoruz oltalar karışıyo vs hiç çekilmezdi kaba saba olsalar.
İstanbul ekibi biraz geri çekilmiş sanki,3-4 sene evvel bu forumda her ay 1-2 (tekne -kıyı vs. ) organizasyon yapılırdı,anlayış biraz değişmiş forum'da , muhabbet bir açıldımı sabahlardın o dereceydi yani,balık malık bahane,birkaç eski dost hala istikrarlı bir şekilde paylaşımda bulunuyor,ne güzel.Ama duyarlı insanları yorumlarındanda olsa seçmek hiçte zor değil,sıkıntılar ortak,bilinçsiz,olayın amacından uzak,çevreye - denize - insanlara saygısız kişiler,genelde köprülerde bu tiplere rastlamak mümkün,3 senedir köprüleri geçiş haricinde kullanmıyorum,üstelik türkiyenin vizyonu sayılır özellikle galata ,turistlerin hafızasında nasıl bir istanbul portresi kalıyor merak ediyorum,o görüntülerden ( Pet şişelere işeyen mi dersin,oltayı boydan boya yolun ortasına koyanmı,çöpünü püsürünü sağa sola saçanmı dersin,bayanlara laf atan ,ayı gibi bakan,küfür eden,çay içtiği bardağı denize atanmı serçe parmak büyüklüğündeki balıkları ,iş yapmış edasıyla yoğurt kabına indireni mi ),bunların kendine faydası yokki vatana millete olsun.40 defa bu hödüklerden dem vurulmuşdur eminin buda 41 olsun. Saygılar & işiniz rast gitsin.
Merhaba, Gerçekten yazdığın bir tek cümleye katılmamak mümkün değil. Bende kısa bir süre önce galata köprüsünden geçtim aslında çok da yolum düşmez inanır mısınız aynen dediklerinize tanık oldum. Gerek edep ahlak için, gerekte balık durumunda... Diğer birşey de, şu dışarıda malzeme satan kişiler için dediklerinize katılıyorum fakat aynı şiddette değil. Adam oraya tezgah açmış sabahtan akşama kadar bekliyor, evet bir çapari 2.5 - 3 lira olmaz ama 1.5 - 2 lira olur güzel çapari ise iş yaparsa olur yani. Bir mantarlı çinekop takımı evet 3 lira olmaz ama 2 lira olur. 100 gr kurşun evet 2 lira olmaz ama 1.5 lira olur. Yani o da kazanacak bir şekilde... Zaten sizin benim gibi adamlar pek birşey almaz onlardan çantamızla gideriz ha belki ayda yılda bir kaç parça birşey alırsak alırız. O da verdiğim 1 2 lira fazla bile olsa,,, olsun. Bu arada kurşunun işlenmemiş kilosu 4 liradır. eritip kalıba döken adam zaten %100 kar elde ediyor. ( Dükkanlardan bile alsak. )
valla ben diyerek başlıyayım koca dagcı çantamda inanın 1 ay rahat her gün avlanmak şartı yetecek işte takım kurşun akla gelen ne varsa malzemem var 2/3/4 kğ kurşun abarttım yani ,üşenmem sırtıma alırım bütün dolmuşlar benim derim ,varırım adresime 1 krş vermem fırsatçılara zaten benide pek sevmezler kimseye takım falanda satmam etik değil çünkü olduğum yerde takımcı varken ama şöyle bi bakarım hakikaten ya duurmu yoktur yada çocuktur al gözüm der duasını alırım
İnsanlar artık biraz hazırcı olmasın. Armut piş ağzıma düş demesin. Mera keşfetmeyi, suyu okuyup burada şu olur, bu olmaz demeyi, havaya bakıp bugün şurası yapar demeyi filan öğrensin bir zahmet. Birileri bir tarafını kaldırmaya üşeniyor diye, bizim bulduğumuz merayı o bir tarafımızı koyacak bir taş bulamayacak hale getirmemiz mi gerekiyor?
Eğer kaldıysa hala öyle meralar, tabii ki sır gibi saklanmalı. Siz onları burada açıkladığınız anda orada kısa zamanda balık filan kalmaz.
Hani meshur bir çin atasözu vardir. Bana balik verme, bana balik tutmayi ögret. Bunu avlaka uyarlayim. Bana avlak verme, bana hangi balik nerde bulunur onu ögret. Karagöz tasinda gidip palamut aramaya benzer bu. Düsün, zekani kullan, kurnaz ol, gözlemle, avini tani. Simdi ben somon tutmak istesem önce balik hakkinda bilgi sahibi olmak isterim arastiririm. Ne yer nerde yer kaç derecede ne derinlikte dolanir. Iyi görürmü iyi duyar mi çevik mi kurnaz mi agiz yapisi nedir ne hizda yüzer ne zaman yumurta atar.. Sonra da bunlari sentezleyip bulunabilecegini tahmin ettigim yerlere bakarim. Yoksa aha büyükderede parkin saginda 3cü evin önünden lüfer çikiyor mantarli takim at yem istavrit gibi örnekler avcilik degildir bence
Meşhur Çin atasözünü bize uyarlamışlar şöyle olmuş: Bana balık ver, rakıyı tazele, buz da bitmiş. Bizde zihniyet bu maalesef, herkes armut piş ağzıma düş beklentisinde.
Merhaba, Dediğim gibi bende artık stres atmak için gittiğim yerlerde stres kazanmaktan bıktım. Ay başı 1 hafta izin alıp Istanbul yakınlarında belki beykoz yakınlarında bir mera arayacağım. Yoksa 1 saat içinde 2 çapariyi çöpe atıp sağımdakinin solumdakinin kurşununu misinasını takip etmekten çok sıkıldım.
benim yerim belli kalender sürekli gelenler birbirlerini tanır selamlaşır çok akıntı varsa yanındaki acemiyi de alıp gider yukardan atar ilerliyelim beyler deyip oltaların birbirine girmemesini sağlar acemini kullandığı takımı beğenmezse ona tavsiyede bulunur.bunlar hayal değil gerçek ordaki oltacı nurettinin çok acemiye yardım ettiğini gördüm çoğunlukla pazarları ordayım istiyen herkes gelebilir elimden geldiği kadarda yardımcı olurum
Katılıyorum... Rapor yazıyorum cevap sayısı 15-20...Görüntüleme sayısı 1500-2000 Foruma birşeyler katmaya çalışan arkadaşlarım,abilerim var...Onlara özelden üstüne çıktığım taşın koordinatlarına kadar veririm hepsi sonuna kadar hakkediyorlar zira ben ne öğrendiysem onlardan öğrendim...Ama açık açık mera yazılmasını bende tasvip etmiyorum artık..
buradan yetkililere sesleniyorum. moderatörüm adminim sizlerden ricam konulara yapılan yorum, postalanan tüm mesajların üye olmayanlar tarafından görüntülenmesi engellense en azından raporların bence azda olsa bir faydası olur gibi gibi. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...