Çözüm mera vermemektir. Çok israr eden olursa nikaraguada meydandan sola dön kime sorsan gösterir dersin
Ya da, "Ahanda işte dün Kurbağalı Derede, stadyumun hemen önünden, nah dana kadar Lüfer çektim," şeklinde de olabilir.
Hocam sen dinleme bunları ben sana mera adresi vereyim: (bu arada bilgi amaçlı olarak Mera, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu alanlara verilen ad) hatta daha da iyisi harita şeklinde tüm Türkiyedeki meraların olduğu adresi veriyorum http://merbis.tarim.gov.tr/merbis/
Kandillide cumartesi günü bir kişinin gözüne kurşun gelmesi sonucu gözü kör olmuş? Ayrıca emirgan da aynı şekilde bir kişinin gözüne rapala saplanmış. Bu konuda bilgisi olan varmı?
Duymadım kadem abi umarım doğru değildir. Ama bilen bilmeyen herkesin eline kamışı alıp sahile koştuğunu görünce haberin doğru olabileceğini düşünüyorum. Adamlara mı üzülelim, sahillerin bu hale gelmesine mi...
arkadaşlar ben önceden yer belirtmeyenlere kızıyordum ama arkadaşlar haklıymış yer belirttiğimiz zaman oraya akım oluyor onun için bende bundan sonra yer belirtmicem ama asıl olan bu işlere bir ehliyet gelse sorunun çoğu ortadan kalkar internettenteki görüntülere ceza kesile bilir ve avlakta hemde her eline olta alan balığa atlamaz bizim de avlak belirtme derdimiz ortadan kısım olarak ortadan kalkar geçen yakaladığım istavritin boyu 19 cm istavrit ( günün rekoru) genel ortalama 16 geçen arkadaşım gitmiş 25cm istavrit (gününrekoru ) artık avlağım bendekalacak bulana kadar akla karayı seçtik artık bizimde balığa göre avlağımız var lüfer istavrit ispari zargana kefal izmarit sardalya eşkina levrek hepsinin kendine göre mevsimsel olarak avlağı var tabiki yazın göllerde var turna sazan çapak listede şuan yayın yok onuda inşallah yakında onuda çözeriz
Yerbelirtme vede sonuçları selam arkadaşlar herkes neden yer belirtmiyordiye birbirine kızıyor bende size yer belirtince sadece işleri internet balıkcılıgı olan arkadaşların yaptıklarını yazayım öncelikle benim başıma gelen gözümü sıyıran kurşun atana arkadaşa dikkat etsene rapalaatıyorsun dedim aldıgım cevap rapala atarken arkayamı bakacam vede malesef iki arkadaşın yüzlerine giren rapala ignesi malesef bir tanesi göze gelmiştir işte arkadaşlar gerisini siz anlayın saygılarlaaa
çok geçmiş oLsun.. rapaLa atarken hem bakarım hemde ATIYORUM diye bağırırım.. veriLen cevap kavga sebebidir küstahLıktır biLinçsizLiktir kısacası CAHİLLİKTİR..
haklısınızda sen vermediğin merayı başkası verirse ona sövme hakkını sana kim veriyo şittetle sizi kınıyorum ha benmi merada vermiyorum raporda
İstanbul'da boş mera diye bir şey yok, o eskidendi, Galata köprüsü bile boş meraydı, 3-5 kişi olurdu koca köprüde. 3000 kişi aynı anda balık avlıyor şimdi. Her şey gibi bu işin de b..u çıkmış hala boş meradan bahsediliyor. Boş mera yok ama özel meralar var, halkın girmesi yasak olan iskeleler, kıyı ve limanlar. İllaki boş mera istiyorsanız, hafta sonu gitmeyin, hafta içi 1 gününüzü ayırmaya çalışın tabi çalışma hayatınız müsaitse. Ben öyle yapıyorum.
15 milyonluk şehirde tabiki gittiğiniz yer özellikle hafta sonu dolacaktır.zaten kıyıları yalılar özel işletmeler şunlar bunlar doldurmuş durumda.kalan yer sınırlı balık çıkan yer daha da sınırlı şehir avrupanın en kalabalık şehirlerinden birisi gel de çık işin içindenben de isterim sadece kafa dengi arkadaşlarım olsun avlakta kafama göre atayım çekiyim istediğim an rapala deneyim istediğim an çapari yoruldum mu yemli atıp cigaramı yakayım.boğazda balık tutmaya bu sene başladım kusura bakmayın bir kişi daha kalabalıklaştırdım.üzgünüm ama yapabileceğim başka bişey de yok
Arkadaşlar tabii İstanbul'da boş mera olmaz da, buraya yazmak meraları ciddi şekilde kalabalıklaştırıyor. Bakın bu sayfa 1.200.000 kez görüntülenmiş. Az bir rakam değil. O yüzden balık çıktığını gördüğünüz meraları burada deşifre etme hakkınız olup olmadığını bir sorgulamak gerekli öncelikle. Birileri günlerce değişik yerleri denemiş, en sonunda balığı bir yerde bulmuşlar. Siz oradan geçerken "aaa çinekop yakalıyorlar" deyip oltayı atıyorsunuz. Üstüne bir de buraya gelip şu noktada çinekop yakalıyorlar dediğinizde o kişilerin emeğine saygısızlık yapılmış oluyor. Ertesi gün normalin 10 misli adam oraya doluşuyor ve av yapmak imkansız oluyor. Uzun lafın kısası bir merada balığı siz bulduysanız ancak o zaman gelip açıklama hakkına sahip olursunuz, başkasının balık tuttuğunu görerek gelip burada haber vermek doğru değil.
bundan sonra taktiği buldum yeni kapıda yakaladıysam gürpınar boğazda yakaladıysam florya yanlış yer belirtecem ki avlaklar boşalsın en iyi si bu