Sır gibi saklanan meralar..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yekialem tarafından paylaşıldı.

1. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    uyelik dedigin 1 dakikalik is :)

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ya oda var tabi ama ne bileyim çözüm üretmeye çalışıyorum aklımada başka birşey gelmiyor :eek:

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çözüm mera vermemektir. Çok israr eden olursa nikaraguada meydandan sola dön kime sorsan gösterir dersin

4. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    Allah ömrünü artırsın e mi hiç bu kadar gülmemiştim

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Ya da, "Ahanda işte dün Kurbağalı Derede, stadyumun hemen önünden, nah dana kadar Lüfer çektim," şeklinde de olabilir.

:D :D

6. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Hocam sen dinleme bunları ben sana mera adresi vereyim:
    (bu arada bilgi amaçlı olarak
    Mera, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu alanlara verilen ad):cool: :cool: :cool:

hatta daha da iyisi harita şeklinde tüm Türkiyedeki meraların olduğu adresi veriyorum :eek: :eek: :eek:

http://merbis.tarim.gov.tr/merbis/ ;)

7. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    en esprili yorum buydu.. :)

8. 3182

3182

Kandillide cumartesi günü bir kişinin gözüne kurşun gelmesi sonucu gözü kör olmuş?

Ayrıca emirgan da aynı şekilde bir kişinin gözüne rapala saplanmış.

Bu konuda bilgisi olan varmı?

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Duymadım kadem abi umarım doğru değildir. Ama bilen bilmeyen herkesin eline kamışı alıp sahile koştuğunu görünce haberin doğru olabileceğini düşünüyorum. Adamlara mı üzülelim, sahillerin bu hale gelmesine mi...

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar ben önceden yer belirtmeyenlere kızıyordum ama arkadaşlar haklıymış yer belirttiğimiz zaman oraya akım oluyor onun için bende bundan sonra yer belirtmicem ama asıl olan bu işlere bir ehliyet gelse sorunun çoğu ortadan kalkar internettenteki görüntülere ceza kesile bilir ve avlakta hemde her eline olta alan balığa atlamaz bizim de avlak belirtme derdimiz ortadan kısım olarak ortadan kalkar geçen yakaladığım istavritin boyu 19 cm istavrit ( günün rekoru) genel ortalama 16 geçen arkadaşım gitmiş 25cm istavrit (gününrekoru ) artık avlağım bendekalacak bulana kadar akla karayı seçtik artık bizimde balığa göre avlağımız var lüfer istavrit ispari zargana kefal izmarit sardalya eşkina levrek hepsinin kendine göre mevsimsel olarak avlağı var tabiki yazın göllerde var turna sazan çapak listede şuan yayın yok onuda inşallah yakında onuda çözeriz

11. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    Yerbelirtme vede sonuçları

selam arkadaşlar herkes neden yer belirtmiyordiye birbirine kızıyor bende size yer belirtince sadece işleri internet balıkcılıgı olan arkadaşların yaptıklarını yazayım öncelikle benim başıma gelen gözümü sıyıran kurşun atana arkadaşa dikkat etsene rapalaatıyorsun dedim aldıgım cevap rapala atarken arkayamı bakacam vede malesef iki arkadaşın yüzlerine giren rapala ignesi malesef bir tanesi göze gelmiştir işte arkadaşlar gerisini siz anlayın saygılarlaaa

12. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    çok geçmiş oLsun.. rapaLa atarken hem bakarım hemde ATIYORUM diye bağırırım.. veriLen cevap kavga sebebidir küstahLıktır biLinçsizLiktir kısacası CAHİLLİKTİR..

13. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    haklısınızda sen vermediğin merayı başkası verirse ona sövme hakkını sana kim veriyo şittetle sizi kınıyorum ha benmi merada vermiyorum raporda:mad:

14. balikoltasi

balikoltasi Birol

Boş mera ertesi gün dolup da, kişi kafasına kurşunu yiyince ordan geliyor hak sanırım...

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    İstanbul'da boş mera diye bir şey yok, o eskidendi, Galata köprüsü bile boş meraydı, 3-5 kişi olurdu koca köprüde. 3000 kişi aynı anda balık avlıyor şimdi. Her şey gibi bu işin de b..u çıkmış hala boş meradan bahsediliyor.

Boş mera yok ama özel meralar var, halkın girmesi yasak olan iskeleler, kıyı ve limanlar.

İllaki boş mera istiyorsanız, hafta sonu gitmeyin, hafta içi 1 gününüzü ayırmaya çalışın tabi çalışma hayatınız müsaitse. Ben öyle yapıyorum.

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Evimin küvetinde tutuyorum balık. Buyursun mera işgalcileri.

:D :D :D

17. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    15 milyonluk şehirde tabiki gittiğiniz yer özellikle hafta sonu dolacaktır.zaten kıyıları yalılar özel işletmeler şunlar bunlar doldurmuş durumda.kalan yer sınırlı balık çıkan yer daha da sınırlı şehir avrupanın en kalabalık şehirlerinden birisi gel de çık işin içinden:)ben de isterim sadece kafa dengi arkadaşlarım olsun avlakta kafama göre atayım çekiyim istediğim an rapala deneyim istediğim an çapari yoruldum mu yemli atıp cigaramı yakayım.boğazda balık tutmaya bu sene başladım kusura bakmayın bir kişi daha kalabalıklaştırdım.üzgünüm ama yapabileceğim başka bişey de yok

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar tabii İstanbul'da boş mera olmaz da, buraya yazmak meraları ciddi şekilde kalabalıklaştırıyor. Bakın bu sayfa 1.200.000 kez görüntülenmiş. Az bir rakam değil. O yüzden balık çıktığını gördüğünüz meraları burada deşifre etme hakkınız olup olmadığını bir sorgulamak gerekli öncelikle. Birileri günlerce değişik yerleri denemiş, en sonunda balığı bir yerde bulmuşlar. Siz oradan geçerken "aaa çinekop yakalıyorlar" deyip oltayı atıyorsunuz. Üstüne bir de buraya gelip şu noktada çinekop yakalıyorlar dediğinizde o kişilerin emeğine saygısızlık yapılmış oluyor. Ertesi gün normalin 10 misli adam oraya doluşuyor ve av yapmak imkansız oluyor. Uzun lafın kısası bir merada balığı siz bulduysanız ancak o zaman gelip açıklama hakkına sahip olursunuz, başkasının balık tuttuğunu görerek gelip burada haber vermek doğru değil.

19. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bundan sonra taktiği buldum yeni kapıda yakaladıysam gürpınar boğazda yakaladıysam florya yanlış yer belirtecem ki avlaklar boşalsın en iyi si bu

20. ghost59

ghost59 Gökhan Hakan ATASOY

Favori Kamış:
    Okuma Savant Surf 420cm 200-250 gr.
    Favori Makine:
    okuma blue hawk bh-765a
    arkadaşlar burası rapor verme yeri değilmi ?