Son iki günümün dikey seğirme avları (Trançalar,sinagritler ve Fangriler)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KemalPaşa

KemalPaşa Kemal PAŞAOĞLU

Favori Kamış:
    Century Tip Tornado LD
    Favori Makine:
    Daiwa 7HTMag
    En İyi Avı:
    Çipura - 3,620Gr.
    Sevgili Vedat bey,
    insanoğlunun en zayıf noktalarından birisidir hırs. Balık yakalamak için yapılan hırs, açgözlülüğü ve dolaylı olarak da balık katliamlarını ortaya çıkarmaktadır (Bkz. Trol tekneleri, Lüfer balığının neslinin tükenmesi).

Size tavsiyem, yakalayın, fotoğrafınızı çekin ve bırakın yaşasınlar. Böylelikle öldüler diye üzüntü içinde de olmazsınız. Ve şu an yaşadığınız vicdani üzüntünüz de ortadan kaybolur.

Sevgi ve Saygılarımla.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Enis

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Fahrettin

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bilmem, belkide haklısın sevgili Ozan

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol delikanlı

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben zaten belkide Türkiyenin ilk yakala bırakcılarından birisiyim sevgili Kemal.Ancak bu kere çok derinden geldiklerinden vurgun yemiş oluyorlar.Bıraksamda yaşamda kalmaları neredeyse imkansız.

7. 3182

3182

Allah nazarlardan saklasın. Maşallah vedat abi kuzuları dizmişsin boy boy.

Sivricedeki dostlara sevgiler saygılar.

Şimdi haberini aldım yörükoğlu ayranı ile birlikte almışssınız balıkları. Yörükoğluna da sevgiler saygılar :D

Son düzenleme: 29 Nisan 2010
  8. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Vedat Abi,

Sözün bittiği bir av olmuş, tekneye çok yakışmış, sofrada nasıldı birazda ondan bahsetseniz çok hoş olur.

Rastgelsin,

Üzüntünüze katılmıyorum Boş dönülen günleride verilen emekleride düşünmek lazım......

9. bigaliozcan

bigaliozcan Özcan

Favori Kamış:
    Alba Spider 2014-330 cm Kamış
    Favori Makine:
    Banax SI800
    En İyi Avı:
    vatoz. En az 6 kg.
    Gerçekten büyük bir avcı olduğunuzu her fırsatta görüyoruz. Benim hayalini bile kuramadığım balıkları yakalıyorsunuz. Ancak bence bu fotoları saklayın. Çünkü bu gidişle birkaç sene sonra ancak bu resimlerde görebileceksiniz balıkları. Saygılarımla...

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Rüyamızda bile göremiyoruz Vedat abi, sende olmasan iç bile geçiremeyeceğiz, tebrik ederim :)

Bu raporun üstüne, güzel bir trança ve sinagrit yemek tarifi versen, senin usül, pekte güzel olur, bakarsın bi gün bizede selam vermeye gelirler, belli mi olur.

Öpüyorum ellerinden.

11. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Vedat abim kanlıcadaki & çubukludaki performansından hiçbişey eksilmemiş tebrikler , afiyetler olsun...:)

12. BalikçıAdam

BalikçıAdam Ümit

Vedat bey tebrikler, raporunuzu görür görmez av yaptığım partnerlerimle paylaştım. Bir kaç güne kadar 3 tekne ile oraya gelmeyi planlıyoruz. Jiggin tekniğinin bu kadar işe yaradığını bilmiyorduk. 9 Kişi sabah akşam çalışıp bakalım ne kadar yakalayacağız. Umarım bizden önce balıkçı akınına uğramaz orası :)

13. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Vedat abi artık ayıp oluyor. Bukadarda tutulmazki biz burada balıksız yaşarken :(

abicim naha nice güzel avlar yapman dileğiyle.

14. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    vedat abi çok güzel av olmuş. Öldürme var işin içinde tabiki neticede bu bir av, üzüntü duymak bence yersiz... Bu yöntemi hiç denemedim ama bu raporlar sürerse malzemeleri edinmeye başlayacağım vallahi.. Bu güzel kareler için teşekkürler...

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ümit bey durun bakalım bu daha ilk mesajınız, tanışalım bölümünde bir tanıtım mesajı yazsaydınız da, bizlerde sizi tanısaydık,

3 tekne, 9 kişiyle plan yapmaya ne gerek var? trolcülere kızıyoruz ama en azından troller, bu taşlara bu kadar yanaşıp, anaç balıkları kıramıyor,

Dediğim gibi 3 tekneye ve yapılacak masrafa hiç gerek yok, bağlayın dinamitlere ağırlık birde zaman ayarı dipte gidip patlasınlar, 5 dakikada işlem tamam, sabahtan akşama kadar niye uğraşacaksınız değil mi?

Tabi tabi üstad en iyisi dinamit, trol deneyin diyeceğim ama, trol o kadar derine ve taşa yatmaz, ozaman dinamit iyidir.

Aman dikkatli olun, anaç balıklara kıyarken, kendinizi koruyun,

Eminim yanılan ben olurum , inşaallah siteye üye olup, cööö deyip sadece 1 mesaj yazıpta gidenlerden değilsinizdir, hazır anaç balık tüyosu almışken dimi??

Şimdiden rastgelsin , sonuçları bekliyoruz.

Vedat abi, seni ne kadar sevip, saydığımı bilirsin, dost acı söyler, hiç iyi bir iş yapmadın bu sefer.

Saygılar.

16. BalikçıAdam

BalikçıAdam Ümit

Murat bey ,

Haklısınız uzun zamandır siteyi takip etmekteyim. Bir anda böyle bir rapor görünce kendimi tanımayı bile unuttum. Bütün üye arkadaşlardan özür dilerim.

Şu konuda içiniz rahat olsun sirküleri iyi bilen ve amatör ruhla avlanan amatör bir balıkçıyım. Yani iyi niyetli birisiyim. Ama bu siteyi takip eden o kadar çok kötü niyetli insan varki saysanız bitiremezsiniz.

Sivrice bakir bir köy. İnsanlarının bir kısmı balıkçılıkla geçiniyor. Daha düne kadar bakir sayılan Levrek meralarından biri olan Saros Yayla köyü raporlar sayesinde dinamit ve bombacıların kurbanı oldu. tarihinin en kötü levrek sezonunu geçirdi.

Sivricenin de popüleritesini bu yönde yükseltirseler emin olun orasınıda talan edilecekltir.

Vedat beyin sirkü dışı bir avı yok kabul ediyorum. Ama bakın ben buyum boyle yakalarım diyerek bu kadar balığı rapor yapıp kötü niyetlilerin iştahını kabartırsa yarın öbürsü gün raporlayacak uskumru bile bulamazlar. Yoksa hepimiz sivricenin güzel bir balık yöresi olduğunu ve Vedat beyin iyi bir balıkçı olduğunu biliyoruz. Niketim geçen senelerde açılan uskumru raporlarından sonra trol ekipleri oraya oyle bir hucum ettiler ki uskumru diye bir şey kalmadı.

Sözün özü merak etmeyin o kadar adam tekne gitmeyeceğiz. Birilerinin dikkatini çekmek istedim hepsi bu. İlginize teşekkür ederim.

Duygu ve düşüncelerinizi paylaşıyorum.
    Sevgilerimle,

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Dünya denizlerinde tabiki jigging yapılıyor, adamlar el kadar denizlerinde, denizini korumak, denizlerdeki yaşamı korumak, mevcut balıkları ve türlerini korumak için o kadar çok gayret sarfedip, kesinlikle uyulan kurallar, kanunlar çıkarıyorlarki, adamların o EL kadar denizlerinde ne balıkları azalıyor, ne balık cinsleri, nede sürdürülebilir yaşam, JIGGING o adamların hakkı.

Türkiye? yok öyle birşey bizim buralarda, lafa gelince işkembeden atmak, ahkam kesmek, mangalda kül bırakmamak bizde..... Neymiş??? yahu kardeşim Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili, cennet vatanım, cennet doğam, 3 taraf deniz hemde marmara içdenizi ile birlikte toplam 4 değişik deniz, karadenizi, marmarası, egesi ve akdenizi,

Bu ülkede maalesef rant peşinde peşkeş çekilen o kadar fazla öz değer var ki, veriliyor ki, tüketiliyor ki kalmadı kardeşim.
    Deniz var, koruyacak bakanlık bile yok, Allahın tarım bakanlığının sırtına yüklenmiş, Kanun koyucu? hayatında balık görmemiş??? Kanun uygulayıcı? şafak sayan askerim, kim niye kime nezaman ve ne için hangi kuralı uygulayacağını bilmiyor, uygulanan kurallarda rantın esiri olmuş, BALIK BİTMİŞŞŞŞŞŞŞ, yok kardeşim bizim denizlerde balık bitti, bunu artık kabullenin, balık bittiiii,

Yaaa gelin son demlerini yaşayan bu işte kalan son 3-5 anaç balığıda elbirliği ile kırmayalım, JIGGING adamların hakkı, bizim kesinlikle değil.

Kimse kırılmasın, küsmesin, anti yorum yapacaklar ise kasmayın kendinizi, ben bildiğimi okurum, sen haksızsın diyecek adamın da amatörlük ruhundan şüphe ederim kardeşim, hiç denemeyin bile

Sağlıcakla kalın, inşaallah ileride evlatlarımıza gösterecek canlı balık görme şansımız olur.

18. 3182

3182

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
    Balık tutup raporlayanı forumlarda asarlar

19. The Lunatic

The Lunatic The Lunatic

Favori Kamış:
    Lineaffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina (350 gr.)
    Değerli Vedat Abayoğlu büyüğüm;
    Demişsiniz ki "bu tekniğin vahim sonuçları olabilecektir,uyarılarıma rağmen,bu şekilde gercekleştirdiğim avlarımla değil gururlanmak itiraf edeyimki işte şu an
    pişmanlık ve üzüntü duymaktayım". Ancak bir yandan da kendi içinizde düştüğünüz ikilemden bahsetmişsiniz. Normaldir, insanız. Denizi, doğayı sizin kadar bilemeyiz. Eğer siz endişeniyorsanız vardır haklı bir sebebi. Avlanmaktan vazgeçemeseniz de en azından fotoğrafları belki paylaşmayabilirsiniz internet üzerinden. Konuya yazılan mesajları dikkatle okursanız size yönelik bir iki övgüden sonra herkes takımları vb. soruyor. İzmir Hisarönü'ndeki av malzemesi satıcıları jigging için talep patlaması olduğunu, malzeme yetiştiremediklerini söylüyorlar. Yarın öbür gün sizin daha önce bahsettiğiniz gibi taşlardaki son balıklar da tükendiğinde adım gibi eminim ki en çok siz üzüleceksiniz yine. Çünkü deniz ve doğa sizin için gelip geçici bir heves değil, bir yaşam tarzı. Başlıkta Sayın Murat Sülüş'ün (Eşkina Man) iletilerini hepimiz defalarca okumalıyız. Jigging yapmaya kimin hakkı olduğunu o kadar güzel belirtmiş ki. Yüreğine sağlık. Size de saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum...

20. 56562

56562 xxx xxxxx

Yazdıklarına noktası, virgülüne kadar katılıyorum Murat.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.