Son iki günümün dikey seğirme avları (Trançalar,sinagritler ve Fangriler)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. senol-444

senol-444 SENOL

Denizlerimizde bütün olup bitenleri mıy mıy seyredip ne yapalım elimizden ne gelir diyenler.Burada tamamen amatörce ve buyuk ustalıkla yapılmış avlara habire eleştiri yapıyorlar.bu işler burada fotograflarına bakmak kadar öyle kolay değil.ilk önce gidecek kendiside yakalayacak görecek dünya kac bucak ondan sonra yorum yapacak bu işler o kadar kolay değil.jiğ avcılığını dünya kabul etmiş öyle üç beş yakalamayla balıkların soyu moyu tükenmez hasetlik hiç bir amatöre yakışmaz.

2. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    sen ifla olmazsınnn oğlum :D kopardın beni vedat ağbi :D hahahahahahaha bukadar manyak bir balık avıcısı olurmu ya dünyada eşin benzerin yok şimdi tüm sivrice bu jigging de neyin nesi diyorlardır kahvede :D

3. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Burası bir forum. Bir konu açıldı ve mutlaka hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler olacaktır. Forum konusunu açan herkes de bunu bilerek açıyor zira. Şu anda tartışılan konuyu, "iyi yapıyorsunuz" ya da "yapmamalısınız" şeklinde yönlendirerek ilerletmek hiçbirimizin faydalanacağı bir durum olmayacaktır. Vedat ağabey, yöneltilen olumlu ya da olumsuz eleştirilere mutlaka cevap verecektir ama bizler kimseyi eleştiri yaptı ya da yapmadı diye yargılayamayız. Bırakın eğrisi doğrusu tartışılsın, eleştiri yapılsın. Üsluba dikkat edildiği sürece bir sorun olmayacaktır. Burası meclis değil ki kimsenin dokunulmazlığı olsun. Ki mecliste dahi dokunulmazlık olsun istemiyoruz değil mi? Vedat ağabey de ne denli usta olursa olsun, bugüne dek nelerle savaşmış olursa olsun, bir yanlış varsa söylenecektir. Ha eğer yanlış değilse, bunun da açıklamasını yine Vedat ağabey mutlaka yapacaktır. Bu nedenle lütfen, konunun içeriğinden sapıp, konuyu eleştirebilirsiniz-eleştiremezsiniz noktasına getirmeyelim. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim, keyifli paylaşımlar.

4. ozan

ozan Ozan

Arkadaşlar bırakın son trofeleri siz limitin altında yavruyu öldürmemeye bakın. hayatımda ilkkez trofe peşinde olan insanların anaç öldürüyor diye çarmıha gerildiğine şahit oluyorum. Anaç olamadan öldürülenler sürdürülebilirlik kavramında ana halkadır. anaç olma şansını her balık enaz 1 kere yakalarsa denizlerde ne balık azalır ne biter. öyleyse hadi herkes bir jig alsın dolsun tekneye doğru denize. bırakın 7-8 numara iğnede tavuk etiyle el kadar trançaları antenli tuttuk abi diye ballandıra ballandıra anlatmayı. Sallayın akşama kadar o demiri. Sonrada görün bizim buranın balıkları demir yemez abi diye dalga geçenleri. Trofe avlamakla ne balık biter ne katliyam olur. katliyam yavrunun av diye peşine düşmekle olur. İnanmayanlar buyursun gelsin 1 ay sonra Antalya sahillerinde kaç bin sinarit yavrusu pet şişelere doldurulacak kendi gözleriyle görsün. binlerce yavru var ama bir türlü büyüme şansı bulamıyor. asıl mesele burada

5. ozan

ozan Ozan

eğer bu jig öyle suya salmayla çok balık tutan bir teknikse malzemecilerde bolca var buyrun alın sizde tutun. ama ben size söyleyeyim çantasında jig olupta suya değdirmemiş binlerce avcı var (benim gibi). bu tekniği değişik boyutlarıyla Antalyada her sene kullanırlar öyle önüne gelen herkesin balık tuttuğu bir teknik değildir.

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ben bu konuda Ozan hocama katiliyorum. Kisa ve net aciklamis. Ne de olsa denizi bilen, icinde olan insanin hali baska, tesekkur ederim.

Jig teknigi tum dunya da kabul gormus bir avlanma tarzidir, oyle herkesin eline bir metal jig alip, trofeleri alabilmesi mumkun degildir, cok komik bir tabirdir bu kusura bakmasin bazi arkadaslar ama avlarim diyip, dalga konusu olursunuz.

Bir konuda elestiri yapabilmek icin, o konu hakkinda bilgi sahibi olmaniz gerekir ama maalesef.

Bu boyutta baliklarin avlanmasi, surdurebilirlige zarar vermeyecektir, ne zaman sizler UFAKCILIK'tan vazgececeksiniz, el kadar cupralari, parmak kadar kracalari, mercanlari, ispendekleri avlamaktan vazgececeksiniz, o zaman denizlerimiz kurtulmaya baslayacak, ne zaman bakanligin yayinladigi teblige bagli kalip, buna uygun avlar yapmaya baslayacaksiniz o vakit hersey yoluna girmeye baslayacak.

Ben de ilk defa biri trofe avladigi icin elestiri aldigini goruyorum, Vedat baba, keske basit bir duzenekle palaz koysaydin, bu kadar elestiri almazdin emin ol ;)

Avlarin icin tebrik ediyorum.

7. Aramis

Aramis

Belirli bir boy ve KG den sonra bu balıkları avlamak zarar vermekten çok fayda sağlar,zira bunlar avcı balıklarıdır ve önlerine gelen her türlü canlı nesneye saldırırlar.Bunlara yavru balıklarda dahil.23 Nisan günü sahil güvenlik cirit attı o bölgede ve hemen hemen her kağıya yanaştılar(benimkide dahil).Ortada yanlış bir durum olsaydı müdahelede bulunurlardı mutlaka.

Vedat abi mükemmel balıklar ve gayet amatör düşüncelerle yapılmış tertemiz bir av.Bir tanede ben çektim bu boyutlarda bir trança 23 nisanda.Elinize emeğinize sağlık.Saygılar

Son düzenleme: 30 Nisan 2010
  8. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Arkadaşım, bu mantıkla besin zincirinin en üst halkasını oluşturan köpekbalıklarını tamamen ortadan kaldır da bak, denizde tutacak balık bulabilecekmisin, ekosistem denilen mef'um ne oldu, Tanrı bunları niye yarattı?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Nisan 2010
  9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bu mesaja sadece gülerim,

Lüfer ve Levrekte avcı balıklar boğaza set çekip hepsini girişte yakalım. Fayda sağlayacak ya

10. Aramis

Aramis

Arkadaşım fangri,trança,sinarit gibi balıkların ekosisteme katkı sağlamaları için zaten belli bir boy ve KG dan sonra avlanmaları sağlıklıdır.90 cm boya ve 7 KG ağırlığa gelen dişli bir balık ekosistem için çok zararlıdır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Nisan 2010
  11. Aramis

Aramis

İlk önce ne demek istediğimi anlayınız ondan sonra gülünüz.Hatta beraber de gülebiliriz.

12. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Bunu hangi kaynağa, hangi veriye göre söylüyorsunuz. Adı üstünde ekolojik sistem. Yani doğal döngü, yani insan eli sürülmemiş.

Yukarıda bahsettiğiniz bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum, ama yanlış biliyorsunuz. Sanıyorum bunu mantık yürüterek söylüyorsunuz, ama yanılıyorsunuz.
    O beğenmediğiniz, deniz kestanesi dahi ortadan kalksa sonuçları felakete doğru giderdi, sizin ekosistem zannettiğiniz mef'um sadece ticari değeri olan balıklar mı?
    Açıklık getirirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

13. Aramis

Aramis

Muhakkak takip ediyorsunuzdur.Son zamanlarda ülkemizde Fangri,trança,mercan,sinarit gibi balıklarında yetiştiriciliği yapılmaktadır ve bu yetiştiricilik esnasında balıkların en fazla ama en fazla 90 cm ve 7 KG ye kadar büyümelerine izin verilir.Zira dediğim gibi bu balıklar kendilerinden ufak her türlü balığı yok ederler.

Bu yetiştiricilerin yaptığı dengeleme işleminin doğada ki karşılığı da avcılıktır.Ticari değer kelimesini neden kullandınız bilmiyorum ama geçmiş dönem raporlarımı inceleme fırsatınız olursa bu işte ticari bakışın ne kadar dıışında olduğumu daha iyi anlayabilirsiniz.

14. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Bu balıklar sadece içgüdüsel olarak ve yaşamın gereği olarak beslenirler, bilmiyorum bu balıkları suyun altında inceleme fırsatınız oldu mu, ben çok inceledim öyle hiç de sandığınız gibi her şeye saldıran, talan eden, katliam yapan canlılar değil, biz nasıl besleniyorsak onlar da öyle.

Size bir fıkra anlatayım, yaşlı teyze balıkçıya gitmiş, tezgahta zıplayan canlı balıkları göstererek, "Oğlum, balıklar taze mi" diye sormuş, tezgahtar, pişkin pişkin gülerek,"Teyze, görmüyormusun balıklar canlı" demiş. Teyze, adamın sırtını sıvazlayarak,"Oğlum ben de canlıyım, ama taze değilim" demiş.
    Şimdi, bahsettiğiniz balık üretme çiftlikleri sahipleri, sizce çiftliğin içindeki balıklar birbirlerini yemesinler diye mi belli bir boyda satıyorlar, yoksa çitliğin dışında yaşayan ve çiftlik içindeki balıkların ulaşamayacağı diğer balıkları yemesinler diye mi. Belki de daha büyüdüklerinde kendi bünyelerinde kurt ürettikleri ve bu kurtların balığı içten içe çürüterek yenmez hale getirdikleri içindir.

Ayrıca bir yanlış anlaşılma oldu galiba, ben sizi ticari balıkçılıkla suçlamadım, tenzih ederim, sadece ifade edebilmek adına ticari değer ifadesini kullandım.

Hoşçakalın

15. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Yazılan mesajların bir kısmını okudum ve üzüldüm Vedat Abayoğlunu tanımayan bilmeyen kişiler bu kadar ağır bi şekilde nasıl konuşur büyüklerim küçüklerim egede parakete ile bir günde tutulan trança miktarını Vedat Ustanın bir sezonda tutacağından fazla olduğunuz biliyormusunuz
    karaburunda bir günde amatörler geçinenlerin kaçtane, kaç kilo trança yakaladıkları birkeresinde çok güvendiğim bıçağının altına yattığım doktorum anlatmıştı sevgili üyeler lütfen düşünelim bu güzel yürekli insanı yormak üzmek kimin hakkı Bu koca yürekli adam bu yazılanları haketmiyor lütfen düşünelim
    saygılarımla

16. Aramis

Aramis

Dünyanın bir çok ülkesinde boyutları dahilinde Ayı avı serbest.Neden sizce? Belli bir boyuta eriştikten sonra onu doğal ortamda avlayacak bir canlı bulunamaması doyma içgüdüsün cüsse parelelinde hareket etmesi ekosistem açısından ne kadar faydalıdır.Bu balıklar içinde aynı şey geçerlidir.Sadece anlatma istediğim budur.Saygılar.

17. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    mükemmel desem yetermi bilmiyorum :) darısı bizlerin başına....

18. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Güzel örnek, o zaman bu avlarda, tonlarca para harcandığını, bu paraların yine bu hayvanlar için harcandığını, dişi ve yavru avının yasak olduğunu, avlayacağınız hayvanı görebildiğinizi, dişi mi, yoksa erkek mi olduğunu anlayabildiğinizi de biliyorsunuzdur.

Hoşçakalın

19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bu fotograflarin benimle alakasi nedir, yazdiklarimla alakasi nedir, zipkincilik ne alaka, hangisi kimin arkadasiymis, kim neyi paylasmis? benimle alakasiz ne varsa yazmissiniz, aciklik getirin.

20. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hah simdi baltayi tasa degil, kayaya vurdunuz. :cool:

Yukaridada yazdim bir konu hakkinda elestiri yapabilmeniz icin o konu hakkinda bilgi sahibi olmaniz gerekir diye degil mi yok hocam kimsenin bisey okudugu yokki, sende haklisin. Sen niye okuyasin, arastirasin, nasilsa sanal degilmi, vur gec, yanlissa ozur dilersin bu kadar kolay nasilsa ;)

Cunku okusaydiniz konularin en basinda zaten isin asli yaziyordu, okumadan konulari hemen fotolara bakip koymussunuz buraya.

Siz beni taniyamazsiniz cunku eger tanisaydiniz, benim bu site sayesinde gercek amator balikciligi ogrendigimi, bihaber oldugum tebligi arkadaslarim sayesinde zaman icinde benimsedigimi bilirdiniz.

Gelelim raporlara...

Ben bu site kuruldugu ilk gun uye oldum, Sennur iyi bilir, bu site teknik bir arizadan oturu kurulduktan kisa bir sure veritabani resetlenmesi gerekti, eski konular, emek veripte acilan konular ziyan olmasin diye hepsini bilgisayarimda yedekledim ve resetlenen siteye tekrardan eklemeye basladim, yani o raporlar bana veya herhangi bir arkadasima ait DEGIL. Bu sitenin uyelerine aittir.

Inanmiyorsaniz Sennura sorun, Murata sorun, hepsinin bilgisi dahilinde gerceklesti beraber actik o konulari.

Benim ispendeke karsi olamamla insanlarin emek verdikleri konulari acmamin bir alakasi yok, ben kendi insiyatifimle bu konuyu eklemiyim, bunu ekleyim diyemem, yoneticilerin isi bu, uygun gormezlerse kaldirirlar, benim ne haddime.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.