Son iki günümün dikey seğirme avları (Trançalar,sinagritler ve Fangriler)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bahaberk

bahaberk muhammed

En İyi Avı:
    3,5 kilo kofana
    Hepsi birbirinden güzel ve asil diplerin avcı balıkları tebrikler vedat usta her zaman rastgelsin

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    5 dakika önce, bir kardeşimle yaptığım telefon görüşmesini, konunun önemine binaen paylaşmak istiyorum.

Bu kardeşim sitemizin üyesi ve Ege'nin güzel bir bölgesinde hayatını idame ettirip, amatörce tadında avlar yapan bir kişi.

Dediği, abi burada bir jigging furyası başladı, malzeme satıcıları malzeme yetiştiremediklerini söylüyor, yörede bizzat kişilerin kendilerinden duyduğu söylemler ise şu şekilde ;

Acayip bir olay bu jigging bugün 40 kilo balık aldım diyen bir Doktor,

Yine yöreden bugün 60 kilo balık yakaladım diyen başka bir kişi,

işte Türkiye'de JIGGING avının gidişhatı, başka söyleyecek birşeyim yok.

3. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

vedat usta
    baliklar dahada buyurse sizi yiyecekler.
    balikta sizdeki kadar acima duygusu yoktur ona gore ustadim..
    sevgiler saygilar....................:)

4. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Murat Abi eline sağlık. Bugün bu yazını kaçırmışım şimdi okudum. Dediklerine aynen katılıyorum. O kadar ki hiç bir sitede hiç bir balık avı raporunın yayınlanmasını istemiyorum artık.

5. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    değerli üstadım :) insanların hayallerini süsleyen böyle güzel ve değerli avlarınızla ben dahil herkezin yıllardır süren hayranlığını kazandınız :) çoğu insan sizi kendine örnek aldı ben dahil keşke vedat abinin yaşlarında onun gibi dinçve denizle iç içe olsam diye hayıflanıp dururum ;)

velakin ben bu jig midir nedir bu işi hiç sevmedim hatta siz bile bu konuda insanları uyardınız yanlış ellerde katliamlara insanların hırslarına yenik düşmesine vesile olur demiştiniz ve hatta toriklerin yumurta bırakma zamanlarındaki gırgırların bunları çevirmesini katliam yapmasını üzüntü ile izlediğinizi belirtmiştiniz şu anda bende seni o gırgırlara benzettim seninde hırsına yenik düştüğünü gördüm be sevgili abim dün söylediklerinle bugün yaptıkların bana dün dündür bugün bügündür diyen bir politacımızı hatırlattı be abim üzüldüm diyorsunda hadi bir tuttun iki tuttun üzüldün peki ya diğerleri bu nasıl üzülmek be abim biraz kendinle çelişkili gördüm seni bu konuda buda bana bebelere masallar kitabını hatırlattı bana sana tavsiye vermek haddime değilde aynı meraya uzun süre uğrama çünki kötü niyetli kişiler uzun süre peşini bırakmazlar çok saklambaç oynayacaksın gibime geliyor ;)

bu yazdıklarımada sakın gücenme abim bir ard niyette arama sakın seni uzun süredir hayranlıkla izleyen ve seven ama senin hakkında daha bu ilk mesajı olan ve biraz serzenişte bulunan bu kardeşini maruz gör :eek:

not =lütfen başkaları bu yazdıklarımdan ötürü konuyu başka yönlere çekip amacından saptırmasın lütfen bu vedat abiye benim değişik açıdan bakış açım gerekli açıklamayı zaten kendi yapar :)

6. seddülbahir

seddülbahir

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Merhaba,

Bir önceki mesajımın silindiğini görünce beni yasaklı listesine aldınız sandım, ama mesaj yazabildiğime göre sanırım "banlanmış" değilim.
    Kaldı ki zaten sırf bu mesaja cevap yazmış olmak için değil, amatör balıkçılık hakkında güzel bir paylaşım sitesi olduğu için taa Eylül 2009'da üye olmuşum.

Neyse,
    Ben Vedat ağabeyin bu mesajıyla birlikte ortaya artık kabak gibi çıkan bazı şeyler hakkında yazmak istiyorum eğer izin verirseniz.

Avcılığın Basamakları adlı bir yazı vardır, yıllar önce Sevgili Tarık Ersal (Başkan) derlemişti, burada uzun uzun anlatmak istemiyorum sadece başlıkları vereceğim:

1- Öğrenme basamağı
    2- Sınırlara ulaşım basamağı
    3- Trofe basamağı
    4- Metot basamağı
    5- Sportmenlik basamağı

Ben aslında burada "üstat" olarak anılan Vedat abiyi bu sıranın sonuncu basmağında görmek isterken, hala "sınırlara ulaşım basamağında " olduğunu görüyor ve üzülüyorum.

Hiç yakışıyor mu sana Vedat abi...

Öncelikle o "arslan partner" eğer kim?
    Fotoğraf çektirmekten mi hoşlanmıyor yoksa tüm balıkları sen mi yakaladın..bu konuya açıklık getirmek lazım.
    Bizim ustalarımızdan öğrendiğimiz; teknede balık avı bir ekip işidir, yakalanan balık ortaktır..Birliktedir. Amatörlük budur.

İkincisi, bu mal bulmuş Mağribi edasıyla adeta katliama varan, hatta katliam olduğu itiraf edilen "kıyım" nedir?
    Ben bunu ne amatörlük ne de görgü ne de etik kuralları içinde bulmadım hemen söyleyeyim.

Ayrıca, ne dinimizde ne kültürümüzde ne de bizi biz yapan özelliklerimiz arasında gösteriş yapmak, caka satmak yoktu..Ne oldu da herşey değişti?
    Efendim?

Bunu benden iyi bilen büyüklerim, neredeler?
    Anaç balık avlamak, hava kesesi şişti diye geri salmamak olur mu?
    Patlatırsın hava kesesini iğneyle bak gör nasıl aşağı iniyor?

"Bu kadar balığı ne yaptınız, hepsini tükettiniz mi?" Sorusunu ise hiç karıştırmak istemiyorum. Benim kulağıma öyle gelmedi.

Bunca aç gözlülük, devvamlı ilgi çekmek ve odakta kalmak arzusu, tüm bu hırs nedir Allah aşkına? Yanlış anlama, bunları sen kendin söylüyorsun, ben her ne kadar çıkarımda bulunsam da böyle bir iddiada bulunmadım. Sağolsun, diğer arkadaşlar da bunu dile getirmeyecek kadar nazikler ya da olaylara başka türlü bakamayacak kadar yeniler..

Yahu bu takımlara sahip olamayanlar var,
    Bu balıkları avlayamayan var,
    Var oğlu var.
    Bunca gösteriş, puan toplama arzusu nedir, biri bana dürüstçe anlatsa ya...

Ben Vedat abiyi yıllardır tanırım, kendisi de beni tanır.
    Ama artık biraz şapkayı çıkartıp düşünmenin zamanı gelmedi mi?

Nereye varacak bunun sonu?

Selamlar
    Serdar Altınbilek

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Enteresan olaylar oluyor, doğruları söyleyen arkadaşların mesajları siliniyor, hayretle izliyorum ..
    murat bey ve mustafa bey yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum bu av yöntemi ile taşlarda balık kalmayacak en ulaşılmaz yerlerde olan balıklar avlanılıyor. yazık bu jigging tekniği oldukça gelişti ve yakında herkes bunu uygulayacak...

Son düzenleme: 30 Nisan 2010
  8. mertyılmaz0

mertyılmaz0 mert yılmaz

Vedat abi sizi tebrik ediyorum bana kalırsa düşüncenizde haklısınız ancak her eline jigi alan her eline kamış alan bu balıkları tutamaz,sizin ustalığınız,bilginiz,tecrübeniz sayesinde bu balıklar tutulmuştur.Herkes zannediyor ki eline jigi alan bu balığı tutar:)Bence çok komik üstadım.Hiç üzülmenize gerek yok sizin gibi tecrübeli olmayan insanlar bu balığı rüyalarında tutarlar:)

En basit bir örnek olarak o balığı almak için uygun makara,kamış ve tecrübe gerekir burada çekilen balık istavrit,sarıkanat değil:)

Avlarınıza devam etmenizi güzel raporlarınızı yazmanızı beklemekteyim..

İnşallah bir gün sizin gibi bir ustayla görüşmek umuduyla...

RASTGELE

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert
    Konu hakkında verilen cevapların hepsini teker,teker okudum.Sadece seninkinin tam doğru teşhis olduğunu net olarak söyleyebilirim.Bu bakımdan ilk seni cevapladım,bravo.
    Diğer kardeşlerimi cevaplamaya şimdi geçiyorum.
    Bu konu günceldir.Yöneticilermizin fikirleride çok önemlidir.
    Sevgiyle kal

10. simendifer

simendifer Sennur

Neden hayret ediyorsun ben de bunu anlamıyorum. Aynı şeyleri ifade eden başka mesajlar da yazılmış gördüğün gibi ama hiçbiri silinmemiş değil mi? Demek ki neymiş, insan gibi yazılan mesajlar silinmiyormuş.

11. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Vertical Jigging -üstadın da dediği gibi- vahim sonuçlar doğurabilen çok etkili bir avlanma tekniğiymiş. Bir de yanınızda GPS + sonar cihazı varsa derinlerde gizli kalmış son anaç balıkların tüm mahrem hayatına kasdetmek mümkün..

12. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Vedat baba, yine gözlerimiz bayram etti, raporunla sevindirdin herkesi.
    Tebrikler. (Üsküdarda çektiğim videoları keyifle yeniden izledim.) Bir de seni avlanırken çekmek lazım. :)

13. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

Vedat bey
    o baliklari ne yapiyorsunuz ?
    herhalde satiyorsunuz yoksa sivricede okan moteldeki 3-4 kisiye cok bu baliklar ve cok yazik.
    eger bu baliklari gercekten siz tutuyorsaniz gelecek nesillere buyuk saygisizlik ediyorsunuz.
    sivriceye cok sik gidiyorum ama artik size ugramayi dusunmuyorum.
    ise saka karistirayim baliklar sonunda sizi yiyecekler diyim dedim ama yok olmuyor.isin saka kaldirir yani kalmadi.
    sagduyulu arkadaslar hepinize yurekten tesekkurler
    saK SAK YAPANLARDA SAPKASINI ONUNE KOYUP DUSUNSUN..BUNLAR SON TROFELERDIR

14. hasan55

hasan55 hasan şahin

Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    4,5 kg. sazan
    Vedat abi saygılar.Mükemmel bir av olmuş heveslenmemek mümkün değil.Ama bazı şeyler imkan meselesi inşallah banada ve benim gibi avcı dostlara da böyle avlar nasip olur.

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Nereye uyguluyor ?

Sen herhalde bu işi boğazda çapariyle istavrit avlamak gibi sanıyorsun.

İnternetten okuduklarını emin ol pratiğe dökmek daha zor.

Bi kere teknen yok, buradaki bir çok insan bir levrek için aylarını veriyor, dağ taş, tepe demeden, belki başarıya ulaşıyor, ulaşamıyor.

Bu iş farklı, teknen olacak, sağlam kerterizin olacak, boş suya jig sallasan ne olur?

Herkes senin dediğin gibi bu tekniği uygulayabilseydi, herkes Vedat Abayoğlu olurdu, herkes jig raporları koyardı.

Bu iş her babayiğitin harcı değil, Vedat abinin koca Türkiyenin denizleri içinde avladığı 1-2 sinagrit ve trançayla bu balıkların nesli bitmez.

2 gün önce trollere karşıydınız, şimdi amatör tekniklere karşısınız.

Bu balıkları jigle değilde sırtıyla alsaydı aynı şeylerimi diyecektiniz? tabiki hayır, öyle olsaydı geçen seneki raporlara çoktan derdiniz.

İşin bahanesi, Vedat abayoğlu suçlu, işin gerçeği düşmanı, çekemeyeni çok, bariz belli, zaten olumsuz yazanlarada baktığımda ömrü hayatında trançayı anca fotoğraflarda gören kişiler, benim gibi... bırakın bari imkanımız yok, fotoğraflarda görelim.

16. 3182

3182

Gırgırlar 1 aydır gece ışıkla avlandılar merada kolyoz uskumru istavrit bırakmadılar siz burada 5-10 balık için darağacı kurdunuz. Hadi hayırlısı. İnternet de klavye başına geçen anca yazı yazsın. Gidip balık avlayıp rapor yayınlamak suç olur yakında. Hayvanları koruma derneği değil balık avı sitesi balık raporları yayınlanacak tabiki.

17. fatihbayram

fatihbayram Fatih

Favori Kamış:
    riwer
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Karagöz 1350 gr. Levrek 50 cm
    tebrikler vedat abi çok güzel balıklar.

18. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Vurun abalıya dedikleri bu olsa gerek! Vedat Usta, dikey seğirtmeye ilişkin defalarca çekincelerini yazmış, üzüntülerini bildirmiş bir insan(lütfedip okursanız görürüsünüz, kaldı ki bu tekniği ilk uygulayan insanlardan) Vedat Ustanın egosuna ilişkin tespitlerde bulunup, psikolojik açılımlar yapmak haksızlığın daniskasıdır. Yaşı başını almış, amatör ruhla avlanan, kullandığı takımları, tecrübelerini, geniş bilgi arşivini insanlarla paylaşan ayaklı bir kütüphane Vedat Amca. Tutuğu balıkları satıyor türünden saçma eleştirler, sınırları zorluyor, sattığını varsayalım, emekli bir insan malzeme alıyor, benzin harcıyor, emek veriyor vs. bunun karşılığında tutuğu balıkları satsa ne olacak, satsa da hakkıdır, yaşamını idame ettirmesi gerekiyor, hangi sistemde yaşıyoruz ? Herkese ihtiyacı kadar gibi bir sistem değil! Eğer denizlerimizdeki balık dengesi Vedat Ustanın, tutuğu balıklarla, öğrettiği tekniklerle bozulacaksa vay halimize. Hala ciddi bir yasal düzenlemenin olmadığı, olsa da ahbap-çavuş ilişkisiyle rahatlıkla aşılabilen, otokontrolsüz, talancı bir avcılık sisteminde Vedat Amcamı suçlu? Eğer yukarıda yazılanlar şak-şakçılıksa memnuniyetle kabulümdür.

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Abi bende bunu anlamıyorum bu site amatör balıkçılık sitesi değil mi?

Birisi der, balıkları sal vesayre burası sportif balıkçılık sitesi değilki, amatör amatör... 5kg kadar limit vermiş varmı ötesi? yasayıda takmıyorsanız o zaman tebliğ lafı bile geçmesin.

Bakanlık tebliğ çıkarmış bunlara uyulacak diye, eee tamam buna uygun olmayan birşey varsa onu tartışalım,

Kalkmış birisi der, balıkları napıyorsunuz, satıyormusuz falan çok çirkin ve nezaketsiz yazılar, ben çok nezaketliyim demiyorum ama bişeyleri dile getirirken karşınızdaki insanın yaşına bakınız, ona uygun şekilde yazınız, böyle hakaretvari, aşşağılarcasına yazmak insanlık dışı.

Hele konu hakkında bilgisi olmadan atıp tutanlara sadece gülüyorum. Alsınlar ellerine bir jig, sabah akşam gezsinler denizde, burada sırf sataşmak için yazan arkadaşlardan biri trança raporu koysun bende üyeliğimi sildireyim. Yapamazlar çünkü anca laf, icraat = 0 :D

20. 3182

3182

Aynen bravo. O kadar çok uğraştıki vedat abi şu ışıkla avlanan gırgırlar için. Acaba onu eleştirenlerin bu konuda yaptığı ne var? Hangi birimlere şikayet de bulunmuşlar? Bakanlıkla ne gibi yazışmaları olmuş?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.