Son iki günümün dikey seğirme avları (Trançalar,sinagritler ve Fangriler)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

tabiat ananın bize olan emaneti yine bizim tarafımızdan büyük bir hıyanetle doymak bilmeyen açlığımızla gözü dönmüş avcılığımızla en büyük ihanete uğramakta...albert einstein atomu parçaladığında insanlık adına ne kadar büyük bir iş başardığını düşünüyordu ama ne oldu...

kimse kimsenin avına karşı değil...tepki sadece koruma iç güdüsünden geliyor...herkes vedat amcayı tanır bilir...o ne yapmış nasıl yapmış merak eder...onu tanımayana balıkçı demezler...o bir duayen ve üstaddır...avları benzersiz ve nerede ise emsalsizdir...yani kısaca bizim onunla olan ilişkimiz imam cemaat ilişkisine benzer...yazmıyorum bu ilişki nasıldır...çünkü aklı olan herkes bilir...

insanoğlu besin zincirinin en tepesindedir...en büyük avcıdır...doymak bilmez...mevcut ekosistem zincirini kıran tek canlıdır...insanoğlu yayıldıkça sistem daha da çökecektir...

bırakın şu trofeleride yılda bir kere vursun oltaya...unutulmaz bir av olsun...seneler geçsede herkese anlatılsın...bırakın kendinize 90 cm lik 7 kg balıkları örnek almayı...unutmayın ki kötü örnek emsal teşkil etmez...

burada aldılar 65 kg balığı...ne oldu...en büyük mü oldu...yoksa madalya mı aldı...

jig yapın...ama kararında yapın...unutmayın adamlar ellerinde cetvelle balığa çıkıyor...ama gerçek avcının büyüklüğü yakaladığı balıkla değil elinde ki cetvelle ölçülüyor...

Son düzenleme: 30 Nisan 2010
  2. senol-444

senol-444 SENOL

Biri dinamit atacak,biri zehir atacak,biri sınır tanımadan gırgır ve trol yapacak,biri gece gündüz zıpkınla dalacak hatta bazıları tüple dalacak bir en küçük gözlü agla kıyılarda av yapacak biri yumurta dökmeye gelen balık daha kolay av diye bekleyecek biri bir karışlık orfozu lagosu levreği cantaya koyacak coğumuz bunları seyredecek sesi cıkmayacak biri yakalanması gerekliğinde büyüklükteki balıkları yakalayınca hep beraber veryansın edicez öylemi nasıl iş bu.Bu işi amatörce yerine getiren arkadaşlara biraz saygılı olalım.

3. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet bu konuda doğru söylüyor. Site yenilendiği zaman, konuları yedeklemiş olduğu için Mehmet eklemişti. Kısacası raporlar Mehmet'e ait değildir. Hatta Mehmet'in açmış olduğu daha pek çok konu da Mehmet'e ait olmayıp, yedeklemiş olduğu ve yeniden siteye aktardığı konulardır. Bence buna istinaden, bir özrü hak etmektedir. Çünkü tebliği delecek bir arkadaşımız değildir kendisi. ;)

Raporlardaki aykırılığa gelince, o zamanlar yenileme işinden sebep çıkan problemler dolayısı ile hiçbirimiz bunları kontrol edecek durumda değildik zaten ve öylece kalmışlar. Tarihlerine bakarsanız eskiliklerini anlarsınız zaten, ki o tarih sitenin yenilenme tarihidir, raporlar o tarihten de eskidir.

4. senol-444

senol-444 SENOL

Bilimsel bir gercek ortaya cıktı sanırım.Bazılarının Trofe balık tutması karın agrısına sebeb oluyor demek.
    Karşıyakadan sevgilerle.

5. vedat beyle ilgili tartışma ya pek girmek istemesemde iki tarafında haklı olduğu yanlar veya görece haklılığını savunacak tespitler yapılır benim bu konuda yazacak tecrübem yok fakat amatör balıkçılık la ilgilenen bizlerinde yok masrafı var yok geçim kaynağı yok emekli v.b olayı ekonomik nedenlere bağlayıp yasal olmayan bir şeyi yasal hale getirmeniz ilginç takip ettiğim kadarıyla vedat amcadaki takım ve malzemeler çoğu kimsenin imrendiği istediği ve hayal ettiğinin üzerindedir dolayısıyla yola amatör olarak çıkan ve bu işte ustalık (bence daha da ileri)mertebesine ulaşmış olan birisininde gerekçesi ne olursa olsun bu vedat usta için değil tüm amatör balıkçılar için geçerlidir ticari amaçla kullanılması bence amatör balıkçılık ruhuna aykırıdır bu arada vedat beyin satıp satmadığını bilmediğim içinde kendisine buradan haksızlık yapmak istemem genel olarak çengelköy çubuklu galata ve çevresindekiler için de kullanılan yok yol parası çay parası şarap parası emekli öğrenci v.b terimler kullanılarak yapılan satışların vicdani olarak gösterilmeside vicdansızlıktır çünkü trolculer tırıvırıcılar yasak zamanı avlananlarda aynı gerekçelere sığınıyorlar sonuç olarak bizim yapmaya çalıştığımız amatör balıkçılık ve yasalar bunu engelliyor. yoksa 3 milyon işsiz var ehliyetsizler araba kullansın balıkçılar kaçak avlansın polis rüşvet alsın asker vatanı satsın doktor hastasını sonrada bunlara geçim için deyip anlayış gösterelim bu olmaz aynı gemideyiz hep beraber batarız yanlış yanlıştır ve ne olursa olsun savunulacak yanı yoktur saygılarımı sunuyorum

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Nisan 2010
  6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Kadem
    Seni yakınen tanımaktan çok mutlu olduğumu bilmeni isterim.
    Kuzuları dizdik ve sizlerede sunduk.Ama sevincimiz bazılarınca baltanılmaya çalışılmıştır.Buna aldırmamaya vede üzülmemeye çalışacağım.Bunu başaracağıma eminim.
    Yörükoğlunun videosunuda çektim.OLtası iki büklüm kendi iki büklüm olağanüstü bir balıkla olan mücadelesinide görüntüledim.Muharrem kardeşim yolladığında sizlerede sunucağım.
    Dostlara selam
    Kal sağlıcakla

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ünal
    İlgi ve yorumlarına teşekkürler,sağolasın.
    Sanırım Muharrem kardeşim İstanbula vardığında arkadaşlarıyla tadlarına bakacaktır.Ben kendime hiç ayırmadım partnerlerime verdim.Bu durum senelerce yaptığım ve tutmak kadar zevk aldığım bir durumdur.Video çekimlerindeki haykırışlarımı yakında izleyeceksiniz.
    O Koca balıkları o koca gözleri beni kahretmiştir.Birdahaki başarılı avımızda onları sevip okşayım salıverdiğimizi hep beraber izleyeceksiniz.Bu benim sözümdür.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Özcan
    İlgi ve yorumlarına teşekkürler.
    Ancak herzaman gönlünü ferah tut.Bu balıklar Yunanla sınırımızda ve hatta az daha içeride tutuluştur.Bozcaada arkası sahilden millerce açıktaki beynelminel sular onların esas mekanlarıdır.Boş kalan meralarımıza arada uğrarlar güzelce beslenir ve dönerler.İşte böylesine bir anda hedefimiz olmuş ve tutulmuşlardır.Yunanlar her türlü balığı kollamakta ve limit dahilinde avlanmaktadıorlar.Bu durum aynen Karadenizdeki komşu ükleredede görülmektedir.Yani kısa bir deyişle neredeyse tüm ticari balıkcılığımız dahi komşularımızın kollamaları ve bilinçli avlanmaları sayesinde gerçekleşmekte,onların göçleri sonucunda katliam derecesine varan avlarala tarafımızdan yani prosyonel avcılarca yakalanmaktadırlar.>Bu durumun böylece devam edeceğini sanmaktayım.
    Benm göreceklerim tamamlanmıştır.Geleceğe dönük tasarruflar ilgimi çekmemektedir.Zaten ne kadar geleceğim kalmıştırki.
    Sevgiyle kal

9. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

tatlı sucu olmama rağmen bu konuya yazmak istedim.

türkiyeyi,elimden geldiğince,en küçük kasabasına kadar gezmeye çalıştım yıllarca,gezerken de ,çok özel yerler keşfettim canım ülkemde.
    bunlardan biride sokakağzı,bu gizli cenneti,el değmemiş bölgeyi görmek gerekir,namı diğer sivricenin hemen yanı.
    geçen yıl 3 defa gitmişim, kafam bozuldukça,arkeolog olan bir kardeşimin moteline kaçarım.
    e gittiğimizde akşam için sabahtan veriyoruz,balık siparişini sivricedeki balıkçılara,akşam da sahildeki maslaarda ,köhne bir kulübeden ibaret balık restauranı gidenler bilir,yeriz taze balığımızı.her balık vardır sivricede,balıkçılıkla geçinilen küçücük bir köy.
    tabi vedat abimizle ,birtürlü rast gelmedik,ama merak tabi, de sorduk, soruşturduk,abimizi,aynen nasıl görüyorsanız,böyle anlattılar bize.

İYİ BALIKÇININ EGOSU OLUR,bu çok normaldir,hatta buraya av rapporu açan herkes egosu için yazar bir nevi zaten kimse inkar edemez bunu.çünkü çoğu kişi,avlağı yazmaz,tam olarak kullandığı takımı yazmaz,hep ince bir ayrıntı bırakır kendine,buda tam paylaşım değildir zaten,bir nevi birazda ego tatminidir.
    ama avcılık için, kalkıpta bilgi veren, konu açan ,anlatan adama da bu yakıştırma yapılmaz.böyle balıkçılar ayrı tutulmalıdır,korunmalıdır ki diğerleri de onun PAYLAŞIMINDAN birşeyler öğrensin.
    havadan düşerek iyi balıkçı olunmaz,vedat abi çok zengin bir adam değil ama ,en iyi sahteleri,takımları kullanıyor ,gerektiğinde herkesden daha cesaret gerektiren sularda avlanıyor,sistemli avlanıyor,stradeji yapıyor,böyle olunca da iyi balıkçı olunuyor.

bu memlekette tatlının da tuzlunun da tek düşmanı ağcılardır,böyle oltacının tutuğu 4 tane trofe ile denizin balığı bitmez,KOMİK ŞEYLER BUNLAR ,BENCE KISKANÇLIK dan başka birşey değil.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Caner
    Aylardır sur kamışlarla kıyıdan iri sargoz ve arada çupra yakalamaktayız.Bunların en büyük çoğunluğu gelen misafirlerimize ikram edilmişler ve İstanbula dönerken yanlarına konulmuşlardır.
    Bir tanesinin bile tadına bakmadığıma emin olmalısın.
    Bu gece İstanbula dönecek Muharrem Kardeşime demin telefonda rica ettim.Dedimki kaldığın moteldeki derin dondurucuda şokladığın tüm balıkların o halleriyle bile olsa fotoğraflarını çek ve bana yolla.
    İnşallah dediğimi yerine getirdiğinde sunduğum taze halleri ile şoklananların sayısındaki eşitliğini sizlere sunabileceğim.Bir eksik çıkabilir ve oda Ferhat kardeşimize verdiğimizdir.
    Şayet gelirsen sanada tüm tutulanları vereceğime emin olmalısın.
    Sevgiyle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eski günlerimi hatırlattığın için çok teşekkür ederim sevgili Timuçin.
    Kal sağlıcakla

12. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

tatlı sucu olmama rağmen bu konuya yazmak istedim.

türkiyeyi,elimden geldiğince,en küçük kasabasına kadar gezmeye çalıştım yıllarca,gezerken de ,çok özel yerler keşfettim canım ülkemde.
    bunlardan biride sokakağzı,bu gizli cenneti,el değmemiş bölgeyi görmek gerekir,namı diğer sivricenin hemen yanı.
    geçen yıl 3 defa gitmişim, kafam bozuldukça,arkeolog olan bir kardeşimin moteline kaçarım.
    e gittiğimizde akşam için sabahtan veriyoruz,balık siparişini sivricedeki balıkçılara,akşam da sahildeki maslaarda ,köhne bir kulübeden ibaret balık restauranı gidenler bilir,yeriz taze balığımızı.her balık vardır sivricede,balıkçılıkla geçinilen küçücük bir köy.
    tabi vedat abimizle ,birtürlü rast gelmedik,ama merak tabi, de sorduk, soruşturduk,abimizi,aynen nasıl görüyorsanız,böyle anlattılar bize.

İYİ BALIKÇININ EGOSU OLUR,bu çok normaldir,hatta buraya av rapporu açan herkes egosu için yazar bir nevi zaten kimse inkar edemez bunu.çünkü çoğu kişi,avlağı yazmaz,tam olarak kullandığı takımı yazmaz,hep ince bir ayrıntı bırakır kendine,buda tam paylaşım değildir zaten,bir nevi birazda ego tatminidir.
    ama avcılık için, kalkıpta bilgi veren, konu açan ,anlatan adama da bu yakıştırma yapılmaz.böyle balıkçılar ayrı tutulmalıdır,korunmalıdır ki diğerleri de onun PAYLAŞIMINDAN birşeyler öğrensin.
    havadan düşerek iyi balıkçı olunmaz,vedat abi çok zengin bir adam değil ama ,en iyi sahteleri,takımları kullanıyor ,gerektiğinde herkesden daha cesaret gerektiren sularda avlanıyor,sistemli avlanıyor,stradeji yapıyor,böyle olunca da iyi balıkçı olunuyor.

bu memlekette tatlının da tuzlunun da tek düşmanı ağcılardır,böyle oltacının tutuğu 4 tane trofe ile denizin balığı bitmez,KOMİK ŞEYLER BUNLAR ,BENCE KISKANÇLIK dan başka birşey değil.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Valla sevgili Ümit dediğini yaparda gelirseniz en azından beni zor durumda bırakırsınız.Ayrıca her gelenin balık alabileceğini hiç sanmıyorum.Bu iş sanıldığı kadar asla verimli değildir.Ben bile bu kadar çaba gerektireceğini,bu kadar kerteriz bilgime rağmen bizi bu denli uğraştıracağını sanmıyordum.
    Kıskançlığın yaşadığım bölgedede bu kadar ayyuka çıkacağını asla tahmin etmiyordum.
    Bu bakımdan maalesef gelme isteğinizi müspet karşılayamayacağım.
    Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Nerede yaşıyordun sevgili Nihat.Belirtirsen belki sana birkaç kerteriz söyleyebilrim:D :D
    İlgine teşekkürler
    Kal sağlıcakla

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Özer
    Hani birkaç tane olsalardı üzülmeyebilirdim.Ancak 3.günde devam edince eh dedim yazıklar olsun sen ne yapıyorsun.Sanırım hayli bir zaman denemeyeceğim.
    Balıkların yerlerini bulmak uğruna iki depo benzin harcayarak dalgalı denizde çok yıpranarak sanırım 70 km kadar yol yaptık.Sonuç bu bakımdan verimli olmuştur.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat
    Senin mesajına kadar herşeyin güzel gittiğii bir paylaşım olduğunu sanmaktaydım.Ama tenkitin beni üzdüğü gibi,sanırım senin ateşlemenle başım ağrıyacağa benzer.Bakalım müteakip mesajlarda neler var göreceğim.
    Ha bir hatırlatma,İllaki levrek anaç levrek diye bana sual üstüne sual,kerteriz bilgileri sorarken,msn'de dahi bu israrlarını yenilerken sanırım yaptığım işleri övmekteydin.
    Safca ve aptalca sana o yerleri o bilgileri detayıyla verdim.Bu bir ikilemdir sevgili Murat.Bu durumun dostlukla ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum.
    Bu iş burada kalsın olurmu.
    Kal sağlıcakla

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Vedat abi, bu mesajımda sana bir eleştirim var mıdır?

18. ustalarım ve abilerim ve kardeşlerim öncelikle tarafsız olduğumu ve acemi olduğumu belirterek cahilliğimi gidermek amacıyla soruyorum bunu belirtmektede fayda görüyorum çünkü müdavim ve konuklar konusunda bile hala anlaşamadığımız veya orta yolu bulamadığımız kişiler var olacaktırda bu konuya gelirsek eğer forumda dikkatimi çeken vedat ustanın yakaldığı veya çıktığı her avdan sonra yayınladığı raporlar neden bu kadar tartışılır ve neden bukadar keskin bir ayrımcı cephe oluşur anlamış değilim gördüğüm kadarıyla taraflar çok keskin ama biz acemileride veya yeni başlayanlarıda göz önüne alarak açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim bu olaydada eşkinaman(murat bey) fikirleriyle vedat ustanın avı arasında kalıyorum ve bir sonuca ulaşmak münkün degil şöyle ki murat beyin eleştrileride mantıklı ama vedatustada yılların tecrübesi ve birikimi var ve bu forumda oldukça saygın bir yeri olduğu aşikar bu tecrübe ve birikim de insana hata yaptırmaz diye düşünüyorum ez kaza yaptırsa da raportlatmaz en azından hal böyle iken vedat beyin açıkllayıcı bilgilerinede ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum forumların amacıda tartışmak ve doğruyu bulmak ise eğer bu konudada vedat usta gerekeni yapar diye umuyorum saygılar ve bol avlar

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Adamın biri 3 tekne 9 kişi bizde gelip senin gösterdiğin yolda balığı kıracaz diyene kadar ağzımı açmış mıyım?

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Uğur
    İkilemlerim olduğu doğrudur zaten kendim yazdımda.
    Ancak bilmeli ve inanmalısınki,bu işe heves edilirde sonuçlar hiçte o kadar verimli geçmeyecektir.İzleyelim vede görelim.
    Zira bu işin hayli zor olduğuna sonunda ben bile inandım.Olağanüstü efor ve yol katettim(70 km kadar)pEŞİMDEN GELENLER DAHİ PES ETTİLER.yUNAN SULARINA GİRDİM,ÇIKTIM,ISLANDIM.Buişi yapabilenler hiçte çok olmayacaklardır.
    İzmir Alaçatı beynelminel yarışmalarını tertip edenler yüzünden bu iş patlamıştır.Benim yüzümden değil.
    Hani patlamışta ne olmuşturr.Bizimkiler o kadar mükemmel teknelerine ekipman ve teçhizatlarına rağmen sürklase olmuşlardır.Ben tartışmasız Atatürk Milliyetcisi bir insanım.Yunanın bizim sularımızda yarışma gerekçesiyle bile olsa yüzlerce kilo balığımızı yakalaması beni rencide etmiştir.
    Milliyetcilik hissiyatıma kapılarak madem öyle,işte böyle demişliğim ve yapmışlığım vardır.Olay bundan ibarettir.
    Sen akıllı birisisin,lütfen olayı derinden incele.Bu işin hiçte herkesin becerebileceği bir avlanma taktiği olmadığını sonunda anlayacaksın.Ben bile bu konuda yanıldım.Ama şimdi içim rahat,çabaların büyük bir çoğunluğu boşa çıkacaktır.İzleyeceğiz vede göreceğiz.
    Sevgiyle kal

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.