Son iki günümün dikey seğirme avları (Trançalar,sinagritler ve Fangriler)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Muhammed,teşekkürler

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak sinan sen böyle yorumlara devam edersen seni ham yaparım ona göre.:) :)
    Sevgiler,inatcı ve isyancı adam.

3. 3182

3182

Abicim

Sizi eleştirenlerin bir paylaşımı varmı forumda? Baktınızmı hiç ne tutmuşlar ne yayınlamışlar? Bu işler böyledir bazıları internetde avlanır bazıları denizde. Hayatta değer vermediğiniz insanların lafları sizi etkilemesin. Bir dahaki sefere daha fazla baklava ile gelicem :D

4. ergir

ergir ergir

yorumsuz........

5. 3182

3182

Taş taki balık senin neyine erzurum yayla

6. 29519

29519

Ben 4. filo ile görüştüm hep beraber vertical jigging yapmaya gidiyoruz:D
    Şaka bir yana vertical jigging gerçekten tehlikeli bir amatör balıkçı disiplini. Her ne kadar belli bir disipline sahip olsada vertical jigging'i tehlikeli yapan ise özellikle "balık bulucular" sayesinde oldukça kolay balığa ulaşılabilmesi ve nispeten daha az uğraş ile (canlı yem, rapala gibi nispeten daha az uğraştırıcı olması) balığa ulaşılabilmesi. Elbette bu disiplininde kendine has teknikleri vardır ama "et" konusunda bu kadar aç bir milletin.. bu kadar az bir kural ve bu kuralların oldukça az uygulanması sebebi ile bu balıklara ulaşması çok daha kolay olacaktır. Aslında fish finder olmasa vertical jigging'in diğer balık av teknikleri kadar tehlikeli olduğunu zannetmiyorum. Bu av tekniğini tehlikeli yapan fishfinder denen balık buluculardır. Konu yer mekan öğrenmekten çıkar herkes bir süre sonra da olsa tekniği öğrendikten sonra balığı bulduğu yerde balığı alır. Sonuçta fishfinder olmasa insanlar o kadar kolay balığa ulaşamaz diye düşünüyorum.
    Bide merak ettim harbiden,Vedat abi sen n yapıyorsun o kadar balığı? :D

7. 29519

29519

Senin ne kadar neyine ise o kadar da o'nun neyine yayıncı. İnsanların düşüncelerini ikamet ettikleri yere göremi "doğrudur, yanlışdır" diye nitelendireceğiz.

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Namaz kılmayın oruç tutmayın , acaba bu cevap yeterli olmuşmudur.

9. 29519

29519

Bilmem.. kendinize sormuşsunuz sanki. Namaz ve oruç ile vertical jigging'i aynı kefeye koymuşsunuz garip gerçekten.

10. ergir

ergir ergir

aslında cok doğru bi soru.dışardan bakıldığı zaman hergün balığa cıkan birinde kilolarca balık olduğu düşünülenebilinir.ben kendimden bahsedeyim hergün balığa giderim bazen cumartesi pazar dahil.bugün 3 kilo cıvarı balığım vardı yine eve cıkamadan kapıda arkadaşlara kaptırdım.inanki hanım carşamba günü pazardan balık satın aldı.:p

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Bazıları ayetin kısa yorumunu yaparken böyle anlatırlar, sende yazılan onca mesajın içinden cımbızla ayıklar gibi bula bula o mesajımı buldun, zaten o balıkların nerelere gittiğini açık seçik beyan etmişken neden böyle bir soruyu sorma ihtiyacını kendinde hissettin merak ettim.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak sevgili Ümit.Bence bu basit ve yanlış tespitlerinden vazgeçmelisin.
    Bu yöre nerdeyse bütün trol ve gırgırlarca on seneden fazla bir zamandır,özellikle yumurtlama zamanı talan edilmekteydi.Ben geleli 6 sene oldu.O zaman ışıklı gırgır sayısı 25 ila 30 arası olurdu.Bu sene onu geçmedi.
    O gırgırları acaba bilirmisin.Aslereliğimi orada yaptığımdan biririm sanki GenelKurmay harekat merkezi gibi onlarca elektronik aleetlerle doludur.Kilometrelerce uzaktan balığı tespit edebilmekte hatta kac sandık hangi cins olduğunu bile nerdeyse net tahmin etmektedirler.
    Trilyonlarca değerdeki bu teknenin reisleri Müsellim Boğazını eskiden bilmiyorlardıda şimdi bir Vedat diye biri çıktı birkaç uskumrudan bahsetti,onlarda öğrendi bu yeri geldiler ve uskumruyu bitirdiler,öylemi.
    Hani ayıp oluyor,yakışmıyor bu nasıl basit ve ucuz bir mantıktır anlamak mümkün değil.
    Birilerini dikkatini çekmekte ne demek oluyor.Yani buranın mahalli insanları mesajını okuyacak zaten uzaktan güdümlü olarak kendilerini dolduruşa getirenin dedikleri doğru çıkacak öylemi.
    Yani zaten dörtür tekne ve motorlarım calındıydı onları tekrar tahrikmi etmek niyetin.Yada bir kuytuda beni kıstırıp dövmelerinimi istiyorsun.
    Yazıklar olsun.

13. 29519

29519

Ben de geçenlerde 5 kg kadar istavrit aldım, 3 kg'ını aile dostuna geri kalanıda bugün sevdiğim bir arkadaşıma buzluktan çıkarıp verdim. Yarın tutabilirsem eğer sanırım kendim yiyecem :D

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ah Murat ah bu iş o kadar basit ha.

15. 29519

29519

Ama benim mesajıma alıntı yaparak cevap vermişsiniz. Yokse ne cımbızı ne ayıklaması, yazılan ne ise o na cevap veririm ben.

16. 29519

29519

Evet abi o kadar basit. Balık bulucularda sağolsun bizde.

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Uluç doğru söylüyorsun fakat sende bazı arkadaşlarımızın eleştiri yaptıkları yazılardan fikir alıntısı yapmışsın, ona istinaden böyle yazdım.

18. senol-444

senol-444 SENOL

Sevgili vedat abi sen boş ver.kimseye cevap yetiştiremezsin kendini üzme bence yanlış yaptığın hiç birşey yok.yakaladığın balıkları bir coğu rüyasında görse sabah uyanmak istemez.burada konuşanlar bir gün jiğ yapsınlarda bakalım sonuç ne oluyor.resimlere bakıp gaza gelmeleri gayet normal.herşeyi cok basit zannediyorlar.Yabancı kanallarda yakalanan balıkların hepsini bıraktıklarını zannediyorlar.coğu reklam cekimi coğundada zayen yeteri kadar balık livarda.Duyarlı arkadaşlar başka katliamlara tepkilerini göstersinler.saglıcakla kal abi.

19. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

konu atışmalarla mı geçecek? Yoksa birileri gerçekten şu jigging olayı ile ilgili olarak gerçek ve yapıcı yazışmalar sunacak mı? Avukatlık yapa yapa konuyu nerden nereye getirdiniz, cümleten bir silkelenin lütfen. Kimse kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermeyecek kadar aciz değil. Doğrudur-yanlıştır yarışına döndürdünüz işi, lütfen kendinize gelin ve konuyu toparlayın artık. Bu yazılanların tek bir kişiye faydası yok. Yöntem doğruysa yöntemi, değilse yanlışın nasıl engelleneceğini tartışalım ama bu şekilde konuyu saptırmayalım.

20. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Evet Sennur , avukatlıksa avukatlık savcılıksa savcılık yapacağım , nedenmi , bazı arkadaşlarımız Vedat babaya eleştiri yaparken Vedat babayı avları ve raporları konusunda güzel yazı yazanları şakşakcı olarak belirtirse, , bu güne kadar bir tane av raporlarını okumadığımız insanların bilmedikleri konularda ahkam kesmeye kalkarlarsa ve sitemizin duayeni olan bir insanı bilmeden tanımadan yermeye kalkarlarsa ben avukatta olurum savcıda bu böyle bilinsin, kimsenin kimseyi aşşağılamaya hakkı yok bunu yapmaya kalkanada gereken cevabı açık ve seçik vaziyette veririm .

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.