Sonunda Oldu: Kıyıdan Jigging İle Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. iklim

iklim Yaman

En İyi Avı:
    kofana 3,100gr
    tebrik ederim çök güzel bir çalışma trbrikler

2. alpay79

alpay79 Alpay TERAZİ

Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    Muhteşem ekipten, yine mükemmel keyifli, muazzam sunumlu bir av. Buradaki biz amatörlere çok büyük katkıda bulunuyorsunuz. Raporlarınızı okuduktan sonra denizi özlüyor insan. Muhtemelen birçok kişi raporlarınızdan sonra takımları kapıp saate aldırmadan denize koşuyordur :)
    Bize bu güzel anları yaşattığınız için teşekkürler.

saygılarımla

Alpay

3. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut abi ne diyeyim uygulamaya geçmek çok önemli aylardır düşünüyorum ama uygulama 0 bu yüzden sen tuttun biz baktık :D
    umarım trofeleride izleriz sizlerden...
    birde bi isteğim olacak yeni şeyleri başarı ile uyguluyorsunuz. bayadır aklımda olan
    Kabura tarzı jigler var edinemedim daha ama bana umut vaad ediyorlar bilginiz varsa paylaşırmısınız
    şimdiden teşekkürler saygılarımla

4. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Tebrikler,tebrikler,ve yine tebrikler.

5. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Aykut bey tebrik ederim. Ben de hep merak ediyordum tuzlu suda kıyıdan jig ile levrek alınabiliyor mu diye. Demekki oluyormuş.

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aykut Abi.Ben gec yorum yaziyorum.Cunku internetimde bir muddet sorun olustu.Ardindan hallettim ve raporunu en ince detaylarina kadar inceledim yine.
    Oncelikle sonsuz tesekkurler ve tebrikler sana ve esin Mine Hanim'a.
    Sen ve Turgay Abinin baliklari adeta bir miknatis gibi cektiginize inaniyorum.
    Bu raporda cok cok guzel,cok bilgilendirici.Insallah Turkiyeye dondugumde beraber av yapma sansimiz olur (Tabii Turgay Abide )
    Simdi merak ettigim bazi sorular var .
    Av'i gerceklestirdigin yer taslik,kayalik bir yer.Takilma sorunu olmadi mi bu teknigi denerken?
    Ikincisi ; senin kullandigin jig sahte 25 gram ve sen bu sahteyi 40-80 lik bir kamis ile kullanmissin.Peki 15-40 atarli MH bir kamis ile kullanilabilir mi bu tur ve bu agirliklardaki jigler?Yani senin 40-80 kullanmandaki amac ne idi acaba?
    Sizler sayesinde bu spinning'e her gecen gun daha cok merak saliyorum.
    Beni bu guzel hobiye hergun daha cok bagliyorsunuz bu avlar ile.
    Dostlugunuz,kardesliginiz,mutlulugunuz,umitleriniz daim olsun insallah .
    Tekrar tesekkurler ve Rastgele...

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Turgay Abi merhaba.
    Akyalar ve bu teknik ile ilgili planlarinin kesinlikle sonuc verecegine inaniyorum.
    Ve o raporunu da bekliyor olacagiz ;)
    Rastgele..

8. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Aykut seni ve eşini tebrik ederim, yine çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Ben de bir süredir özellikle çok rüzgarlı havalarda rüzgara karşı atış yapmam gerektiğinde remixon'un 20-30 gr. kaşıklarını deniyorum, henüz sonuç alamadım:).. Ama bu kaşıklarla kıyıdan spin yöntemi ile izmit körfezi ve karadenizin istanbul kıyılarında zaman zaman trofe avlar yapıldığını biliyorum. Gerçi bahsettiğim avlarda asıl hedef genellikle lüfer oluyor ama güzelim levrekler de sıkça bu sahtelere atlıyorlar. Kullandığın yöntem ve sahtenin benim denediklerimle benzeşiyor olması beni mutlu etti, umutlarımı artırdı. İlk fırsatta jig'ler ile de deneme yapacağım.. İzmire kucak dolusu sevgiler..

9. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Daha rapala kullanmayı sindirememişken yapılacak iş mi şimdi bu jig meselesi :) Aykut, sana ve eşine bu güzel raporunuz için teşekkür ederim. Senin ve ortağın Turgay abinin biz spin sevdalılarına bulunmaz nimetler sunduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. Ah keşke istanbulda olsaydınız da sizlerle birlikte avlara çıkabilseydik.

10. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Çok özendirici bir çalışma.. Sizi yürekten tebrik ederim. Böyle güzel bir levreği görüp etkilenmemek elde değil. Hep merak etmiştim kıyıdan jigging nasıl oluyor diye meğer böyle oluyormuş :))

Bakalım kıyıdan avlanma ile ilgili daha ne raporlar okuyacağız merakla bekliyorum.
    Videonuzu büyük bir keyifle izledim çok teşekkürler.

Saygılarımla..

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler...
    sayenizde bilgileniyoruz..

12. ventureadnan

ventureadnan adnan

süpersiniz.tebrikler

13. fish founder

fish founder Özgür

yurtdışında zevkle ve ilgiyle izlediğimiz bir av türünü canım yurdum kıyılarında aynı kalite ile izletmek,

tüm teknik detayı aktarmak,

bütün tebrikler ve kutlamalara rağmen mütevazilikten asla şaşmamak ve aynı duruşla devam etmek,

canı gönülden kutluyorum,

14. Tebrikler Aykut abi gerçekten sonunda oldu. Güzel bir levrek .İnşallah daha iyilerinide alacaksınız ve bizde göreceğiz.Saygılar...

15. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Sevgili Aykut kardeşim,
    öncelikle paylaşım için tşk. Uzun zamandır raporlarda sesin soluğun çıkmıyordu. Zevkle ve imrenerek okuyoruz raporlarını, eşinle beraber iyi bir dayanışma içerisinde geçen avların da herkes için imrenilecek bir durum diye düşünüyorum. Darısı şu trofelerden yakalayamayanların başına :)

16. padrone

padrone Bülent Çubukçu

Aykut bey,
    Hem bu güzel avınızdan dolayı, hem güzel görüntülerden dolayı, hem de vermiş olduğunuz güzel bilgilerden dolayı hem size, hem de eşinize teşekkür ederiz.

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Turgay,

ben ve sevgili eşim hakkındaki eşsiz değerde sözlerin için en derin teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum.

Güzel bir avdı, ama en nihayetinde büyük bir eksiği, kusuru vardı: Sen yoktun..

Bu işin üstüne beraberce eğilebilirsek, pek güzel işler başarabileceğimize gerçekten inanıyorum; bu bakımdan, çok hevesli ve heyecanlıyım.. Mesela senin tutacağın akyaları, kıyılardaki dik ve derin yarlarda karşılaşabileceğimiz türlü sürprizi düşünmek çılgınca bir şevk veriyor:)

Ekipman konusuna gelince, meseleyi beraberce daha ayrıntılı mülahaza ve tecrübe etmemiz gerektiğini söylemekle yetineceğim:)

NB: Ne zaman buluşuyoruz?:) :D

Son düzenleme: 26 Kasım 2010
  18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Bahadır Abi,

senin bu sevince ortak olmanın bizim için inan ayrı bir yeri var; çok ama çok teşekkürler.

Bizimkisi bir hayal, bir "Olur mu acaba?" ve en nihayetinde "Neden olmasın? Olmazsa da varsın olmasın" idi. Elde olanla bir takım uydurduk ve ne mutlu ki hoş bir sürprizle oluverdi:) İşin aslında, aklımda levrek de yoktu; belki başka bir şeyler olabilir diye düşünüyordum. Anlaşılan bizim nasibimiz levrekten yana açık. Yine de, fırsat buldukça, başka meralarda farklı türlerden nasibimizi arayacağız:)

Levrekten bahsetmişken, şunu açıkça söylemek isterim: Levrekle ilgili en büyük hayalim, beraberce yakalayacağımız trofedir:)

Sevgili Bahadır Abi, sana ve ailene en derin sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz; sağlıcakla, görüşmek üzere ve rast gele..

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bu güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerle ve rast gele..

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ekrem Bey, çok teşekkürler. Biz de size en iyi dileklerimizi yolluyoruz; sağlıcakla ve rast gele..