Sonunda Oldu: Kıyıdan Jigging İle Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Süleyman Bey merhaba. Youtube videoları forum sayfasında açılmıyor ve hata veriyorsa, açılmayan videonun üzerine çift tıklayarak videoları yeni açılan sekmede doğrudan Youtube sayfasından izlemeyi deneyebilirsiniz. Şayet bu da işe yaramazsa diye videoları dailymotion'a da yükledim:

Kıyıdan Jig İle Levrek (Shore Jigging for European Sea Bass)

Kıyıdan Jigging Alıştırması (Shore Jigging Exercise)

Sağlıcakla kalınız ve rast gele..

2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Doğan Bey çok teşekkürler, iltifat ediyorsunuz.

En iyi dileklerimizle ve rast gele..

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Onur Bey çok teşekkür ederiz. Vallahi biz bir şey yapmadık, tüm aksiyon levreğe ait:)

En iyi dileklerimizle kalınız ve rast gele..

4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok teşekkür ediyoruz; daha güzellerinin size nasip olması dileği ile ve rast gele..

5. Cortmuk

Cortmuk Doğu

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve, 210cm
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    ....
    Tebrikler

Tebrik ederim Aykut Hocam,
    Çok güzel bir av olmuş. Bu güzel avlar sana yakışıyor. kıyıdan jiggin için benimde ufak denemelerim oldu fakat senin kadar ısrar edemediğim için sonuca ulaşamadım. Benim birde sorum olacak, kıyıdan jiggin yaparken jigin takılma durumları nasıl?. Benim ısrar edememdeki en önemli faktör buydu. Senin bu konuda tecrüben oldumu, taşlık zeminlerde takılma oluyormu?
    Teşekür ederim, keyifli avlar ve sağlıklı günler dilerim.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Aykut hocam :)

Yine gönülleri fetheden bir rapor hazırlamışsınız... elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.

Forumda gerek uslup, gerek avcılık ve etiği olarak, (kesinlikle iltifat olarak görmeyin çünkü çok daha fazlasını hakediyorsunuz..) bence örnek bir kişisiniz.

Turgay abimiz gerek öyle... bişey yazmaya gerek yok bile görünen köy klavuz istemez :)

Ve tabiki yine ilki yaptınız.. Türkiyede kıyıdan jig ve Levrek............tebrik az gelir, ayakta alkışlıyorum.

Benim daha önce kıyıdan jigging denemelerim oldu.. ancak ekipman yönünden yeterli değildim.

Şöyle ki, 150g atarlı bir surf kamışla derinliği yeterli olmayan yerlerde denemeler yaptım ancak gerek aksiyon verme gerekse kamış ağırlığı nedeniyle ve aksiyona cevap vermemesinden dolayı (lafı bir söyleyemedim yahu :eek:) çok sahte kaptırdım, çünkü kamışa uygun ağırlıkta jigler kullanınca, suya düşer düşmez dibi boyluyordu :D

Açıkçası aklıma bu hafif jiglerden hiç kullanmak gelmedi, inanılmazı yapacağız ya işte olan bize oluyor :p akılsız başın cezasını kollar çekti anlayacağınız.

Benim merak ettiğim acaba bu 20g jigle, kaç kulaç derinlikte avlandınız?

7. enesgöksen

enesgöksen enesgöksen

aykut kardeş çok tebrik ederim çok güzel av olmuş. açıklamaların ve örnek videolar içinde çok saol eline sağlık.

8. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Anlatım, görselikle pekişince otaya çok güzel bir paylaşım çıkmış,
    bu konudaki çalışmalarınız takdireşayan doğrusu
    tebriklerr...

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Oooo, Doğu Hocam, merhaba:) Bu takılma meselesiyle ilgili çok tuhaf bir durum var aslında, o da şu: Bu tür hafif ama tabiatları itibariyle batılgan (sinking) jigler, yatay aksiyonlarla kullanılırlarsa, yüzen (floating) ama gagalı ve dolayısıyla batarlı sahtelerin bazılarına nazaran su yüzeyine daha yakın geliyorlar. Yani diyeceğim o ki, bu jigleri sadeceye dikey kullanmak gibi bir derde düşmez ve dikkat edersek, takılma gerçekten minimal bir düzeye iniyor. Şimdiki tecrübelerim bu yönde. Görüşmek üzere ve rast gele..

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Caner Hocam, "İltifat ediyorsunuz" diyeceğim, "Etmiyorum" demişsiniz; e o zaman "Cesaret veriyorsunuz" diyeceğim; çok teşekkür ederim.

Benim avlandığım derinlik 6-10 m falan diye tahmin edip yazdıydım, ama derinliğin bundan daha az olması kuvvetle muhtemel. Eğer bu tür jigleri denemek isterseniz, kendi adıma bu tür jiglerin yatay bir şekilde kullanılmak kaydıyla 1 m derinlikte bile kullanılabileceğine ikna olmuş durumdayım; hatta bunun böyle olabileceğine benim gibi ikna olmuş bir levrekle tanışma şerefine nail olmayı son anda ıskaladım (gerçek, başka bir şeyler denediğimiz daha sonraki bir avda avı sonlandırmadan evvel biraz jig denemeye karar verince 1 m gibi bir derinlikte ve kıyıdan 6-7 m uzaklıkta bu jigle bir levrek daha oturttum ama makineyi bir iki tur sarmamla hayvanın sahteden kurtulması bir oldu - mesele iğnenin küçüklüğü ile de alakalı gibi - ).

En iyi dileklerle ve rast gele..

Son düzenleme: 10 Aralık 2010
  11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Enes Bey, çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Yakup çok teşekkürler. En iyi dileklerle ve rast gele..

13. promethe

promethe engin

başarılı avınız için tebrikler muhteşem paylaşımınız için teşekkürler herkesi kıskandıracak güzellikteki avınız için de afiyetler diliyorum. Merak ettiğim bişey var böyle bir kombinasyonla maximum kaç metreye atış yapabiliyorsunuz? Şimdiden teşekkürler...

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Engin merhaba ve çok teşekkürler. 50 m'nin altına düştüğümü sanmıyorum; kanaatimce zaman zaman 70 m'yi buluyorum. En iyi dileklerle ve rast gele..

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vallahi de helal olsun billahide helal olsun sizlere Aykut kardeşim:) verdin gazı yine sabahlar olmaz şimdi bana:)

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Kadir Bey çok teşekkür ederim. En iyi avlar sizinle olsun:)

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut Abi shout Dangan jiglerden hangi renk kodunu tavsiye edersin abi bi tane edineceğim lakin rengine karar veremiyorum senin bi hakkın olsa hangi renk kodunu alırdın???

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emin merhaba. Levrek için diyorsan http://www.avmarketi.com/asp/product/11911/SHOUT-DANGAN-JIG-YEM-20GR adresindekilerden "B", "P", "I" ve "BP" renkliler öne çıkıyor bence. Tek renk seçme hakkım olsa "I"yı seçerdim herhalde. Bu arada, şunlara bakmanı da tavsiye ederim: http://www.avmarketi.com/asp/product/16039/Lucky-JUNIOR-jig-suniyem-6cm-20GR. Haydi rast gele..

19. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut abi çok teşekkürler sipariş aşamasına gelince insan birdaha danışmak istiyor :D emin olamıyor birtürlü :D
    Görüşmek üzere...