Sonunda Oldu: Kıyıdan Jigging İle Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Orijinal tebriğiniz için çok teşekkür ederiz (bizim teşekkürümüz maalesef biraz konvansiyonel oldu:) ) En iyi dileklerle ve rast gele..

2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Kadem Bey çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Yekta Bey çok teşekkürler.

Aslında kıyıdan jigging'in spin stilinden epey bir farkı var. Bir kez, kullandığımız takım farklı olmalı. İlk olarak, kullandığımız kandırıcının kamış aksiyonu gerektiren bir jig olması büyük bir fark yaratıyor. Bunun dışında, kıyıdan jigi arzu edilen mesafelere ulaştırabilmemiz ve ona layıkıyla aksiyon verebilmemiz için bu işe uygun bir kamışa ihtiyaç var (bizim kullandığımız kamış ne kadar doğru bir seçimdir bu elbette çok tartışılacak bir mevzu; fakat konuda da belirttiğimiz gibi bizimkisi eldekilerle ve ulaşabildiklerimizle bir uyarlama yapmaktan ibaret - işin aslına bakarsanız, böyle olmasından da ayrı bir keyif almaktayız. Tercih ettiğimiz kamışla ilk denememiz idi bu; görünen o ki, bu kamış kıyıdan hafif/light jiglerin kullanımına uygun. Ama levrekten daha farklı, güçlü ve iri bir balık jigin "light" olmasına falan bakmaz da jige binerse bu kamış nice olur diye sorarsanız, emin olun hiçbir fikrim yok. Yine de, güçlü bir makine eşliğinde mutlu sona erişilebileceğini düşünüyorum - dikkat! sadece "düşünüyorum"). Avlandığımız meralarda oltamızı şereflendirebilecek güçlü balıkların olabileceği ihtimaline karşı spin avlarda genel olarak kullandığımız makinelere göre daha güçlü makineleri tercih etmek gerekliliği, bence zikredilmesi gereken önemli bir fark. Bunun dışında, kıyıdan jigging'in kıyılardaki dik ve derin yarlarda yada derin mendireklerde su kolonunun tamamının taranmasına el verdiğini de önemli bir fark olarak belirtebiliriz. Bu arada, bizim denemekte olduğumuz yöntemin kıyıdan jigging'den ziyade kıyıdan hafif jigging olduğunu ifade etmemiz doğru olacaktır. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar.

Yekta Bey, en iyi dileklerle ve rast gele..

Son düzenleme: 26 Kasım 2010
  4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Değerli Büyüğüm Fikret Abi,

çok değerli ve güzel sözleriniz, sizden işitmekten müşerref olduğumuz iyi dilekleriniz için size çok teşekkür ediyoruz. Biz de size ve sevdiklerinize eşsiz memleketiniz İzmir'den kucak dolusu selam ve sevgi gönderiyoruz. Umarız, birgün buluşup beraberce hoş vakit geçirebilecek ve hatta avlanabileceğiz.

Fikret Abi, sağlıcakla kalınız ve rast gele..

Son düzenleme: 26 Kasım 2010
  5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Fatih Bey,

bu samimi ve güzel sözleriniz için canı gönülden teşekkür ediyoruz; keyif almanız ve heyecan duymanızdan ötürü biz de büyük sevinç duyduk.

Balık işi bir yerde gerçekten nasip işi; "Çok şükür" diyelim, biz de biraz nasipliyiz galiba.

Fatih Bey, en iyi dileklerle ve rast gele..

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Sezai,

iyi dileklerin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz.

Barajda biraz ağırca jighead'lere biraz irice silikonlar takıp bu manada jigging denesen nasıl olur acaba?

En iyi dileklerle ve rast gele..

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Engin Hocam çok teşekkür ederim; hakikaten oldu vallahi:)

Engin Hocam, sana ve ailene en iyi dileklerimizi yolluyoruz; sağlıcakla ve rast gele..

8. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    o şekildede denedim olmadı
    ama atölyede kendim jig sahte yapmaya çalışacağım inşallah güzel bişey ortaya çıkar onunla güzel avlar yapabilirim hazır alıyım desem bizim burdaki mağazalarda pek sahte çeşidi yok jig hiç yok netten sipariş versem onunla kim uğraşacak en iyisi kendi sahteni kendin yap taktiği :))

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Yücel Usta,

övgü dolu sözleriniz, içten ve iyi dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ederiz.

Avımızın müsbet sonuçlanmasında büyük bir rol oynadığı açık olan Shout Dangan Jig ile sizin öncülüğünüzde tanıştığımız için size ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz de bu jigin aksiyonunu oldukça başarılı, kullanımını epey zevkli bulduk; jigin kesiminin yarattığı hidrodinamiğin ona gayet güzel bir aksiyon kazandırdığını, bu jigin kamış hareketleriyle gerçekten "dans ettiğini" etkilenerek gözlemledik. Aktardığınız tecrübeleriniz ve bizim tecrübelerimiz de gösteriyor ki, balıklar da bu jigin cazibesi konusunda hemfikir:)

Sevgili Yücel Usta, hayallerinizin daim olup gerçekleşmesini, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz; sağlıcakla kalınız ve rast gele..

Son düzenleme: 27 Kasım 2010
  10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Nuri Abi,

mükemmellik ve güzellik sizin gören gözlerinizde; bu gözlerin bize böyle nazar etmiş olması bizi gerçekten çok mutlu etti, çok ama çok teşekkür ediyoruz.

Nuri Abi, İzmir'den Erzurum'a sıcacık sevgi ve selamlarımızı yolluyoruz; her şeyin gönlünüzce olması dileği ile ve rast gele..

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ali Kemal, son derece samimi ve güzel sözlerin için sana çok teşekkür ederiz.

Eşlerimiz konusunda şu kadarını söyleyebilirim: Bizimle ava gelsinler veya gelmesinler (karı-koca hayatında muhtemelen pek küçük bir ayrıntı bu), arkamızda bize destek olan, bizi hale-yola koyan eşlerimiz yoksa biz erkekler çoğu zaman bir baltaya sap olamıyoruz:)

Heyecanımızı paylaşmış olmana da çok sevindik:) Dur sana o sahnelerin ard alanından bahsedeyim biraz. Şimdi biz su kıyısındaki taşların üstündeyiz ya, o taşlardan sonra suyun başlangıcından 4-5 m ileriye kadar su içinde de taşlar var, bu su içindeki taşlardan sonrası ise kumluk. Şimdi benim ecusima'nın tamamı geçen ayki bir sırtı avında botun içine dolan deniz suyununda saatlerce kalınca haliyle tutukluk yapmıştı; bende makinenin tüm aksamını benzinle bir güzel yıkadıktan sonra bunları elde vazelin olduğu için vazelinle yağlamakla yetinmiştim. Jigging için kullanmayı düşündüğüm makinenin kalaması arıza yapınca ve eşimin at-çek için kullanacağı makine de bu işe pek uygun olmayınca ben de vazelinli ecusima'yı kullanmak zorunda kaldım. Tabi tedirgin olduğum için ecusimanın kalama ayarını biraz gevşek bıraktım. Balık binince bu gevşek kalama ayarıyla balığı yoramadım ve balık suyun içindeki taşların üstüne kadar geldi. Balık burada taş altı yapmak isteyince ben de risk alarak makinenin kolunu sürekli ve hızla çevirirken kamışın ucunu kaldırarak onu su üstüne çektim. Tabi bütün bunlar senin de izleyip heyecan duyduğun şapur şupur görüntülere sebep oldu (aslında fena da olmadı hani:) )
    Vel hasılı kelam; kıyıdan jigging için bir makineyi müsait bir zamanda gücümüz ölçüsünde edineceğiz artık.

Jigging konusunda verdiğin bilgiler ve neşeli anlatımların için ayrıca teşekkür ederim.

Sevgili Ali Kemal, neşen daim, her şey gönlünce olsun; en iyi dileklerle ve rast gele..

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Erhan merhaba:)

Politik:) ve güzel sözlerin için çok teşekkürler.

Ara tatil gelsin, buluşuruz gene inşallah.

Haydi kal sağlıcakla ve görüşmek üzere:)

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Soner Bey çok teşekkürler. Siz takımınızı edinir ve azmederseniz sahtelerle avı kolayca öğrenir, sahtelerle yapacağınız güzel avlarınızı bizlerle paylaşırsınız. En iyi dileklerle ve rast gele:)

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Engin samimi ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz. En iyi dileklerle ve rast gele..

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Turan Bey güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Biz de inşallah hanımınızla pek güzel av maceralarına beraberce imza atarsınız diyor, size ve eşinize en iyi dileklerimizi yolluyoruz. Sağlıcakla ve rast gele..

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Akif Abiii, vallahi bir buluşamadık yaaa... Bak şöyle yapalım: Ben şimdi sana özelden ev adresini ve evin uydu görüntülerini yollayayım, bir dahakine baktın olmuyor kapıyı kırarsın:) :D

Şaka bir yana, inşallah tez zamanda buluşacağız.

Sevgili Akif Abi, çok teşekkür ediyor, her şeyin gönlünce olmasını diliyoruz; sağlıcakla ve rast gele..

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok teşekkür ederiz; en iyi dileklerle ve rast gele..

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Alpay Bey,

güzel ve cesaret verici sözleriniz için tüm kalbimizle teşekkür ederiz; birazcık olsun faydamız oluyorsa bu bizim için gerçekten büyük bir kıvanç ve mutluluk kaynağı.

Değerli desteğiniz için tekrar teşekkür ediyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz; sağlıcakla ve rast gele..

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Emin çok teşekkürler.

Sportif/amatör balıkçılar olarak aklımıza gelen şeyleri fırsatlar ve imkanlar ölçüsünde denemek taraftarıyım; çünkü böyle hoş sürprizler olabiliyor; sürprizler olmasa bile hobimizle alakalı hoş vakit geçirmiş oluyoruz.

Kabura jigleri ben de çok merak ediyorum, senin de takip etmiş olacağın üzere bu tür jiglerle uygun meralarda pek güzel avların yapıldığına dair videolar var; fakat kabura jiglerle ilgili bir tecrübem olmadığından ne desem boş olur. Eğer senin elinde varsa bence üşenmeyip dene. Bizim bir tecrübemiz olursa zaten burada mutlaka paylaşırız.

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bülent Bey,

teşekkürler, teşekkürler ve yine teşekkürler:)